NYHETSBREV - 2019-11-04

Nyheter og arrangement på Tronsmo!

Onsdag 6. november kl. 17.00:

Lansering av Axel: Fra smokken til Ovnen: Storyen om Axel Jensen

Axel Jensen – nomade og kosmopolitt

Møt Torgrim Eggen og Anders Heger i samtale om Axel Jensen og hans liv.

Torsdag 7. november kl. 17.00:

Corto Maltese på Tronsmo! 

Cortos norske forlegger Alexander Leborg og oversetter Jon Rognlien kommer til Tronsmo for å samtale med Terje Thorsen om den klassiske tegneserien av Hugo Pratt, som endelig er tilgjengelig på norsk.
AXEL

FRA SMOKKEN TIL OVNEN - STORYEN OM AXEL JENSEN

Den første biografien om forfatteren Axel Jensen, som døde i 2003, 71 år gammel. Jensens liv ble et fantastisk, kaotisk og myteomspunnet eventyr, og Torgrim Eggen har som den første samlet trådene til dette enestående kunstnerlivet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 249.00 499.00
 

 

Matias Faldbakkens femte roman er en bygdefortelling helt utenom det vanlige. På Råset, tre timer nord for hovedstaden, bor Tormod Blystad med kona Siv og barna Alf og Helene. Huset på den karrige tomta har han bygget selv. Etter noen utsvevende ungdomsår har Tormod blitt en trygg og pålitelig familiemann. Men i alle familier finnes det tomrom som må fylles. Slik kommer hunden Snusken til huset på Råset. Og slik går det til at Tormod en kveld går på verkstedet og blander rødleire og kunstgjødsel i eltemaskinen - og dermed utfordrer krefter han ikke aner rekkevidden av.

"Vi er fem" er en skarp, humoristisk og særpreget roman, som blander eventyr, horror, mytologi og sciencefiction med rå realisme.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 204
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Hovlands litterære kanon. I si nye essaybok plukkar Ragnar Hovland opp tråden frå Kunsten å komme heim og andre essay (2011) og leier oss vidare gjennom sin personlege litterære kanon. Vi får mellom andre møte Arthur Conan Doyle, Stella Gibbons, Torgny Lindgren, Kenneth Grahame, Kjartan Fløgstad, John Steinbeck, Arne Garborg, A.A. Milne og Claes Hylinger. Vi får òg lese meir samfunnsorienterte essay, som den sterke teksten om Charlie Hebdo, og vi blir vitne til det som kunne blitt eit intervju med Odd W. Surén. Også artisten Nico er å finne i samlinga, og vi får høyre om kunnskapsbøkene som frå tidleg av var viktige for Hovland.

La deg inspirere til å plukke opp dei bøkene du enno ikkje har fått lese - eller dei bøkene du har tenkt du må lese på nytt - etter å ha fått dei levande formidla av Ragnar Hovland, som med denne utgivinga markerer sitt førtiande år som forfattar. «Det er en fryd a. boltre seg i Ragnar Hovlands tekster», skreiv Jon Øystein Flink (Klassekampen) om den førre essayboka, Kunsten a. komme heim og andre essay. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 142
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Kapitalismen har utvilsomt forandret verden og økt vår produktivitet, men til hvilken pris? Forfatten har distillert flere tiårs arbeid i denne kompakte boken, og gir her konkrete tips og strategier til hvordan man kan avskaffa eller redusere kapitalismens påvirkning i våre liv, og viser helt konkret hvordan en annerledes verden er fullt mulig.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Verso
Innbundet: ja
Sidetall: 157
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

THE UNDYING

A MEDITATION ON MODERN ILLNESS

Anne Boyer er en prisvinnende poet og essayist. En uke etter at hun fylte 41 år, ble hun diagnostisert med en svært aggresiv form for brystkreft. For en enslig mor, med uforutsigbar økonomi, var det ikke bare en livskrise, men også et utgangsunkt for å tenke rundt dødlighet og hvor kjønnet politikken rundt sykdom er.

