NYHETSBREV - 2020-07-21

Våpenstillstand er Primo Levis andre selvbiografiske fortelling med handling fra andre verdenskrig. Her skildres hvordan Auschwitz ble frigjort av de russiske styrkene i 1945. Levi legger deretter ut på en merkelig og begivenhetsrik reise tilbake til Italia gjennom Sovjetunionen, Romania og Ungarn. Den lange togturen går gjennom et krigsherjet landskap med utbombede byer og midlertidige leirer. Inngående, og ofte på humoristisk vis skildres tidligere fanger, russiske soldater og overlevende etter dødsleirene som han møter underveis. Levi får frem individenes styrke og overlevelsesinstinkt i møte med en verden som er i ferd med å våkne opp av marerittet. Våpenstillstand er en bok om tro, håp og uutslettelig mot.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Dreyer
Innbundet: nei
Sidetall: 301
Språk: NO

pris: 169.00
 

 

Jun'ichirō Tanizaki (1886–1965) var en av Japans største forfattere i det 20. århundre. Her i Norge er han mest kjent for den besnærende romanen Søstrene Makioka (1943-1948). I romanen om Makioka-søstrene møtte vi en tradisjonsrik aristokratisk familie som kjempet for å tilpasse seg de store samfunnsomveltningene i Japan i årene før andre verdenskrig. Det spenningsfylte forholdet mellom modernisering og tradisjon – og mellom Øst og Vest – var et hovedtema for hele Tanizakis forfatterskap. Indirekte er dette også temaet i teksten som regnes som forfatterens kanskje fremste mesterverk ved siden av Søstrene Makioka: Det vakre og uutgrunnelige essayet Hyllest til halvmørket – en unik utforsking av japansk estetikk, kultur og livsfølelse. I Hyllest til halvmørket vil Tanizaki undersøke hva som er grunnlaget for den tradisjonelle japanske estetikken – hele den utsøkte, forfinede kulturen som var truet av moderniseringen og innflytelsen fra den vestlige verden. For å finne svaret går forfatteren til den klassiske japanske arkitekturen og byggekunsten – men også til forskjellige og ofte overraskende kulturelle uttrykk som jadeskulpturer, matretter, toalettvaner, keramikk eller klestradisjoner – for å utforske det genuint japanske. Resultatet er en klassisk beskrivelse av kollisjonen mellom det magiske halvmørket i tradisjonelle japanske bygg og modernitetens kalde, hvite lys. Men også en enestående bok om japansk kultur som sådan – en tekst for alle som er fascinert av det japanske, og som ønsker å lære og forstå mer om landet som har gitt oss Kurosawa, Murakami, Mishima og Myazaki.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 102
Språk: NO

Utsolgt
 

 

En av våre fremste økonomiske tenkere, Raghuram Rajan, stiller i denne boken de vanskelige spørsmålene – Hvordan har det seg at til tross for at velutviklede land opplever økonomisk vekst, føler de fleste seg fattigere? Når teknologi som skal hjelpe oss i hverdagen er blitt bredt tilgjengelig, hvorfor blir folk ulykkeligere? Forfatteren utforsker hvordan økonomi ikke bare er basert på markedet og regjeringer, men også på lokalsamfunn. Han argumenterer for at om man ignorerer disse er det ikke bare er veldig trangsynt, men også kan være farlig. Rajan slår et slag for at om lokalsamfunn får mer makt og midler, vil også uroligheter og ulykke avta.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 464
Språk: UK

pris: 239.00
 

 

Nå i pocketutgave!

En fraskilt kvinne, en gift mann - en lidenskap så voldsom, altoppslukende og intens at alt annet blir betydningsløst. Hennes liv har ingen handling utover han, og når de kan treffes igjen. Det eneste som kan trenge gjennom likegyldigheten når han er borte, er tingene som er forbundet med ham: Landet han kommer fra, kjolene han skal se henne i, det vakre undertøyet hun kjøper for å glede ham, hun skifter på sengen, setter blomster på soverommet. Livet har ingen betydning utover hans nærvær eller fravær. Smerten ved å leve så fullstendig for en annen er stor, men kanskje den likevel er verdt det.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: nei
Sidetall: 79
Språk: NO

pris: 149.00
 

 

