NYHETSBREV - 2020-11-17

15 boktips til barn og ungdom + en beskjed fra Tronsmo

Kjære kunde, kjøp julegavene tidlig i år! 

Vi holder åpent som normalt, men oppfordrer alle våre kunder til å kjøpe gaver tidlig i år.Takk for at du bidrar til å unngå trengsel, handler tidlig eller på www.tronsmo.no, og takk for at du støtter din lokale bokhandel!

Ellers har vi fått inn en god bunke med barne- og ungdomsbøker, både norske, svenske og engelske for enhver alder - kom innom med barna og ta en titt da vel!
Jenta som skriver denne dagboka, presneterer seg slik: Dette boka handle om meg, Nansi. Et 12 år gammel ugandisk kvinne fra Tøyen, med plan om å bli Norges STORESTE RAPSTJERNE. men på vei til å bli Norges STORESTE RAPSTJERNE, det skjer masse drama i livet mitt, ass. Du vil vite mer? Ja ass. jeg kan se på din trynen at du vil vite mer om Nansi ass. Men da må du lese boka mi, skjønner? For boka mi er farlig, bror!

Amina Sewali er musiker, manusforfatter og skuespiller. "Hør'a dagbok!" er hennes første bok


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 238
Språk: NO

pris: 279.00
 

 

Velkommen til Poteby! Verdens mest sjarmerende sted.Illustrasjonene er fulle av morsomme detaljer som barnet kan fordype seg i. Karakterene (dyrene) er herlige og historiene er spennende og lærerike: Hvordan fungerer en byggeplass, en brannstasjon, et bilverksted, en togstasjon, et sykehus og en flyplass.

I denne boka får du alle seks historiene om Poteby

 

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Fontini
Innbundet: ja
Sidetall: 197
Språk: NO

pris: 279.00
 

 

MUMMI PLAKATBOK

MED BILDER AV TOVE JANSSON

Dette er rett og slett den perfekte gaven til alle som elsker Tove Janssons verden! Denne plakatboken samler 20 originalillustrasjoner fra de klassiske bøkene om Mummitrollet, vakkert trykt på tykt papir og lette å rive ut. Det er et variert utvalg fra klassiske Mummi-illustrasjoner og kunstverk til mindre kjente motiver. Plakatene ledsages av utvalgte visdomsord signert Mummi-familien, skrevet i løkkeskrift.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 279.00
 

 

Lillebror og storebror leker verdens beste lek sammen - de er farlige "lajon" på savannen. Stille, stille smyger de seg innpå byttet når de er på jakt. Gaseller og gnuer har ikke en sjans i havet, for "lajon" er raske, sterke og modige. Og viktigst av alt: Når noen blir syk, holder de sammen. For hva er vel en "lajon" uten flokken sin? Så når storebror blir syk og må på sykehuset, finner de utveier: "Lajon" vil ikke sitte fast i slanger og på sykehuset er det bytter i fleng. Plutselig lever alle farlig ....

dette er en øm, humoristisk og hjerteskjærende vakker bok om den helende leken og om kjærligheten mellom to brødre. Vakkert illustrert avJenny Lucander

"Vi är lajon" vant nordisk råds barne- og ungdomspris 2020!! 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: ja
Sidetall: 24
Språk: SE

pris: 199.00
 

 

VILLE GREIER

OM DYR OG NATUR OG SÅNT

Bli med på en feiring av den fantastiske naturen vår! Ville greier er en tegneseriebok som forener kunnskap, humor og stor formidlingsglede. I denne boka lar miljøjournalist Ole Mathismoen og tegneserieskaper Jenny Jordahl deg bli kjent med alt fra små maur og froskeegg til kjempeblekksprut og enorme hvaler, og du kan lese om fluegrøt,bjørnebæsj og ... enhjørninger? Og når du er ferdig, vet du om dyr kan bli forelsket i hverandre, hva som er verdens raskeste dyr, hva vi kan gjøre for å hjelpe dyrene, og mye, mye mer


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Ena
Innbundet: ja
Sidetall: 141
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

JERNULVEN

VARDARI 1

Første bok i ny trilogi av Siri Pettersen!

