NYHETSBREV - 2020-01-27

MIGRASJONAR

1976 - 2020

Unikt livsverk endeleg på norsk. «Migrasjonar» er eit av vår tids største poetiske prosjekt. Sidan 1970-åra har den meksikanske poeten Gloria Gervitz skrive på dette langdiktet, som har blitt utgitt i stadig nye versjonar. Kvar einskild av dei opnar for nye tolkingar. Verket har vakse fram frå livet til forfattaren og frå historia til familien hennar: flukta frå jødeforfølgingane i Aust-Europa tidleg på 1900-talet. Lesaren blir dratt med i eit enormt sveip gjennom ulike tider, tradisjonar, språk og røyster i eit ekspansivt dikt som krinsar rundt slekt og einsemd, religion, død og seksualitet. Boka er gjendikta frå spansk av Helene Hovden Hareide, som også har skrive eit etterord.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 279
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

Melaninrike og hvite kropper skilles ikke engang av fargen. Den som passerer som "hvit" et sted på jord, kan være "melaninrik" et annet. Likevel er det stor forskjell på hvordan det er å leve med en hvit og en melaninrik kropp. Denne boka handler om det. Og om hvordan vi kan gjøre det lettere å leve for alle.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Ordatoriet
Innbundet: nei
Sidetall: 134
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Yvonne har ikke hatt kontakt med faren siden tenårene. Da han igjen dukker opp, er det fordi han trenger et sted å dø. Han flytter inn på hennes hybel, og livet hennes handler etter hvert utelukkende om å tilfredsstille den dødssykes behov. Etter farens bortgang prøver Yvonne å finne tilbake til sine egne behov som menneske.

Til døds handler om en pårørendes trang til å skape et språk for døden i en altoppslukende sorg. Romanen er et forsøk på å grave frem en latent kjærlighet i en betent relasjon, med døden som redskap.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 122
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Gamle Abdel Latif dør fredfullt på et sykehus i Damaskus. Før han dør forteller han sønnen Bolbol sitt aller siste ønske: Å bli begravet på familiens gravlund i forfedrenes landsby Anabiya i Aleppo-regionen. Selv om Abdel Latif ikke har vært den ideelle far og Bolbols forhold til søsknene er anstrengt, bestemmer han seg for å overtale den eldre broren Hussein og søsteren Fatima til å bli med og frakte farens kropp til Anabiya, en totimers kjøretur fra Damaskus. Men landet er en krigssone.

Barndommens landskap er nå forvandlet til en labyrint av livsfarlige og uforutsigbare væpnede styrker som kjemper mot hverandre. Søsknenes avgjørelse om å sette forskjellene seg imellom til side og realisere farens siste ønske, eskalerer til en kamp på liv og død. Syria er ikke lenger et blivende sted for helter, og prøvelsene familien utsettes for underveis på reisen, mens de blir kidnappet og forhørt og fengslet, viser seg å få enorme konsekvenser for dem alle.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 213
Språk: NO

Utsolgt
 

 

A WORLD WITHOUT WORK

TECHNOLOGY, AUTOMATION AND HOW WE SHOULD RESPONG

Teknologien har siden tidenes morgen hjulpet oss I arbeidet, fra de første redskapene, til motorene og de første datamaskinene. Ny teknologi har alltid sendt arbeidere ut i panikk i frykt for å bli erstattet av maskiner, ofte feilaktig, siden maskinene har supplementert mennesker heller enn å erstatte de. I denne  boka viser Daniel Susskind til hvorfor trusselen denne gangen kan vise seg å være mer reell enn noensinne før.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 326
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

I Darwin i byen viser evolusjonsbiolog Menno Schiltuizen oss at evolusjonen i byene skjer mye raskere og på mer forunderlige vis enn Darwin noen sinne våget å drømme om.
Vi er på full fart mot en fremtid der tre fjerdedeler av jordas befolkning bor i byer, og store deler av planetens areal har blitt urbanisert. Når mye av det som er igjen er dekket av jordbruk, beitemark og plantasjer - hvor skal da naturen gjøre av seg? I følge den nederlandske evolusjonsbiologen Menno Shilthuizen ligger svaret i byene.

