NYHETSBREV - 2019-11-18

Nyheter og arrangement på Tronsmo!

Lørdag 23. november kl. 13.00

Plateprat med Børre

Journalist Børre Haugstad har skrevet Vinylens historie: Norge 1958-1969. Og han kommer til oss lørdag 23.november så du får slått av en vinylprat med ham! Og vi kan love deg at dette er boka alle fans av POPquiz og alle som har mer enn tre vinyl i samlinga vil bli hoppende glad for å finne under juletreet!

Og vi pakker naturligvis inn utsøkt vakre julepresanger, en til far og en til mor. Og kanskje en til deg selv også.
 
VINYLENS HISTORIE 1

NORGE 1958-1969

En usedvanlig flott og påkostet bok! Den perfekte julegaven! Sterke kvinner i norsk pophistorie forsvant da menn skrev den. Dette er et av mange viktige poeng i dette pioner-verket og nye bok-serien om vinylens historie. Det første bindet om Norge tar for seg både de store slagerne og de nye pop- og rockestjernene, fra Connie Francis, Nora Brockstedt, Lolita, Aretha Franklin og Wenche Myhre til Elvis, Little Richard, Cliff, Beatles, Bob Dylan, Rolling Stones og Otis Redding. Men dette er også en bok for plate-samlerne, så en rekke temaer dekkes som alt fra freakbeat til Bergen Beat, Topp 100 de mest sjeldne singlene på 1960-tallet og Topp 100 de beste og viktigste LP-platene. Topp 100 POP-QUIZ inneholder boken også. 

Vinyl-serien vil senere ser på korrupsjonen og de store pengene, rasismen og kvinneundertrykkingen, manipulasjonen og det skurkaktige vesenet spesielt i den amerikanske plateindustrien.

Det første bindet følger plate-barometrene, hit-listene helt fra starten i 1958, men dette forteller også innledningsvis for første gang det historiske dramaet fra slutten av 1940-tallet i Amerika fram til overgangen fra de store 78-platene til de små 45-platene, vinyl-singlene tok over i Norge, en periode med bl.a. "tango-feber", da Europa for en gangs skyld diltet etter Norge. VERDENS MEST BERØMTE BIKKJE? Avsløres i boken! Dette er først og fremst en visuell bok der du også får se bilder av alle de 204 slagerne som lå på topp på norske hitlister den gangen. Boken er ellers spekket med bilder av den historiske starten som viser hvordan historiens første og viktigste vinyl-plater så ut. Dette er det første av to bind om Norge. Senere følger to bind om Amerika, vinylens vugge, samt to bind om England, de to slager-stormaktene som skulle øve så stor innflytelse på Norge. Serien vil deretter gå videre med bl.a. "vinylens comeback" og den nye, store vinyl-trenden de siste ti årene.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Schreibtisch
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Det norske oljeeventyret var i startblokkene da Alexander L. Kielland-ulykken inntraff. Operatør på Kielland var Phillips Petroleum - selskapet som fant Ekofisk og som Norge omtrent kunne takke hele oljenæringen for. Da det skjedde skulle akkurat letingen utvides til nord for den 62. breddegrad. Ulykken kunne helt opplagt skade den framvoksende norske industriens omdømme. Hvorfor ville verken politi eller granskningskommisjon at riggen skulle snus? Hvorfor fikk statsministeren det så travelt med å senke vraket til 700 meters dyp igjen like etter snuingen? Med nye vitneforklaringer, ny dokumentasjon og referater fra interne regjeringsmøter om Kielland-ulykken, skriver Tommas Torgersen Skretting frem en bredt anlagt fortelling om den tragiske hendelsen som rystet oljenasjonen Norge og om det dramatiske spillet som fulgte i kjølvannet. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 350
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

På jorda er vi glimtvis vakre er ein son sitt brev til ei mor som ikkje kan lese, skrive da sonen, Veslehunden, er i slutten av tjueåra. Brevet avdekker ei familiesoge som startar før han blei fødd - ei soge som har sitt utspring i Vietnam, og strekker seg til Hartford, Connecticut - og blir ein inngang til delar av livet hans som mora aldri har kjent til. Ocean Young (f. 1988) er fødd i Saigon, Vietnam, har tidlegare gitt ut den kritikarroste diktsamlinga Natthimmel med kulehòl (Samlaget 2019). På jorda er vi glimtvis vakre er hans første roman.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 299
Språk: NO

