NYHETSBREV - 2020-09-21

Hva slags innvirkning hadde David Bowie egentlig på norsk ungdom? Flashback til 1973. Vi digget alle Slade, T. Rex, The Faces og Led Zeppelin, bare for å nevne noen. Som et bakteppe spøkte fortsatt The Beatles´ elementære kraft, nesten tre år etter at de ble offisielt oppløst.

Boken ZIGGY STARDUST KOM ALDRI TIL NORGE viser oss David Bowies karriere sett gjennom norske øyne. Fra Brixton til Ekeberg og overalt i mellom, feirer vi Bowies kjærlighet til musikk, kunst og mote.

Noen av Norges mest profilerte musikkjournalister, kunstnere og prisbelønnede forfattere forteller om sitt forhold til den spennende historien om David Bowie. Med øyeblikk fanget av de beste fotografene. Nye artikler og klassiske intervjuer med sidemenn som var med bak kulissene.  I tillegg til vitnesbyrd fra fans og iherdige samlere. Unike vinklinger gir leserne en ekstraordinær innsikt i den mangefasetterte artistens karriere.

En 400-siders praktbok som inneholder bidrag fra giganter som Yan Friis, Torgrim Eggen, Marianne Jemtegård, Knut Schreiner, Harald Fossberg, Arvid Skancke-Knutsen, Tom Hovinbøle, Jan Kjærstad, Per Sundnes, Tom Skjeklesæther, Yasmin Syed, Leif Gjerstad, Jan Omdahl, Geir Rakvaag, Finn Bjelke, samt flere nære Bowie-venner fra innerste krets. Redaktør er Tom H. Kristensen. Boken er skrevet i en autentisk form som er uhyre fengende, særdeles vittig og som alltid svært engasjerende når norske Bowie-kjennere reflekterer over Mesterens enestående posisjon i musikkhistorien.

Antologien presenterer mer enn 200 illustrasjoner, deriblant mange upubliserte fotografier, kunstverk og sjeldne plateomslag fra arkivene. I en originaltekst på over 100 000 ord deler bidragsyterne sine minner om Bowies uberegnelige eksistens.

Det episke omslaget er designet av selveste Volker Zibell.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Big Dipper
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

"Morgenstjernen" utspiller seg noen dager sent i august. Litteraturprofessoren Arne og kunstneren Tove er sammen med sine barn på feriestedet på Sørlandet. Deres venn, rikmannssønnen Egil, befinner seg på en hytte i nærheten. Presten Katrine er på vei hjem fra et seminar, barnehageassistenten Emil er på bandøvelse, journalisen Jostein er ute på byen, og kona Turid har nattevakt. Over dem og alle andre dukker det plutselig opp en enorm stjerne på himmelen. Ingen, selv ikke astronomene, vet sikkert hva slags fenomen det er. Er det en stjerne som brenner ut? Hvorfor har ingen sett den før da? Eller er det en helt ny stjerne? Langsomt legger nyhetens interesse seg, livet går videre, men ikke helt som før likevel, for uvanlige fenomener begynner å inntreffe i utkanten av menneskenes tilværelse.  Denne romanen følger ni mennesker gjennom to intense dager, under lyset fra den nye stjernen.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 664
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

PEOPLE WITHOUT POWER

THE WAR ON POPULISM AND THE FIGHT FOR DEMOCRACY

Donald Trump. Brexit. Europeiske høyreekstremister. Alle er anklaget for populisme. Men hva betyr egentlig dette begrepet som så ofte blir kastet rundt? Den virkelige historien om populisme er en beretning om opplysning og frigjøring; historien om selve demokratiet og dets løfte om et anstendig liv for oss alle. Her tar politisk kommentator Thomas Frank oss med fra fremveksten av det radikale, venstreorienterte amerikanske populistpartiet på 1890-tallet, gjennom triumfer av reformatorer under Roosevelt og Truman, og frem til i dag, og minner oss på hvor mye vi skylder det populistiske etos. Han denger løs på eliten, går tilbake til bevegelsens provokative politikk og erklærer den sanne populismen som lovnadens og optimismens språk.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: scribe
Innbundet: nei
Sidetall: 307
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

ON FIRE

THE BURNING CASE FOR A GREEN NEW

Å kjempe for en grønn verden er å kjempe for livene våre. Og med On Fire gir Naomi Klein oss ammunisjonen til å gjøre nettopp det. Denne boken samler for første gang mer enn et tiår av Kleins tekster fra frontlinjen av klimaets sammenbrudd, sammen med nytt materiale om betydeligheten av hva vi velger å gjøre nå. Dette er en gnistrende oppfordring til handling for en planet ved bristepunktet. På ærlige, personlige vilkår viser hun oss hvordan den eneste veien videre ut av en forurenset verden bare er gjennom en politikkreform - et konkret sett med tiltak for å bekjempe den økende trusselen om total miljøkatastrofe. En "New Deal".