Etter hvert som dyrelivet finner nye tilfluktsteder blant oss, har evolusjonen tatt en overraskende vending. Urbane dyr blir stadig frekkere og mer oppfinnsomme, byduer har utviklet en fjærdrakt som tåler forurensningen bedre, og ugress som vokser i sprekkene på fortauene har tilegnet seg en ny type frø. Svarttroster som holder til i byen er til og med i ferd med å bli en helt ny rase, som vi kan gi navnet Turdus Urbanicus.
Takket være enestående rask evolusjonær tilpasning finner planter og dyr nye måter å overleve på i menneskenes tilsynelatende ugjestmilde verden av asfalt og stål. Vi står foran åpningen av et nytt kapittel i historien om livet på planeten - et kapittel der artsmangfoldet sørgelig nok svinner hen, men der også nye og spennende livsformer ser dagens lys.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Font
Innbundet: ja
Sidetall: 332
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Tilia prøver å finne plassen sin i vaksenlivet generelt og i forholdet til Adrienne spesielt. Det er lettare sagt enn gjort, for det er krevjande å vere vaksen, og Adrienne er så sikker på alt. Då er det enklare å omgi seg med planter: Dei slår rot og veks og blømer. Sitrongeraniumen har til og med formeira seg til sjølvstendige planter gjennom alle avleggarane Tilia har gitt vekk. Og medan Adrienne byrjar å snakke om barn, ønsker Tilia seg mest av alt eit tre, ein rosehagtorn. «Rosehagtornen» er ei smart, morosam og sår forteljing om å bli vaksen.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 234
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Vibeke Løkkeberg (f. 1945) er en av Norges mest betydningsfulle filmkunstnere. Gjennom mer enn 50 år har hun vært en markant samfunnsdebattant og en kompromissløs talsperson for utsatte grupper av befolkningen. Løkkebergs karriere rommer mange roller. Hun har vært fotomodell og feminist, sexobjekt og skuespiller, medieyndling, primadonna og persona non grata, romanforfatter, riksheks og feiret filmregissør. Dette er fortellingen om en kunstner med en usedvanlig kraft.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Fagbokforlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 512
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

Tove er femten år, hun bor på bygda med faren og en søster. Moren har de ikke sett på flere år. Rapporter fra Gulfkrigen flimrer over fjernsynsskjermene, men for Tove føres krigen hjemme. Den arbeidsledige storesøsteren er ubehagelig og grenseløs og ligger for det meste i senga, mens faren jobber nattskift på bygdas papirfabrikk og tilbringer dagene nede i kjelleren. Kommer han opp, forandrer han hjemmet til et inferno. Tove beveger seg lydløst mellom en skolehverdag preget av overgrep og anarki, fester med klåfingrede gutter og bedøvende sprit, og småbygatene, der sosialt utstøtte og andre skakke eksistenser oppholder seg. For det siste stedet hun vil være, er hjemme.

I et rasende og rytmisk språk tar Unge leseren med på innsiden av ungdommens råskap. Dagene er mørke og brutale, men de er ikke helt uten strimer av lys. Tove er sterk, hun vil klare seg, hun vil gå og leve.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 195
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Kenya var britisk koloni til 1963. Handlingen i denne romanen foregår i overgangsperioden på slutten av kolonitiden og feiringen av uavhengigheten. Vi blir vitne til folks ulike holdninger til både koloniherrene og frihetskjemperne. Det er ikke en fortelling som forherliger verken den ene eller den andre grupperingen. Noen som ble svikere, viser seg å ha motiver som ikke er så foraktelige som mange tror, og de som regnes som helter har heller ikke rent mel i posen. Selv om politikk er et hovedtema, blir det likevel personskildringene som er viktigst.