Juva hater blodlesere. De hylles for sannsyn, men er ikke annet enn svindlere som fråtser i folks frykt, for penger og makt. Det vet hun inderlig godt, for hun er selv av blodleserætt og har sverget aldri å bli en av dem. Men når familien trues av vardari, de uhyggelige varige som aldri eldes, vikles Juva nådeløst inn i jakten på blodlesernes arv: En mørk hemmelighet som en gang forandret verden, og kan gjøre det igjen. For å overleve må hun konfrontere barndomsminnet hun har kjempet for å glemme: Den gangen hun så djevelen. "Jernulven" er et fantasy-mysterium med norrøne røtter; om blod, begjær og avhengighet. Det er den første boken i trilogien Vardari - en uavhengig serie fra Ravneringens univers.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 450
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

SUPERVULKANER OG DIGRE DINOSAURER

DEN KJEMPESTORE BOKA OM NORGES KJEMPELANGE HISTORIE

Se opp for SUPERVULKANER som eksploderer og meteoritter som styrter. Møt MONSTERBØLGER så store som busser og hårete mammuter med svære støttenner. Hils på merkelige trilobitter og skumle sjøskorpioner. Og se rekordhøye fjellkjeder reise seg! Visste du forresten at det har levd dinosauerer i Norge? Dette, og mye, mye mer, kan du lese om i denne superkule boka. Første stopp: 2000 millioner år tilbake i tid. llustrasjonene er av Sigbjørn Lilleeng!

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 97
Språk: NO

Utsolgt
 

 

NØTTEKNEKKEREN

EVENTYRORKESTERET

Følg Clara, akkompagnert av musikken fra Tsjajkovskis Nøtteknekkeren, på en magisk reise i denne gjenfortellingen av den klassiske balletten. Bli med når Nøtteknekkeren må kjempe mot Musekongen, møte Sukkerfeen og reise til Landet fullt av søtsaker, der forunderlige og spennende opplevelser venter dem ....

Bakerst i boka kan du lære mer om Tsjajkovski, musikken og balletten, og høre alle melodiene på nytt!


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Figenschou
Innbundet: ja
Sidetall: 20
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Anna har flytta til ein ny stad. Men eit rykte kan reise fortare enn ein bil kan køyre. Eit rykte bryr seg verken om kilometer, fart eller reiserute. Eit rykte vil berre fort fram. Og det vil nå så mange som mogleg. Anna har reist frå eit rykte. Ho må starte på nytt. Med ny skule og nye venner. Korleis klarer ho å handtere det nye livet når ho heile tida fryktar at fortida skal avsløre henne?

Ser du dette? handlar om Anna og eit nakenbilete som blir spreidd på nettet. Om å gi hjartet sitt til ein som tråkkar det i tusen knas. Om å vere 15 år og tore å stole på nokon igjen.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 140
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Alan og Bertram bor ved siden av hverandre og er bestevenner, men de er veldig, veldig forskjellige likevel. Bertram har for eksempel støv på hjernen og rydder hele tida, Alan bare roter. Da Bertram får en katt - Pierre - blir han forferdet når han oppdager at Pierre foretrekker Alans hus. Alan forsøker å hjelpe og gir Bertram både det ene og det andre av sine ødelagte ting og møbler. Og endelig, til slutt, er Pierre og Bertram lykkelige, men ikke Alan, nå har han verken selskap eller sofa. Heldigvis får Bertram en brilliant ide ......

Dette er en superfin barnebok (som passer for de fleste), med nydelige illustrasjoner som speiler og kontrasterer Bertram og Alans ulike hjem - det strøkne  til venstre kontra det kaotiske til høyre og til slutt, den perfekte harmoni over begge sidene!

