NYHETSBREV - 2020-04-29

KNALLBRA BØKER PÅ TILBUD

Romaner, klassikere, essays, hagebok, kunst og fotografi - herlige bøker på tilbud!

Vi har flere titler av Albert Camus på tilbud, sjekk ut i nettbutikken.

 
VINCENT VAN GOGH - Å SKRIVE LIVET

265 BREV OG 110 ORIGINALE SKISSER 1872--1890

Maken til brev som Vincent van Gogh skrev og malte er det ikke mange forunt å få, men takket være denne praktutgivelsen kan vi likevel nyte det han en gang skrev, tenkte, følte, skapte og levde. Brevene er som en usensurert selvbiografi, visuelle og poetiske, kunnskapsrike og litterære, og de viser hvordan kunstneren over en periode på under ti år maktet å utvikle seg som kunstner, og på knappe fem år malte alle bildene vi i dag kjenner og verdsetter som mesterverk. Det var en smertefull vei, van Gogh slet med å finne sin egen vei, og brevene beskriver hvordan broren, Theo, pensa han vekk fra intense religiøse grublerier og inn mot malingen. Men også kunstnervirket ble, som vi vet, en prøvelse; Vincent ble aldri anerkjent av samtiden, han slet økonomisk og psykisk, og bare 37 år gammel tok han sitt eget liv. I Eve-Marie Lunds fine oversettelse gis vi 265 brev, akkompagnert av 110 skisser; alt ført i pennen av et geni som også viste seg å være en følsom og intelligent forfatter.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 1040
Språk: NO

pris: 249.00 499.00
 

 

TIL FOTS

EN FILOSOFI OM Å GÅ

Å gå krever ingenting annet enn vilje, plass, tid – og bein. Vandring er heller ikke underlagt restriksjoner eller krav om utstyr. Å gå kan være en filosofisk handling og en åndelig erfaring. I Til fots går Gros på lystvandring i filosofiens og litteraturens historie, og viser hvordan det å tenke med føttene har vært en praksis helt fra antikken, til Rousseau, Kant og Nietzsche, og helt frem til Thoreau og Gandhi. Gros serverer et opplysende og poetisk manifest for den tenkende vandrer, enten hen er på pilgrimsferd, promenerer eller protesterer. For den som går kan kropp og sjel, ånd og intellekt smelte sammen!


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Heinesen
Innbundet: nei
Sidetall: 248
Språk: NO

Utsolgt
 

 

LEGIONÆRENE

EN ROMAN OM UTLEVERINGEN AV BALTERNE

FORLAGETS OMTALE:

Nyutgivelse av Per Olov Enquists prisvinnende roman. I 2018 er det 50 år siden Per Olov Enquists roman Legionærene introduserte begrepet dokumentarroman i den svenske litteraturen. I forbindelse med jubileet utgis boken på nytt, sammen med et nyskrevet forord av Åsne Seierstad.
Legionærene er en sterk dokumentarisk roman basert på en historisk hendelse. 26. januar 1946 utleverte Sverige 146 baltiske soldater til Sovjetunionen. Disse soldatene hadde kjempet på tyskernes side. En latvisk løytnant stakk i siste øyeblikk en kniv i halsen og blødde i hjel på kaien i Trelleborg. Det ble den dramatiske finalen på en vinter fylt av voldsomme protester mot regjeringens beslutning. Selv i dag ses utleveringen som en av de største svenske politiske skandalene i moderne tid. Enquist skaper en fortelling med flere lag, og han bruker det historiske bakteppet til å belyse problemer og spørsmål fra egen samtid.
I forbindelse med boken gjorde Per Olov Enquist omfattende research; studier, reisenedtegnelser og intervjuer. Boken ble belønnet med Nordisk råds litteraturpris i 1969, og utkom første gang på norsk samme år.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 502
Språk: NO

pris: 199.00 379.00
 

 

Dette er George Orwells fremtidsdystopi fra 1949, som fremdeles føles skremmende aktuell. Boka følger den departementsansatte Winston Smith i det totalitære regimet Oceania der alt overvåkes av Big Brother. Men da Winston forelsker seg i Julia, øyner han mulighet for et annet liv, slik det var før partiet ble allmektig. Sammen begynner de å stille farlige spørsmål ved partiet. Orwells klassiker er kåret til en av de 100 beste bøkene på engelsk gjennom tidene, nyoversatt av den eminente Bjørn Alex Herrman i 2016 og med etterord av Anine Kierulf, forsker ved Norsk senter for menneskerettigheter.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 368
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Kjell Risvik
Med fler...

Jorge Luis Borges, den blinde bibliotekaren i Buenos Aires, er sannsynligvis den mest innflytelsesrike forfatteren i verden etter andre verdenskrig. Med sin nyskapende litterære stil banet Borges veien for en vidgjeten generasjon av latinamerikanske forfattere, og han har påvirket både forfattere og filosofer over hele den vestlige verden.

