NYHETSBREV - 2020-08-04

TOO MUCH AND NEVER ENOUGH

HOW MY FAMILY CREATED THE WORLD'S MOST DANGEROUS MAN

I dette avslørende portrettet av Donald J. Trump og familien som formet ham, retter Mary L. Trump, utdannet klinisk psykolog og Donalds eneste niese, et skarpt lys på den mørke familiehitorien for å forklare hvordan hennes onkel ble mannen som nå truer verdens helse, økonomiske sikkerhet og sosiale forhold.

Mary Trump tilbrakte mye av barndommen i besteforeldrenes store, imponerende hus i New York, der Donald og hans fire søsken vokste opp. Hun beskriver et mareritt av traumer, destruktive forhold og en tragisk kombinasjon av omsorgssvikt og overgrep. Hun forklarer hvordan spesifikke hendelser og generelle familiemønstre skapte den skadede mannen som for tiden okkuperer Det hvite hus, inkludert det skrudde og skadelige forholdet mellom Fred Trump og hans to eldste sønner, Fred Jr. og Donald. Som et førstehåndsvitne bringer Mary overraskende nok vidd og en uventet humor til dystre, ofte forvirrende familiebegivenheter.

Mary Trump har utdannelse, innsikt og en intim fortrolighet som er nødvendig for å avsløre hvordan Donald, og resten av hennes klan, fungerer . Hun alene kan fortelle denne fascinerende, nervepirrende fortellingen, ikke bare på grunn av sitt innsideperspektiv, men også fordi hun er den eneste i Trump-familien som er villig til å fortelle sannheten om en av verdens mektigste og dysfunksjonelle familier.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 227
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

THE ADDRESS BOOK

WHAT OUR STREET ADDRESSES REVEAL ABOUT IDENTITY, RACE, WEALTH, AND POWER

Boken starter med et enkelt spørsmål: "Hvilken funksjon har gateadresser?'" Deirdre Mask reiser verden rundt og tilbake i tid, fra de kronologiske numrene i Tokyo til Bobby Sands Street i Iran, for å finne ut hvordan vi beskriver hvor vi bor og hva det sier om oss, hvordan vår adresse - eller mangel på en - gir uttrykk for vårt politiske ståsted, kultur og teknologi. Det påvirker helsen vår og velstanden, og kan til og med ha en effekt på hvordan hjernen vår fungerer. Hun tar oss med på en rekke historier om fascinerende mennesker og steder, som forteller om hvordan adresser handler om identitet, klasse og rase. Men mest av alt handler de om makt: makten til å navngi, å skjule, bestemme hvem som betyr noe, hvem som ikke gjør det, og hvorfor.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 326
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

THE AGE OF SURVEILLANCE CAPITALISM (PB)

THE FIGHT FOR A HUMAN FUTURE AT THE NEW FRONTIER OF POWER

Den sterke optimismen fra internettets tidlige dager er borte. Teknologien som skulle gi oss større frihet har økt ulikheter og forsterket skillene. Teknologigigantene samler informasjon og selger det til høystbydende, uten å diskriminere på hvem det selges til. Profitt går ikke lenger bare ut på å forutse vår oppførsel, men også modifisere den. Hvordan vil denne fusjonen av teknologi og kapitalisme endre våre verdier og definere fremtiden?
Dette og flere spørsmål stiller forfatter Shoshana Zuboff i denne boken, og viser hvordan man kan beskytte både seg og samfunnet for å sikre at man er herre over teknologien, og ikke omvendt.

