NYHETSBREV - 2020-09-07

En dag overhører Giovanna at den høyt elskede faren hennes sier han synes hun er stygg. Dette er starten på den første av mange oppdagelser som får grunmuren i det trygge barndomshjemmet til å smuldre. Foreldrene er ikke de hun trodde de var, og hun må lære på den harde måten hva det vil si å bli voksen. I "Dei vaksnes løgnaktige liv" er handlinga lagt til et middelklassemiljø i Napoli i 1990-åra. Ferrante har skrevet frem et stort og tett familidrama om oppvekst, identitet og klasse, seksualitet, utroskap og kunsten å balansere sannhet og løgn.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Forlagets omtale:

I år er det hundre år siden Kjell Aukrust ble født.

Det hender fra tid til annen at et bokverk så å si går inn som en del av selvbildet til et helt folk. ”Alvdalstrilogien” – Simen, Bror min og Bonden – er et slikt verk. Aukrusts fortellinger har sneket seg inn i det norske folks hjerter, for dette er barndomsskildringer som krysser alle aldersgrenser, og som ikke kjenner geografiske hindre eller sosiale skillelinjer.

Det har blitt sagt at Kjell Aukrust hadde den sjeldne evnen til å se det store i det velse, det evige i det hverdagslige, og det ubegripelige i det alminnelige. Historiene fra det som utgjør Alvdalstriologien, er et bevis på nettopp dette.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 366
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Moren har vært syk så lenge datteren kan huske. Kontakten mellom dem er kutta, både fordi relasjonen tærer for mye, og fordi datteren nå har egen familie å ta seg av. Men fortsatt kjenner hun morens ordløse grep om henne som noe klamt og begrensende i eget liv. Jeget i denne romanen er kjempende, sårt. Historien om henne er historien om moren, det er umulig å skille de to. "Tingenes tilstand" beskriver rått og usentimentalt hvordan det er å leve tett på psykisk sykdom, skrevet i et konsentrert, granskende og skarpt språk.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Trump, Biden og slaget om USA er en lettlest og fortellende dobbeltbiografi om Donald Trump og Joe Biden, og samtidig en svært kvalifisert analyse av deres sjanser til å vinne høstens presidentvalg. I tillegg gir boken sine lesere en nyttig innføring i USAs politiske system - og et tankevekkende innblikk i hvordan supermakten USA gradvis ble til dypt polarisert og splittet samfunn.

3. november 2020 avgjør valget i USAs 50 delstater hvem som blir landets president og verdens mektigste politiker for den neste fireårsperioden. Den 74 år gamle og sterkt omstridte presidenten Donald Trump utfordres i år av den 77 år gamle demokratiske presidentkandidaten Joe Biden. Trump og Biden er begge hvite menn født på 1940-tallet. De står imidlertid langt fra hverandre politisk, og er to svært ulike personligheter som fra to vidt ulike utgangspunkt har gått to helt ulike veier frem til årets presidentvalg.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 376
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Hvor langt må man gå for å bli hørt? Etter tre års venting i ulike asylmottak får den irakiske flyktningen, Karim Mensy, vite at asylsøknaden hans er endelig avslått. I et anfall av frustrasjon og håpløshet konfronterer han saksbehandleren sin og tvinger henne til å lytte til historien hans. Et slag i ansiktet er en hardtslående og original roman som gir et verdifullt innblikk i flyktningers dramatiske møte med Europa.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Mangschou
Innbundet: ja
Sidetall: 189
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

HASSAN HAJJAJ

2ND ED.

Hassan Hajjaj blander temaer og sjangre fra et bredt spektrum av alt som har påvirket ham. Han skaper et uforutsigbart, eksentrisk univers, og han setter i sving en dialog mellom tradisjon og modernitet, kultur og popkultur. Han er kjent for sine fargerike portretter, som ligger et sted mellom dokumentar og mote, og han innlemmer samtidig afrikanske trykk og tekstiler og manipulerte logoer i komposisjonene - en visuell gjenvinning av det globale forbrukermarkedet og en kritisk tolkning av orientalsk eksotisme. 

Dette er den første monografien over Hassan Hajjajs arbeider, og den ble utgitt samtidig med en retrospektiv utstilling i Maison Européenne de la Photographie i Paris høsten 2019. Den inkluderer både hans mest kjente og anerkjente serier og tidligere upubliserte arbeider.

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: RVB Books
Innbundet: nei
Sidetall: 192
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

PORTRAITS AND DREAMS

PHOTOGRAPHS AND STORIES BY CHILDREN OF THE APPALACHIANS

Da Wendy Ewald ankom det innerste av Appalachene i 1975, startet hun et prosjekt med å avdekke de lokale skolebarnas liv, innerste drømmer og redsler. I et forsøk på å finne autentiske måter å representere disse barnas liv på, ga hun dem hvert sitt kamera, og intervjuet dem om barndommen deres i fjellene. Gjennom disse gripende avskriftene og fotografiene oppdager vi familienes liv, sett gjennom barnas øyne - det hjemlige, landlige livet forstått med forbløffende åpenhet og dybde. Livets mest mystiske realiteter - kjærlighet, tap, vold, død, nytt liv - gis en stemme gjennom en fullstendig ny oppdagelse: kameraet. Vi lærer hvilken veltalenhet og originalitet barna ser verden med, og vi ser en generøs, ny måte å engasjere barna i det fotografiske mediets muligheter på.

