NYHETSBREV - 2020-04-07

Nyheter fra Tronsmo!

Vi avlyser alle kommende bokkvelder/lanseringer.

Følg med på hjemmesiden vår og Facebook fortløpende for mer info. Butikken vil holde åpent som normalt inntil videre, så om du trenger en bok å stenge deg inne med kan du enn så lenge ta turen til den beskjedent befolkede sjappa, eller bestille din lektyre på www.tronsmo.no. Om du bor i Oslo og er i karantene kan vi i noen tilfeller levere boka på døra. Ring oss på 22990399, send en e-post til post@tronsmo.no, eller besøk oss i butikken hvis
du har noen spørsmål, vil bestille bok eller trenger hjelp til noe annet.

Vi holder stengt i påsken. Butikken stenger onsdag 08.04 kl. 14.00, og åpner igjen tirsdag 14.04. 
«Bøker har sin tid, og om noen bok har sin tid nå, er det .Pesten..»
- Jan Kjærstad i VG.

«Pesten» regnes ved siden av «Den fremmede» som en av Albert Camus' viktigste romaner. Handlingen er lagt til forfatterens fødeland, Algerie, og beskriver en moderne by som helt uventet rammes av en pestepidemi. Da romanen kom ut i 1947 ble den straks tolket som en dyster allegori over nazismen, en verkebyll og landeplage som hadde rammet det frie vesten og utløst en rekke ulike reaksjoner, fra tapper motstand til feig skadefryd.
De siste årene har Albert Camus fått ny aktualitet. Den nye interessen gjelder både hans mer filosofiske tekster og essays, som representerer en interessant mellomposisjon i etterkrigstiden polariserte politiske landskap. Romanene hans blir også nylest og når stadig nye generasjoner lesere. Dette gjelder ikke minst «Pesten», som er en roman med utallige tolkningsmuligheter. I dag kan den lett knyttes til mer dystopiske litterære tendenser og leses som et bilde på hvor uforberedt det moderne mennesket er på «naturens hevn», på katastrofene vi tror vi er beskyttet mot, og hva som skjer når nettopp et rasjonelt samfunn møter ulykker av episke dimensjoner.

Albert Camus (1913-60), vokste opp under enkle kår hos sine fransk-spanske foreldre i Alger. Han debuterte som forfatter med «Retten og vrangen» i 1937, samtidig som han jobbet som journalist og drev teater. Camus' første og kanskje mest kjente roman, «Den fremmede», utkom i 1942. Albert Camus mottok Nobelprisen i litteratur i 1957.

Christine Amadou har oversatt denne utgaven, som er den første siden boken ble utgitt på norsk i 1947.


 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 345
Språk: NO

pris: 169.00 349.00
 

 

Et voldsomt, sint, hjerteskjærende og morsomt portrett av et USA få av oss kjenner.
Powwow er en stor sammenkomst for den amerikanske urbefolkningen. Denne romanens powwow knytter på intelligent vis sammen ulike menneskeskjebner i et kor av fortellinger.
En nykter Jacquie Red Feather prøver å finne tilbake til familien sin. Edwin leter etter sin ekte far. Opal Viola Victoria Bear Shield er der for å se den unge Orvil danse. Han har lært seg tradisjonell indianerdans på YouTube og skal opptre offentlig for første gang.
De kommer til å oppleve fellesskap og hellige tradisjoner. Men også tap, oppofring og heltemot.
Romanen er kritikerrost og Orange er hyllet som en ny stemme i den amerikanske samtidslitteraturen. "Powwow" omtales allerede som en moderne klassiker.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: NO

Utsolgt
 

 

DA MENNESKER REGJERTE KLODEN

ETIKK, DINOSAURER OG JUSS FOR EN VERDEN I KRISE
Erling Fjeldaas
Med fler...

Denne boka er skrevet i kontekst av at menneskelig aktivitet presser den naturlige verdenen til randen av kollaps. Vi står ovenfor global oppvarming, forurensning av verdenshavene, og utryddelsen av verdens arter med en hastighet som ikke ble sett siden dinosaurene døde ut for 66 millioner år siden. Til tross for positive tiltak, beveger vi oss hurtig i gal retning. Jussen vi bygget for å redde naturen har ikke levd opp til sine ambisjoner. Her deler et team bestående av tre jurister, to biologer og en antropolog sine tanker om mennesket, naturen og forholdet mellom oss. Boka omhandler hvilket etisk fundament loverne våre bygger og bør bygges på. Den beskriver også naturens kompleksitet og menneskets arroganse i møte med den. I tillegg er det en bok med svært mange dinosaurer.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Fagbokforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 133
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

De siste to århundrene har vi overveldende forandringer. Hele kontinenter er omplassert; det er milliarder flere av oss; vitenskapelige fremskritt har endret oss alle på tenkelige måter. Anatol Lievens nye bok tilfører en ramme som lenge har vært nødvendig for å forstå hvordan vi skal reagere på klimaendringer. Dette er en enorm utfordring, men vi har ofte tidligere måttet håndtere slike utfordringer: den industrielle revolusjonen, store kriger og massemigrasjon har mobilisert oss i stør grad før. Tidligere generasjoner har måttet tåle det, og det må vi også. Den drastiske handlingen som kreves både for å endre vanene våre og beskytte oss selv, kan utføres gjennom å opprettholde sosialt samhold.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

I SMITTENS TID

RAPPORT FRA PANDEMIENS FRONTLINJE

Paolo Giordano bor i Roma, og Roma er en lukket by. Våren 2020 gjør en viruspandemi store deler av verden ugjenkjennelig. Gatene er tomme, livet leves innendørs.

