NYHETSBREV - 2020-11-11

Nyheter og en melding fra Tronsmo

Kjære kunde, kjøp julegavene tidlig i år!

Vi holder åpent som normalt, men oppfordrer alle våre kunder til å kjøpe gaver tidlig i år.
Takk for at du bidrar til å unngå trengsel, handler tidlig eller på www.tronsmo.no, og takk for at du støtter din lokale bokhandel!
FOLKESOSIALISTEN

BIOGRAFIEN OM FINN GUSTAVSEN

«Finn Gustavsen - SV-krigeren, uromomentet og hele Norges røde ringrev», skrev Aftenposten i 1984. Da hadde journalisten som ble politiker satt sitt tydelige preg på norsk politikk i tre tiår. Gustavsen sto for en udogmatisk sosialisme som avviste den kalde krigens uhyggelige logikk. For dette ble han kastet ut av Arbeiderpartiet, og motvillig medstifter av Sosialistisk Folkeparti. Senere snudde han Stortinget på hodet, kastet regjeringen under Kings Bay-skandalen og ble en av norgeshistoriens mest populære politikere. 
Folkesosialisten er historien om de første som utfordret Arbeiderpartiet fra venstre etter krigen, om sosialisme på norsk, om partistrider, valgthrillere, og om opp- og nedturer for en av våre mest fargerike og prinsippfaste politikere. Den veldokumenterte biografien gir et unikt bilde av mennesket Gustavsen - og av vår nære, politiske historie.

Terje Rasmussen er sosiolog og professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Han har utgitt en rekke bøker om medier, offentlighet og politikk.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 408
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Nina Björk har i ulike sammenhenger skrevet trassig om politikk i tjuefem år. Ikke sjelden har hennes synspunkter vekket sterke reaksjoner. Over tid kan man se at argumentasjonen har hatt en kjerne: hennes motstandere har hevdet at hun vil herske over andre og begrense individers frihet. Selv mener hun på sin side at det allerede er slik at noen bestemmer over andre og at individet allerede er fritt. Denne boka handler om den kjernen. Det er et forsøk på å tenke filosofisk om politikk og om folks liv, utover daglig politikk.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Wahlström & Widstrand
Innbundet: ja
Sidetall: 280
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

Kjærlighetsfragmentet utspiller seg en gang i nær framtid, i en verden hvor man blir tildelt sin alder etter omfattende helsesjekker. For mange er livet sentrert rundt å holde alderen sin nede, gjennom trening, kosthold og en livsførsel som gagner samfunnet. Så godt som all aktivitet har blitt institusjonalisert, livet slik vi kjenner det har nesten helt opphørt.

Men det finnes sprekker, det finnes åpninger mot noe annet, og det er mot dem hovedpersonen Lava retter sin oppmerksomhet. Etter et havarert ekteskap bor hun alene på en gård, samtidig som hun jobber på to ulike omsorgsinstitusjoner. Kjærlighetsfragmentet er hennes fortelling, som dypest sett handler om kjærlighet, omsorg og kjærlighetens kår i et fullstendig gjennomsiktig samfunn. Og om dyrene som har begynt å oppføre seg annerledes.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 237
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

INTIMATIONS

SIX ESSAYS

En kort og betimelig essaysamling om opplevelsen av lockdown. Hva betyr det å overgi seg til en helt ny virkelighet - eller å stå imot den? Hvordan sammenligner vi relative lidelser? Hvordan fungerer forholdet mellom tid og arbeid? Hva betyr andre mennesker for oss når vi er isolerte? Hvordan tenker vi om dem? Når en ukjent verden trer frem, hva avslører det om den verdenen som var før den? 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 82
Språk: UK

pris: 129.00
 

 

THE RANGOON SISTERS COOKBOOK

RECIPES FROM OUR BURMESE FAMILY KITCHEN

Elsker du thaimat? Avhengig av kinesisk og indisk? Da er det på tide å oppdage smakene av Burma.

The Rangoon Sisters Cookbook er en hyllest til den utrolige maten og smakene som finnes i hele Myanmar, inkludert over 80 spennende oppskrifter som er gjort tilgjengelige for den moderne hjemmekokken. Søstrene Amy og Emily Chung har tatt utgangspunkt i rettene de vokste opp med, og delt de inn i oversiktlige kapitler og enkle instruksjoner - og de har sørget for at du heller ikke trenger noe spesialutstyr. Her finner du Mohinga (fiskesuppe), gresskarkarri, syltet tebladsalat, fylt auberginekarri, limabønnestuing, nudler med kokosnøtter og kylling, og ostekaker med mango og lime, og masse mer.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Ebury Press
Innbundet: ja
Sidetall: 223
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Jamaica Kincaids hagebok er en blanding av essay, memoarer og entusiastiske notater. Med et virvlende vakkert språk som er gjenkjennelig fra romanene hennes, snakker hun om sine lidenskaper og sine feil, hun leser frøkataloger og biografier om gartnere, hun besøker Monets hage og Chelsea Flower Show, og hun reiser til Kina for å samle frø og gjennom hele boka setter hun selve ideen om en hage i et større perspektiv.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Bokförlaget Tranan
Innbundet: ja
Sidetall: 276
Språk: SE

pris: 329.00
 

 

Personlig om etikk, moral, kunst og strafferett fra den kritikerroste forsvarsadvokaten Ferdinand von Schirach.

