NYHETSBREV - 2021-03-02

Take-away bøker!

Vi er igjen nødt til å stenge butikken fra og med tirsdag 2. mars. Men - som sist starter vi Tronsmos take-away der du kan hente forhåndsbestilte bøker, enten betalt på nettet ved bestilling, eller betale med kort rett innafor døra ved henting.

Mammutsalget ble jo utvida med to uker i år, og vi hadde akkurat begynt å fylle på fra eget lager. Sjekk ut Tronsmos Megalodon eller Mammut 2021 for lekre tilbudstitler.

Hvis det er bøker du ikke finner på nettsiden eller lurer på noe annet kan du alltids maile oss på post@tronsmo.no eller ringe oss på 22990399. Og sjappa er full av bøker vi tror du vil lese mens du venter på bedre tider. Hold ut!
CONSEQUENCES OF CAPITALISM

MANUFACTURING DISCONTENT AND RESISTANCE

Finnes det et alternativ til kapitalisme? I denne boka viser Chomsky og Waterstone hva som må til for å få et mer rettferdig og bærekraftig samfunn.

Covid-19 har avslørt uhyrlige feil og brutaliteter i det nåværende kapitalistiske systemet. Det gir oss både en krise og en mulighet. Alt avhenger av handlingene folk tar i egne hender. Hvordan former politikken vår verden, våre liv og våre oppfatninger? Hvor mye av "sunn fornuft" er faktisk drevet av de herskende klassenes behov og interesser? Og hvordan skal vi utfordre de kapitalistiske strukturene som nå truer alt liv på planeten?

Boka avslører de dype, ofte usynlige forbindelsene mellom nyliberal "sunn fornuft" og strukturell makt. Ved å synliggjøre disse koblingene ser vi hvordan dagens hegemoni holder sosiale rettferdighetsbevegelser splittet og marginalisert. Og viktigst av alt, vi ser hvordan vi kan kjempe for å overvinne disse splittelsene.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Hamish Hamilton
Innbundet: nei
Sidetall: 388
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

I Fundamentals gir nobelprisvinner Frank Wilczek leseren en enkel, men dyp utforskning av virkeligheten basert på oppdagelsene i moderne vitenskap. Med klarhet  leder han oss gjennom de essensielle konseptene som danner vår forståelse av hva verden er og hvordan den fungerer. Gjennom disse sidene kommer vi til å se vår virkelighet på en ny måte - større, fyldigere og enda merkeligere enn den så ut før.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

Det var omkring sin tiende fødselsdag at Kengo Kuma kom i kontakt med Kenzo Tanges fiskelignende Yoyogi National Gymnastics-bygning, som ble fullført til OL i tokyo i 1964, og bestemte seg for at han skulle bli arktiekt. I løpet av de ti tiårene som har gått i mellomtiden, har han blitt en av verdens mest fascinerende og innflytelsesrike arkitekter. Hans utforming av det nasjonale stadiumet for OL i Tokyo slutter på poetisk vis sirkelen i hans karriere som arkitekt, og er en mulighet for ham til å reflektere over sin egen utvikling.

Kuma er kjent over hele verden for sine formalt dristige og materielt ekspressive bygninger; anerkjent for sin innovative bruk av tradisjonelle materialer, og sin bruk av innovative materialer i tradisjonelle former. Han er kanskje mindre kjent for sitt arbeid i hjemlandet Japan, hvor han jobber aktivt for å bevare gamle byggeteknikker og tradisjonelt håndtverk. En stor nysgjerrighet på alle former for bygninger og en rik kunnskap om verden etter omfattende reising gjør Kuma til en unik kommentator av Tokyos dynamiske arkitektur.
Gjennom tjuefem historier maler denne intime lille publikasjonen et bilde av hvordan en bygning inspirerte en gutt til å bli arkitekt, hvordan Japans nasjonale kulturarv formet hans tenkning, og hvordan hans profesjonelle erfaring har gjort ham til en av de mest suksessfulle arkitektene i sin generasjon. 
 