The Undying er på en og samme tid hennes personlige historie om overlevelse og et dypdykk ned i hvordan sykdom som metafor blir fremstilt i det 21. århundre. Boyer drar veksler på så ulike kilder som drømmedagbøker fra det antikke Roma til kreftvloggere for å undersøke selve sykdomserfaringen. Samtidig undersøker hun kvakksalveriet, tapene og de ekologiske kreftkostnadene under kapitalismen, og studerer den lange rekken av kvinner som har skrevet om egne sykdomserfaringer, blant annet Audre Lorde, Kathy Acker og Susan Sontag.

Gjennom sømløse bruk av ulike sjangre, er The Undying en hjerteskjærende, dypt menneskelig memoir - en blendene meditasjon over kreft, kreftindustrien og det moderne livets spenn mellom sykdom og herlighet.

"A starling, urgent intervention in our discourses about sickness and health, art and sience, language and literature, mortality and death .... on the experience of life itself." Sally Rooney

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 308
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Til tross for sin musikalske genialitet og originalitet, var Prince kanskje største og mest ambisiøse kunstnerprosjekt å transformere Minnesotafødte Prince Roger Nelson til ikonet Prince; en av verdens største popstjerner noensinne.

Her forteller Prince med egne ord - gjennom fotografier, originale scrapbooks og notater - om oppvekst og veien til superstjernestatus. The Beautiful Ones er historien om hvordan Prince ble Prince - en førstepersons fortelling om et barn som absorberte verden rundt seg og deretter skapte sin egen artistiske visjon og levemåte, lenge før berømmelsen var et faktum. Boken består av fire deler: Første del gjengir memoarene Prince hadde påbegynt før han døde. Andre del handler om hans tidligste år som musiker, før første album, gjenfortalt gjennom hans egne scrapbooks etc. Tredje del viser primært gjennom bilder Prince' evolusjonen frem mot Purple Rain, som kulminerer i fjerde del, hans håndskrevne arbeid med Purple Rain. Redaktør Dan Piepenbring forteller i tillegg om samarbeidet med Prince helt frem til hans dødsdag. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Spiegel & Grau
Innbundet: ja
Sidetall: 281
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

For å redde kloden vår, må alt forandres. En av hovedinitiativtagerne til kampanjen US Green new Deal, Ann Pettifor, forklarer i dette radikale manifestet hva vi må gjøre før det er for sent og hvordan tiltakene kan finansieres. Hun argumenterer for at økonomisk forandring er fullt mulig dersom vi tar utgangspunkt i at finans, økonomi og økosystem er tett forbundet. GND-kampanjen krever full dekarbonisering og en forpliktels til en økonomi basert på rettferdighet oig sosial likhet. Videre fremmer GND en radikal omdefinering av det internasjonale pengesystemet. Pettifors gir oss et veikart for hvordan vi kan gjennomføre en finalsiell reform både nasjonalt og globalt, ved å ta tilbake økonomien fra den øverste 1%. 


 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Verso
Innbundet: ja
Sidetall: 185
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Hisham Matar var bare 19 år da han oppdaget Sienaskolen og mesterverkene som en gang ble skapt der. Gjennom alle år og kanskje særlig da faren forsvant, har skolen representert håp og trøst for ham. Han har, sier han, vendt seg mot de store kunstnerene fra Siena slik en religiøs vender seg mot Mecca, Roma eller Jerusalem.

24 år senere drar han endelig til Siena og bor der en måned. I boken A Month in Siena beskriver han byen og hvilken voldsom effekt den har på ham. Han synker ned i maleriene, reflekterer over sorgens vesen og kontemplerer over forholdet mellom kunst og liv.

.
 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 118
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

I den første store biografien om James Baldwin (1924-1987) på mer enn et tiår, feirer Bill V. Mullen både det personlige og det politiske livet til denne geniale afro-amerikanske forfatteren - den store reformateren innenfor vestlig kultur og politikk.

Som feminist, livslang anti-imperialist og forkjemper for svarte, homofiles rettigheter, var Baldwin en lidenskapelig aktør innenfor borgerrettighetsbevegelsen, krigen mot Vietnam, palestinernes frihetskamp og fremveksten av kampen for LHBT-rettigheter.