Ferdinand von Schirach er forsvarsadvokat og kritikerrost, bestselgende forfatter, kjent for sine mesterlige beskrivelser av forbrytelser og straff fra rettssalens indre. Tekstene i Kaffe og sigaretter består av personlige skildringer, notater og finurlige observasjoner. Han forteller om flyktige øyeblikk av lykke, ensomhet og melankoli, løsrivelse og hjemlengsel. Han lar sine betraktninger rundt kunst, som Mikael Hanekes filmunivers samt romaner som F. Scott Fitzgeralds Den store Great Gatsby og Ernest Hemingways En varig fest, smelte sammen med erfaringer fra ulike straffesaker han har jobbet med. Slik forsøker han å forstå kompleksiteten i menneskesinnet - hvordan vi oppfatter rett og galt, hva det vil si å miste verdighet - og hva som gjør oss dypt menneskelige.
Ferdinand von Schirach står bak de hyllede novellesamlingene Forbrytelser, Skyld og Straff, som gir et unikt innblikk i en verden av justis lukket for folk flest. Kaffe og sigaretter viser hvor forfatteren henter tankegodset sitt fra og er hans mest personlige bok hittil.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 154
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Fra Mandal i sør til Kautokeino i nord er norsk design og kunsthåndverk et historisk og variert flettverk av utøvere og bedrifter. Denne boken er en håndbok som gir oversikt over hva og hvem som har satt tydelige spor på dette feltet siden slutten av 1800-tallet.

Fortellingen om norsk design og kunsthåndverk er i stadig bevegelse. Hva som oppfattes som interessant i samtiden, kan være noe helt annet i ettertid. Å velge hundre designere, kunsthåndverkere og bedrifter er urettferdig overfor andre som har en rettmessig plass i historien. Samtidig er det ingen tvil om at samtlige utøvere i denne boken har gjort seg fortjent til å
representere norsk design og kunsthåndverk. Boken tar for seg noen av de mest kjente utøverne, men også ukjente formgivere som for lengst har blitt glemt. Men om navnene er ukjente, så kan
tingene være gjenkjennelige. Utvalget gir et bredt bilde av ulike materialer og uttrykk. På denne måten gir Norsk design og kunsthåndverk A til Å kunnskap om og forhåpentligvis også stolthet over vår rike design- og håndverkskultur.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

MARKEDSMENNESKER

KRITIKK AV TIDSÅNDEN

Stadig mer av livene våre blir kjøp og salg. Tech-gigantene har tjent milliarder på å gjøre vår personlige informasjon til kommersielle varer. Datingtjenester som Tinder gjør oss til kunder på sjekkemarkedet, der vi selger oss selv mest mulig flaterende for å kunne shoppe den riktige partneren. Selv det som en gang var offentlig sektor er for lengst blitt underlagt markedets prinsipper. Vi møter velferdsstaten oftere som brukere av offentlig sektor enn som borgere av et demokratisk samfunn. Men, vi er ikke født til å være markedsmennesker. Vi maksimerer ikke alltid nytte. De fleste har et punkt der nok faktisk er nok, selv om markedslogikken ikke kjenner dette nokpunkt. Derfor blir vi hele tida forsøkt forbedret og forandret slik at vi bedre skal fyle vår rolle i det moderne markedssamfunnet. I denne antologien spør forfatterene: Hva er det som egentlig skjer med oss når vi blir forsøkt gjenskapt i markedets bilde?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Dreyer
Innbundet: ja
Sidetall: 220
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

DYRENES SPRÅK

NATURENS HEMMELIGE SAMTALER

Hvis du er heldig treffer du kanskje et dyr som vil snakke med deg. Er du enda heldigere, kan du treffe et dyr som vil bli kjent med deg. Slike relasjoner kan gi oss lærdom og innsikt ikke bare om dyret, men også om oss selv og språk generelt. Dyrenes språk undersøker hvordan dyr kommuniserer med hverandre og med oss - fra hvordan præriehunder roper ut detaljerte beskrivelser av inntrengere, som for eksempel størrelse, fasong og farge på hår og klær, til faggermusens hang til å sladre og de imponerende hilseritualene hos monogame sjøfugler. Meijer viser oss at dyr har rike og komplekse språk med grammatiske og strukturelle regler som gjør det mulig for dem å planlegge, gi råd, advare hverandre, vise kjærlighet og sladre seg imellom. Boka avslører dette overraskende skjulte sosiale livet og viser deg hvordan du kan snakke med dyr.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Flux forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 180
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Kim Gordon er en av de mest unike og innflytelsesrike figurene i moderne tid. Denne personlig kuraterte utklippsboken er et edgy og stemningsfullt portrett av Gordons liv, kunst og stil. Boka spenner fra barndommen på kaliforniske surfestrender på 60- og 70-tallet til New Yorks kunst- og musikkscene i sentrum på 80- og 90-tallet hvor Sonic Youth ble født. Gjennom upubliserte personlige fotografier, utklipp fra magasiner og aviser, moteredaksjoner og reklamekampanjer, ispedd Gordons sangtekster, skrifter, kunstverk og private gjenstande, demonstrerer denne boken hvordan Kim Gordon har vært et forbilde for generasjoner av kvinner og menn.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Rizzoli
Innbundet: ja
Sidetall: 272
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

