NYHETSBREV - 2020-03-09

Arrangement og nyheter fra Tronsmo!

Onsdag 11. mars kl. 16.00

Tom Russell til Tronsmo!

Den amerikanske sangeren, forfatteren og kunstneren Tom Russell kommer til oss onsdag 11.mars for å spille, lese og selge kunst.
Ta turen du og da!

Torsdag 12. mars kl. 17.00

Samtale om Giskesaken

Ellen Engelstad fører samtale med forfatterne Anja Sletteland og Kristin Skare Orgeret, som har skrevet boka Giskesaken og hvordan vi får #metoo tilbake på sporet.

Fredag 13. mars kl. 09.00

CD er den nye vinylen!

BORN UNDER A BAD SIGN? Ikke denne fredag 13.! Vi setter frem kasser på kasser med CD'er 13. mars, og her finner du garantert noe du liker, enten du digger softe toner fra 70-åra eller skranglete rock fra 00-tallet. Kanskje er du så heldig å finner igjen plata kompisen 'lånte' etter en roadtrip i 1998?
40 kr pr stk eller 10 stk for 300 kr.
Det blir også plenty bokser å finne til en grisebillig penge.
GISKESAKEN

OG HVORDAN VI FÅR METOO TILBAKE PÅ SPORET

Høsten 2017 reiste kvinner over hele verden seg i protest mot seksuelt maktmisbruk. I Norge ble #metoo snart omtalt som «en kulturrevolusjon» og «det største som har skjedd siden kvinner fikk stemmerett». Det tok imidlertid ikke lang tid før den samfunnsomfattende #metoo-kampanjen havnet i skyggen av én sak: Konflikten rundt Arbeiderpartiets daværende nestleder Trond Giske. Da Giske-saken sprakk, sto Arbeiderpartiet midt i oppvasken etter høstens katastrofevalg. Anklagene mot Giske ble umiddelbart tolket som et uttrykk for maktkamp i partiet. Men hva handlet maktkampen egentlig om? Ble Giske utsatt for et skittent spill fra sine politiske motstandere, eller viste saken det motsatte - at Giske var så mektig at det var utrygt å si fra om hans oppførsel? Denne boken analyserer pressedekningen av Giske-saken, rydder opp i de opphetede debattene og peker ut en ny retning for #metoo


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

I 1981 flyttet Rebecca Solnit til en hybelleilighet i San Francisco, som viste seg å bli hennes hjem de neste 25 årene. Det var en tid og et sted med en voksende aktivistkultur, som skulle vise seg å forme henne til å bli en av vår tids beste og viktigste feministiske skribenter. I denne boka blir du kjent med Solnit, byen, og miljøene rundt henne, mens hun minnes de siste førti årenes kamp mellom to permer.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Granta
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

THE PRECIPICE

EXISTENTIAL RISK AND THE FUTURE OF HUMANITY

I det tjuende århundre utviklet vi mange måter å utslette oss selv på - uten å utvikle det moralske rammeverket til å forsikre oss om at det ikke skjer. Det er dette som er Stupet (The Precipice), og hvordan vi responderer til situasjonen er vår tids viktigste avgjørelse. Moralfilosofen Toby Ord på Oxford utforsker risikofaktorene for menneskehetens framtid, fra de velkjente menneskeskapte truslene om klimaforandring og atomkrig til de potensielt større, mer ukjente truslene, fra konstruerte pandemier og avansert kunstig intelligens.

Ord beregner risikonivåer med klar og fast tankegang, og viser hvordan vår egen tid er plassert i den større historien om mennesket. Han sammenstiller de ulike disiplinene fysikk, biologi, vitenskap om jorda og om computere, historie, antropologi, statistikk, internasjonale relasjoner, politisk vitenskap og moralfilosofi. 

 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 470
Språk: UK

Utsolgt
 

 

THE MIRROR & THE LIGHT

THOMAS CROMWELL TRILOGY 3

Den etterlengtede avslutningen i Hilary Mantels Wolf Hall-trilogi!

