NYHETSBREV - 2020-02-26

Mammutsalg 2020!

Årets mammutsalg er i gang, og her et knippe av de bøkene vi mener er verdt å få med seg! Sjekk bl.a. ut den fantastiske antologien med japanske fortellinger, Knakketiknakk, Marit Paasches strålende biografi over Hannah Ryggen, Vi var mange om de norske 70-talls feministene, Insektenes planet er boka for alle som er interessert i biologi og fascinerende småkryp, og for den språkinteresserte er Norsk banneordbok et must! Og som alltid tar vi i mot dine bestillinger fra årets mammutkatalog hvis du ikke har anledning til å komme til butikken. Ring eller send oss en epost så ordner vi med bøkene du ønsker deg!

Du finner flere titler under fanen Mammutsalg 2020 i nettbutikken. 

Tilbudet gjelder så langt lageret rekker.

 
Vi lærer tidlig at det ikke er pent å banne, men vi gjør det likevel. Vi banner når vi er sinte og redde, når vi er glade og når vi vil gi ekstra kraft til budskapet vårt. Og slik har det alltid vært. Det finnes dokumentasjon på språklige tabuer i de aller eldste skriftene vi har, både fra det gamle Egypt, Bibelen og runeinnskrifter. Banning er en viktig del av vår kulturhistorie. Inneholder over 1000 banneord og -uttrykk fra hele landet.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Humanist
Innbundet: ja
Sidetall: 509
Språk: NO

pris: 199.00 429.00
 

 

HANNAH RYGGEN

EN FRI

Hannah Ryggen (1894-1970) var utdannet maler, men valgte å uttrykke seg kunstnerisk og politisk gjennom billedveven. Hun var født i Malmø, men bodde mesteparten av sitt liv på Ørlandet og i Trondheim. Hennes rike kunstnerskap sprang ut av en nær tilknytning til naturen., og en sterk interesse for maleri, folkekunst og politikk. Hannah Ryggens kunst utgjør en egen form for modernisme. Hun var fri i sin kunst og hadde en enorm tro på kunsten som uttrykk - på mange måter målte hun krefter med Picasso.
Et viktig trekk ved Hannah Ryggens kunst er de monumentale og sterke antifascistiske teppene, som Etiopia (1935), der vi ser Mussolinis invasjon av Etiopia og Gru (1936) av Francos herjinger i Spania. Eller Drømmedød (1936) der fredsforkjemperen Carl von Ozzietzkys kamp mot nazismen er tema. Arbeider som dette vakte stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt på 1930- og 40-tallet, og de er unike i europeisk sammenheng.
I arbeidet med denne boken har kunsthistorikeren Marit Paasche tatt for seg et omfattende kildemateriale som bringer oss tett på Hannah Ryggens kunstnerskap. Slik kastes et nytt lys på denne kunstnerens betydning, både i asjonal og internasjonal sammenheng.

 

 


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 268
Språk: NO

pris: 249.00 449.00
 

 

HVA VISSTE HJEMMEFRONTEN?

HOLOCAUST I NORGE: VARSLENE. UNNVIKELSENE, HEMMELIGHOLDET

En rystende bok som kaster nytt lys over en sentral del av norsk krigshistorie. 
Berlin, 1941. Høyt oppe i naziregimet er juristen Helmuth James von Moltke del av en tysk gruppe som aktivt motarbeider Hitler. Når han får informasjon om hvilken skjebne som venter jødene, setter han i gang et livsfarlig dobbeltspill. Samtidig, i Norge, har den norske motstandsbevegelsen klart å bygge opp en slagkraftig organisasjon. Men hva får hjemmefronten egentlig vite om de kommende jødedeportasjonene fra Norge?
773 norske jøder ble sendt til de tyske dødsleirene. Den etablerte fortellingen har i alle år vært at aksjonen kom som lyn fra klar himmel og at hjemmefronten gjorde alt som sto i dens makt for å redde jødene. I Hva visste hjemmefronten? blir denne fortellingen for første gang kritisk undersøkt. Marte Michelet legger fram nye funn og dokumenter som avdekker en helt annen historie. Hun avslører unnvikelsene i den norske motstandsbevegelsen både før, under og etter aksjonen mot jødene. Ikke minst viser hun hvordan flere motstandshelter og historikere i ettertid har dysset ned, sminket over eller hemmeligholdt vesentlig informasjon.

