NYHETSBREV - 2020-12-01

Evig eies kun øyeblikket - fotobøker til jul!

Fotoavdelingen tar sitt eget mantra på høyeste alvor også til jul, og insisterer på fotobøker til alle! Her er en liste med tips, og vi har mange flere i butikken. I år har vi også tatt inn et lite og eksklusivt utvalg special editions fra engelske Mack books, for de som har lyst på og råd til både bok og kunst (signerte/nummererte fotografier). Vi har Alec Soths Sleeping by the Mississippi, Masahisa Fukases Family, med flere. Ulike priser og formater; spør oss! Og for de som har mer lyst enn råd er det også masse fint å få på tilbud, for eksempel, og for å si det med, Helge Skodvin og Frode Grytten: Deilig er jorden!
På oppfordring fra sin bror Edvard, dokumenterte Inger Munch livet ved Akerselven med fotografier av god teknisk og kunstnerisk kvalitet. 

Boken Akerselven som Inger Munch ga ut på N.W.Damm og Sønn i 1932 har nå kommet i ny utgave!


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Kolofon
Innbundet: nei
Sidetall: 83
Språk: NO

pris: 300.00
 

 

Terje Abusdals bok, Hope Blinds Reason, er en visuell fortelling fra en serie reiser i India, langs elva Ganges, fra dens kilde i Himalaya til dens delta i Bengalbukta. Det er en historie om et forsøk på å forsone seg med en av de mest elementære menneskelige erfaringer; kjærlighet og tap.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Journal förlag
Innbundet: nei
Sidetall: 72
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

LOVING

A PHOTOGRAPHIC HISTORY OF MEN IN LOVE, 1850S - 1950S

Boka portretterer historisk romantisk kjærlighet mellom menn, i hundrevis av rørende og vare folkelige fotografier, tatt mellom 1850 og 1950. Denne hittil upubliserte samlingen inneholder snapshots, portretter og gruppebilder, tatt i en rekke ulike kontekster, både privat og offentlig. De fleste er tatt mens mannlige partnerskap fortsatt var ulovlig, og er funnet på loppemarkeder, i skoesker, familiearkiver, gamle kofferter, og senere online og på auksjoner.

Samlingen omfatter foto fra hele verden: Australia, Bulgaria, Canada, Kroatia, Frankrike, Tyskland, Japan, Hellas, Latvia, USA, Storbritannia, Russland, og Serbia. Parene kan identifiseres som par ut fra det umiskjennelige forelskede blikket, og gjennom kroppsspråket - mer eller mindre subtile berøringer eller via inskripsjoner, ofte kodet.

Vi finner også hele rekken av fotografiske teknikker som har vært i bruk opp gjennom hundre års sosialhistorie og utvikling av fotografiet.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Five Continents Editions
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 799.00
 

 

MICHAEL SCHMIDT

PHOTOGRAPHS 1965-2014

Dette er katalogen til retrospektivutstillingen til den Berlinbaserte fotografen Michael Schmidt (1945-2014). Den presenterer utviklingen i den kunstneriske prosessen i arbeidet hans. Gruppene av arbeider er representert ved et utvalg bilder. Flere bilder av arbeidsmateriale som arbeidskopier og bokdummier, og arkivmateriale som invitasjonskort, plakater og utstillingsdokumentasjon gir utfyllende informasjon om Michael Schmidt, om hans bok- og utstillingsprosjekter. Essays av kuratorene Ute Eskildsen, Janos Frecot, Peter Galassi, Heinz Liesbrock og Thomas Weski, som jobbet nært med kunstneren på ulike prosjekter gjennom livet hans. Dette er den første undersøkende publikasjonen som viser Michael Schmidts komplette arbeid.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: WALTHER KÖNIG
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: UK

pris: 699.00
 

 

This is my voice speaking thru your mind.
Be gentle too.
Be gentle too.
Slow destruction of our community,
This World.