Utsolgt
 

 

En dag møter William Abelson sin far til lunsj på Dovrehallen. William tror det skal bli en vanlig lunsj der faren lufer sine økonomiske bekymringer over et patentsmørbrød. Faren har imidlertid noe annet på hjertet: Elizabeth, Williams søster, har forsvunnet. Faren tror det kan ha tilstøtt henne noe. At hun er i fare. William får et oppdrag, han må reise til Hongkong, der søsteren sannsynligvis oppholder seg.

På flyplassen i Hongkong venter en overraskelse: William blir hentet i en Rolls Royce og kjørt til The Peninsula, et av byens fineste hoteller. Uten å vite det skal han de neste dagene møte mennesker og miljøer som snur opp ned på alt og som setter ham på sporet av forbløffende innsikter.

Mr. Woolf er en hyllest til alle alminnelige fedre, som kanskje ikke er så alminnelige som man tror. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 316
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

PEOPLE, POWER AND PROFITS

PROGRESSIVE CAPITALISM FOR AN AGE OF DISCONTENT

Joseph Stiglitz tar et dypdykk i den frie markedsfundamentalismens farer, og viser på en forståelig måte hva som har gått galt, men også hva vi kan gjøre med det. Man kan føle seg maktesløs ovenfor enorme økonomiske krefter, mens løsningen ofte ikke er så komplisert. Stiglitz viser at med nok mennesker i ryggen kan man utnytte markedets fordeler samtidig som man temmer overfloden, slik at markedet jobber for folket og ikke omvendt, og man nok en gang kan skape en progressiv kapitalisme med delt velstand.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 371
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

THE BOUNDLESS SEA

A HUMAN HISTORY OF THE OCEANS

Gjennom mesteparten av vår historie har havet vært hovedveien både for kommunikasjon, handel, spredning av idéer og religion. Denne boka sporer hele historien av våre bevegelser og interaksjon via havsens vei, fra de polyneserne i stillehavet, til handelsruter mellom de arabiske landene, Afrika, Kina og Japan, og resten av verden. Pirater, handelsmenn, utforskere, kartografer og reisende skildres i deres søken etter elfenben, gull, slaver, krydder, er alle del av et intrikat historisk nettverk, som her skildres på en oversiktelig måte i en bauta av en bok.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 1088
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

En IT-konsulent i København rekker ikke et møte på jobben, og lar seg istedet forføre av en blek, ung mann som innvier ham i derivathandel, en spøkelsesøkonomi som har overtatt den finansielle styringen. En gammel mann i sorg forelsker seg i en fremmed gjenstad i ørkene. Mens hans kone er på konsert i Las Vegas, forsøker han å forene seg med den. I noe som ligner London, prøver tre menn å være en familie, men presses av avhengighet, økonomi og et barn som er på vei. Boken vant Nordisk Råds Litteraturpris 2019.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Basilisk
Innbundet: nei
Sidetall: 159
Språk: DK

Utsolgt
 

 

For innbyggerne på en øy har forsvunnede gjenstander ikke lenger noen mening. De kan bli brent i hagen, kastet i elven, eller gitt til Minnepolitiet. Ganske snart glemmer hele øya at gjenstanden noensinne fantes.

Når en ung forfatter oppdager at hennes redaktør står i fare for å bli tatt av Minnepolitet, prøver hun desperat å redde ham. Av en eller annen grunn glemmer han ikke, og det blir stadig vanskeligere for ham å skjule at han har minner.

Hvem blir den neste som forsvinner?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Harvill Secker
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Hvor mye kan man vite om ål? Eller om mennesket?
Ålevangeliet er en bok om verdens mest gåtefulle fisk. En fisk som har gitt opphav til et helt unikt mysterie innen naturvitenskapen, det som kalles "ålspørsmålet". Den er en fisk som alle fra Aristoteles til Sigmund Freud har prøvd å forstå seg på uten å bli mye klokere. Nå dør den fra oss, som i seg selv er et enda større mysterium. 

