NYHETSBREV - 2020-10-05

HØYT

EN REISE I HIMALAYA

Bestselgende forfatter Erika Fatland med ny, storslått reiseskildring: fra Himalaya. Erika Fatlands eventyrlige reiseskildringer er prisbelønnet og oversatt til 23 språk. Nå tar hun oss med opp i høyden. Himalaya bukter seg gjennom fem svært ulike land. Her blandes verdensreligionene islam, buddhisme og hinduisme med eldgamle sjamanreligioner. Utallige språk og vidt forskjellige kulturer lever i de bortgjemte fjelldalene. Modernitet og tradisjon støter sammen, mens stormaktene kjemper om innflytelse. Vi har lest om fjellklatrere på vei opp mot Mount Everest og om reisende på åndelig søken til buddhistiske klostre. Men hvor mye vet vi om menneskene som bor i Himalaya? Fatland lar oss møte dem på nært hold, samtidig som hun tar oss med på en svimlende reise i høyden, gjennom utrolige landskap og dramatisk, ukjent verdenshistorie - helt frem til dagens brennbare konflikter.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 634
Språk: NO

pris: 229.00 449.00
 

 

Et land på fire hjul er en annerledes norgeshistorie om hva som skjedde da bilen kom til et av Europas fattigste land. Den gang var bil et luksusprodukt. I dag har Norge nærmere tre millioner personbiler. Firhjulingen er blitt en selvfølge, til tross for de mange problemene kjøretøyet også forårsaker. Dette er en tankevekkende og underholdende bok om norsk bilisme - om trafikkaos og motorveibygging, beboeraksjoner og byutvikling - og som i dag viser seg i både bompengeopprør og ønsket om bilfritt sentrum.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Res publica
Innbundet:
Sidetall: 270
Språk: NO

Utsolgt
 

 

I Emily Dickinsons Gardening Life utforsker den prisbelønte forfatteren Marta McDowell Dickinsons dype lidenskap for planter og hvordan den inspirerte og informerte hennes forfatterskap. Boka følger et år i hagen hennes, og avslører detaljer om Dickinson som få vet om, og utvider vår kollektive forståelse av hvem hun var som person. Ved å veve sammen Dickinsons dikt, utdrag fra brev, foto og botanisk kunst, tilbyr McDowell et fortryllende nytt perspektiv på en av Amerikas mest berømte, men gåtefulle litterære figurer.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Timber Press
Innbundet: ja
Sidetall: 268
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

Før en global pandemi introduserte oss for begreper som sosial distansering, var ensomhet allerede i ferd med å bli en normaltilstand i vårt århundre. Men det er også en vi har makten til å reversere. Boka er spekket med dristige løsninger som vi kan bruke hjemme, på jobben og i nabolagene våre, og med en klar visjon for hva bedrifter og regjeringer må gjøre, forfatteren utforsker hvordan vår økende avhengighet av teknologi, radikale endringer på arbeidsplassen og flere tiår med politikk som har satt egeninteresser over det kollektive gode, gjør oss mer isolerte enn noen gang før.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Sceptre
Innbundet: ja
Sidetall: 396
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

OVERVÅKINGSKAPITALISMENS TIDSALDER

KAMPEN FOR EN MENNESKELIG FRAMTID VED MAKTENS NYE FRONTLINJER

Med sine "gratis" tjenester har giganter som Google og Facebook gitt oss et tilbud vi ikke kan si nei til. Prisen er imidlertid at de forsyner seg med enorme mengder data om oppførselen og preferansene våre - som de selger videre til høystbydende. Det er dette Shoshana Zuboff kaller overvåkingskapitalisme, et fenomen som truer med å omforme samfunnet like mye som den industrielle revolusjon gjorde på 1800-tallet. I overvåkingskapitalismens tid er vi ikke bare konsumenter, vi utgjør selve råvaren. Den skjulte og stadig mer sofistikerte bruken av dataene om oss bidrar ikke bare til å gi oss skreddersydd innhold og reklame. Den har blitt et verktøy til å forutsi og påvirke vår adferd både som kunder, borgere og velgere. Den utgjør en mektig trussel mot så vel demokratiet som vår personlige frihet. Boka beskrives som uunnværlig og presserende viktig,vår tids "Das Kapital"!