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cicada
Innbundet: ja
Sidetall: 34
Språk: UK

pris: 179.00
 

 

WHAT WE'LL BUILD

PLANS FOR OUR TOGETHER FUTURE

Ny barnebok fra den  globaltanerkjente kunstneren Oliver Jeffers!

Hva skal vi bygge, du og jeg? Du kan bygge min framtid og jeg din. Og vi bygger en klokke så vi holder tida. En far og en datter bestemmer seg for å legge fundamentet for livet sitt sammen. De finner frem sine egne, spesiallagde verktøy og setter i gang: Sammen skaper de minner de kan dvele kjærlig ved og et hjem som alltid kan trygge og varme dem. Dette er historien om en fars bunnløse kjærlighet, livets endeløse muligheter og alt det vi trenger for å bygge en framtid - sammen!

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Harper Collins Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 44
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

THE UNWINDING

AND OTHER DREAMINGS

Denne boka er det ikke meningen at du skal lese fra cover til cover og den er for alle som kan lese (engelsk). Det er en bok for drømmere; der ordene suppleres og utvides av vakre, drømmeaktige illustrasjoner - formålet er å berolige sjela! Maleriene i "The Unwinding" ble skapt mellom tøffe slag i kunstnerens eget liv, nettopp for å berolige hennes egen sjel i en vanskelig tid. Den handler om drømmer og ønsker, der ordene - knappe, lyriske - flyter gjennom bokas forunderlige verden. Målet er å åpne fredfulle rom i leseren, der fantasi og refleksjon for en stakket stund kan lede oss bort fra den noe trøblete samtida.

 

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Unbound
Innbundet: ja
Sidetall: 180
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

Alma Freng gjør alt hun kan for å passe inn på den nye skolen, og vil aller helst være så vanlig som mulig. Det skal vise seg å bli vanskelig når hun en dag får vite at hun er solfanger, og at hun må hjelpe verden med å passe på alle tidstrådene. Solfangerne planlegger et angrep på landets storminister Gabriella Grubel, som forsøker å utrydde dem. De trenger Almas hjelp, og dermed må Alma ikke bare lære seg å fly, men også å fange solstråler, og alt dette på bare noen uker.

Dette er et debutverk om magiske eventyr, kule jenter, heltemot, hevn, uvanlige vennskap og utrolige krefter. Passer perfekt for barn mellom 9-12 år, og alle som har lest Harry Potter.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 299
Språk: NO

Utsolgt
 

 

GRETA THUNBERG

SMÅ FOLK, STORE DRØMMER

I denne boka, som er et av de nyeste tilskuddene i den fabelaktige "Små folk, store drømmer" -serien, møter du Greta Thunberg - den unge klimasktivisten som har greid å starte en global bevegelse! Da Greta fikk høre om klimakrisen, slutta hun å snakke. Det var ubegripelig, syntes hun, at de som hadde makt ikke gjorde noe for å redde jorda vår. En dag bestemte hun seg for å streike istedenfor å gå på skolen, og det tok ikke lang tid før barn og ungdom over hele verden ble med Greta i en bevegelse som har forbløffa politikere og andre voksne. Bakerst i boka, som alltid i denne serien, finner du en bilde - og faktadel.

I 2020 har også boka om Anne Frank kommet ut på norsk.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 32
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

En varm og modig fortelling om vennskap mellom en nysgjerrig gutt, en sulten muldvarp, en skeptisk rev og en klok hest. Sammen utforsker de verden. De lurer på ting. Stiller spørsmål. De går gjennom stormen sammen. De lærer om de viktige verdiene her i livet. Om hvor modig man må være for å be om hjelp. Om verdien av å være snill - mot andre, men også mot seg selv. Og når er man egentlig lykkelig? Og finnes det noe problem som ikke blir bedre av litt kake? Mackesys ord og tegninger glir silkemykt sammen, og skaper et kunstverk som passer for alle aldre.

 

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Fontini
Innbundet: ja
Sidetall: 122
Språk: NO

pris: 299.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.