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 309
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

Dristig og grenseløst original debut fra den Oscarvinnende manusforfatteren bak Being John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, og Synecdoche, New York!  B.Rosenberger Rosenberg, nevrotisk og undervurdert filmkritiker (mislykket akademiker, filmskaper, elsker og skoselger som sover i en sokkeskuff), snubler over en hittil usett film av en gåtefull outsider - et tre måneder langt stop-motion-mesterverk hvis tilbaketrukne skaper det tok nitti år å fullføre.

B er overbevist om at filmen vil endre hans karrierebane og ryste filmverden inn til kjernen, og om at den muligens er den største filmen som noensinne er lagd, og han vet at det er hans oppgave å vise den for resten av menneskeheten. Det eneste problemet er at filmen er ødelagt, og han er det eneste vitnet til dens flyktige genialitet.
Alt som er igjen er ett enkelt bilde, hvorfra B på en eller annen måte må prøve å huske kunstverket som kanskje kan være sivilisasjonens siste store håp. Sånn begynner en overveldende reise gjennom de hysteriske marerittaktige landskapene i en psyke like frodig kafkask som den er skadet av den evige strømmen som spys ut på Twitter.

B er desperat etter å lage orden i en i økende grad meningsløs eksistens, fanget i selvpåførte ambisjoner om å fylle en offerrolle og i et degenererende dødt språk. Han klorer seg fast til forsøket på å gjenskape det tapte mesterverket mens han forsøker å holde tritt med en evig fragmentarisk kultur av "likes" og tilfeldige proklamasjoner som samtidig er hans svarte uhyre og hans eksistensberettigelse. Antkind er en sviende dom over den moderne verden, og en meditasjon i mange lag over kunst, tid, hukommelse, identitet, komedie, og selve eksistensens natur - kjernen av sannhet innerst i enhver spøk.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Harper Collins Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 720
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Etter å ha født et barn, mister forfatteren Anna sin plass i verden. Hun er sjokkert etter fødslen, og flytter med sin svenske kjæreste, Aksel, og deres lille sønn til et snøkledd Stockholm. Snart må parret se seg falle inn i gamle kjønnsroller mot deres vilje, og en avgrunn åpner seg mellom dem. Angst truer med å oppsluke Anna, som leser altfor mange nyheter på nettet og shopper alt for mye klær som hun ikke har råd til. For at stå imot en truende galskap må hun lese og skrive seg til rette i verden igjen. Mit arbejde er en roman om den enestående og grunnleggende erfaring av å sette barn til verden. Den blander prosa, dikt, journal, brev og mye mer for å utforske forholdet mellom morskap og skrift. En bok om fødselsdepresjon, husholdning og shopping. Og om hvordan man kan lære å elske det engstelige, åpne liv med et barn.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal (Dansk)
Innbundet: ja
Sidetall: 429
Språk: DK

pris: 399.00
 

 

From now on it will always be evening utgjør siste del av Kim Ramberghaug og Jessika Thörnqvists trilogi. Dette doom and gloom-prosjektet begynet med utgivelsen av Stasis i 2016 og fortsatte med Dead Water i 2018. Fotoboken består av 62 bilder tatt i tiåret fra 2009 til 2019. Disse er ujevnt fordelt slik at serien ofte blir avbrutt av tomme, svarte sider, som påminnelser om at noe er utelatt eller at boken kun er helhet i materiell forstand. For det er tydelig at for Ramberghaug og Thörnqvist er mørket noe mer enn fraværet av lys. Her får dets utforsking et tingliggjort og sanselig uttrykk som like fullt annonserer nye former for nærvær. 

 

Undersøkelsen i From now on it will always be evening er gjennomført som en rytmeanalyse hvor alle bildene enten er tatt i skumringstimen eller om natten uten ekstra lyskilder. Den samlede serien med bilder skaper en stemning som vibrerer mellom det urovekkende og skumle til å være mer magisk og fortryllende. Ramberghaug og Thörnqvist avbilder nattlige skapninger i tilsynelatende overflødige aktiviteter, tilfeldige møter, løsrevne gester, mimikk og bevegelser. Samlet kan resultatet også karakteriseres som en kritikk av dagliglivet i Henri Lefebvres forstand, hvor det dagligdagse blir kjedsomhetens tidsbegrep og omfatter det som gjenstår av tilværelsen når alle målrettede, strukturerte gjøremål tas bort. Denne resten utgjør kjedsomheten og ørkesløsheten blir her fargerike mikronarrativer med utrykk av håp, ønsker, hjelpesløshet. 

