NYHETSBREV - 2020-01-17

Vivian og Leonard har vært venner i mer enn tjue år. New York er byen deres, og én gang i uka møtes de til en spasertur, en middag, et kinobesøk, enten i hans nabolag eller i hennes. Han er homofil med et sofistikert forhold til sin egen ulykkelighet, hun er odd og intenst selvstendig, og det de snakker om, er det ulevde livet. Sammen diskuterer og dissekerer de hverdagene, valgene, vennskapene og båndene - de brutte og de bestandige. Fylt av disse samtalene går Vivian ut i byen og møter menneskene som strømmer igjennom den. Her, i New Yorks myldrende gater og avenyer, er Vivians mor, tidligere elskere og ektemenn; her er venner og bekjentskaper; her er naboer, gamle og nye. Og, fremfor alt, her er alle de fremmede som blir synlige for hverandre i tilfeldige og flyktige glimt, på gatehjørner og i overfylte busser. Vivian ser seg selv i Leonard; blant byens beboere finner hun mening i det hun ser.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 158
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Når en forfatter ikke lenger er i stand til å leve av arbeidet sitt, søker hun et vikariat på et Amazon-lager i Leipzig. Det er egentlig bare ment å være en midlertidig redning ut av en økonomisk krise. Men på varelageret er man først og fremst arbeider, og et ledd i et maskineri uten mange spor av menneskelighet. Selv om forfatteren forsøker å holde på sin egen selvforståelse og selvverd, begynner hun straks å internalisere dynamikkene som regjerer - de daglige ydmykelsene, kravene, rutinene.

«Midlertidig ansatt» er en roman om et nytt arbeidsliv. Den viser hvordan mennesker kan bli fremmedgjort fra seg selv og strukturene de er en del av - strukturer som de tilsynelatende nyter godt av som forbrukere. Romanen tar med leseren på innsiden av det internasjonale megaselskapet, hvor alt får fremstå med en nærmest absurd, hverdagslig klarhet.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Fanfare forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 178
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Ulovlige stabbur, afghanske tepper, narkotika, korrupsjon og prostitusjon . dette er bare noen av ingrediensene i den delen av norsk politikk som egentlig har minst med politikk å gjøre.
Slike politiske skandaler er likevel blitt viktig i moderne politikk. Skandaler kan velte regjeringer, knuse karrierer, ødelegge familier og i de mest dramatiske tilfellene - ta liv.
Forfatter Kim Arne Hammerstad har dykket ned i alle politiske skandaler i Norge fra etter krigen og frem til i dag, for å trekke lærdom av de sakene politikerne helst vil at vi skal glemme.
Hvorfor havner politikere i skandaler? Hvilke partier har politikere som oftest tabber seg ut? Og er det sant at det er flere skandaler nå enn før? I så fall: Hvorfor?
Politiske skandaler. Sex, korrupsjon og maktkamp er en viktig og underholdende bok om norsk politikk på sitt mørkeste og skitneste.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Oppfølgeren til storsuksessen Olive Kitteridge. Olive er tilbake og går gjennom personlige forandringer i et nytt tiår - noen gode og andre mindre gode. Hun er optimistisk til sitt andre ekteskap, samtidig som hun utvikler forholdet til sønnen. Småbyen Crosby er fortsatt hovedstad i Olives liv, der alle karakterene hun møter alltid blir berørt av hennes nærvær.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 348
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Etterlengtet "grande finale" i trilogien om Vernon Subutex.

Vernon Subutex og gjengen rundt ham holder stevner der de danser i naturlig rus framkalt av Vernons fantastiske DJ-evner og tonene fra avdøde Alex Bleach. Slik reiser de fra sted til sted og tiltrekker seg stadig flere tilhengere; de er blitt et fenomen i sin samtid. Men nå får Vernon en nyhet som skal ødelegge harmonien i vennegjengen. Samtidig strever Laurent Dopalet med å få tildekket den skjendige tatoveringen han ble påført av Aïcha og Céleste, og vil hevne seg på de to jentene. Og da terroren rammer Paris, begynner de alle å spørre seg om fellesskap i det hele tatt er mulig lenger.