"Everyone needs to read this book as an act of digital self-defense"
- Naomi Klein


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Profile Books
Innbundet: nei
Sidetall: 704
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

THE MAGICIANS

GREAT MINDS AND THE CENTRAL MIRACLE OF SCIENCE

Hvordan føles det å vite noe om universet som ingen noen sinne har visst før? Og hvorfor er matematikken så magisk god til å avdekke naturens hemmeligheter? Dette er historien til magikerne: vitenskaperne som, ved å bruke matematikk, forutså eksistensen av ukjente planeter, svarte hull, usynlige kraftfelt, krusninger i stoffet som utgjør rom/tid, uforutsette subatompartikler, og til og med antimaterie. Reisen fra forutsigelse til bevis tar oss med fra læresteder i Paris og Camebridge til den krigsherjede russiske fronten, til bunkerser under kjernekraftverk, observatorier i Berlin og California, og store tunneller under den sveitsisk-franske grensen. Fra elektromagnetisme til Einsteins gravitasjonsbølger til Wolfgang Pauli's flyktige neutrino, tar den anerkjente vitenskapsskribenten Marcus Chown oss med på en fantastisk, bevissthetsendrende tur gjennom de store gjennombruddene i moderne fysikk, og belyser vitenskapens sentrale mysterium: dens store evne til å forutsi. 

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: faber and faber
Innbundet: ja
Sidetall: 294
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

THE DEFICIT MYTH

MODERN MONETARY THEORY AND HOW TO BUILD A BETTER ECONOMY

Through illuminating insights about government debt, deficits, inflation, taxes, the financial system, and financial constraints on the federal budget, Kelton dramatically changes our understanding of how to best deal with important issues ranging from poverty and inequality to creating jobs and building infrastructure. Rather than asking the self-defeating question of how to pay for the crucial improvements our society needs, Kelton guides us to ask: which deficits actually matter? What is the best way to balance the risk of inflation against the benefits of a society that is more broadly prosperous, safer, cleaner, and secure?

With its important new ways of understanding money, taxes, and the critical role of deficit spending, MMT busts myths that prevent us from taking action because we can't get beyond the question of how to pay for it.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: John Murray
Innbundet: nei
Sidetall: 336
Språk: UK

Utsolgt
 

 

THE GREAT IMPERIAL HANGOVER

HOW EMPIRES HAVE SHAPED THE WORLD

The Great Imperial Hangover gir et dristig nytt rammeverk for å forstå verdens komplekse rivalisering og politikk.

Den tar for seg aktuelle temaer som sikkerhet og utenrikspolitikk, og kombinerer gripende historiefortelling med skarp analyse for å forklare hvorfor imperienes historie påvirker oss alle. 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Atlantic Books
Innbundet: nei
Sidetall: 384
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

Gjennom en rekke essays diskuterer Tom Russell sin malestil, inspirasjonskilder og metoder, og inneholder godt over 100 fargegjengivelser av hans arbeider.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Frontera Press
Innbundet: nei
Sidetall: 94
Språk: UK

pris: 400.00
 

 

UPSTREAM

SELECTED ESSAYS

Upstream følger Oliver mens hun tenker på gleden og nytten av kunstnerisk virksomhet, hennes ubegrensede nysgjerrighet for floraen og faunaen som omgir henne, og ansvaret hun har arvet fra Shelley, Wordsworth, Emerson, Poe og Frost, fortidens store tenkere og forfattere, å leve ettertenksomt, intelligent og å observere med lidenskap. Gjennom hele denne samlingen oppfordrer hun oss alle til å fortsette å bevege oss, å miste oss selv i det ukjente, og gi kraft og tid til de kreative og lunefulle impulsene som lever i oss.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 178
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

En ung gutt bor sammen med sine elleville foreldre, Louise og George, og en eksotisk fugl i en leilighet i Paris, der uåpnede brev ligger som i et tårn under brevsprekken i døra og foreldrene hans danser hver natt til Nina Simones myldrende klassiker "Mister Bojangles." Ettersom moren, fascinerende og uforutsigbar, synker dypere inn i sitt eget sinn, er det opp til gutten og faren å holde henne i sikkerhet - når det mislykkes, er hun i det minste lykkelig. Da de forlater Paris for et landested i Spania, lærer de at de mest strålende menneskene er de som bærer de tyngste byrdene.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: nei
Sidetall: 161
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