Shoshana Zuboff er filosof, sosialpsykolog og professor emerita ved Harvard Business School.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 717
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

Dette er fjerde bok i Roy Jacobsens storverk om Ingrid Barrøy.

I denne romanen kommer det en fem år gammel gutt til øya, til Ingrid og datteren hennes, Kaja. Guttens far forsvinner på mystisk vis kort tid etterpå. Hva er det med Mathias, den lille gutten som fra nå av blir en sentral del av Barrøy-samfunnet?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 267
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

POSSESSED

WHY WE WANT MORE THAN WE NEED

Vi har en kjærlighetsaffære med tingene våre som konsumerer oss fullstendig, samtidig som planeten er i ferd med å kollapse. Til tross for vedvarende advarsler synes det som om vi ikke er villig til å begrense innkjøpet og akkumuleringen av ting. Vi inngår i en evig, ulykkelig jakt på falsk lykke. Hvorfor? I Possessed hevder Hood at svaret ligger i vårt behov for eierskap. Bare mennesket innehar denne trangen og den er dypt festet i vår biologi. Vi ser den i så forskjellige ting som barns kjekling over de samme lekene til fremveksten av politisk ekstremisme. 

Bruce Hood er psykolog og drar veksler på forskning både fra eget og andres laboratorium for å forklare hvorfor trangen til å eie er en emosjonell tilstand som styrer oss fra vugge til grav, selv der den er irrasjonell og destruktiv. Hva motiverer oss til å kjøpe mer enn vi trenger? Hvordan påvirker suget etter å nyervervelse våre handlinger, selv når vi for eksempel stemmer. Og hva kan vi gjøre med det?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Allen Lane
Innbundet: nei
Sidetall: 202
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

COMPETITION IS KILLING US

HOW BIG BUSINESS IS HARMING OUR SOCIETY AND PLANET - AND WHAT TO DO ABOUT IT

Vi lever i en tid hvor mer og mer av makta tilhører store firmaer som er eid av et lite knippe mennesker. Ingen stat eller organisasjon har mulighet til å regulere deres virksomhet eller holde dem ansvarlige for deres handlinger. Vi er avhengig av at disse firmaene deler makta sånn at vi, verdens befolkning, kan ta den tilbake.

Competition is Killing Us, etabler foretningsadvokaten Michelle Meagher en ny plan for hvordan man kan kontrolere kapitalismen fra insiden og gi makta til massene og ikke kun til noen få.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

DEN STORE KLIMAGUIDEN

HÅNDBOK I GODE KLIMAVALG

Forlagets omtale:

Boka som hjelper deg å regne ut klimaavtrykket av hverdagen din - og viser deg hvilke valg som virkelig nytter. 

Er det egentlig klimavennlig med elbil? Hvor ille er den flyturen til New York i den store sammenhengen? Og hva er klimaeffekten av å vente et år med å kjøpe ny mobil? Nå trenger du ikke å lure lenger: Den store klimaguiden har svaret. Med massevis av informasjon, instruktive og lettfattelige illustrasjoner og svar på nesten tusen små og store klimaregnestykker, gir denne boka deg all kunnskapen du trenger for å ta gode klimavalg.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Press
Innbundet: nei
Sidetall: 287
Språk: NO

pris: 249.00 399.00
 

 

Bestialitetens historie regnes av mange som hovedverket til Jens Bjørneboe. Gjennom tre frittstående, men tematisk beslektede romaner gir Bjørneboe nærgående studier av menneskets ulvenatur.

I Frihetens øyeblikk får leseren følge en rettstjener og hans notater fra et oppsiktsvekkende omstreiferliv, i Kruttårnet gis en historisk gjennomgang av den hvite manns ødeleggelser, og til slutt kommer nedtegnelsene til «protokollføreren», som registrerer den ondskap som har fulgt menneskeheten inn i vår egen tid, i Stillheten.