Den tredje og siste boka om Vernon Subutex er en spektakulær avrunding av Virginie Despentes' kritikerelskede fest av en trilogi. Hver eneste setning er ladet med energi og samfunnssatire. Med sitt skarpe analytiske blikk og sin unike stil er Despentes vår tids fremste kronikør.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 372
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Med letthet og språklig eleganse skildrer Sayaka Murata den spesielle atmosfæren i en 24/7-kiosk i verdensmetropolen Tokyo. Suksessromanen Døgnåpent er både en kjærlighetshistorie og et originalt blikk på moderne arbeidskultur og det sosiale presset vi alle utsettes for fra omgivelsene.

Keiko har aldri passet inn, verken hjemme eller på skolen. Men da hun som tenåring begynner å jobbe på døgnkiosken Smile Mart, faller ting på plass. Henrykt over å få være et sted der reglene for normal oppførsel er krystallklare (det meste er nedfelt i arbeidsinstruksen), går Keiko inn for å bli den perfekte medarbeider.
Kolleger kommer og går, mens Keiko blir værende. Nå som hun er blitt 36, synes venner og familie det er på høy tid at hun skaffer seg en ordentlig jobb og ikke minst en mann. En stor beslutning presser seg fram. Men vil den egentlig gjøre livet bedre?

Internasjonal litterær sensasjon som har solgt nær én million eksemplarer, og nå er under oversettelse til 35 språk.
 


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Font
Innbundet: ja
Sidetall: 156
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

SCREAM WITH ME

THE ENDURING LEGACY OF THE MISFITS, 1977-1983
Garrett McGrath
Med fler...

Denne boken tar for seg den visuelle historien til The Misfits, som siden 1977 har hatt stor innflytelse på punkrocken og metallen ved å blande temaer og symbolikk kjent fra horrorfilmen inn i musikken sin. Her samles alt av albumdesign, fanklubb-merch, originale plakater, konsertflyers, og andre sjeldenheter som aldri før er sett, og boken inneholder også lovprisende bidrag skrevet av medlemmer fra Metallica, Pearl Jam, Avenged Sevenfold, Dropkick Murphys, og fler. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Abrams
Innbundet: ja
Sidetall: 176
Språk: UK

Utsolgt
 

 

På begynnelsen av 1980-tallet hadde den anerkjente fotografen Glen E. Friedman et sete på første rad for hiphopmusikkens fremvekst og kultur. Han hang med både Run-DMC og Beastie Boys på deres vei til berømmelse, og etter å ha blitt venn med begge gruppene tok Friedman bildene som har blitt synonymt med hvordan vi husker dem da de først kom inn i vår kollektive bevissthet. Og så øyeblikket da det hele akkumulerte seg: den banebrytende fellesturnéen fra 1987, Raising Hell.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Rizzoli
Innbundet: ja
Sidetall: 221
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

KRIGENS FOLKERETT

NORGE OG VÅR TIDS KRIGER

Hva er lovlig selvforsvar etter FN-pakten og hvor langt rekker et Sikkerhetsrådsmandat? Hva sier folkeretten om beskyttelsesplikten og når er et angrep som rammer sivile folkerettsstridig? Hvilke våpen er forbudt og hvorfor? Når blir krigshandlinger terror og må fremmedkrigere straffes?

Denne boken gjennomgår de viktigste folkerettsreglene om militær maktbruk, regler som gjelder i væpnet konflikt, menneskerettigheter i konflikt og folkerettens regler om terrorisme og fremmedkrigere. Også internasjonal strafferett og de ulike mekanismene for å håndheve krigens folkerett gjennomgås. Norge har siden 1945 bidratt med personell i over 100 militære utlandsoperasjoner både med og uten FN-mandat. Boken benytter særlig eksempler fra norske operasjoner for å illustrere hvordan reglene virker. Den viser hvordan krigens folkerett har relevans for norske soldater, norske domstoler, norske politikere og andre som forholder seg til væpnet konflikt i sitt virke


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Universitetsforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 598
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

Kenya var britisk koloni til 1963. Handlingen i denne romanen foregår i overgangsperioden på slutten av kolonitiden og feiringen av uavhengigheten. Vi blir vitne til folks ulike holdninger til både koloniherrene og frihetskjemperne. Det er ikke en fortelling som forherliger verken den ene eller den andre grupperingen. Noen som ble svikere, viser seg å ha motiver som ikke er så foraktelige som mange tror, og de som regnes som helter har heller ikke rent mel i posen. Selv om politikk er et hovedtema, blir det likevel personskildringene som er viktigst.