Ålevangeliet er også en bok om forfatteren og hans far, og hvordan ålen førte dem sammen.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Albert Bonniers Förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 278
Språk: SE

Utsolgt
 

 

WILD WOMEN

AND THEIR AMAZING ADVENTURES OVER LAND, SEA AND AIR

Fra Konstantinopel til Krim, Antarktis til Andes. Kvinner gjennom historien har krysset land og hav og nedtegnet sine eventyr. Denne boka samler over femti reiseskildringer fra kvinner siden 1700-tallet og frem til idag. Inkluderer heltinner som Isabella Bird, Dervla Murphy og Cheryl Straid, og mange flere.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Anima
Innbundet: ja
Sidetall: 800
Språk: UK

Utsolgt
 

 

KJØKKENVEIEN

EN BOK OM MAT OG ARBEID

Andreas Liebe Delsett fikk tilbudet mange matentusiaster drømmer om: Ville han jobbe en periode på restaurantkjøkken, lære seg faget, lage mat på virkelig høyt nivå? Andreas så for seg noen måneder i en spennende verden, en enkel snarvei til mesterkokkenes oppskrifter og innsikter. I stedet ble tida ved kjøkkenbenken på Restaurant Stock i Oslo et utmattende og utfordrende møte med en annerledes virkelighet. Kjøkkenveien er en bok om mat, samarbeid, håndverk, gjentakelser, fellesskap, feiltagelser, kunnskap, kjøkkenmaskiner, kreativitet, kjedsomhet og klasse. I tillegg er boka det mest levende og innsiktsfulle portrettet av det profesjonelle kjøkkenet hittil skrevet på norsk.

Få steder i det norske samfunnet er så mangetydige som restaurantkjøkkenet. Kokkene har blitt orakler, kjendiser og kulturelle helter, og stadig presenteres det profesjonelle kjøkkenet som mytisk og magisk i magasiner, TV-serier og populærkultur. Samtidig er kokkefaget et lavstatusyrke, med dårlig lønn, lav rekruttering, vanskelige arbeidsbetingelser og harde fysiske krav. I samfunnets øyne er kokken på samme tid kunstner og håndverker, hersker og tjener, orakel og idiot. Hvilken virkelighet venter egentlig dem som velger kjøkkenveien?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 353
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

I flere tiår arbeidet Oskar Mendelsohn med sitt storverk om jødenes historie i Norge. Femti år etter at første bind utkom, er Jødenes historie i Norge gjennom 300 år fortsatt den eneste samlede fremstillingen av jødisk liv i Norge: et standardverk om en avgjørende del av norsk historie, og en klassiker i moderne norsk historieskriving.

 

Nå foreligger verket for første gang i samlet utgave, med nye illustrasjoner og en nyskrevet innledning av Espen Søbye.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 960
Språk: NO

pris: 599.00
 

 

Fremmede mennesker kommer sammen for å løpe. Angela og Brendan løper mot et bryllup med stadig økende tvil. Yana løper for å frigjøre seg fra en mørk fortid og for å minnes sin forsvunnede bror. Cathy tenker på hemmelighetene hun ikke kan dele. Løpingen fører Maurice forbi huset til hans datter, et sted han ikke har lov å besøke. Over de ni ukene med løping dannes nye vennskap og utfordringer blir møtt.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 112
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

Ei av Sveriges mest særeigne poetiske stemmer. For første gong på norsk får vi med "Forklaringsopplysningane" presentert eit større utval dikt av den svenske poeten Ulf Karl Olov Nilsson - også kalla UKON. UKON viser at poesi kan vere eit vis å sjå verda på, gjennom ei ramme av ulike system og dikt som er både konseptuelle og politiske, realistiske og absurde. Med stor respekt og omtanke auser han av si lange røynsle som klinisk psykolog og psykoanalytikar, i ei kontinuerleg språkleg omforming. Utvalet er konsentrert rundt midten av forfattarskapen, mellom samlingane «Vådrets hjårna» (1994) og «Brukaren» (2011), med tyngdepunkt i gjennombrotet «Stammar» frå 2002. I tillegg presenterer boka nokre nyskrivne dikt. Utval og gjendikting ved Monica Aasprong.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 266
Språk: NO

pris: 299.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.