«Tre bøker vil bli stående fra etterkrigstidens norske litteratur: Frihetens øyeblikk, Kruttårnet og Stillheten.»
Jan Andrew Nilsen, VG


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: nei
Sidetall: 588
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Dette er boken om kanskje den beste dramakomedien som noen gang er filmet: "View From the Top" med Gwyneth Paltrow i hovedrollen. I Ayoade on Top tar Richard Ayoade, kanskje et av de mest 'uvesentlige' menneskene i vår tid, oss med på en reise fra Peckham til Paris gjennom Nevada og andre steder vi ikke bryr oss noe om. Det er en dyp, indre reise, på en måte som er respektfull og ikke-invaderende; en reise som vi alle vil betale en høy pris for, selv om du har ventet på den litt billigere paperback-utgaven. Ayoade argumenterer for kanoniseringen av dette brutale mesterverket, en film som feirer kapitalismen i all sin offerløse herlighet; en film vi kan forestille oss at Donald Trump selv ser, sånn mildt interessert, på sin private jetflys gullbelagte flatskjerm mens hans andre oppblåste øye skanner kabinen for et ferskt, ungt bytte. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: faber and faber
Innbundet: nei
Sidetall: 229
Språk: UK

pris: 179.00
 

 

ULTRA

THE UNDERWORLD OF ITALIAN FOOTBALL

Ultras blir ofte sammenlignet med punkere, Hell's Angels, britiske fotballpøbler eller de søramerikanske barras bravas. Men sannheten er at de tvers gjennom er et italiensk fenomen. De er de mest organiserte og voldelige supporterne i europeisk fotball. Mange av gruppene har utviklet seg til å bli kriminelle gjenger, involvert i billettsalgets svartebørs, narkotikavirksomhet og drap. De er ofte mafiaens fotsoldater og vært essensielle i opptakten av høyreekstremisme. De mest iherdige av dem vil si de er opprørere som kjemper mot politistaten og moderne fotball. De slåss ikke bare for lagene sine, men også for de bortviste og de glemte forstedene. 

Gjennom menneskene han møter, skaper Tobias Jones en spennende etterforskning av det italienske samfunn og deres favorittsport, og undersøker fotballens dystre skyggesider, samtidig som han beundrer lidenskapen, innsikten, solidariteten og væremåten i dette fascinerende og motstridende subkulturen. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: HEAD OF ZEUS
Innbundet: nei
Sidetall: 401
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

VINYLENS HISTORIE 2

NORGE 1970-1990

For deg som er interessert i popquiz, pop, rock, viser, blues, tungrock, progrock, pønk og jazzrock. Og platesamlerne! En usedvanlig flott, topp designet og påkostet bok. Også perfekt bursdags- og julegave. Tar i starten for seg den spennende tiden da norske artister som Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen, Vømmøl, Jahn Teigen, Halvdan Sivertsen, Ole Paus og Finn Kalvik begynte å danke ut utenlandske artister som Rolling Stones og Beatles-medlemmene på hitlistene. På 80-tallet fortsetter boka med en stor seksjon med de mest verdifulle pønk-platene, samt 13 sider med a-ha. Boka viser hvordan Sissel Kyrkjebø ble historisk! Samt den nye samiske musikken. Mange spennende historier om den nye rocken som kom på 1980-tallet med Vazelina, deLillos, Dumdum Boys, Jokke, Anne Grete Preus, Dollie, De Press, Fra Lippo Lippi, Henning Kvitnes, samt den overraskende suksessen til Jon Eberson og Sidsel Endresen. Store lister over de beste låtene og platene fra alle de norske landsdelene, samt Topp 100-lister over landets beste viser, tungrocklåter og proglåter. Her er bilde av alle de over 200 slagerne som toppet listene alle disse årene. Hvilke var periodens beste poplåter. Her er nok noen overraskelser! Verdens hundre mest verdifulle progalbum. Kritiske analyser av norske kulturhistorikere og platekåringer. Et helt nytt Topp 100 POPQUIZ fra perioden 1970-1980. Samt utrolige 750 bilder. En bok å bli gla' i og bla' i de neste årene. En visuell fest!


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Schreibtisch
Innbundet:
Sidetall:
Språk: NO

pris: 499.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.