Dette er en revidert og utvidet utgave av Ewalds (nå skjeldne) bok, først utgitt i 1985, med tittelen "An American Masterpiece". Den gir oss tilgang til et annerledes og utvidet blikk på det rurale sør i USA over en periode på 35 år, og inkluderer samtidig nye bilder og historier fra åtte av elevene fra den første utgivelsen.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Mack
Innbundet: nei
Sidetall: 160
Språk: UK

pris: 449.00
 

 

LESE

EN LITEN BOK OM STORE OPPLEVELSER

Kan du huske når du sist fortapte deg i en bok? Gleden over å sitte helt i ro og leve deg inn i en fortelling? Når tid og sted forsvant og du ikke ville gjøre noe annet enn å lese? Kari J. Spjeldnæs minner oss på hvor mye kjærlighet som ligger i lesing - og hvor viktig det er for hjernen. Hun viser verdien av å sette seg ned med en bok. De fleste gjør det litt sjeldnere enn før: I en travel hverdag tar skjermen mange ganger over for papiret, og skrolling erstatter ofte den konsentrerte dybdelesingen. Det handler om å ta tilbake tiden. Lese er en klok og inspirerende påminnelse om de store opplevelsene som bare lesing kan gi - skrevet av en ekte bokelsker. Med gode råd om leseteknikk, hurtiglesing og med mengder av varierte lesetips, er boken også perfekt til lesesirkler.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 201
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

UNDER KRIGEN (PB)

VI MÅ IKKE FALLE

Her er den store fortellingen om menneskene som levde under krigen i Norge.

I Ingar Sletten Kolloens nye storverk Under krigen møter vi menn og kvinner fra hele landet og i alle lag av folket. Denne første boka, Vi må ikke falle, tar for seg okkupasjonsåret 1940. Vi følger bekymrede politikere, diplomater og vanlige folk før krigsutbruddet. Etter den tyske invasjonen møter vi unggutter som måtte drepe eller bli drept, kvinner som stelte sårede under bomberegnet og familier som mistet absolutt alt. Vi kommer tett på spillet i kulissene under kongens og regjeringens flukt. Og vi blir kjent med de som sviktet da det gjaldt som mest, da Norge var beseiret og ingen nåde ble vist.
Hvordan tenkte alle som støttet Quisling og nazistene? Hva ville vi selv ha gjort? Vi må ikke falle gir leseren opplevelsen av selv å leve i Norge i 1940. Menneskene vi møter var foreldrene, besteforeldrene og oldeforeldrene våre. Nå hentes prøvelsene deres fram igjen.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: nei
Sidetall: 493
Språk: NO

pris: 229.00
 

 

1759

THE YEAR BRITAIN BECAME MASTER OF THE WORLD

Selv om 1759 ikke er et år som er like kjent i britisk historie som 1215, 1588 eller 1688, er det mye som tilsier at det er Storbritannias viktigste år siden 1066. I 1759 - det fjerde året i syvårskrigen - beseiret britene franskmennene i vanskelige kamper på fire kontinenter og oppnådde en absolutt mestring av havene.

Frank McLynn baserer seg her på alt fra tekster i Vatikanets arkiv til muntlige historier om nordamerikanske indianere og forteller om hvordan konflikten mellom Storbritannia og Frankrike utløste den første 'verdenskrig', som rallet fra Europa til Afrika; Karibien til Stillehavet; slettene av Ganges til de store innsjøene i Nord-Amerika. Det førte også til uavhengighetskrigen, kjøpet av Falklandsøyene og til slutt den franske revolusjon.


Utgivelsesår: 2008
Forlag: Vintage
Innbundet: nei
Sidetall: 422
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

CALLING BULLSHIT

THE ART OF SCEPTICISM IN A DATA-DRIVEN WORLD

Forlagets omtale:

We think we know bullshit when we hear it, but do we? Two science professors give us the tools to dismantle misinformation and think clearly in a world of fake news and bad dataPoliticians are unconstrained by facts. Science is conducted by press release. Start-up culture elevates hype to high art.

The world is awash in bullshit, and we're drowning in it. Based on a popular course at the University of Washington, this book gives us the tools to see through the obfuscations, deliberate and careless, that dominate every realm of our lives. In this lively, provocative guide, biologist Carl Bergstrom and data scientist Jevin West show that calling out nonsense is crucial to a properly functioning social group, whether it be a circle of friends, a community of researchers, or the citizens of a nation.

