NYHETSBREV - 2021-04-09

Take-away nyheter og litt info fra Tronsmo!

Vi er åpne for Take-Away!
Vi stenger butikken for kunder så lenge regjeringens bestemmelser gjelder, men åpner for Tronsmos Take-Away! Bestill bøker på telefon 22990399 eller e-post: post@tronsmo.no og hent dine bestilte bøker hos oss!
Nettbokhandelen drives som normalt.

Merk at vi også har noe reduserte åpningstider for take-away. De nye hentetidene er som følger:

Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00

Lørdag: 12.00 - 16.00
Arbeiderklassen har i mange år ligget i offentlighetens dødvinkel. Med endringer i det politiske landskapet, NAV-skandalen og koronakrisen har arbeidere igjen kommet på agendaen – også i forskningen. I denne boka presenterer både ferske og etablerte forskere selvstendige forskningsbidrag som gir ny kunnskap om den moderne arbeiderklassen i Norge.

Blant spørsmålene som diskuteres er:
Hvem tilhører arbeiderklassen og hvordan har arbeiderklassen endret seg de siste tiårene?
Hva slags status har arbeideryrker i Norge og hva tenker arbeidsgivere og arbeidere selv om dette?
Hvilken rolle spiller etnisk bakgrunn og etniske skiller i arbeidsmarkedet for relasjoner mellom arbeidsgiver og arbeidere, og mellom arbeidere?
Hvordan ser arbeidsplassfellesskap og -samhold ut i bransjer som er preget av midlertidighet eller av at de ansatte har ulik tilknytning til arbeidsplassen?
Hvor viktig er arbeidsliv og arbeidsfolk i norsk nyhetsjournalistikk og hvordan tar arbeiderklassen del i offentligheten?
Hva betyr arbeidsmiljø og arbeidsforhold for uførhet og dødsrisiko i arbeiderklassen? Hva er arbeiderklassens politiske preferanser og føler den seg berettiget til å ha politiske meninger?
Har «bygda» blitt et homogent sted hvor alle står sammen mot urbane eliter?


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Innbundet: nei
Sidetall: 493
Språk: NO

pris: 579.00
 

 

KLASS I SVERIGE

OJÄMLIKHETEN, MAKTEN OCH POLITIKEN I DET 21:A ÅRHUNDRADET
Jesper Weithz
Med fler...

Hvordan ser det svenske samfunnet ut på terskelen til 2020-tallet? Det spørsmålet ble stilt til rundt 40 forskere og nysgjerrige, og svaret er et stadig hardere klassesamfunn. Sverige er i dag det europeiske landet med de raskest voksende klasseforskjellene, den vanskeligste privatiserte velferdsstaten og hvor klassen i økende grad fordømmer mennesker til forskjellig levestandard, forventet levealder og livskvalitet. Denne boken gir statistisk bevis for eksistensen av klassesamfunn i rådata fra Statistiskla Centralbyrån. Her vised de forskjellige verdenene innen makt og innflytelse over så forskjellige deler av samfunnet som kriminalitet, folkehelse, mediekraft og forretningseierskap

Bildet av et stadig hardere klassesamfunn med noen få vinnere og millioner av tapere er tydelig. Er det virkelig slik vi vil ha det? Her er fakta for de av dere som lurer. Argumenter for de som vil endre ting. En sosial analyse du har ventet på.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Arkiv förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 751
Språk: SE

pris: 499.00
 

 

BRENNMANETEFFEKTEN

HVORDAN GÅR DET MED NATUREN I NORGE?

Forlagets omtale:

Den norske lundefuglbestanden har stupt fra 1,5 millioner par til 300 000. Blomsterenger er klassifisert som truet. Det er så lite torsk i Oslofjorden at det er forbudt å fiske. Mange kan et tall for hvor mye Amazonas-regnskog som forsvinner hver dag, hvor mye plast det er i Stillehavet, eller hvor mange fjellgorillaer som er igjen. Men hvordan står det til med den naturen vi selv bor i, hjemme i Norge?

I denne boka vil Lene Liebe Delsett finne ut hvordan det egentlig går med den norske naturen. Selv om vi er så inderlig glade i den, er det mange av oss som ikke helt vet hva som skjer her. Noen steder kan vi observere at naturen forandrer seg. Vårblomstene kommer tidligere, utsikten fra mange hytter er borte, og i noen turområder står det plutselig en ny bygning. Men hvor ille er det?

https://www.tronsmo.no/bok/9788243012929/BRENNMANETEFFEKTEN-HVORDAN_G%C3%85R_DET_MED_NATUREN_I_NORGE_


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Spartacus
Innbundet: nei
Sidetall: 190
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

TEKST! KUNST OG SÅNN

1981 - 2020

Guttorm Nordø er billedkunstner, musiker og skribent, født i Trondheim 1960.

Han har en lang rekke utstillinger bak seg - de største i Henie Onstad Kunstsenter, Preus Museum, Galleri Nord-Norge og Trondheim Kunstmuesum.

