NYHETSBREV - 2021-02-12

NYHETSBREV TILBUDSBØKER

Mammutsalget starter mandag 15.02. kl 9.00! Vi har et lite, men kuratert utvalg i hus, men alt fra katalogen kan naturligvis bestilles. I tillegg har vi rydda i skuffer og hyller og satt ned pocketbøker, lyrikk, barnebøker og svenske bøker fra eget lager. Vi har også plukka ut noen titler og favoritter blant alle de bøkene vi alltid har på tilbud – Tronsmos megalodon (et enda større forhistorisk dyr). Et (lite) utvalg av disse finner du beskrevet under.
BRUKEN AV VERDEN

EN LANGSOM OG LYKKELIG REISE FRA SVEITS TIL AFGHANISTAN

Hvem vil ikke reise nå? I restriksjonenes tid er reising i bøkenes verden vårt beste alternativ. En ypperlig kompanjong er Nicolas Bouvier og hans klassiker Bruken av verden fra 1963. Her skildres en atten måneder lang reise fra Sveits til Afghanistan i begynnelsen av 1950-årene. Bouvier forteller om menneskene han møter, skildrer et mylder av detaljer om levesett, kultur og historie – og ved å reise gjennom land som Serbia, Tyrkia, Iran og Afghanistan setter han utviklingen i disse landene i perspektiv. Bruken av verden regnes av mange som reiselitteraturens bibel, og ønsker du flere reiseskildringer bør du sjekke ut den prestisjetunge Spor-serien på våre hjemmesider. Vi har mange av titlene på tilbud.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 442
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Lars Norén (1944-2021) skildrer også i Filosofiens natt hvordan mennesket som vesen lever tett på sin eksistensielle grense. Man forstår at slutten nærmer seg. Hvordan søker man å forsone seg med dette faktumet? Hvordan setter man ord på de ytterste menneskelige spørsmål og tøyler redselen for den endelige natt? Noréns måte er lyrisk fortetning, modige overganger i tanke og billedspråk, og et hverdagsnært talespråk som rommer en høyere sjelegransking, et skjebnetungt perspektiv og en god dose humor. Slik blir Filosofiens natt et dystert rekviem, som setter en i godt humør!


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 188
Språk: NO

pris: 169.00 328.00
 

 

VI VAR MANGE

KVINNEAKTIVISTER FRA 70-TALLET FORTELLER
Linn Stalsberg
Med fler...

Dette er en polyfoni av kvinnestemmer, nennsomt og forbilledlig samlet i den illustrerte praktboka Vi var mange. Tittelen henspiller på alle de kvinnene, oppvokst i «husmortida», som ble kvinneaktivister på 1970-tallet. Den gang hadde de fleste kvinner verken utdannelse eller egen økonomi. Krisesentre fantes ikke, homofili var forbudt, kun gifte fikk bo sammen, og det var svært vanskelig å få tak i prevensjon. I 1968 døde den siste kvinnen som følge av illegal abort. Kvinnebevegelsen varsla en helt ny tid med sine provoserende og radikale krav om likeverd og respekt. I boka møter du noen av dem som gikk i tog, samla underskrifter, lagde bråk og møtte all motstand med seiersvilje og stort mot. Hvorfor ble de med? Hva gjorde det med livene deres?


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 356
Språk: NO

pris: 199.00 399.00
 

 
I denne fine, røde boka får du svar på mange spørsmål du kanskje ikke visste at du lurte på om hva det er som får en forfatter til å bli forfatter: Var det for eksempel voldsomme ryggsmerter som gjorde at Lars Petter Sveen endelig klarte å bli forfatter? Hvor mange ord fikk Jon Fosse knota ned da han dro til Athen for å fullføre Stengd gitar? Hva var det som skjedde med Erlend Loe som gjorde at han endelig fikk skrevet en lang roman? Dette, og mye mer, får du svar på her. Vi får historier om forfattere og bøker vi allerede har lest – eller nå må skynde oss å lese.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet:
Sidetall: 250
Språk: NO

pris: 129.00 229.00
 

 

Anstöt ble første gang utgitt i 1967 og regnes for Thomas Bernhards gjennombrudd i den tyskspråklige verden. Romanen innehar flere av de kvalitetene som kjennetegner en Bernhard-tekst: Lange monologer og grundige undersøkelser av protagonistens sykdommer og galskap. En landsbylege tar med seg sin sønn, en ambisiøs universitetsstudent, på sin daglige tur gjennom dalen de bor i. Sønnen nedtegner farens møter med pasientene sine, den ene historien mer grotesk enn den andre, og når de når frem til den søvnløse fyrst Sauraus’ borg, munner teksten ut i et ustoppelig ordgyteri: Den maniske og barduse fyrsten utbasunerer i klartekst hva han mener om dalen og landet og verden. Svensk oversettelse ved Jan Erik Bornlid.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Bokförlaget Tranan
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: SE

pris: 179.00 349.00
 

 

Den franske forfatteren Jean Genet (1910-1986) skrev denne romanen i 1948, som et sorgarbeide over sin venn, den kommunistiske motstandsmannen Jean Décarnin som ble myrdet på barrikadene under befrielsen av Paris i 1944. Protagonistene er mangslungne: Jean og Jean, en tysk soldat, en bøddel, en militsmann og Hitler (!). I romanen går Genet inn i deres kropper, han blir ett med disse mennene som på et eller annet vis er medskyldige i vennens liv og død. Slik vokser det frem en historie om ondskap og begjær, offer og gjerningsmann. Prosaen er på en og samme tid hard og poetisk, ladet med Genets kontrastfulle verdensbetraktninger, og gjør dermed Begravningsståt til en lang, smertelig og vakker begravelsesseremoni for den døde vennen.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Modernista
Innbundet: ja
Sidetall: 286
Språk: SE

pris: 149.00 369.00
 

 

