NYHETSBREV - 2021-03-16

Nyheter fra Tronsmo!

Vi er åpne for Take-Away!
Vi stenger butikken for kunder så lenge regjeringens bestemmelser gjelder, men åpner for Tronsmos Take-Away!
Bestill bøker på telefon 22990399 eller e-post: post@tronsmo.no og hent dine bestilte bøker hos oss!
Nettbokhandelen drives som normalt.
 
STUCK

HOW VACCINE RUMORS START - AND WHY THEY DON'T GO AWAY

Vaksinemotstand er ikke lenger begrenset til å angå et fåtall i samfunnet. Debatter rundt vaksiners nødvendighet - samt spørsmål rundt bivirkningene - har blitt mainstream, takket være geopolitiske konflikter, politiske kampanjer, kjendispåvirkning og en økende helling mot ”naturlige” livsstiler. Moderne antikvaksinasjon finner et publikum der de aldri har eksistert tidligere. En ny dialog har latt vente på seg, en som tar for seg de mange typene av vaksinemotstand og de sosiale faktorene som opprettholder dem. Stuck er en undersøkelse av de sosiale vektorene som utbrer vaksinerykter, deres manifestasjoner over hele kloden, og hvordan disse individuelle trådene henger sammen.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Oxford University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 200
Språk: UK

pris: 359.00
 

 

Da verden plutselig ble stille i en lockdown, skjedde noe annet; for første gang begynte mange av oss å bli mer oppmerksomme på vårlydene til fuglene rundt oss. Boka er en lyrisk, oppløftende refleksjon over disse lydene og hva de betyr for oss. Fra et portrett av svarttrost, til utforskninger av hvordan fugler synger, vitenskapen bak deres valg av sang og reirsteder, viser boka at naturhistorie og menneskelig historie ikke kan skilles fra hverandre. Det er historien om en kollektiv gjenoppvåkning.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Particular Books
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

TAKING A LONG LOOK

ESSAYS ON CULTURE, LITERATURE AND FEMINISM IN OUR TIME

I nesten femti år har Vivian Gornicks essays utforsket feminisme og skriving, litteratur og kultur, politikk og personlige erfaringe. Boka belyser et av de drivende temaene bak Gornicks arbeid: at den smertefulle prosessen med å forstå seg selv er det som binder oss til resten av verden. I disse essayene utforsker Gornick livene og litteraturen til Alfred Kazin, Mary McCarthy, Diana Trilling, Philip Roth, Joan Didion og Herman Melville. Essayene i boka demonstrerer på beste vis hvorfor Vivian Gornick er en av de høyest respekterte skribentene i verden.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Verso
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: UK

pris: 339.00
 

 

Klara and the Sun er Kazuo Ishiguros første roman etter at han fikk Nobelprisen i litteratur.

Klara er en Artificial Friend – en form for kunstig intelligens utviklet for å hjelpe unge mennesker inn i voksenverdenen. Fra utstillingsvinduet i butikken der hun er til salgs, observerer Klara det som foregår ute på gaten. Hun studerer hvordan menneskene forholder seg til hverandre, og håper at det snart er hennes tur til å bli valgt ut. Da ønsket endelig går i oppfyllelse og hun får bli med 13-årige Josie hjem, forstår Klara imidlertid raskt at det menneskene lover henne, ikke nødvendigvis er til å stole på.

Klara and the Sun er en rørende og inntrykksfull roman med en uforglemmelig forteller. Det er en bok som snakker til oss fra et uventet perspektiv om empati og kjærlighet, om globale klasseskiller og de skremmende sidene ved moderne teknologi.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: faber and faber
Innbundet: nei
Sidetall: 307
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

KLASS I SVERIGE

OJÄMLIKHETEN, MAKTEN OCH POLITIKEN I DET 21:A ÅRHUNDRADET
Jesper Weithz
Med fler...