Mange av oss er opptatt med nyhetssendingene som rapporterer om Trumps siste forbløffende politikk eller deklarasjon, og vi har en overveldende følelse av forvirring og vantro - hvordan kan dette skje? Denne boka gir et uunnværlig overblikk over de siste årenes katastrofale utvikling, i oppløpet til presidentvalget i USA 2020. Den anerkjente New Yorker-journalisten og prisvinnende forfatteren Masha Gessen trekker veksel på sin barndom i Sovjetunionen og sine to tiår hvor hun dekket totalitarismens oppblomstring i Russland, og kobler sammen tilsynelatende atskilte elementer i Trumps regime for å tilby et veikart for å forstå Trumps tilnærming, hans politikk, og hans endelige mål. Hun belyser en lang rekke med herjinger på liberaldemokratiet, inkludert forvitringen av mediene, rettssystemet og de kulturelle normene, og hevder at Amerika er i kast med et forsøk på enevelde.

Gessens gjennomborende analyse byr på en ny politisk diskurs, som kan erstatte den nåværende, som har blitt så gjennomgripende brutt ned - og med denne, en klarere vei til handling. Surviving Autocracy ligner på et manifest, spekket med løsninger på dagens situasjon, som å utvikle et politisk språk som omfatter eneveldige impulser, et mer smidig og ærlig media, og en visjonær moralpolitikk for å motsi Trumps ekstraordinære pågående voldtekt.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Granta
Innbundet: ja
Sidetall: 270
Språk: UK

Utsolgt
 

 

THE UNGRATEFUL REFUGEE

WHAT IMMIGRANTS NEVER TELL YOU

Da hun var åtte år gammel, flyktet Dina Nayeri fra Iran sammen med sin mor og sin bror, og levde i et falleferdig italiensk hotell som hadde blitt gjort om til flyktningleir. Til slutt fikk hun innvilget asyl i Amerika. Nå vever hun sin egen livlige historie sammen med historiene til andre asylsøkere fra de senere årene.

Her samles kvinner for å lage nudelretter som minner dem om hjemstedet, en skjult homofil man forsøker å fremstille saken sin sant når han søker asyl, og en oversetter prøver å hjelpe nyankomne med å presentere historiene sine til myndighetspersoner. Boka er overraskende og provoserende, og omkalibrerer samtalen omkring flyktningerfaringen. Her er ekte menneskelige historier om hva det vil si å tvinges til å flykte fra sitt hjem, og å reise over landegrenser i håpet om å få starte på nytt.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Canongate
Innbundet: nei
Sidetall: 384
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

Michel Houellbecqs Hålla sig vid liv hører til hans aller første bøker. Den ble gitt ut 1991, samme år som diktsamlingen La poursuite du bonheur ("Jakten på lykke") og Houellebecqs klassiske essay om H.P. Lovecraft.

Undertittelen Metod antyder at det her handler om poetik, men en poetik som tar for seg hele livet. Poeten må som utgangspunkt forsone seg med ­lidelsen som villkår for sitt verv. Derifra ­leder skrivearbeidet, i Houelle­becqs årgang, fram mot en sannhet - en sannhet som samfunnet ikke vill vite noe av, men som poesien, på ulykkelig vis, viser veien til.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Ellerströms
Innbundet: nei
Sidetall: 45
Språk: SE

pris: 279.00
 

 

Den tyske filosofen Schopenhauer har hatt stor innflytelse på Michel Houellebecqs forfatterskap. I dette essayet kommenterer han han på over tretti utdrag fra filosofens mest berømte verk. Samtidig får vi et innblikk i Houellebecqs forhold til Schopenhauer's filosofi og hvordan det har preget tekstene hans siden han ved et uhell lånte aforismene på et bibliotek på begynnelsen av 1980-tallet.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Ellerströms
Innbundet: nei
Sidetall: 68
Språk: SE

pris: 279.00
 

 

THE ROOM WHERE IT HAPPENED

A WHITE HOUSE MEMOIR

John Bolton, en erfaren offentlig ansatt med et rykte på seg for aldri å gå rundt grøten, har tidligere jobbet for presidentene Reagan, Bush #41 og Bush #43, og brakte til administrasjonen tretti års erfaring med problemløsing på internasjonal nivå. Bolton jobbet som president Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver i 519 dager. Her tilbyr han en saklig beretning om sin tid i rommet der det skjedde.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 577
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

PANDEMIC!