 

 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 412
Språk: NO

pris: 199.00 449.00
 

 

TILBAKE TIL LEMBERG

OM EN FORSVUNNET BY, OG JAKTEN PÅ RETTFERDIGHET

I 2010 ble menneskerettsjuristen Philippe Sands invitert til å forelese i Lviv i Ukraina. Det skulle forandre livet hans, og gi verden det som sannsynligvis er en av de beste sakprosabøkene noensinne skrevet om 2. verdenskrig. I Lviv, som den gang het Lemberg, vokste bestefaren til Philippe opp, en elegant, tilknappet og hemmelighetsfull mann. Byen hadde også vært studiestedet til Raphael Lemkin og Hersch Lauterpacht, to jødiske jurister som mot alle odds maktet å utvikle et lovapparat som skulle gjøre det mulig å domfelle nazistene for overgrep mot menneskeheten etter krigen. Men Lviv var også Hans Franks by, Hitlers fanatiske rådgiver og sjefsjurist, berykta for sitt brutale styre i det okkuperte Polen og Ukraina. I jakten på egen familiehistorie og byen som forsvant tar Sands leseren med på en forrykende reise, der historisk detektivarbeid, politisk refleksjon og personlig beretning bunner ut i en sterk meditasjon over minner, forbrytelser og skyld – som fremdeles etterlater arr og smerte i etterkommerne. Lemkins og Lauterpachts juridiske arbeid gjorde Nürnbergprosessen mulig, der blant annet Hans Frank møtte sin skjebne. Christian Rugstads oversettelse er glimrende.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 533
Språk: NO

Utsolgt
 

 

VI VAR MANGE

KVINNEAKTIVISTER FRA 70-TALLET FORTELLER
Linn Stalsberg
Med fler...

Dette er en polyfoni av kvinnestemmer, nennsomt og forbilledlig samlet i den illustrerte praktboka Vi var mange. Tittelen henspiller på alle de kvinnene, oppvokst i «husmortida», som ble kvinneaktivister på 1970-tallet. Den gang hadde de fleste kvinner verken utdannelse eller egen økonomi. Krisesentre fantes ikke, homofili var forbudt, kun gifte fikk bo sammen, og det var svært vanskelig å få tak i prevensjon. I 1968 døde den siste kvinnen som følge av illegal abort. Kvinnebevegelsen varsla en helt ny tid med sine provoserende og radikale krav om likeverd og respekt. I boka møter du noen av dem som gikk i tog, samla underskrifter, lagde bråk og møtte all motstand med seiersvilje og stort mot. Hvorfor ble de med? Hva gjorde det med livene deres?


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 356
Språk: NO

pris: 199.00 399.00
 

 

Hvilke store krefter driver akkumulasjonen og fordelingen av kapital? Hvordan oppstår ulikhet over tid? Hvorfor hoper velstand seg opp, og hva skaper økonomisk vekst? Disse spørsmålene står sentralt i den politiske økonomien, men i mangel på adekvat forskning og klare teorier, har det vært vanskelig å finne tilfredsstillende svar. I den internasjonale bestselgeren Kapitalen i det 21. århundre analyserer Thomas Piketty en enestående samling med data fra 20 ulike land, datert så langt tilbake som 1700-tallet, for å synliggjøre sentrale økonomiske og sosiale utviklingsmønstre. Hans oppdagelser i denne boken har allerede endret måten vi snakker om rettferdig fordeling på, og vil for all fremtid sette sitt preg på debatten om velstand og ulikhet.

Kapitalen i det 21. århundre er et usedvanlig ambisiøst, originalt og hardtslående verk som redefinerer vår forståelse av verdens økonomiske historie og gir oss nyttig innsikt i dagens situasjon.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 685
Språk: NO

Utsolgt
 

 

TOVE JANSSON (HFT)

ARBEIDE OG ELSKE

Tove Jansson(1914-2001) er en av Nordens best kjente kunstnere. Kunsthistoriker Tulla Karjalainen har skrevet en rikt illustrert biografi over hennes lange, fargerike og produktive liv. Hun går tett på Tove Janssons bilder og bøker, men viser henne også frem som en del av sin tid, dens verdier og kulturhistorie. Vi blir snart klar over hvor nært forbundet kunsten og livet var for Tove Jansson, og hvordan hun påvirket samfunnets verdier. Ikke først og fremst som en revolusjonær fanebærer, men gjennom sin egen levemåte og sine livsvalg.