Maria Pasenaus bok The Hoplesness Of Beeing Alive består av tekster, tegninger og en liten samling fotografier. Boken er nummer 3 i rekken med Pasenau´s selvpubliserte bøker og tar opp menneskets naive tiltro til allmen fakta, den skumle fremtiden og håp om forandring. Pasenau sier selv at boken på mange måter er en selvhjelpsbok, med mye humor og surrealistiske hverdagslige scenarier.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Eget
Innbundet: ja
Sidetall: 144
Språk: UK

pris: 400.00
 

 

William Eggleston 414 er Harmony Korine og Juergen Tellers visuelle memoar av en road trip de tok for ti år siden med William Eggleston og hans sønn Winston, fra Memphis til Mississippi. Den inneholder bilder og korte introduksjoner av Korine og Teller, og forteller historien om denne spontane reisen, og disse tre fotografenes affeksjon for hverandre, i setting av den amerikanske landeveien. Det er bilder av bensinstasjoner, forlatte lastebiler, religiøse forsamlingshus, banale landskap, hotellrom og gode portretter.

“We drove around for days. Miles and miles of dead barren cotton wool land, depressing countryside and abandoned towns. I asked Bill, ‘Where are we going? Where the fuck are you taking us?’ He replied laughing, ‘I wanted to show you nothing.’”—Juergen Teller.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: steidl
Innbundet: ja
Sidetall: 144
Språk: UK

pris: 449.00
 

 

Dette er den tredje boka hvor Awoiska van der Molen trenger dypt inn i essensen av fjerne uberørte naturverdener, hvor hun skaper bildene sine.Boka publiseres parallelt med musikk-komposisjonen "The Living Mountain", skrevet av Thomas Larcher  som composer-in-residence ved Concertgebouw i Amsterdam (2019-2020). Musikkstykket er inspirert av fotografier som Awoiska tok for Larcher i hans hjemtrakter i Tyrol, Østerrike. De monokrome landskapene er i boka kombinert med reproduksjoner av Larchers partiturer og rester av notater. Tittelen på både boka og komposisjonen er tatt fra Nan Shepherds prosadiktbok om Cairngorms-fjellene i Skottland, skrevet i 1942, men først publisert i 1977. Awoiska van der Molen: " Uavhengig av hvor personlig utgangspunktet for arbeidet mitt kan være, håper jeg at bildene til slutt rører ved strenger av universell kunnskap, noe som er innbakt i kroppene våre, i innvollene, en intuisjon som minner oss om hvor vi kom fra for lenge siden. Et minne av vår kjernetilværelse, vårt grunnfjell, en urokkelig sikkerhet i en veldig usikker verden."

NB:
Pga Covid-19 er konserten ‘The Living Mountain’ ved Concertgebouw utsatt til 2021. Nye konsertdatoer vil komme for Amsterdam, London og Innsbruck, hvor bildene og musikken vil slutte seg sammen!


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Fw: Books
Innbundet: nei
Sidetall: 48
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

From now on it will always be evening utgjør siste del av Kim Ramberghaug og Jessika Thörnqvists trilogi. Dette doom and gloom-prosjektet begynet med utgivelsen av Stasis i 2016 og fortsatte med Dead Water i 2018. Fotoboken består av 62 bilder tatt i tiåret fra 2009 til 2019. Disse er ujevnt fordelt slik at serien ofte blir avbrutt av tomme, svarte sider, som påminnelser om at noe er utelatt eller at boken kun er helhet i materiell forstand. For det er tydelig at for Ramberghaug og Thörnqvist er mørket noe mer enn fraværet av lys. Her får dets utforsking et tingliggjort og sanselig uttrykk som like fullt annonserer nye former for nærvær. 

 

Undersøkelsen i From now on it will always be evening er gjennomført som en rytmeanalyse hvor alle bildene enten er tatt i skumringstimen eller om natten uten ekstra lyskilder. Den samlede serien med bilder skaper en stemning som vibrerer mellom det urovekkende og skumle til å være mer magisk og fortryllende. Ramberghaug og Thörnqvist avbilder nattlige skapninger i tilsynelatende overflødige aktiviteter, tilfeldige møter, løsrevne gester, mimikk og bevegelser. Samlet kan resultatet også karakteriseres som en kritikk av dagliglivet i Henri Lefebvres forstand, hvor det dagligdagse blir kjedsomhetens tidsbegrep og omfatter det som gjenstår av tilværelsen når alle målrettede, strukturerte gjøremål tas bort. Denne resten utgjør kjedsomheten og ørkesløsheten blir her fargerike mikronarrativer med utrykk av håp, ønsker, hjelpesløshet. 