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 128
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

For hver nye oppdagelse, for hver nye hindring, innser vi hvor mye vi fortsatt ikke vet. Så hvordan skal vi leve med det faktum at, til tross for vitenskapens ubestridelige fremgang,vil vi aldri ha all kunnskap? I boka får Bornemark hjelp av blant annet filosofene Aristoteles, Cusanus og Hannah Arendt for å finne solide råd om hvordan vi kan hjelpe oss med å utvikle vår dømmekraft. Jonna Bornemark viser vei til hvordan vi kan skape et mer humant samfunn og leve et mer humant liv.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Volante
Innbundet: ja
Sidetall: 220
Språk: SE

pris: 299.00
 

 

Bli med fotograf og forfattar Lisbeth Dreyer på ei hagevandring utanom det vanlege. Folka du møter i boka, har stor glede av å skape særeigne, miljøvennlege, frodige og fantastiske hagar på liten plass.
Du finn også tips til korleis du kan skape grøne korridorar for bier og insekt, råd om kompost, korleis lage jord og så frø sjølv. Du treng ikkje store plassen for å dyrke urter, bær og grønsaker.
Små hagar er full av flotte bilde av overraskande, fantasifulle og vakre hagar du kan nyte - og som kan inspirere deg til å gjere det grønt og vakkert der du bur!

Lisbeth Dreyer er forfattar, fotograf og filmskapar frå Bergen. Ho har mellom anna laga dokumentarbøker, barnebøker og kortfilmar. Ho har også vore hageskribent og hagefotograf i mange år og meiner at hagar er viktige både for folkehelsa og omgjevnadene våre.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 142
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

Noe vakkert er knust, men du håper å lappe det slik at det kan bli enda vakrere enn før det gikk i knas. Slik er det også i romanen Kintsugi. Gjennom en rekke fortellinger – som rommer alt fra eventyrlige reiser gjennom naturen til innbrudd i hemmelige fengsler og frigjøring av fanger – lærer vi om en mulig forsoning mellom nybyggere og urfolk.

Kjærligheten overlever alt, sies det – religion, hudfarge, rase. Men kan vi elske skapninger som tilhører en helt annen art? Kan vesener med hale være noe annet enn dyr?


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 301
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

ISLAMS HUS

EN DYPERE FORSTÅELSE AV EN VERDENSRELIGION

Bli bedre kjent med islam.
Kløften mellom islam og Vesten blir stadig større. En tro som er rik på sterke verdier og tradisjoner, med nesten to milliarder troende rundt i verden, oppfattes i Vesten som noe som bør fryktes heller enn forstås. Islams hus gir et innblikk i hjertet og sjelen til muslimer i hele verden. Leseren blir kjent med den muslimske verdens praktfulle fortid, full av intellektuell edelhet og besluttsomhet, men får også innblikk i hvordan denne historien i vår tid blir utnyttet av ekstremister og kommer til uttrykk gjennom terrorisme. Hvordan kan muslimer konfrontere de problemene som ødelegger islam innenfra, og hva kan Vesten gjøre for å bidra i denne saken? Ed Husain fører oss på dyktig og medfølende vis gjennom nyansene i islam og dens mennesker, og påstår at den muslimske verden ikke trenger å være fremmed for Vesten, og heller ikke en fiende, men en fredelig alliert.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 334
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

"Jente, kvinne, annet" er tolv personlige historier fortalt gjennom blikket til tolv ulike kvinner. Alle søker de etter noe - en felles fortid, en meningsfylt framtid, noen å elske. Forståelse fra en mor, anerkjennelse fra en far. Et sted å høre til. Eller kanskje bare et glimt av håp.
Med varme, humor og tempo lar Bernardine Evaristo hver enkelt stemme tre fram på sin unike måte, og skaper en fortelling om identitet, feminisme, tilhørighet, rase og klassekamp. Dette er historien om Storbritannia slik du aldri har lest den før.
Bernardine Evaristo er en av Storbritannias fremste samtidsforfattere. "Jente, kvinne, annet" vant en rekke priser da den utkom i 2019, ikke minst den høythengende Bookerprisen, som hun delte med Margaret Atwood.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 431
Språk: NO

pris: 379.00
 

 
Marcus Aurelius
Med fler...

How can we cope when life's events seem beyond our control? These words of consolation and inspiration from the three great Stoic philosophers - Epictetus, Seneca and Marcus Aurelius - offer ancient wisdom on how to face life's adversities and live well in the world.