Hvordan ser det svenske samfunnet ut på terskelen til 2020-tallet? Det spørsmålet ble stilt til rundt 40 forskere og nysgjerrige, og svaret er et stadig hardere klassesamfunn. Sverige er i dag det europeiske landet med de raskest voksende klasseforskjellene, den vanskeligste privatiserte velferdsstaten og hvor klassen i økende grad fordømmer mennesker til forskjellig levestandard, forventet levealder og livskvalitet. Denne boken gir statistisk bevis for eksistensen av klassesamfunn i rådata fra Statistiskla Centralbyrån. Her vised de forskjellige verdenene innen makt og innflytelse over så forskjellige deler av samfunnet som kriminalitet, folkehelse, mediekraft og forretningseierskap

Bildet av et stadig hardere klassesamfunn med noen få vinnere og millioner av tapere er tydelig. Er det virkelig slik vi vil ha det? Her er fakta for de av dere som lurer. Argumenter for de som vil endre ting. En sosial analyse du har ventet på.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Arkiv förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 751
Språk: SE

pris: 499.00
 

 

«Lykkelige Arabia» var romernes navn for Jemen. Denne boken handler om et annet Arabia. Ti år etter den arabiske våren er Arabia herjet av krig, klimaendringer, befolkningsvekst og radikale ideologier. De fremste ofrene er befolkningen i Jemen. For oss er krigen i Jemen en ukjent og fjern konflikt. Jemen er et land hvor Gud er stor og staten er død. Hit drar man gjerne for å slåss både mot sine fiender og mot sine allierte. Jemen-krigen gir oss innsikt i det store spillet om Gulf-regionen. Det handler om kampen om makten i Arabia, om rivalisering mellom Iran og Saudi-Arabia og om tiltagende økonomisk, politisk og militær dragkamp mellom globale makter. Cecilie Hellestveit forklarer hvorfor konflikten er så uløselig, og hvordan den kaster foruroligende skygger over verden ved inngangen til 2020-årene. Hun viser også hvordan den brutale krigen i den langstrakte kystnasjonen på overraskende vis er relevant for oss her i Norge.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 298
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

DERFOR ER JEG SOSIALDEMOKRAT

23 STEMMER OM FRIHET, LIKHET OG SOLIDARITET

Forlagets omtale:

Hvilken rolle har sosialdemokratiet i 2020-årene? I denne boka deler sosialdemokrater fra hele landet sin historie om hvorfor de er nettopp det, og staker ut kursen videre for en bevegelse som er over 130 år gammel.

Boka er skrevet i en tid der ulikhetene mellom folk øker, flere står utenfor arbeidslivet, klimautslippene ikke går raskt nok ned, og vi ser stadig flere innslag av statsstøttet privatisering av velferdstjenestene.

Felles for de 23 bidragene i boka er hvordan vi kan oppnå mer frihet gjennom sterkere fellesskap. Tekstene er ufiltrerte, muntre, formanende, analytiske og personlige. De viser stolthet over fortida, men også vilje til kamp for framtida - og de krever handling fra dagens politiske ledere.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 167
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

SANNHET

EN KORT HISTORIE OM LØGN, IDIOTI OG FAKE NEWS
Leif Bull
Med fler...

Vi lever i post-sannhetens tid, får vi ofte høre.

Mange trodde internettet skulle gi en ny opplysningstid, der løgn og konspirasjonsteorier hadde dårlige kår. I stedet har nettet blitt en slagmark av feilinformasjon. Folk stoler ikke på eksperter lenger. Og Donald Trump er et kapittel for seg.
Men har det noen gang vært en virkelig gullalder for sanne historier? Nei, ikke egentlig, svarer Tom Phillips. Som redaktør for faktasjekkorganisasjonen Full Fact, håndterer han til daglig enorme mengder tullpreik. Nå forteller han den elleville historien om hvordan vi mennesker alltid har løyet for hverandre - og oss selv - og stiller et viktig spørsmål: Hvordan kan menneskeheten nærme seg en sannere framtid?
Dette er en bok om sannhet - og alle de spektakulære måtene vi opp gjennom historien har klart å unngå den.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Spartacus
Innbundet:
Sidetall: 244
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Ah, 90-tallet, det siste uskyldige tiåret, da ungdommen fortsatt hadde tapetsert veggene med med posters av popidoler, mobiltelefoner kunne bare ringe og sende meldinger, internett var splitter nytt, og CD-en solgte som varmt hvetebrød. Okej, Sveriges største popmagasin, følger opp sin fenomenale bok om 80-tallet med denne - en hyllest til boy-og-girlband i tekst og bilder. Masse bilder. Faktisk burde du kjøpte to så du kan klippe i stykker den ene og henge den opp på veggen.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Premium
Innbundet: ja
Sidetall: 391
Språk: SE

Utsolgt
 

 

Som ung gutt lekte fotograf Bjørnar Øvrebø ofte langs den utilgjengelige og ukjente elvebredden til Oslos lengste elv, Alna. Minnene fra dette inspirerte denne boka. I fire år fotograferte han det skumringsfylte, og av de fleste oversette, skogslandskapet her.