England, 1536. Anne Boleyn er død, halshugget av en fransk bøddel. Mens hennes levninger forsvinner inn i glemselen, spiser Thomas Cromwell frokost med seierherrene. Etter vårens blodbad trer smedsønnen fra Putney frem for å fortsette sitt stigespill mot makt og rikdom, mens hans formidable mester, Henry VIII, slår seg til ro i det som skal vise seg å være en kortvarig lykke med sin tredje dronning, før hun dør under fødselen til den mannlige arvingen han lenge har drømt om.
Cromwell har ingen stor familie i ryggen som støtter ham, han har heller ingen privat hær; han har kun sin egen kløkt å stole på. Til tross for opprør i hjemlandet, forrædere med lumske planer i utlandet, og den overhengende trusselen om invasjon som tærer på Henrys regime, har Cromwell en robust nok tro og en fantasi til å øyne et nytt land i fremtidens speil. Men kan en nasjon, eller en person, forkaste fortiden, som en slange skifter ham? Hva vil du gjøre, spør den spanske ambassadøren Cromwell, når kongen bedrar deg, som han før eller siden bedrar alle som befinner seg i nærheten av ham?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: 4th Estate
Innbundet: nei
Sidetall: 912
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Marta Breen har reist rundt i verden og holdt foredrag om feminisme. På reisene har hun lagt merke til at det knytter seg mye usikkerhet til begrepet, både internasjonalt og her hjemme i Norge. Mange tør knapt å ta ordet feminsme i sin munn.
I denne håndboka samler Marta Breen trådene i noen av likestillingsdebattene hun har deltatt i. Hun oppklarer myter og misforståelser rundt feminisme og oppsummerer hovedbudskapet fra sine tidligere tekster. Samtidig gir hun leseren noen slagkraftige tips til hvordan man kan oppnå mest mulig likestilling i livet og i kjærligheten.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 176
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Siden siviliasjonens morgen har vi forsøkt å forstå forholdet mellom hjernen og kroppen. Biolog og historiker Matthew Cobb  utforsker de ville teoriene, blasfemiske eksperimentene og horrible operasjonsstuene som har ført oss hit vi er idag.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Instruksjoner på hvordan å bli en fascist:

1) Vit hvem fiendene dine er
2) Oppfordre skremmende vold i alle sine former
3) Hver gang du blir kritisert for hatefult språk, nevn ytringsfriheten
4) Spre tvil rundt ekspertenes autoritet, så alle meninger holder samme autoritetsnivå; altså ingen
5) Undergrav kjedelige, aksepterte fakta om historie
6) Aldri faktisk kall deg selv for fascist


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Pushkin Press
Innbundet: nei
Sidetall: 107
Språk: UK

pris: 169.00
 

 
Linn Stalsberg
Med fler...

Feminismen må være antikapitalistisk, økososialistisk og antirasistisk. Dette er et manifest for de 99 prosentene.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Brød & roser
Innbundet:
Sidetall: 111
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

UNFREE SPEECH

THE THREAT TO GLOBAL DEMOCRACY AND WHY WE MUST ACT, NOW

Da han var 14 år gammel, skapte Joshua Wong historie. Mens de voksne tiet, satte Joshua i gang den første studentprotesten noensinne i Hong Kong for å motsette seg pensumet i landets Moral and National Education - og vant.
Siden den gang har Joshua ledet paraplybevegelsen, stiftet et politisk parti og samlet over to millioner mennesker - mer enn en fjerdedel av Kinas befolkning - i Hong Kongs gater i protest mot utleveringsforslaget. Hans vilje og pågangsmot har fått verdensomfattende oppmerksomhet, skaffet ham en nominasjon til Nobels fredspris, og fått ham i fengsel opptil to ganger. 

Boken består av tre deler, hvor det fortelles om Joshuas vei til aktivisme, hvor du kan lese brevene han skrev som politisk fange, og avsluttes med en kraftig oppfordring til oss alle til å forsvare våre demokratiske verdier.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 268
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

A PLACE FOR EVERYTHING

THE CURIOUS HISTORY OF ALPHABETICAL ORDER

Etter vi har lært det som barn, er det få av oss som tenker noe særlig over alfabetet og dets kjente rekkefølge. Likevel spiller denne rekkefølgen, denne enkle kunnskapen vi tar for gitt, en stor rolle i våre voksne liv. Livene våre er systematisert fra A til Å, i skoleregisteret og telefonboken, i ordbøkene, leksikonet og bibliotekhyllene. Lenge før Google-søket, ga dette magiske organisasjonssystemet oss muligheten til å sile oss gjennom århundrer av tanker, kunnskap og litteratur, slik at vi kan sortere, arkivere og lokalisere den informasjonen vi trenger. Selv om alfabetets rekkefølge ble etablert og fastsatt ganske så raskt etter at bokstavene først ble oppfunnet, var ikke alfabetets evne til å sortere og organisere like åpenbar. Denne boken legger ut om den alfabetiske rekkefølgens gradvise triumf, fra de tidlige dager i Alexandrias bibliotek, til rekkefølgens mer nedadgående innflytelse i vår digitale tidsalder. Underveis blir leseren opplyst om ukjente, underholdende fakta, og en bred rollebesetning av karakterer, som for eksempel bokhandleren i London på 1500-tallet som innledet en revolusjon ved å sortere forfatterne sine etter noe så smart som "etternavn". 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Picador
Innbundet: ja
Sidetall: 342
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