I "Samlede fiksjoner" er alle hans fortellinger samlet og oversatt til norsk.

Borges' verden er en labyrint full av ironiske kommentarer, drømmer, oppdiktede fenomener, kinesiske myter, arabiske legender, inspirert av islandske sagaer og fortalt i en stil som er tørr og nesten matematisk. Han tar oss med til innbilningens museum der alt er mulig og hvor man leter etter løsningen på all verdens gåter og mysterier. På fascinerende vis stiller Borges en rekke filosofiske og
eksistensielle spørsmål
han avdekker språkets og fortellingens begrensninger og utfordrer vår virkelighetsforståels


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 629
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Novellesamlingen Eksil og kongerike ble det siste skjønnlitterære verket som utkom mens Camus ennå levde. Samlingen ble påbegynt i 1952 og utgitt i 1957, samme år som han fikk Nobelprisen i litteratur. På mesterlig vis, innenfor dagliglivets realistiske rammer, klarer Camus å stille spørsmålstegn ved menneskets opplevelse av identitet og tilhørighet. Gjennom bevisst bruk av allegoriske og symbolske virkemidler, beskrives jakten på et meningsfullt liv, alt mens en underliggende følese av å være i eksil preger hovedpersonene.

 


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 247
Språk: NO

pris: 149.00 349.00
 

 

En språkfilosofisk thriller ispedd storpolitikk. 25. februar 1980 blir den franske intellektuelle Roland Barthes overkjørt og drept av en renseribil etter en lunsj med blant andre presidentkandidat François Mitterrand. Barthes har vært et ledd i Mitterands valgkampstrategi, ettersom han sitter på en tekst av språkfilosofen Roman Jakobson om «språkets syvende funksjon».

En rekke aktører, både filosofer, etterretningsagenter og politikere, er ute etter dette dyrebare dokumentet. Den som mestrer den syvende funksjonen, kan nemlig bruke språket til å overbevise hvem som helst om hva som helst. Språk er makt. I sitt overflødighetshorn av en roman tar Laurent Binet utgangspunkt i virkelige hendelser for å fortelle en litterær og uærbødig spenningshistorie. Han harselerer med både levende og avdøde profilers private og offentlige liv, på humoristisk og burlesk vis, i en bok spekket av påfunn.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 442
Språk: NO

Utsolgt
 

 

FORLAGETS OMTALE:

Knapt noen kunstform sto sterkere i Russland i årene etter revolusjonen i 1917 enn plakaten. Plakater var massekommunikasjon, som preget gater og byrom over alt i landet med sine slagkraftige budskap. Samtidig ble plakatsjangeren en sentral arena for den russiske avantgarden, som drømte om en kunst som forente form og funksjon, skjønnhet og sannhet, masse og elite."Plakaten - produsert for massene i millionopplag, plassert på gatene - bringer kunsten til folket", fastslo Vjatsjeslav Polonskij. Også i Norge lot kunstnere, reklamefolk og politiske aktivister seg inspirere av de sovjetiske plakateksperimentene. I denne boken samles for første gang på norsk et bredt utvalg av den fremste russiske plakatkunsten, fra konstruktivistenes formeksperimenter til 1930-tallets sosialrealisme. I tillegg vises noen av de viktigste norske plakatene som tok opp i seg impulsene fra det sovjetiske plakatmediet. Fyldige drøfter utviklingen av den russiske og norske politiske plakatkunsten i mellomkrigstiden, mens korte introduksjoner forklarer den historiske bakgrunnen for hver enkelt plakat. Slik gir boken også en særegen inngang til russisk historie og kulturliv i tiårene etter revolusjonen.


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Nasjonalbiblioteket
Innbundet: nei
Sidetall: 224
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

KVINNER I KAMP

150 ÅRS KAMP FOR FRIHET, LIKHET, SØSTERSKAP

For 150 år siden levde kvinner og menn svært forskjellige liv. Kvinner fikk ikke stemme ved valg eller tjene egne penger. Det var først da kvinnene begynte å organisere seg at det skjedde endringer. I denne boka forteller forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl om kvinnebevegelsens mange dramatiske kamper.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 121
Språk: NO

pris: 199.00 299.00
 

 

ALT SKAL BLI FORANDRA. SNART.