 

 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Heinesen
Innbundet: nei
Sidetall: 305
Språk: NO

Utsolgt
 

 

KNAKKETIKNAKK

KORTE FORTELLINGER FRA JAPAN 1895-2012
Øyvor Nyborg
Med fler...

Denne boka er et funn for alle de som allerede har latt seg fascinere av japansk litteratur, og til de som ønsker å stifte bekjentskap med den. Med 35 glitrende og svært forskjellige fortellinger åpner Knakketiknakk døren inn til en stor og mangfoldig kortteksttradisjon. Hva har opptatt japanske forfattere det siste hundreåret? Hva slags samfunn skrev de i? Hvem var de? Hvorfor skrev de, og hva skrev de om? Denne antologien forsøker å antyde noen svar på  dette, og et omfattende forord setter fortellingene inn en politisk og samfunnsmessig sammenheng. Mange av forfatterne er kjent for norske lesere fra før, andre presenteres her på norsk for første gang.

Her finner vi historier om kjærlighet og familieliv i spenningsfeltet mellom tradisjon og modernitet, rå, kroppslig utforskning av kvinneroller i endring, dystopiske science fiction, studier i nihilisme, meditative  studier av selvet, humoristiske og samfunnskritiske fabelfortellinger, proletarlitteratur, krigskritikk, og katastrofelitteratur fra Hiroshima og Fukushima. Knakketiknakk utfordrer vårt bilde av Japan, av den japanske litteraturen - og hva en novelle er og kan være. 

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Solum|Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 644
Språk: NO

Utsolgt
 

 

INSEKTENES PLANET

OM DE RARE, NYTTIGE OG FASCINERENDE SMÅKRYPENE VI IKKE KAN LEVE UTEN

Vi er omgitt av insekter på alle kanter. De er 200 millioner ganger flere enn oss. I denne boka kan du lese om alle de fantastiske insektartene som finnes, og alt de gjør for oss. På en medrivende måte forteller forskeren Anne Sverdrup-Thygeson om insekter som lever iblant oss, i grotter, på havets overflate eller i gamle eiketrær.

Insekter gir oss ikke bare honning, men produkter du aldri ville ha tenkt at kommer fra insekter, og de er helt uunnværlige i naturens kretsløp. Vi mennesker er helt avhengige av at alle disse fascinerende små skapningene stiller på jobb. Vi trenger dem til pollinering, nedbrytning og jorddannelse, til å være mat for andre dyr, holde skadelige organismer i sjakk, spre frø, hjelpe oss i forskningen og inspirere oss med sine lure løsninger. Insekter er naturens små tannhjul, som får verden til å tikke og gå.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: J.M. Stenersens forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 223
Språk: NO

pris: 179.00 399.00
 

 

En kvinne og tre menn på den samme jakten etter den tilbaketrukne, mystiske forfatteren Benno von Archimboldi. 
En professor som forsøker å beskytte sin datter mot verdens ondskap.
En journalist som istedenfor å rapportere fra en boksekamp selv ser døden i hvitøyet. 
En by i Mexico tynget av en voldsbølge der hundrevis av kvinner forsvinner.
Og den eiendommelige prøyssiske gutten som gjennom krigen formes til den han skal bli.

Roberto Bolaño, «vår tids Gabriel García Márquez» (The Washington Post) og hans storverk 2666 foreligger endelig på norsk. Dette mesterverket fikk blant annet den amerikanske kritikerprisen og er en stor, mangslungen roman i fem deler, ulikt alt annet du har lest.
Med denne posthumt utgitte romanen som har blitt en sensasjon over hele verden, regnes Roberto Bolaño som en av vår tids viktigste forfattere.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 944
Språk: NO

Utsolgt
 

 

For Arvid Jansen er livet blitt et spørsmål om faste holdepunkter. Han oppsøker gamle slagmarker rundt i byen, drikker seg full, treffer damer og blir med dem hjem, eller kjører rundt i Mazdaen, hvor han også tilbringer nettene når senga blir et umulig sted.