Han har hatt utstillinger i private og offentlige gallerier, innenlands og utenlands. Han har også vært gitarist i band som Kjærnefamilien, Syk Kjærlighet, Angor Wat og Sunshine Kids.

Parallelt med kunsten og musikken har Nordø alltid jobbet med språket. Han har vært på trykk i organer som UKS-nytt, Morgenbladet, Folk & Røvere, Nye Oppstøt, Billedkunstneren, og i ulike fanziner og magasiner. Han var også redaktør for det internasjonale kunsttidsskriftet El Djarida.

Denne samlingen tekster gir deg overraskende, morsomme, og ravgale, men ofte tenksomme innsyn i et usensurert, vilt variert kunstnersinn.

Les grundig omtale her: https://kunstavisen.no/bunn-gass

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Idiot Press
Innbundet: nei
Sidetall: 256
Språk: NO

pris: 240.00
 

 

Poet, romanforfatter, sanger, låtskriver, kunstner, profet, ikon - det har aldri vært en karakter som Leonard Cohen. Han var en ekte gigant i moderne vestlig kultur, han underholdt og inspirerte mennesker over hele verden med sitt arbeid. Fra hans banebrytende og bestselgende romaner, The Favorite Game og Beautiful Losers, til tidløse sanger som ”Suzanne”, ”Dance Me to the End of Love” og ”Hallelujah”, er Cohen en elsket kunstner. Hans død i 2016 ble mottatt med stor sorg over hele verden. Dette er første bind i en ny biografiserie, og tar for seg de tidlige årene, fortalt gjennom stemmene til de som kjente ham best - familie og venner, kolleger og andre samtidige, rivaler, forretningspartnere og hans mange elskere. Boka er også et portrett av en tid med sosiale, kulturelle og politiske revolusjoner på 1960-tallet.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 482
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

SEED TO DUST

A GARDENER'S STORY

Enhver hage tilhører alle som ser den - den er som en bok, og alle som besøker den, vil finne forskjellige ting. Marc Hamer har designet og pleiet 12 hektar hage i over to tiår. Det besøkes sjelden, så han er den eneste personen som fullt ut kjenner hemmelighetene.

I denne boken tar Marc oss måned for måned gjennom sine erfaringer både i hagen og utenfor den, ettersom årstidens løp gir nye planter og dyreliv fokus, og får ham til å reflektere over fortid og fremtid. Gjennom hans fredelige og meditative prosa lærer vi om hagearbeidets historie og visdom, gleden ved manuelt arbeid, hans vei fra ensom hjemløshet til familietilfredshet og syklusen av vekst og forfall som går gjennom både hagelivet og vårt eget.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Harvill Secker
Innbundet: ja
Sidetall: 416
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

Ny novellesamling fra Haruki Murakami! De åtte fortellingene er fortalt gjennom en klassisk murakamisk førstepersonsforteller, og spenner tematisk fra nostalgiske ungdomsminner, musikkmeditasjoner, kjærlighet til baseball til drømmeaktige scenarioer. Vi får også møte en snakkende ape, og mer. Murakai undersøker grensegangene mellom vårt indre og den ytre verden. Innimellom er en forteller, som både kan være og ikke være Muraki selv, til stede. Er dette en memoir eller fiksjon? Det er opp til leseren å bedømme. Novellene er filosofiske og mystiske og berører temaer som kjærlighet og ensomhet, barndom og minner ...... alt mesterlig fremført med den klassiske Murakamiske twisten.

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Harvill Secker
Innbundet: ja
Sidetall: 250
Språk: UK

Utsolgt
 

 

THE MAYTREES

A NOVEL

I etterkrigstidens Provincetown, Massachusetts får Toby Maytree øye på Lou Bigelow på hennes motorsykkel. Hennes latter og elskverdighet tar pusten fra ham. Maytree er født og oppvokst i Provincetown, en skolert poet i tredveårsalderen. Etter forsøksvise kurtiseringer, legger han lokk på den seriøse jakten etter henne, og viser henne heller diktene sine. 


Utgivelsesår: 2008
Forlag: Harper Perennial
Innbundet: nei
Sidetall: 216
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

THE YELLOW WALL-PAPER

AND OTHER WRITINGS

Charlotte Perkins Gilman var forfatter, redaktør, og journalist, hvis dikt, artikler, noveller og romaner hadde et eneste fokus: likestilling for kvinner. Selv om hun er mest kjent for "The Yellow Wall-Paper", viet Gilman sitt liv på å kjempe for kvinnens rett til utdannelse, til kreativ selvuttrykkelse, og økonomisk selvstendighet, og å få slutt på den konsumerismen som blendet kvinner for måtene samfunnet holdt dem tilbake på. Denne samlingen inneholder både Gilmans mest kjente arbeider og og de mindre kjente satiriske novellene, og gir en overordnet introduksjon til en uopphørlig tro på en rettferdig ideologi.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Modern Library
Innbundet: nei
Sidetall: 333
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

STRANDED

AUSTRAILIAN INDEPENDENT MUSIC, 1976 - 1992 REVISED ED.