Familie- og kjærlighetsforhold blir påvirket av de sosiale omstendighetene, og folks følelser og integritet blir stilt på prøve. Svik og hederlighet står mot hverandre, men det er ikke alltid at svik gjenspeiler hjerteløshet, og den tilsynelatende hjerteløsheten er heller ikke alltid uttrykk for kulde og selviskhet. Etter hjerteskjærnede offentlige og personlige renselsesprosesser, er håpet at kjærligheten og hederligheten til slutt vil seire. Ngugi wa Thiong'o regnes som Kenyas mest berømte forfatter. På syttitallet satt han mer enn ett år i fengsel for sine skrifter. Senere reiste han i eksil til utlandet.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 671
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

THE LIVES OF LUCIAN FREUD

YOUTH - 1922 - 1968

Forfatter William Feaver skriver om en brilliant og vanskelig ung manns aldringsprosess; maleren Lucian Freud. Vi følger ham gjennom årene på kunstskole, hans tid i marinen under krigen, hans eventyr i Paris og øyene i Hellas i etterkrigstiden, og hans tilbakekomst til Soho hvor han sosialiserte med hertuginner og voldelige kriminelle, og var ute på byen med folk som Greta Garbo og prinsesse Margareth. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 680
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

THE PULSE GLASS

AND THE BEAT OF OTHER HEARTS

Dette er både en personlig og en global historie om tingene som har omgitt oss gjennom tidene. Gillian Tindall sporer minnene og meningene som henger ved dem. Tittelen er hentet fra apparatet legene brukte før det fantes lommeur; pulsen ble målt ved hjelpe av et 30 sekunders timeglass. "Pulsglasset" var utelukkende tenkt som et medisinsk redskap og aldri intendert å overleve århundrene. Tindall arvet sin tippoldefars pulsglass og i det er genereasjoner av hjerteslag målt. For Tindall ble apparatet en døråpner inn i det 19. århundrets anglo-irske liv - bestemorens bryllup og de kommende generasjoners skjebner. De fleste ting, uansett signifikans i sin tid, glemmes over tid. Noen få overlever imidlertid; et leketog, en bunke brev, en ødelagt ibenholtfigur. Hver ting forteller sin historie.The Pulse Glass utforsker de ekspanderende og foranderlige meningene som ligger innvevd i tingene. Samtidig er det en refleksjon over varighet, hukommelse og hva som blir igjen etter oss, lenge etter at vår egen puls har sluttet å slå.
 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Chatto & Windus
Innbundet: ja
Sidetall: 275
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

CRISIS OF CONSCIENCE

WHISTLEBLOWING IN AN AGE OF FRAUD

Vi lever i en tid gjennomsyret av korrupsjon. Samtidig, heldigvis, er det en gullalder for modige varslere. Disse individene har måttet lide både rettslig og sosial forfølge. Dette tvinger oss til å stille spørsmå ved balansen mellom ytringsfrihet og statshemmeligheter, og mellom individuelle rettigheter og bedriftenes makt.

Denne boka er en moderne David mot Goliat-fortelling, der enden ikke alltid er like god.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Allen & Unwin
Innbundet: ja
Sidetall: 608
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

LETTERS TO THE EARTH

WRITING TO A PLANET IN CRISIS
Jackie Morris
Med fler...

Denne boka er en oppfordring til å begynne å handle på vegne av kloden. Brevene er skrevet av blant andre Yoko Ono, Kate Tempest, Mark Rylance, Laline Paull, Jacke Morris, Anna Hope, Jay Griffiths, Caroline Lucas, og mange flere.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: William Collins Books
Innbundet: ja
Sidetall: 243
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

A SHORT HISTORY OF LONDON

THE CREATION OF A WORLD CAPITAL

Simon Jenkins forteller historien om London - fra romernes etablering og frem til dagens kokende metropol. Ved å knytte sammen ulike nøkkelhendelser, individualister og trender, fremskriver han et levende, historisk portrett av byen. Han analyserer slagene som avgjorde hvordan London ble oppfattet og bygget og legger særlig vekt på den flerårige kampen mellom makt og penger. Jenkins har selv vært en aktiv aktør innenfor mange av hendelsene som har preget etterktigstidens London. Slik han har for vane levendegjør han stoffet med farger og autoritet og viser hvordan London har blitt til gjennom sin mer enn 2000 årige historie.

Boken er rikt illustert.

 

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 393
Språk: UK

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.