Through six rules of thumb, they help us to recognize when numbers are being manipulated, to cut through the crap wherever we encounter it - even within ourselves - and learn how to give the real facts to a crystal-loving friend or climate change denier uncle. Calling Bullshit is an indispensable handbook to the art of scepticism.
 

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Allen Lane
Innbundet:
Sidetall: 226
Språk: NO

Utsolgt
 

 

EVIL GENIUSES

THE UNMAKING OF AMERICA - A RECENT HISTORY

Hvordan en elitefraksjon omskrev den amerikanske drømmen i sitt bilde - og overlot resten av verden til seg selv.

Dette er den hemmelige historien om hvordan Amerika, i løpet av det siste halve århundret, har tatt en skarp sving bort fra sin drøm om framskritt for de mange til et system med uhindret profitt og egeninteresse for de få.
Da den sosiale frigjøringen på 1960-tallet til slutt endte i kaoset rundt Vietnam og Watergate, sto en gruppe rike industrieiere, forretningsdirektører, storøyde libertarianere og høyrevridde økonomiske radikalere og ventet, fast bestemt på å klore tilbake til seg selv alt det de så på som rettmessig sitt. De strakte seg bakover, inn i nostalgiens farlige kraft, og etterlignet de ukontrollerte røverbaronene fra fortiden - forkledte sine handlinger som en tilbakevenden til de gode gamle dager, og vant folk over på sine side i de tradisjonelle amreikanske verdienes navn.

I denne svært undeholdende og grundig gjennomførte kulturelle og økonomiske avdekningen kartlegger den bestselgende New York Times-forfatteren Kurt Andersen de intrikate nettverkenes historie, usannsynlige forbindelser og mørke sannheter som kontrollerer en nasjon, og avdekker hvordan i all verden Amerika kom dit det er nå - og hva det kan gjøre for å vinne sin progressive fremtid tilbake. 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Ebury Press
Innbundet: nei
Sidetall: 433
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

Fra eplehagen på Rossvoll med utsyn over Ulvik og Hardangerfjorden skrev Olav H. Hauge fram litteratur som treffer mennesker lenge etter hans tid og langt utover i verden. I denne samlingen finner du et utvalg av dikt som er knyttet til Hauges liv som gartner og forfatter, dikt fulle av livsvisdom og kloke betraktninger om livet og naturen, om mørke og om håp. Forord ved Ruth Lillegraven.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 62
Språk: NO

pris: 129.00 299.00
 

 

DET STORE SPILLET

HVORDAN OVERLEVE I ALGORITMENES TIDSALDER

Tidligere var det sci-fi-forfattere og filosofer som bekymret seg for kunstig intelligens. I dag kommer varskoropene fra teknologer som Elon Musk. Datamaskinene har for så vidt allerede tatt over verden i form av tusen små hjelpere som styrer bilen din, forteller deg hvor du skal spise, hva du skal kjøpe og hvilken musikk du kommer til å like. Dette er vi allerede vant med, og vi tenker knapt på det som «kunstig intelligens». Men hvordan formes livene våre egentlig av algoritmene? Og hva ligger rett rundt hjørnet?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 287
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

DE DIGITALE PRØVEKANINENE

HISTORIEN OM HVORFOR BARNET MITT PLUTSELIG KOM HJEM MED EN IPAD I SKOLESEKKEN

De digitale prøvekaninene søker å spore historikken og begrunnelsene bak valgene som gjøres, gi en statusrapport om situasjonen i dag - og se på de videre konsekvensene av en stadig mer digitalisert skolehverdag. Etter et foreldremøte på skolen rakte Gaute Brochmann opp hånden og spurte hvorfor datteren hans og alle klassekameratene hennes nå skulle få sin egen iPad. Da han ikke fikk noe overbevisende svar, tok han spørsmålet videre. Først til kommunen, deretter til politikerne på nasjonalt nivå: Hvem hadde bestemt at nettbrett skulle innføres i skolen, og på hvilket faglig grunnlag? Svarene uteble, mens spørsmålene ble stadig flere. Vi lever i et samfunn med samtykkeskjemaer for bruk av jod-tabletter ved atomulykker og retusjering av snørr på barnehagebilder. Når det kommer til tvungen innføring av iPad til barn ned i seksårsalderen skjer det imidlertid helt uten foreldreinvolvering, debatt eller noen form for kvalifisert kunnskap. De digitale prøvekaninene er en hardtslående debattbok som vil sette i gang opphetede diskusjoner rundt middagsbordene og tvinge ansvarlige politikere til å svare for valgene sine. For er det virkelig slik at dagens barn trenger mer digital kompetanse? Eller er det snarere slik at de allerede besitter denne kompetansen, og sårt trenger andre og komplementerende ferdigheter, som evne til fordypning og konsentrasjon over tid?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 201
Språk: NO

pris: 379.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.