Til vanlig er Giordano romanforfatter, men han har også en doktorgrad i fysikk. Før har matematikken vært et effektivt middel mot angst. Det er den ikke lenger. Hvor vokser kurven over smittede raskest? Hvor mange skal dø?

For matematikken er ikke først og fremst vitenskapen om tall. Den handler om relasjoner. Og det gjør også smitten. Den viser oss hvor sammenfiltret vår verden er, og hvor avhengig vi er av hverandre. Vi er et fellesskap mer enn noensinne.

Giordano griper til pennen, han vil ikke miste det viruset forteller om oss. Fra karantene gir han et sterkt og personlig vitnesbyrd om en krisetid. Og et overbevisende kamprop for en ny global solidaritet i kjølvannet av pandemien.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Spartacus
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

Da Virgil Wander under en høststorm kjører av veien og faller ned i det iskalde Lake superior, overlever han, men hukommelsen hans svekkes og språket forsvinner. Han må begynne på nytt, finne tilbake til ordene såvel som sin egen historie. Han møter den mystiske Tromsøværingen, Rune, og sammen skaper de en ny tilværelse bygget på gamle filmer og vennskap, i Virgils gamle kino. Dette er en lavmælt roman, full av språklig lekenhet og lun humor. Den insisterer på anstendighet så vel som hverdagens små, men magiske hendelser - alt det skjøre og rare som holder et liv sammen.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 340
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Fra bokomslaget: Året er 2016, og det skal bli eit år som endrar alt. I februar byrjar ifølgje kinesisk astrologi apens år. Ein gåtefull syklus som ber med seg brå og overrakande hendingar, uro og ugagn. Patti Smith opplever ein djup sorg ho ikkje kan flykte frå. Ved å skrive seg gjennom dette året får ho dyrebar innsikt i tap, alderdom og eit dramatisk skifte i det politiske landskapet i USA. Fakta og fiksjon smeltar elegant saman. Trass i sorg og håpløyse byr Patti Smith på visdom, humor og ei urokkeleg tru på ein betre verd.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 162
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

DEN VILLE HAGEN

KUNSTEN Å REDDE VERDEN I EGEN HAGE

Maur og meitemark, møll og marihøner - i selv en bitte liten hage kan vi finne hundrevis av insekter, småkryp og små pattedyr som alle spiller en viktigere rolle i det store samspillet enn man kanskje skulle tro. Insektsforsker Dave Goulson gir oss i Den ville hagen de mest fascinerende historiene fra det myldrende livet som finnes rett utenfor vår egen utgangsdør. Det er i dag en dramatisk nedgang i bestanden av insekter og store tap i verdens artsmangfold, følgene blir dramtiske hvis utviklingen ikke snur! Goulson hjelper oss konstruktivt med å ta tak i maktesløsheten og handlingslammelsen som så lett kan ramme oss og gir oss helt enkle grep for hvordan vi kan skape små oaser for småkryp og insekter i vår egen hage.

.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 308
Språk: NO

pris: 199.00 399.00
 

 

SPION OG FORRÆDER

DEN STØRSTE SPIONFORTELLINGEN FRA DEN KALDE KRIGEN

Den fremadstormende spionen Oleg Gordijevskij ble KGBs viktigste mann i London. Samtidig møtte han britisk etterretning i all hemmelighet. Gjennom mange år lekket han statshemmeligheter fra Sovjetunionen til Vesten og ble en av den kalde krigens viktigste dobbeltagenter. Lekkasjene fra Gordijevskij ledet blant annet til arrestasjonen av de norske spionene Gunvor Galtung Haavik og Arne Treholt.

Et dobbeltspill varer sjelden evig, og snart brant det under føttene hans. Kunne han klare å hoppe av til Vesten for å unngå arrestasjon og en sikker død?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 424
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Dette er historien om en manns bedrag, en families delaktighet, og to tenåringsjenter fanget oppi det hele. James Witherspoon har to familier. Den ene er for offentligheten, den andre er en godt bevoktet hemmelighet. Men når hans to døtre møtes og stifter et vennskap, hvor kun én av dem kjenner til sannheten, er det kun et spørsmål om tid før verden går av hengslene.  


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Oneworld
Innbundet: nei
Sidetall: 349
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

I Mitt liv som rotte følger vi Violet Rue Kerrigan, en ung kvinne som ser tilbake på et liv i eksil fra familien. Da hun i en alder av tolv oppdager at brødrene har begått en alvorlig forbrytelse, dras hun mellom sin rettferdighetssans og lojaliteten mot familien. Avgjørelsen hun tar, forandrer livet hennes for alltid. Gjennom en serie hendelser betrakter Violet omstendighetene som gjør at hun går fra å være det høyt elskede yngste barnet i ungeflokken på sju, til å bli tysteren og "rotta" som angir sine egne brødre og sørger for at de blir arrestert og dømt. Oates' nye roman tar for seg temaer som rasisme, kvinne hat, familie, lojalitet, seksualitet og identitet. Violets fortvilte kamp for å bryte familieforbannelsen og finne sin egen identitet på utsiden av familien, skildres med melankoli og kraft.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Pax
Innbundet:
Sidetall: 405
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.