 

Gjennom doom and gloom-triologien utvikler Kim Ramberghaug og Jessika Thörnqvist en finstemt fotografisk poetikk. Med Inger Christensens ord, kunne man si at den handler i og om en verden som ønsker å se seg selv, å kjenne og vite om seg selv. Ved å utforske overgangene mellom det usynlige og synlige, det flyktige og bestandige, stillstand og bevegelse, avtegnes et kunstnerisk ethos hvor sanseligheten selv er motstand mot fremmedgjøring.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: LightninHowlinScreamin
Innbundet: nei
Sidetall: 104
Språk: UK

pris: 300.00
 

 

DER VILLGRASET GROR

LIVSGRUNNLAGET, MATFORSYNINGA OG BEREDSKAP FOR NYE TIDER

«Når krubba er tom, bitst hestane», heiter det. Risikerer vi ei matkrise, som knapp kornforsyning og vanskar med kornimport? Vi ser på mat som forbruksvarer, vi kjøper og kastar overfloda. Vi produserer mat lausriven frå arealgrunnlaget. Vil vi fortsetja slik, og la landet gro att? Kva inneber sosial og økologisk berekraft? Aukrust vil styrkje det allsidige familiejordbruket, med balanse i ressurskrinsløpet. Frå fjord til fjell kan vi nytte utmark ueigna til dyrking av menneskemat til beite, og auke matplanteproduksjonen og sjølvforsyninga.
Eit framtidsretta jordbruk i livskraftige lokalsamfunn handlar om samfunnstryggleik for alle. Beredskapsplan for mat, korn, såvarer og fôr, som del av ein nasjonal beredskaps- og kriseplan, står ikkje i motsetning til internasjonal handel og samarbeid. Kvifor svelt 821 millionar menneske, sjølv med nok mat i verda? Industrijordbruket står for urettferdig fordeling av jord og makt. I tiår har vi overskride jorda si toleevne.
For å tryggje matforsyninga framover, oppmodar FN kvart land frå styresmakter til lokalsamfunn til enkeltindivid å ta hand om fruktbar jord, naturmangfald og klimaomsyn. Det er naudsynt med omfattande systemskifte og endringar i levevis. Forfattaren vender seg til den allmene lesar, og tek opp sentrale tema omkring livsgrunnlag, levevis og matproduksjon.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Dreyer
Innbundet: nei
Sidetall: 256
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

JUST US

AN AMERICAN CONVERSATION

Dette er avsluttende del i trilogien som begynte med Don’t Let Me Be Lonely og fortsatte med Citizen. Det er en bok om klasse og rase, fortalt gjennom lyrikk, essay og foto, i møter og samtaler med ekte mennesker. Det er også Rankines mest personlige verk; hun er mer interessert i å få frem sannheten enn å ha rett.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 342
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

MARKEDSVENDINGEN

NYLIBERALISMENS HISTORIE I NORGE

Siden slutten av 1970-tallet har det norske samfunnet blitt stadig mer formet av markedsmekanismer. Hvorfor og hvordan har det skjedd?
Markedsvendingen i det norske samfunnet har ikke nødvendigvis gjort staten mindre viktig. Snarere er det staten som har vært pådriver for opprettelsen av nye markeder, og som har sikret at det norske samfunnet har blitt tilpasset den globale konkurranseøkonomien.
Nyliberalistiske tenkere utviklet allerede i mellomkrigstida teorier om den sterke statens rolle i et moderne markedssamfunn. Etter 1970-tallets økonomiske kriser økte disse ideene i popularitet, men som denne boken viser, var endringene i Norge i liten grad drevet av ideologi. Likevel ble det innført markedsstyring i den makroøkonomiske politikken, samtidig som offentlig sektor ble forsøkt organisert etter markedsprinsipper. Hvorfor skjedde dette?
Omdannelsen av Norge til et markedssamfunn er blitt misforstått, karikert og til og med benektet. Markedsvendingen - Nyliberalismens historie i Norge gir en nyansert framstilling av hva som skjedde, hvordan det skjedde, og hvorfor det skjedde.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Fagbokforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 244
Språk: NO

pris: 419.00
 

 

ITALIA

HISTORIEN, KULTUREN OG MENNESKENE

Journalisten og forfatteren Arnt Stefansen forteller i denne boken levende om Italias historie, landets fascinerende kultur, det mangfoldige landskapet, og ikke minst: om italienerne. Med mer 30 års Italia-erfaring i bagasjen tar han leserne med til storbyene Roma, Napoli og Milano, men også til Sicilia, små landsbyer og sine favorittrestauranter. Italia er mye mer enn sol og varme og mat og drikke. Hvor du enn reiser i dette landet er det mye mer å oppdage, slik denne boken forteller om. For Italias historie er ikke bare spennende. Den har fått store konsekvenser for resten av Europa. Denne boken vil derfor være nyttig lesning for nordmenn som besøker Italia. Alle som leser litt før de reiser får gjerne et større utbytte av dagene i dette herlige landet. Buon viaggio!