Som følge til storformatfotografiene til Øvrebø er en tekst skrevet av den norske poeten Torgeir Rebolledo Pedersen. 

 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Kerber Verlag
Innbundet: ja
Sidetall: 104
Språk: UK

pris: 449.00
 

 

NORSK KVINNEHISTORIE PÅ 200 SIDER

FRA FORSØRGEDE FRUENTIMMER TIL SKAMLØSE JENTER

Kvinners liv har endret seg i en revolusjonerende fart de seneste 150 årene. Likevel er det menn som dominerer historiebøkene og får sine statuer. Journalist og forfatter Hege Duckert setter endelig kvinnene i sentrum og beskriver norsk kvinnehistorie slik den aldri har vært fortalt før. Vi møter dem som kjempet for selvstendighet og stemmerett, men Duckert beskriver også hverdagskvinnenes kår og forteller spennende om heltene du ikke har hørt om. Hvorfor feirer vi polfarerne Nansen og Amundsen, men ikke helsepionerne Elise Ottesen-Jensen og Katti Anker Møller. Hvorfor hører vi om Tungtvannsaksjonen, men ikke om Fyrstikkarbeiderstreiken? Denne boken endrer perspektivet. Norsk kvinnehistorie på 200 sider inngår i den populære 200-sider-serien og er rikt illustrert.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 231
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

MAGIEN MED KJEMIEN

MOBILER, KAFFE, FØLELSER: HVORDAN VIRKELIG ALT KAN FORKLARES MED KJEMI

Hva vi gjør, hva som omgir oss, hva vi føler - alt har med kjemi å gjøre. Den unge forskeren og journalisten Mai Thi Nguyen-Kim presenterer det livlige beviset i denne spennende populærvitenskapelige boken. På underholdende og originalt vis forklarer hun de kjemiske reaksjonene som i all hemmelighet finner sted både i og rundt oss. Alt er kjemisk er bygget opp på snedig vis, ved at forfatteren skildrer en helt vanlig dag fra morgen til kveld: Leseren får vite hva som er optimalt tidspunkt for den første kaffen og hvorfor fluor skal inkluderes i tannkremen. Vi får greie på hva som gjør at mobiltelefonbatterier fungerer, hvordan de varer lenger, og hvorfor de noen ganger eksploderer. Vi forstår plutselig hvorfor bare aluminiumssalter hjelper mot svetteflekker, hvorfor svette stinker og hva du virkelig kan gjøre med det. Og ikke minst avslører boka hemmeligheten bak en perfekt sjokoladekake - og selvfølgelig hva som skjer på molekylært nivå når kjemien mellom to personer stemmer.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 259
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

I "Vad är metafysik?" kretser Heideggers tanker omkring intet, som mennesket blir så oppmerksom på i angsten. I denne erfaringen mister væren sin selvfølgelighet, det oppleves plutselig som fremmed, og dermed avsløres værens opprinnelige åpenhet. Slik oppstår det som Heidegger kaller filosofiens grunleggende spørsmål: "Hva er værens mening?"


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Förlaget h:ström
Innbundet: nei
Sidetall: 82
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

DET FULLKOMNE BEDRAG

BIRGER SJØBERG OG SPILLET OM NORD-NORGE

Birger Sjøberg ledet en av britenes dristigste operasjoner i Norge under andre verdenskrig. Med livet som innsats smuglet Sjøbergs folk inn titalls tonn våpen til Helgelandskysten. Målet var å forberede en alliert landgang i nord, men Winston Churchills storstilte invasjonsplan utviklet seg snart til et narrespill. Prisen måtte lokale motstandsfolk betale. 23 helgelendinger var blant dem som ble henrettet i Majavatn-tragedien.

Først i 1973 kom det fram at Birger Sjøberg egentlig var Nils Berdahl - en svindeltiltalt nordmann som før krigen flyktet til Sverige og utga seg for å være svensk. Men det visste ingen da han i 1943 giftet seg med motstandskvinnen Liv Grannes, som senere skulle bli Jens Chr. Hauges kone. Den mektige Milorglederen og Arbeiderpartipolitikeren var en av flere som dysset ned Sjøbergs forhistorie.

Det fullkomne bedrag kaster lys over et av krigens glemte kapitler og trekker linjer mellom de store og de små aktørene. Var motstandsfolkene i nord kun brikker i de alliertes spill?


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 297
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.