DEN STORE ML-BOKA

NORSK MAOISME SETT NEDENFRA

På 1970- og 80-tallet engasjerte den merkverdige ml-rørsla tusenvis av nordmenn. Den maoistiske bevegelsen organiserte seg i flere ulike grupperinger. Denne store praktboka, basert på over 160 intervjuer, forteller historier om sjølproletarisering, voldelige aksjoner, urent renkespill og autoritære disiplineringsmetoder. I tillegg finner du den første oversikten over sentralkomitéer og hemmelige utvalg. Du vil også finne gripende fortellinger om dristige visjoner, ungdommelig overmot og store bragder – og dessuten et vell av morsomme episoder om sommerleirer, pilgrimsferder til Kina og Albania, sosiale happeninger, paranoide sikkerhetsrutiner, snodige bokutgivelser og epokegjørende kampsangutgivelser. Konklusjon: «Ingen var enige om at det hadde vært en fin tur».


Utgivelsesår: 2009
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 303
Språk: NO

pris: 199.00 399.00
 

 

Nå kan du sikre deg Kjell Askildsens samlede noveller og romaner til spottpris! 12 fargerike bøker i nett eske. De tolv er: Heretter følger jeg deg helt hjem (1953), Herr Leonard Leonard (1955), Davids bror (1957), Kulisser (1966), Kjære, kjære Oluf (1974), Hverdag (1976), Ingenting for ingenting (1982), Thomas F’s siste nedtegnelser til allmennheten (1983) Et stort øde landskap (1991) Hundene i Tessaloniki (1996) og En plutselig frigjørende tanke (1987).


Utgivelsesår: 2009
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Film låner som kjent sin fortellerstruktur fra litteraturen og sin illusjonskraft fra maleriet. Samtidig forsøker den å frigjøre seg fra disse mye eldre kunstartene. Det skrevne ordet må bearbeides for å oppdage sin egen visuelle audiovisuelle form. Film er skyggenes spill, en manifestasjon der grensene mellom kunst og underholdning viskes bort. Den franske professoren Jacques Ranciére diskuterer i denne bokas seks essayer spenningsforholdet mellom filmmediets indre og ytre grenser. Han mener at film viser frem menneskets politiske kapasitet og tilveiebringer verktøy som gjør det mulig å dele erfaringer og samtidig forholde seg til nye, sosiale virkeligheter.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Lindelöws bokförlag
Innbundet: ja
Sidetall: 158
Språk: SE

pris: 149.00 329.00
 

 

Som fysisk objekt har boka forandra seg enormt – fra skriftruller og papyrusark, til skinninnbundne, håndskrevne manuskripter og frem til boka slik vi kjenner den i dag. Selv om den digitale teknologien i stor grad har forandra hvordan vi tar til oss informasjon, har bokdesignkunsten overlevd – kreativitet, håndverk og originalitet i uttrykket er blitt en del av den individuelle, inderlige leseopplevelsen. Bokomslaget spiller med i tilegnelsen av en tekst! Bokens ansikt handler om det visuelle aspektet. I tekst og bilder tas vi med på en kavalkade gjennom høydepunktene i bokomslagets historie i Norge i det 20. århundre.


Utgivelsesår: 2002
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 197
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Oslo er så mange steder. Å bo i Oslo, er ikke bare å bo i Oslo, men det er å bo på for eksempel St. Hanshaugen, Romsås eller Kampen. Hver bydel har sin historie, sin egen identitet og stemning, sine egne styrker og svakheter. Hver bydel sier noe unikt om byens fortid og fremtid, om hvordan det er å høre til i Oslo i dag, og om hvordan byen kan bli enda bedre å bo i. I denne boka fortelles historien om Oslo gjennom dens bydeler: Hvordan de oppstod, hva som har formet dem, hva de kan lære oss om byen og byens vesen. Slik springer Oslo frem på nytt og viser frem en hovedstad i pulserende forandring.


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: NO

pris: 249.00 449.00
 

 

Dette er en fantastisk bok. Hver side er et underverk. Hvorfor? Jo, det er en samling av mer enn hundre av de mest bemerkelsesverdige brevene som noen gang er skrevet av noen av historiens mest bemerkelsesverdige mennesker: Iggy Pops nydelige råd til en skakk-kjørt fan, Leonardo da Vincis jobbsøkerbrev, Einsteins bekymringsmelding til president Eisenhower om Tysklands atombombeutvikling og Virginia Woolfs selvmordsbrev, for å nevne noen. Samla fanger deres ord, sammen med ord fra størrelser som Charles Darwin, Emily Dickinson, Dostojevskij, Elvis og Anais Nin (etc etc), alvoret, sorgen, humoren og gleden i det som utgjør selve livet. Hvert brev settes inn i sin historiske kontekst – og mange av brevene er avbildet i boka.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 199.00 449.00
 

 

VERDENSTEATER

KARTENES HISTORIE

Dette er den første norske boka om kartenes utrolige historie. Vi blir med helt tilbake til steinaldermenneskenes mystiske symboler og følges frem til GPS og Google Earth. Kartenes historie er beretningen om vitenskap og verdensbilder, kunst og teknologi, makt og ambisjoner, og gjenspeiler praktiske behov og fjerne drømmer om det ukjente. Historien om Norge og nordområdene er en rød tråd gjennom boka, og viser hvordan landet langsomt ble manifestert: Lenge var Norge bare en del av kartets hvite felter. Boka er spekket med illustrasjoner og lar oss fordype oss i den norske og internasjonale karthistorien med egne øyne.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Press
Innbundet: nei
Sidetall: 352
Språk: NO

pris: 249.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.