100 NORSKE DIKT OM FELLESKAP OG KAMP

Arbeiderlyrikken har hatt en sterk og rik tradisjon i Norge. Både til arbeid og fest har den vært skrevet og lest, og mange har gode minner knyttet til diktene skrevet av Rudolf Nilsen, Inger Hagerup og Johan Falkberget. Diktene har ofte kretset rundt tema som fellesskap og kamp, og skildret hverdagen til arbeideren på fabrikken eller solidaritet med fascismens ofre. Men hvem skriver arbeiderdikt i dag, og hva skildrer man nå? 
Redaktørene Godal og Høghaug har til denne antologien valgt ut dikt fra arbeiderlyrikkens «storhetstid» før krigen, de har med eksempler fra 1960- og 70-tallets aktivister og inkluderer også moderne poesi som de mener tematiserer utenforskap og solidaritet i dag. Av lyrikere i boken vil du finne både Bjørnstjerne Bjørnson, Ellisif Wessel, Alf Prøysen, Nordahl Grieg, Terje Johanssen, Bjørn Aamodt, Inger Elisabeth Hansen og Sumaya Jirde Ali.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 279
Språk: NO

pris: 169.00 299.00
 

 

TOVE JANSSON (HFT)

ARBEIDE OG ELSKE

Tove Jansson(1914-2001) er en av Nordens best kjente kunstnere. Kunsthistoriker Tulla Karjalainen har skrevet en rikt illustrert biografi over hennes lange, fargerike og produktive liv. Hun går tett på Tove Janssons bilder og bøker, men viser henne også frem som en del av sin tid, dens verdier og kulturhistorie. Vi blir snart klar over hvor nært forbundet kunsten og livet var for Tove Jansson, og hvordan hun påvirket samfunnets verdier. Ikke først og fremst som en revolusjonær fanebærer, men gjennom sin egen levemåte og sine livsvalg.

 

 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Heinesen
Innbundet: nei
Sidetall: 305
Språk: NO

Utsolgt
 

 

GJØDSEL

OM HAGENS NÆRINGSLIV
Justine Lagache
Med fler...

En svær, tykk og nerdete bok om gjødsel. Herlig! Gjødsel er selve grunnlaget for full utnyttelse av hagen, enten den er en grønn flekk, en kjøkkenhage eller en rusten balkongkasse. Innsikt i dette skitne emnet avgjør om du lykkes. I denne boka handler det derfor om hagens naturlige næringsliv. Få tips om plantenes liv, og gi hver av dem riktig og nødvendig næring! Med godt utprøvde gjødslingsmåter kan du dyrke ressurseffektivt og - ikke minst - miljøsmart.

 
En bok for hobbygartnere på alle nivåer.

Utgivelsesår: 2017
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: NO

Utsolgt
 

 

KÅRE KIVIJÄRVI

FOTOGRAFIER 1956-1991

Nytt opplag!

Norges første fotokunstner, mørkerommets mester, trollmannen fra nord – Kåre Kivijärvi (1938-1991) er omgitt av en rekke forskjellige myter. I denne boken samles for første gang alle kunstfotografiene Kivijärvi valgte å stille ut i løpet av sin karriere.

Boken inneholder gjengivelser av et bredt utvalg av Kivijärvis originalnegativer og gir et unikt innsyn i fotografens arbeidsmetoder, både i opptakssituasjonen og i det senere arbeidet med beskjæringer. Boken inneholder også den første større biografiske oversikten over Kivijärvis liv, utarbeidet med utgangspunkt i kunstnerens etterlatte arkiv, samtidig kildemateriale og intervjuer. Resultatet er et helt nytt og mer sammensatt bilde av en av de viktigste kunstnerne i nyere norsk kunsthistorie.
(Det nye opplaget har kartonert omslag med samme fotografi som tidligere og tekstilbundet rygg, istedenfor førsteopplagets ensfargede bok med fotografi på smussomslaget.)

Utgivelsesår: 2017
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: NO

pris: 299.00 429.00
 

 

HANNAH RYGGEN

EN FRI

Hannah Ryggen (1894-1970) var utdannet maler, men valgte å uttrykke seg kunstnerisk og politisk gjennom billedveven. Hun var født i Malmø, men bodde mesteparten av sitt liv på Ørlandet og i Trondheim. Hennes rike kunstnerskap sprang ut av en nær tilknytning til naturen., og en sterk interesse for maleri, folkekunst og politikk. Hannah Ryggens kunst utgjør en egen form for modernisme. Hun var fri i sin kunst og hadde en enorm tro på kunsten som uttrykk - på mange måter målte hun krefter med Picasso.
Et viktig trekk ved Hannah Ryggens kunst er de monumentale og sterke antifascistiske teppene, som Etiopia (1935), der vi ser Mussolinis invasjon av Etiopia og Gru (1936) av Francos herjinger i Spania. Eller Drømmedød (1936) der fredsforkjemperen Carl von Ozzietzkys kamp mot nazismen er tema. Arbeider som dette vakte stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt på 1930- og 40-tallet, og de er unike i europeisk sammenheng.
I arbeidet med denne boken har kunsthistorikeren Marit Paasche tatt for seg et omfattende kildemateriale som bringer oss tett på Hannah Ryggens kunstnerskap. Slik kastes et nytt lys på denne kunstnerens betydning, både i asjonal og internasjonal sammenheng.

 

 


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 268
Språk: NO

pris: 249.00 449.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.