Den ultimate boka om australsk punk og post-punk! Den har lenge vært utilgjengelig, og er nå gitt ut på ny i en utvidet utgave med 175 fotografier, og forteller historien om kjente band sine fremtredener, band som The Saints, The Birthday Party, The Laughing Clowns, The Go-Betweens, Nick Cave, The Triffids, The Moodists, The Scientists, og mange fler. Skrevet av ingen ringere enn Clinton Walker, den ledende fortellerstemmen innen australsk musikk, som opplevde det hele fra første rad. 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Visible Spectrum
Innbundet: nei
Sidetall: 430
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Fra North-Dakotas rødbetåkre til campingplassene i California og Amazons CamperForce-program i Texas, har arbeidsgivere oppdaget et basseng av ny og billig arbeidskraft, som stort sett består av eldre på korttidskontrakt. Dette er de som ble hardest utsatt under The Great Recession i 2007-09, og består nå av et titusentall av mennesker som lever i bobiler og modifiserte varebiler, og danner et voksende samfunn av nomader. 

Nomadland forteller den avslørende historien om den amerikanske økonomiens mørke underverden - en som varsler den prekære fremtiden som muligens venter på mange flere av oss. Samtidig hyller boken den eksepsjonelle kreativiteten og motstandsdyktigheten til de menneskene som har gitt opp den tradisjonelle måten å leve på, men som aldri har gitt opp håpet.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Swift Press
Innbundet: nei
Sidetall: 273
Språk: UK

pris: 179.00
 

 

JUST US

AN AMERICAN CONVERSATION

Dette er avsluttende del i trilogien som begynte med Don’t Let Me Be Lonely og fortsatte med Citizen. Det er en bok om klasse og rase, fortalt gjennom lyrikk, essay og foto, i møter og samtaler med ekte mennesker. Det er også Rankines mest personlige verk; hun er mer interessert i å få frem sannheten enn å ha rett.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 342
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

I "Vad är metafysik?" kretser Heideggers tanker omkring intet, som mennesket blir så oppmerksom på i angsten. I denne erfaringen mister væren sin selvfølgelighet, det oppleves plutselig som fremmed, og dermed avsløres værens opprinnelige åpenhet. Slik oppstår det som Heidegger kaller filosofiens grunleggende spørsmål: "Hva er værens mening?"


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Förlaget h:ström
Innbundet: nei
Sidetall: 82
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

SEX AND THE CITY OF LADIES

REWRITING HISTORY WITH CLEOPATRA, LUCREZIA BORGIA AND CATHERINE THE GREAT

Den bestselgende forfatteren og historikeren Lisa Hilton plukker opp den mytiske 'City of Ladies' der den middelalderske forfatteren Christine de Pisan slapp, og fortsetter samtalen om kjønn og storhet som startet for mer enn seks hundre år siden.


I 1405 tok Christine de Pisan opp pennen for å forsvare sitt ondskapsfulle kjønn. Hennes bok, The City of Ladies, ble bygget rundt å bevare kvinners omdømme fra historiens lys og misforståelser. I den får forfatteren besøk av tre ånder som veileder henne i å sile gjennom utallige liv, på jakt etter verdige borgere.

Over 600 år senere plukker historikeren og romanforfatteren Lisa Hilton opp boka og sovner straks. I drømmen får hun besøk av tre store kvinner fra historien: Cleopatra, Lucrezia Borgia og Catherine the Great. Og de er ikke fornøyde. Etter å ha funnet seg utelukket fra den opprinnelige 'City of Ladies', vil de vite hvorfor. Og er det ikke på tide, spør de, at en ny forfatter tar opp pennen?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Harper Collins Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 80
Språk: NO

pris: 169.00
 

 

DEN NYA KVINNOSTADEN

PIONJÄRER OCH GLÖMDA KVINNOR UNDER TVÅTUSEN ÅR

Dette er en bok om alle de banebrytende kvinnene som for ofte har blitt usynlige i løpet av historien, som har blitt glemt og forsvunnet fra bøkene. Nina Burton tar en reise gjennom århundrene for å finne disse kvinnene som har spurt og forsket, som har svart og skapt, og som har vist at verden av vitenskap og kunst kan deles av alle som har tilgang til dem. De er forfattere, komponister og kunstnere, mystikere og filosofer; de er forskere, oppfinnere, astronomer, piloter og oppdagelsesreisende. Og også nonner og håndverkere, pirater og hærkommandører. det er en bok full av historier og refleksjoner, og ikke minst er det en skildring av en moderne kvinnes jakt på forbilder å hente mot fra.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Albert Bonniers Förlag
Innbundet: nei
Sidetall: 426
Språk: SE

pris: 179.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.