Det er ett år siden Turid tok med seg de tre jentene og dro. En tidlig morgen ringer hun fra den nedlagte jernbanestasjonen på Bjørkelangen. Arvid plukker henne opp og kjører henne hjem til Skjetten. Men for en gangs skyld nekter han å gi henne det hun ber om. For i rekkehuset hun har flytta til, finner han ingenting av deres felles liv, der er han fullstendig utradert, han eksisterer ikke lenger.

Vigdis, eldstedattera, ser hva slags mann han egentlig er, tror Arvid, og dermed må hun ta avstand fra ham. Men samtidig er kanskje hun den som trenger ham mest.

Menn i min situasjon er en øm og skånselløs skildring av et liv i oppløsning.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Boka følger som kjent Ismaels opplevelser om bord på hvalfangstskuta Pequod, kommandert av den monomane kaptein Akab i hans innbitte jakt på den hvite hvalen. Men utover dette utkrystalliserer det seg også en annen søken - mennesket, tvunget ombord på en ferd som blir et stort mysterium.

"Bjørn Alex Herrman maktet å gjøre Melvilles språk fullt av liv og poesi på norsk, ikke minst takket være et rikt vokabular og en imponerende oppfinnsomhet i valg av ord og uttrykk."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Det er ikke ofte vi opplever at en roman oversatt til norsk kan kalles et kunststykke. Denne er det."
Jonny Halberg, MorgenbladeT


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 729
Språk: NO

Utsolgt
 

 

HARITON PUSHWAGNER

BIOGRAFIEN

Hariton Pushwagner er den første biografien om den myteomspunne og folkekjære pop art-kunstneren, som døde i år.

«Det er en påfallende, ja, nesten grotesk, mangel på samsvar mellom denne nevrotiske, selvhelende trangen til å skape kvalitet i verket og måten han tok hånd om sitt eget liv på. Verket falt på plass takket være Pushwagners ærgjerrighet, mens livet gikk opp i limingen, sprakk og falt fra hverandre på grunn av slendrian.»

 

Hariton Pushwagner er den første fullstendige biografien om den myteomspunne og folkekjære pop

art-kunstneren. Pushwagner var selv en viktig kilde, og boka rommer store mengder nytt og ukjent stoff. Han var en moderne Peer Gynt, og vi følger ham fra barndom og oppvekst i Oslo, til en utagerende og selvdestruktiv tilværelse preget av rus. Leseren tas med på studie- og arbeidsopphold i inn- og utland, blant annet i Paris, Midtøsten, London og New York, og ikke minst får vi ta del i den store suksessen han opplevde i sine siste leveår.

Boka presenterer en høyaktuell kunstner som gjennom hele karrieren skildret den vestlige sivilisasjonen på vei mot ragnarok, krig, undertrykkelse, robotifisering, apati og forurensning.

Først og fremst er det en brutalt ærlig fortelling om et ekstremt kunstnerliv.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 829
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

FRIHET

MENNESKET, LITTERATUREN OG RUSSLAND

Svetlana Aleksijevitsj om sitt eget forfatterskap.

Tildelingen av Nobelprisen i litteratur til Svetlana Aleksijevitsj ble møtt med enorm begeistring og har løftet frem et særegent og viktig forfatterskap. I denne boka blir vi kjent med hennes unike livsverk gjennom taler hun selv har holdt i Frankfurt, Stockholm og Oslo.

Frihet. Mennesket, litteraturen og Russland gir et innblikk i Sovjetunionens blodige historie og det russiske folks stadige kamp for frihet. Detkan også leses som et forsvar for den oppsøkendejournalistiske samtalen og nødvendigheten av ånærme seg historien fra vanlige menneskers perspektiv.Med i boken er også foredraget Aleksijevitsjholdt på Litteraturhuset i Oslo i august 2017.

 

Erika Fatland har skrevet forord til boka.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 101
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

INFERNO

DEN GUDDOMMELIGE KOMEDIE

Den guddommelige komedie av Dante Alighieri (1265–1321) er en av verdenslitteraturens største klassikere, et tidløst diktverk som selv etter snart 700 år stadig vinner nye lesere.

Komedien beskriver Dantes reise gjennom Inferno, Purgatoriet og Paradiset. I denne første del av komedien, skildrer Dante hvordan Vergil kommer ham til unnsetning og geleider ham ned gjennom helvetet.

Gjendiktning og forord ved Erik Ringen.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: NO

pris: 369.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.