GREAT IDEAS. Throughout history, some books have changed the world. They have transformed the way we see ourselves - and each other. They have inspired debate, dissent, war and revolution. They have enlightened, outraged, provoked and comforted. They have enriched lives - and destroyed them. Now Penguin brings you the works of the great thinkers, pioneers, radicals and visionaries whose ideas shook civilization and helped make us who we are.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 128
Språk: UK

pris: 129.00
 

 

Hvordan snakke med en rasist er en særdeles viktig programerklæring for hvordan vi i det tjueførste århundre skal forstå menneskets evolusjon og mangfold, og et betimelig våpen i kampen mot misbruk av vitenskap i intoleransens tjeneste.

Rase finnes fordi vi oppfatter det. Rasisme finnes fordi vi tillater det. Men presset på vitenskapen fra krefter som ønsker å legitimere rasistiske ideologier, blir stadig sterkere - og i stadig større grad en del av den offentlige samtalen rundt politikk, migrasjon, utdanning og sport. Stereotypier og myter om rase kommer ikke bare fra uttalte rasister, men fra velmenende mennesker med en erfaring og en kulturell bagasje som gjør dem disponert for synspunkter som ikke har dekning i den moderne forskningen på menneskelig genetikk.

Selv enkelte forskere finner det ubehagelig å fremme meninger om rase basert på egen forskning. Likevel kan vitenskap og historie, hvis det forstås riktig, være mektige allierte i møte med rasisme, og gi det klareste bilde av hvordan mennesker faktisk er, snarere enn hvordan vi antar at de er.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 202
Språk: UK

pris: 379.00
 

 

Fornøyelig, opplysende lesning fra en av Sveriges viktigste forfattere og samfunnsdebattanter Dottern er Lena Anderssons oppfølger til den kritikerroste romanen Sveas sønn, om sosialdemokraten Ragnar som strever med å finne seg til rette i den moderne tiden. I Dottern møter vi Folkhemmets barnebarn. Ikke minst følger vi Ragnars datter Elsa på vei ut i livet, fra barnets undring over verden til den unge kvinnens konfrontasjon med tidens nye ideer og tenkemåter - mens Folkhemmet, slik faren så det, sakte oppløses og synet på mennesket, samfunnet og tilværelsen utfordres på alle måter. Lena Andersson (f. 1970) har skrevet flere romaner som har fått mye oppmerksomhet. Rettsstridig forføyning, som kom på norsk våren 2014, ble hennes gjennombruddsroman. Den fikk svært gode anmeldelser både i Norge og Sverige, er utkommet i en rekke land og vant Augustprisen 2013 i kategorien årets svenske skjønnlitterære bok. Samme år ble Andersson tildelt Svenska Dagbladets litteraturpris og Publicistklubbens Guldpenna for sin rolle som skribent. I 2018 utkom Sveas sønn, også den til strålende kritikker i norsk så vel som svensk presse.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Polaris
Innbundet: ja
Sidetall: 265
Språk: SE

pris: 199.00 349.00
 

 

I den selvbiografiske klassikeren "Familieleksikon" (1963) tegner Natalia Ginzburg et kjærlighetsfullt og uforglemmelig portrett av sin italienske familie og av det italienske samfunnet under fascismen og nazismen. Faren Guiseppe og moren Lidia - stadig på kollisjonskurs - fyller hjemmet i Torino med venner, bøker og politikk. Det krangles og diskuteres, og historier fortelles, om barn og barnebarn, beste- og oldeforeldre, tanter og onkler, bekjente og berømtheter. Midt i dette vokser de fem barna opp, samtidig som Mussolinis skygge faller over landet.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 276
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Som barn hadde Abby det samme marerittet natt etter natt, hvor hun vandret over et jorde strødd med menneskelige hodeskaller. Nå, som voksen, tror Abby at hun har vokst fra sine demoner, helt til marerittet, kvelden for hennes bryllup, plutselig vender tilbake. Dette tvinger henne til å konfrontere sin fortids mørke hemmeligheter som hun har holdt skjult fra sin nye ektemann, Willem. Ikke engang 24 timer etter vielsen, går Abby ut i trafikken. Willem sitter ved hennes sykeseng, og forsøker å fastslå om dette bare var en ulykke eller om det faktisk var et overlagt stup, og han oppdager raskt et sett med mystiske ledetråder etter hva hans kone muligens skjuler for ham. 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: HEAD OF ZEUS
Innbundet: nei
Sidetall: 216
Språk: UK

pris: 189.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.