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Historie & Kultur
Innbundet: ja
Sidetall: 381
Språk: NO

pris: 398.00
 

 

Boka Gentlemen fikk en uventet og anerkjent oppfølger med Gangsters i 2005, hvor Henry Morgans merkelige forsvinning i Gentlemen blir forklart. Nå er det tid tredje og siste del, med Renegater. Fortelleren, kjent fra de tidligere bøkene, speider utover åkrene fra gården sin i Sør-Sverige. Det er våren 2018. En begivenhetsrik tid. Langt unna ser han en skikkelse som virker kjent. Det er Henry Morgan. Han er på pilegrimsreise gjennom Europa, fra Wien og på vei opp til Lappland for å møte sønnen. Og selvfølgelig har hans ankomst konsekvenser.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Polaris
Innbundet: ja
Sidetall: 748
Språk: SE

pris: 369.00
 

 

FEMINISMS

A GLOBAL HISTORY

Hvordan har feminismen utviklet seg? Hva har feminister oppnådd? Hva kan vi lære av feminismens globale historie? Feminismen er historien om en fortsatt pågående markant historisk omveltning.På tross av at den stadig avskrives som en politisk bevegelse som har oppnådd sitt mål om kvinnelig frigjøring, har den kontinuerlig blitt omdefinert, etter hvert som nye generasjoner kvinner demonstrerer mot kjønnsdiskrimineringen i sin tid. I denne oppslukende boka utfordrer historikeren Lucy Delap det forenklede bildet av "feministiske bølger" - en rekke stadig mer progressive oppdateringer - og viser i stedet at feministene har vært motivert av de spesifikke bekymringene på sitt eget punkt i historien.

Hun trekker på en rekke eksempler fra Japan til Russland, Egypt til Tyskland, og utforsker ulike feministiske prosjekter, for å vise at de som deltar i denne bevegelsen ikke alltid har vært enige om det samme programmet. Feminismens diverse historie, argumenterer hun, kan hjelpe oss med å navigere bedre i dagens debatter og kontroverser. HUn viser at et rikt forhold til fortiden kan tilføre dagens aktivisme en opplevelse av mulighet og inspirasjon. 
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Pelican
Innbundet: ja
Sidetall: 416
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

VOLDTEKT SOM VÅPEN

DE USYNLIGE KRIGSOFRENE

Den anerkjente britiske utenrikskorrespondenten Christina Lamb har jobbet i konfliktområder i over tredve år. I denne boken reiser hun verden rundt og snakker med ofre, og forteller historiene til kvinner som har blitt utsatt for systematisert krigsvold og voldtekt. Ved å snakke med overlevere forteller Lamb den globale historien om kvinnekroppen i krig, og avslører i hvilken grad voldtekt blir brukt som strategisk våpen i moderne krigføring. Reisen går fra Japan, hvor kvinner ble tatt til fange og brukt som «comfort women» under andre verdenskrig, til 1970-tallets Bangladesh hvor hundretusenvis ble voldtatt av pakistanske styrker for å øke Punjabi-befolkningen. Boken tar deg også med til Argentina hvor du møter overlevere etter militærjuntaen, 1990-tallets Bosnia, Rwanda etter borgerkrigen, de 219 Boko Haram-kidnappede jentene i Nigeria, jesidi-kvinnene i Irak som ble solgt som slaver til IS og rohingya-kvinnene i Burma. Selv om voldtekt ble erklært som en internasjonal krigsforbrytelse i 1919, har det kun vært én domfellelse på dette grunnlaget. Denne boken er et eneste stort kampskrift for kvinner i krig, for de som aldri får navnene sine på monumentene over de falne.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 424
Språk: NO

pris: 99.00 369.00
 

 

KAPITALETS AUTOMATIK

MÄNSKLIGA ROBOTAR & SYSTEMATISK DUMHET

Med roboter og kunstig intelligens forsvinner halvparten av alle jobber, spår økonomene. Men på arbeidsplassene blir det stadig knappere med tid.Sykepleiere sitter i lunsjpausa og mater datasystemene med data. Selv rekker de ikke å spise.

De sjeledrepende rutinejobbene skulle forsvinne. I stedet blir lagerarbeidere menneskelige roboter som en automatstemme leder gjennom arbeidsdagene. Den nye teknologien har gått seg fast i et sosialt tilbakeslag. Automatiseringen sitter fast i kapitalens automatikk.

Mikael Nyberg fortsetter den reisen gjennom samfunnet som han påbegynte i bøkene Kapitelet,se og Det stora tågrånet.

I den ene enden hoper en overflod seg opp. I den andre vokser vreden.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Verbal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 471
Språk: SE

pris: 359.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.