CUBA - MUSIC AND REVOLUTION

RECORD SLEEVE DESIGNS OF REVOLUTIONARY CUBA 1959-1990

Cuba: Music and Revolution er den første boken noensinne om kubansk platecoverdesign, samlet av Gilles Peterson og Stuart Baker. Boken inneholder hundrevis av sjeldene vinylplater fra starten av den kubanske revolusjonen på begynnelsen av 1960-tallet og fram til 1985, da Cubas Special Period, forårsaket av Sovjetunionens oppløsning og dermed tilbaketrekningen av Russlands økonomiske støtte til den kubanske regjeringen, ledet til at vinylplateproduksjonen på Cuba døde. Kunstverket her gjenspeiler både den kulturelle og musikalske dybden på Cuba, så vel som den politiske innflytelsen fra revolusjonær kommunisme.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Soul Jazz Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 255
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

LANDET MOT NORD

1000 ÅR. 22 PERSONER. EN HISTORIE.

I Landet mot nord gir Mona Ringvej både kjente og mer ukjente karakterer en plass. De som lager landet ved lov, som Magnus Lagabøte, men også de som lager det gjennom fortellinger, som Snorre og Camilla Collett. De som bare overlever i sagnene, som Jostedalsrypa, og de som glemmes. De som kom. De som dro. Og de som kom tilbake. Sammen danner de en vev av fortellinger om folket som har bosatt og beveget den nordlige kyststripen som ble et kongerike og en stat. Veien mot nord.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 542
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

RED COMET

THE SHORT LIFE AND BLAZING ART OF SYLVIA PLATH

Forfatter Heather Clark er fast bestemt på ikke å lese Sylvia Plaths arbeid som om den minste handling, helt fra barndommen av, styrte henne mot den tragiske skjebne. Hun presenterer her nytt materiale om Plaths liv, og skriver frem hennes far, en respektert vitenskapsmann, hennes ungdommelige skriverier, og hennes psykiatriske behandling. Mens Clark utforsker Sylvias verden, fremkaller hun en kultur i overgang på midten av det tyvende århundre, og i skyggen av atombomben og Holocaust, lever Plath sitt liv; hennes kamp for ikke å bli en konvensjonell kvinne og kone; hennes kompliserte forhold med sin velmenende enkemor; hennes problemer i hendene på en uopplyst helseindustri; og hennes studieår på Cambridge og tordenmøtet med Ted Hughes, et ekteskap som for alltid ville forandre kursen til engelsk poesi.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Jonathan Cape
Innbundet: ja
Sidetall: 1118
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Manuset til Skapsprengeren Manfreds oppstandelse ble skrevet i 1963. Bjørneboe hadde både bok- og filmformatet i tankene da han skrev denne teksten som ikke tidligere har blitt utgitt. I forbindelse med Bjørneboes hundreårsjubileum utgis boken nå med forord av Vigdis Hjorth.

Det er vinter og jul i det kristne fyrstedømmet Isenberg, en liten nasjon som har tjent seg rik på jernindustri og første verdenskrig. En engel besøker jorden for første gang for å se hvordan landet feirer sin største høytid. Engelen oppsøker verkstedet til romanens hovedperson, mekanikeren Manfred Hummel. Han er en gudbenådet mekaniker og familiemann, men etter å ha sittet lenge bak murene, «på Huset», trues han med tvangsauksjon dersom han ikke klarer å betale gjelden på verkstedet sitt. Hans aller siste utvei er å spørre den tidligere arbeidsgiveren Waldemar Schmitt i det storslåtte forretningsimperiet Schmitt&Schmitt&Sønner om et lån, men vil de svulstige talegavene og den iscenesatte godheten hans kunne redde ham også denne gangen? Selv om samfunnet som skildres i romanen ikke er så ulikt datidens Norge, skrev Bjørneboe i forordet at «enhver mulig likhet med norske skapsprengere, statsadvokater, horer, dommere, halliker, politifullmektiger, do-koner, overkonstabler, ågerkarler og jurister er fullstendig utilsiktet». Oppsiktsvekkende er det at Bjørneboe i sin satiriske kapitalistvrede skildrer utviklingen i olje-Norge seks år før oljefunnene på Ekofiskfeltet ble offentliggjort lille julaften i 1969.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 289
Språk: NO

pris: 369.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.