En fransk noir, på høyde med de aller beste amerikanske i sjangeren. Unge Franck slipper ut av fengslet etter å ha sonet fem år for ran. Utafor fengslet står brorens kjæreste og venter, en smellvakker, lett dopa venninne med tidvis veldig sterke seksuelle impulser. Han blir tatt med hjem til hennes dysfunksjonelle familie. Faren er en sleiping som pynter på stjålne luksusbiler, mora en bitter og lite gjestmild kjederøyker. Stemningen er til å ta og føle på, og det fuktige været og de uendelige furuskogene er med på å gi denne poetiske thrilleren en helt egen stemning. Dramaet ligger nærmest og tynger som en våt klut over en fra første side i et miljø der æreskodeks er en saga blott. Noe er dømt til å gå galt, og Franck ser ikke ut til ha noen kontroll over det hele. Og hvor er det blitt av broren?


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 342
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Hvorfor står folk i kø i timevis for å bli fotografert på Trolltunga? Hvorfor er noen livredde for å tråkke i turistfeller i Roma? Og hvorfor er det så mange turister som hater turister? Denne boken er en gruppereise for folk som ikke liker gruppereiser, guidet av idéhistoriker og journalist Magnus Helgerud, som på underholdende vis trekker en linje fra 1800-tallets reisesnobber og frem til dagens selfie-turister. Underveis møter vi poeten og livskunstneren Lord Byron, forfatteren Bjørnstjerne Bjørnson, maleren Caspar David Friedrich, filosofen Edmund Burke, en tysk guide som later som om han er polfareren Roald Amundsen, en krigsturist, et par sosiologer, samt Hollywood-stjerner som Audrey Hepburn og Julia Roberts.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 189
Språk: NO

pris: 149.00
 

 

Sliter du med å fokusere i en verden av falske nyheter, fengende slagord og uopphørlige politiske omveltninger? Er du distrahert på jobb? Kanskje litt miserabel?
Møt Hark Morner, guru-snart-mystiker, oppfinneren av velvære-maniet "Mental Archery" som lover sine iherdige tilhengere litt ro og fred i en kaotisk og skremmende verden. Når Hark sine fanatiske og uforvarende beundrere styrer ham mot en status som den nye messias, finner han seg selv, for å si det mildt, lite forberedt på den kommende stormen. Plutselig står han overfor en bisarr potpurri av kidnappere, konglomerater og bergtatte groupies. Vil Hark og hans bevegelse overleve? 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Granta Books
Innbundet: nei
Sidetall: 284
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

Høsten 1965, etter den uventede suksessen av hans første bokutgivelser, kjøpte den tjekkiske forfatteren Bohumil Hrabal en hytte i Kersko. Fra den gang og frem til han døde i 1997 fordelte han tiden sin mellom Praha og sitt mer landlige tilfluktssted, hvor han skrev og tok vare på en gruppe villkatter. Etter som årene gikk, utviklet hans forkjærlighet for katter seg til å bli dypere og mer komplekst, både privat og offentlig, og påvirket hans liv som forfatter.

All My Cats, skrevet i 1983 etter en alvorlig bilulykke, er en bekjennende memoir; fortellingen om en forfatter som i overveldet tilstand. I det han blir drevet til randen av galskap forårsaket av dilemmaene skapt ut av hans overbærende kjærlighet til dyrene, utspiller det seg episoder med intens brutalitet når han forsøker å holde kontroll på alle kattedyrene sine. Til syvende og sist er denne boken om Hrabals forhold til naturen, om de usannsynlige kildene til forløsning som uvillet ser ut til å komme til ham, som en gave fra kosmos - og om kjærlighet. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: New Directions
Innbundet: ja
Sidetall: 94
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

Dette er historien om en manns bedrag, en families delaktighet, og to tenåringsjenter fanget oppi det hele. James Witherspoon har to familier. Den ene er for offentligheten, den andre er en godt bevoktet hemmelighet. Men når hans to døtre møtes og stifter et vennskap, hvor kun én av dem kjenner til sannheten, er det kun et spørsmål om tid før verden går av hengslene.  


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Oneworld
Innbundet: nei
Sidetall: 349
Språk: UK

pris: 229.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.