COVID-19 SHAKES THE WORLD

Nå som en global pandemi feier over planeten, hvem er bedre enn den slovenske filosofen Slavoj Žižek til å avdekke dens dypere meninger, undre seg over dens overveldende paradokser og spekulere i overfloden av de potensielle konsekvensene?
Verden er snudd på hodet. Regjeringer som er kjent for hensynsløse kutt i offentlige utgifter, tryller plutselig frem billioner. Toalettpapir blir en vare like dyrebar som diamanter. Og en ny form for kommunisme - hvis omriss allerede kan sees i hjertet av nyliberalismen - ifølge Žižek - er kanskje den eneste måten å avverge at vi synker ned i en global barbarisme.
Žižek gir her, med sin sedvanlige kjærlighet til analogier fra populærkulturen (Quentin Tarantino og H. G. Wells sitter side om side med Hegel og Marx), en kortfattet og provoserende rapport av krisen som har slukt oss alle.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Polity Press
Innbundet:
Sidetall: 140
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

James Baldwins gjennombruddsroman vakte stor oppmerksomhet da den utkom i 1953. Fortsatt ruver denne klassikeren innen amerikansk skjønnlitteratur. Den delvis selvbiografiske fortellingen fører oss inn i hjertet av Harlem. Her vokser John Grimes opp i en pinsemenighet med et sterkt grep om sine medlemmer. Med psykologisk innsikt og lyrisk kraft skildrer Baldwin predikantsønnen Johns fjor -tende fødselsdag. I løpet av denne dagen blir John konfrontert med spørsmål om tro, moral og seksualitet som rokker ved hans identitet.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Pax
Innbundet: nei
Sidetall: 253
Språk: NO

pris: 179.00
 

 

DOG SONGS

POEMS

Mary Oliver's Dog Songs er en feiring av det spesielle båndet mellom mennesket og hunden, slik det forstås gjennom dikterens forhold til de mange firbente som har vært med på hennes daglige gåturer, gitt varme til hennes hjem og inspirert hennes arbeid. Olivers dikt begynner i de små hverdagslige øyeblikkene som er kjent for alle hundeelskere, men gjennom hennes ekstraordinære blikk, går disse observasjonene opp i en høyere enhet, om verden og vår plass i den.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 127
Språk: UK

Utsolgt
 

 

En ung gutt bor sammen med sine elleville foreldre, Louise og George, og en eksotisk fugl i en leilighet i Paris, der uåpnede brev ligger som i et tårn under brevsprekken i døra og foreldrene hans danser hver natt til Nina Simones myldrende klassiker "Mister Bojangles." Ettersom moren, fascinerende og uforutsigbar, synker dypere inn i sitt eget sinn, er det opp til gutten og faren å holde henne i sikkerhet - når det mislykkes, er hun i det minste lykkelig. Da de forlater Paris for et landested i Spania, lærer de at de mest strålende menneskene er de som bærer de tyngste byrdene.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: nei
Sidetall: 161
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

Livläkarens besök, som ble tildelt Augustprisen i 1999, foregår i Danmark på 1760-tallet og forteller historien om den sinnssyke kong Christian, hans unge dronning og den tyske livslegen Struensee, som vant kongens tillit og dronningens hjerte.

Denne utgaven er en del av nyutgivelsene av Per Olov Enquists viktigste arbeid og blir presentert med detaljerte kommentarer fra Per Svensson og med et nyskrevet forord av Anne Enright.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Norstedts
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

Smarttelefoner, klima, innvandring, internett, lykke, overflod, globalisering - dette er bare noen av temaene sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen har debattert i norsk offentlighet de siste 30 årene.

I 2016 ble den da 54-årige professoren diagnostisert med en alvorlig kreftsykdom. Til tross for lange perioder med krevende behandling, er han mer aktiv enn på lenge. Hylland Eriksen er Norges mest omtalte akademiker, og han refereres daglig i norske medier.
I Gå inn i din tid samtaler han med sin tidligere student, idéhistoriker Dag Herbjørnsrud. Det siste året har de drøftet vår tids brennbare spørsmål på fem ulike steder som har betydd mye for Hylland Eriksen, før blikket vendes mot 2020-tallet.
Her får vi avslørende detaljer fra innsiden av den anarkistiske «Gateavisa»-redaksjonen. Og nye perspektiver på 22. juli, Facebook, olje, mangfold, rasisme og Oddvar Brå. Før samtalene vender seg mot Kina, klima og kunstig intelligens (AI).

Samtalene utvikler seg i takt med vår omskiftelige samtid og synliggjør en rød tråd i Hylland Eriksens mangfoldige liv og virke.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Res publica
Innbundet:
Sidetall: 307
Språk: NO

pris: 199.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.