Familie- og kjærlighetsforhold blir påvirket av de sosiale omstendighetene, og folks følelser og integritet blir stilt på prøve. Svik og hederlighet står mot hverandre, men det er ikke alltid at svik gjenspeiler hjerteløshet, og den tilsynelatende hjerteløsheten er heller ikke alltid uttrykk for kulde og selviskhet. Etter hjerteskjærnede offentlige og personlige renselsesprosesser, er håpet at kjærligheten og hederligheten til slutt vil seire. Ngugi wa Thiong'o regnes som Kenyas mest berømte forfatter. På syttitallet satt han mer enn ett år i fengsel for sine skrifter. Senere reiste han i eksil til utlandet.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 671
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

LIVET HER ER VIDUNDERLIG

PAULA M. BECKERS LIV

Paula Becker - født i Dresden i 1876 - sies å være den første kvinnen som malte et selvportrett naken. Dette gjorde hun allerede i 1906, og hun var i tillegg gravid. Modersohn-Becker ble ofte kalt en ekspresjonist, fordi maleriene hennes var særdeles utenom det vanlige. Kvinnene hun malte var grove, realistiske og fargerike, ispedd en viss mystikk. Maleriene viser ofte kvinner, og kvinner med barn, i melankolske og triste omgivelser. Hun var noe så sjeldent som en kvinnelig kunstner som malte kvinner - slettes ikke vanlig kost tidlig på 1900-tallet, og noe som vitner om en kunstner i tydelig opposisjon til patriarkatet som dominerte datidens kulturliv. «Livet her er vidunderlig: Paula M. Beckers liv», er både en fortelling om en kvinnelig kunstners altfor korte liv, og en fortelling om utfordringene ved være en kvinne i kunsten.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 151
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

OSS IMELLOM?

SMÅPROSA

80-årsjubilant om litterære og menneskelege vennskap. Einar Økland er ein av dei mest allsidige og originale forfattarane i norsk litteratur. I si nye tekstsamling stiller han dei store og små spørsmåla: Kva vil det seie å vere ein venn? Korleis var det første møtet med Torborg Nedreaas? Og kva må ein å vite før ein går i gang på kjøkkenet? Korleis kjennest det når språkvaskaren rettar intenderte feil, og kva svarar Økland alle dei som spør han om stort og smått? Einar Øklands niande artikkelsamling er ein personleg og kunnskapsrik refleksjon over litterære og menneskelege vennskap. Blant dei vi møter i tekstane, er Jorunn Veiteberg, Georg Johannesen, Gunnar Lunde, Aksel Sandemose, Olav H. Hauge, Sissel Solbjørg Bjugn og Sigbjørn Obstfelder. Boka inneheld også fragment frå eit forfattarliv, utsnitt av norsk litteratur- og kulturhistorie, hyllest til antikvariat, bøker og trykksaker, og Økland skriv om poesi for barn, glansbilde og bukselommer.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 317
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Under verdens største byer ligger en hemmelig verden av kloakksystemer; underjordiske labyrinter som er utilgjengelige for hvermansen. Denne boka undersøker kloakken fra dens tidlige opphav og frem til dagens intrikate systemer, rikt illustrert med foto og tegninger.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

CRISIS OF CONSCIENCE

WHISTLEBLOWING IN AN AGE OF FRAUD

Vi lever i en tid gjennomsyret av korrupsjon. Samtidig, heldigvis, er det en gullalder for modige varslere. Disse individene har måttet lide både rettslig og sosial forfølge. Dette tvinger oss til å stille spørsmå ved balansen mellom ytringsfrihet og statshemmeligheter, og mellom individuelle rettigheter og bedriftenes makt.

Denne boka er en moderne David mot Goliat-fortelling, der enden ikke alltid er like god.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Allen & Unwin
Innbundet: ja
Sidetall: 608
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

THE GREAT ECONOMISTS

HOW THEIR IDEAS CAN HELP US TODAY

Kan historiens tolv største økonomer løse dagens økonomiske kriser? Hva ville John Maynard Keynes tenkt om innskrekninger og budsjettkutt? Hva ville Karl Marx fortalt oss om Kinas fremtid? Hvem ville forsvart globaliseringen i en tid hvor Trump og Brexit gjør overskriftene? Linda Yueh, økonom og forfatter, utforsker livene og tankene til folk fra Adam Smith til de store nålevende tenkerne, for å vise hvordan kan vi kan diagnostisere og løse våre aktuelle problemer.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 357
Språk: UK

pris: 169.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.