THE ROOM WHERE IT HAPPENED

A WHITE HOUSE MEMOIR

John Bolton, en erfaren offentlig ansatt med et rykte på seg for aldri å gå rundt grøten, har tidligere jobbet for presidentene Reagan, Bush #41 og Bush #43, og brakte til administrasjonen tretti års erfaring med problemløsing på internasjonal nivå. Bolton jobbet som president Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver i 519 dager. Her tilbyr han en saklig beretning om sin tid i rommet der det skjedde.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 577
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

Michel Houellbecqs Hålla sig vid liv hører til hans aller første bøker. Den ble gitt ut 1991, samme år som diktsamlingen La poursuite du bonheur ("Jakten på lykke") og Houellebecqs klassiske essay om H.P. Lovecraft.

Undertittelen Metod antyder at det her handler om poetik, men en poetik som tar for seg hele livet. Poeten må som utgangspunkt forsone seg med ­lidelsen som villkår for sitt verv. Derifra ­leder skrivearbeidet, i Houelle­becqs årgang, fram mot en sannhet - en sannhet som samfunnet ikke vill vite noe av, men som poesien, på ulykkelig vis, viser veien til.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Ellerströms
Innbundet: nei
Sidetall: 45
Språk: SE

pris: 279.00
 

 

Den tyske filosofen Schopenhauer har hatt stor innflytelse på Michel Houellebecqs forfatterskap. I dette essayet kommenterer han han på over tretti utdrag fra filosofens mest berømte verk. Samtidig får vi et innblikk i Houellebecqs forhold til Schopenhauer's filosofi og hvordan det har preget tekstene hans siden han ved et uhell lånte aforismene på et bibliotek på begynnelsen av 1980-tallet.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Ellerströms
Innbundet: nei
Sidetall: 68
Språk: SE

pris: 279.00
 

 

Livläkarens besök, som ble tildelt Augustprisen i 1999, foregår i Danmark på 1760-tallet og forteller historien om den sinnssyke kong Christian, hans unge dronning og den tyske livslegen Struensee, som vant kongens tillit og dronningens hjerte.

Denne utgaven er en del av nyutgivelsene av Per Olov Enquists viktigste arbeid og blir presentert med detaljerte kommentarer fra Per Svensson og med et nyskrevet forord av Anne Enright.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Norstedts
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

Norsk kunstårbok feirer 30 år i 2022, og dette er andre utgave med Susanne Christensen som redaktør og Uten tittel som utgiver. Årets utgave ser spesielt på fremveksten av en egen kvensk kunstbevegelse, alt det andre som har beveget seg i samtidskunsten under året som gikk.

Norsk kunstårbok er den eneste årlige utgivelsen om norsk kunstliv. Gjennom spesialbestilte artikler, kunstanmeldelser og presentasjoner av utvalgte kunstnere og utstillinger gir den et bredt bilde av norsk samtidskunst. Boken utgis av Uten tittel i samarbeid med stiftelsen Norsk kunstårbok. Norsk kunstårbok ble utgitt første gang i 1992.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Uten tittel
Innbundet: ja
Sidetall: 232
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

INNI ER VI ALLTID UNGE

ALDRINGSMEDITASJONER

Opplevelsen av egen aldring kan nærmest komme som en overraskelse, sier Sissel Gran. Hun er psykolog og parterapeut, og slett ingen aldersforsker. Hvorfor er hun plutselig blitt så opptatt av dette temaet? 67 år gammel kjenner hun alderen på kroppen og skjønner at hun nå definitivt er i gruppen «eldre». Her deler hun sine personlige tanker om aldring mens hun beveger seg mot en ny fase i livet. Sissel Grans ønske er å utfordre seg selv: Kan hun, gjennom å nærme seg temaet aldring, greie å utvikle en modigere holdning overfor det ufravikelige; alderdommens skjørhet og livets slutt? Hun spør seg om det kan finnes uventede gleder å hente i aldringsprosessen, som mer frihet og åpenhet. Og om kontakten med et indre, aldersløst selv kan representere en motkraft i antialdringens tid.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 207
Språk: NO

pris: 199.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.