 

Gjennom doom and gloom-triologien utvikler Kim Ramberghaug og Jessika Thörnqvist en finstemt fotografisk poetikk. Med Inger Christensens ord, kunne man si at den handler i og om en verden som ønsker å se seg selv, å kjenne og vite om seg selv. Ved å utforske overgangene mellom det usynlige og synlige, det flyktige og bestandige, stillstand og bevegelse, avtegnes et kunstnerisk ethos hvor sanseligheten selv er motstand mot fremmedgjøring.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: LightninHowlinScreamin
Innbundet: nei
Sidetall: 104
Språk: UK

pris: 300.00
 

 

Daido Moriyamas klassiker fra 1982, tilgjengelig igjen i en ny vakker utgave fra japanske Bookshop M & Getsuyosha!

Denne boka markerte Moriamas tilbakevending til fotografi, ti år etter han forrige fotobokutgivelse og tre år etter at han sluttet totalt å fotografere. "Light and Shadow" markerer også en utvikling i Moriyamas fotografi, der hans tidligere mer tungsindige stemning er erstattet med et klarere fokus på objekter, og det tidlige "bure-boke" (kornede, uskarpe), har utviklet seg til en rikere stil med harde kontraster.

Denne versjonen inneholder en innbundet gjenopptrykket utgave av boka fra 1982 i tillegg til et hefte med detaljert informasjon om hvert bilde, eksklusiv kommentar av Daido Moriyama, og et intervju som opprinnelig ble publisert i september 1981 i magasinet "Shashin Jidai" - alt oversatt til engelsk.
 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: bookshop M
Innbundet: ja
Sidetall: 204
Språk: UK

pris: 1099.00
 

 

"Himmelen er en amerikansk lønning, en kinesisk kokk og en japansk kone." Dette synet på japanske kvinner er en vanlig stereotypi. Den norske fotgrafen Anne-Stine Johnsbråten bestemte seg for å formidle et mer nyansert perspektiv. "Da jeg reiste i Japan, var jeg spent på å høre hva kvinnene ville si om arbeid og likestilling mellom kjønnene. Jeg lurte på hvordan de så på sin egen frihet i et kjønnsrolleperspektiv. Hvordan de ser på fremtiden."

Boka portretterer omkring 100 japanske kvinner fra ulike generasjoner, miljøer og yrkesgrupper. Underliggende strukturer i samfunnet gjør det vanskelig for kvinner å forfølge både en fruktbar karriere og et familieliv i Japan. Men de tradisjonelle og veletablerte japanske kjønnsrollene ser ut til å være ved et vendepunkt - utfordret av sterke progressive kvinner. 

Denne boka gir oss en ulik innsikt i et land av enorme kontraster, fra det dypt tradisjonelle til det hypermoderne, sett fra disse kvinnenes perspektiv.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 132
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Noen fotografer ser ut til å oppfinne sin egen lyskvalitet i bildene sine. For Ola Rindal gjelder dette både i hans kommersielle arbeid og i hans egne prosjekter. I denne boka spiller lyset, eller mangelen på det, en nøkkelrolle. Rindal har bodd i Paris de siste to tiårene, men besøker hvert år familiegården i Thujord i Gudbrandsdalen, som har vært familiens eiendom i over 300 år. Da hans eldre søster tok over, flyttet Rindal til Sverige, og siden til Frankrike. Men noe bragte ham alltid tilbake. Som han skriver: Thujord betyr to jorder, og det er navnet på gården der jeg vokste opp. Jeg drar dit hver jul med min familie, og selv om jeg ikke har bodd der på lenge, er det fortsatt hjemme." (Tekst Nina Strand, fritt oversatt av oss.)

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Eget
Innbundet: ja
Sidetall: 64
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

Moseid har siden 2007 jobbet med serien Plucked som en gransking av hjemmets dualitet, sosial segregasjon, urban fremmedgjøring og mellommenneskelige forhold. Denne dualiteten forlenger seg videre gjennom bruken av de etiske retningslinjene fra både tradisjonell sosialdokumentarisk og iscenesatt fotografi. Bildene er relatert til en underbevisst forståelse av estetiske elementer som ikke nødvendigvis er avhengig av autensitet, noe som verifiserer det iscenesatte fotografiets tilnærmelse til sosial undersøkelse og refleksjon.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Teknisk Industri
Innbundet: ja
Sidetall: 72
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

THE ADVENTURES OF GUILLE AND BELINDA

THE ILLUSION OF AN EVERLASTING SUMMER

Med denne boka vender Alessandra Sanguinetti tilbake til landsbygda i Argentina, og fortsetter sitt intime samarbeid med Belinda og Guillermina, to kusiner som da de var barn var hovedpersoner i hennes første bok i denne serien, The Adventures of Guille and Belinda and the Enigmatic Meaning of Their Dreams.

I denne, andre, boka, følger vi Guillermina og Belinda fra de er 14 til de er 24, i det flytende landskapet mellom ungdom og ung voksen. De er fortsatt omgitt av de samme dyrene og de landlige omgivelsene som da de var barn, og vi følger dagliglivet deres mens de opplever ung kjærlighet, graviditet og å bli mor - og alt dette medfører med nødvendighet en økende uavhengighet av familiene deres og av hverandre. Vi ser også en endring i Sanguinettis forhold til kusinene og i arbeidet de gjør sammen: fra barndommens inneforståtte samarbeid til tre kvinner hvis liv forgrener seg i tre ulike retninger. Selv om tidens gang er en av de mest fremtredende dimensjonene i disse bildene, er de også en dypere utforskning av det tidløse, universelle språket i kvinnelig nærhet og vennskap.

Mack kommer til å utgi ern serie med bøker fra arbeidene kalt The Adventures of Guille and Belinda, og en nyutgivelse av den første boka i serien, The Adventures of Guille and Belinda and the Enigmatic Meaning of Their Dreams, kommer tidlig i 2021.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Mack
Innbundet: ja
Sidetall: 144
Språk: UK

pris: 899.00
 

 

45

Bildefragmenter passerer forbi, og kontrasterer menneskenes tilstedeværelse med de fysiske omgivelsene. Via filmens korn fremtrer gyldne kors, en utbrent bil, ei jentes smilende ansikt. Prakt, ødeleggelse, håp! Togvinduet blir scenen. Fotografens reise, som tar ham fra Ukraina til Oslo gjennom dagens Europa, er inspirert av togreiser tatt av slektninger i 1945 og i 1978, reiser som førte til død eller frihet.

I 1945 forsvant Daminan Heinisch's bestefar fra Gliwice i øvre Silesia, sammen med talløse andre menn. De ble tatt med toget til en arbeidsleir i Ukraina. Graven hans er ukjent, og alt som er igjen er en liten dagbok som han skrev gjennom hele deportasjonen. Heinisch forsto at hans families liv i stor grad var preget av tvungen immigrasjon, og at tog hadde spilt en avgjørende rolle i reetableringsprosessen. Han fikk stor respekt for sine familiemedlemmers "tvungne" reiser mens han samtidig dokumenterte sin egen. Til slutt la han ut på tre reiser. Først den fysiske reisen, hvor han holdt sitt 35mm-kamera foran øyet i timevis i strekk. Dette førte til den andre reisen, inn i de fremkalte filmene, hvor han begynte å hente frem menneskelig tilstedeværelse, konfrontere sine funn og kontrastere dem på siden. Den siste reisen førte ham inn i den virtuelle verden, hvor han kartla togsporene, kilometer for kilometer. Rekkefølgen på bildene er strengt diktert av reisens kronologi.

Som utgangspunkt for denne katarktiske reisen, føltes Ukraina som det naturlige stedet å starte boken. Tekster basert på hvert familiemedlems reiser utfyller bilderekkefølgen og hjelper til å løse gåten. På dette tidspunktet i alle de tre reisene fylte alle de tre familiemedlemmene 45 år.

Bokens narrativ utfordrer temaet tvungen immigrasjon, som har påvirket livene til talløse familier i Europa, og som fortsetter å gjøre det i dag. Åtte måneder etter at Heinisch kom tilbake fra sin reise, brøt det ut en ny konflikt i Donetskregionen, som førte til en fortsatt pågående krig.

(Vår oversettelse av fotografens tekst.)

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Eget forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 120
Språk: UK

pris: 550.00
 

 

Kvinner har vært pioneerer innenfor fotografiet helt siden dets første dager. Dette trebinds settet, kuratert fra den anerkjente Photofile-serien, presenterer 190 kvinnelige fotografer fra hele verden, som jobber innenfor alle slags stilarter og sjangere. Fra fantasifulle eksperimenter på 1800-tallet til de blomsterende kunstbevegelsene på 1900-tallet, og til 2000-tallets digitale verden - en rik og divers oversikt, som inspirerer til utforskning av noen av de største fotografene. 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: nei
Sidetall: 432
Språk: UK

pris: 449.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.