Mullen undersøker hvordan Baldwins eget liv gjenspeiler den lange afro-amerikanske frihetskampen, og forklarer hvordan forfatteren både kunne forutsi fremtiden og i dag står som et symbol på den globale "Black Lives Matter"-kampanjen

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Pluto Press
Innbundet: ja
Sidetall: 230
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

I denne radikale boka argumenterer McKenzie Wark for at det enorme tilfanget av data i et netverkbasert samfunn har gitt grobunn for en ny type produksjon - en produksjon som ikke kontrolleres av kapitalistene og deres fabrikker, men av de som eier og styrer informasjonsstrømmen. Men hvis dette ikke er kapitalisme, hva er det da? Er det noe verre? Hva hvis verden vi lever i er mer dystopisk verden enn det teknoutopiene i Silicon Valley forestiller seg? Og, hvis det er tilfelle, hvordan løser vi det? Capital is dead tilbyr både de teoretiske verktøyene vi trenger for å analysere vår nye informasjonsverden og deretter forandre den. 

McKenzie Wark har tidligere utgitt A Hacker Manifesto.


 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Verso
Innbundet: ja
Sidetall: 202
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

TRUTH TO POWER

7 WAYS TO CALL TIME ON B.S.

Denne boka er laget for deg som ønsker å gjøre stemmen din hørt i en verden som stadig blir mindre lydhør. Å snakke makthaverne imot krever mot. Jess Phillips viser oss hvordan vi kan identifisere problemet, legge en plan og snakke ut gjennom å bruke de samme verktøyene som dem som med suksess allerede har overvunnet redselen og stått i konfliktene, entene det er med sjefen, med et familiemedlem eller en nabo. 

I tillegg til å tilby inspirasjon og håp, har Jess snakket med høyprofilerte mennesker som har vært modige nok til å risikere alt, vært varslere og med suksess kjempet tilbake. TRUTH TO POWER kan være en hjelp dersom du trenger forandring, bryte opp dårlige mønstre og skeive maktstruktuere , enten det innebærer å si fra til sjefen eller til nære venner. Boka viser hvordan du bekjemper urettferdighet, selv der oddsen synes fullstendig på motpartens side.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: MONORAY
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

KROPPEN

EN GUIDE FOR DEG SOM BOR I DEN

Ny populærvitenskapelig bok fra en av verdens mest kjente forfattere. «Vi tilbringer hele livet i én kropp. Likevel har de fleste av oss minimal peiling på hvordan den egentlig fungerer. Ideen bak denne boka er simpelthen å forsøke å forstå den ekstraordinære innretningen som er oss» Dette skriver Bill Bryson i sin nye bok, som har fått den enkle og umiddelbare tittelen Kroppen. Tidligere har denne bestselgende og prisvinnende forfatteren vist at han kan gjøre naturvitenskap både forståelig og underholdende i boken En kort historie om nesten alt, som ble en suksess verden over. Nå vender Bryson blikket innover - på kroppens enestående funksjoner og evnen til å kurere seg selv. Boken er full av spennende fakta og historier, morsom og lettlest, og tar for seg alt fra hjerne og lunger til mikrober, søvn og sykdom. «Det jeg forstod, er at vi er uendelig mye mer kompliserte og vidunderlige, og også mer mystiske, enn jeg først trodde», skriver Bill Bryson om boken han nå gir ut. Og konkluderer: «Det finnes ingen mer fascinerende historie enn den om oss selv».


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 424
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Når vi får spørsmål om globale trender, svarer vi nesten alltid feil. Det hjelper ikke om du er student, nobelprisvinner eller ledende politiker - på spørsmål om verdens utvikling, gjør aper det like bra som oss mennesker. I denne boka viser Hans Rosling, Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund, hvilke feiltagelser hjernen vår gjør, hvordan vi kan bryte med tankefeilene og forstå bedre. 

Denne utgaven er rikt illustrert med grafer og bilder for å beskrive innholdet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Sceptre
Innbundet: ja
Sidetall: 340
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

For første gang er alle Karl Marx viktigste tekster om politikk og historie samlet mellom to permer, blant annet Det kommunistiske manifest, Klassekampene i Frankrike og Kritikken av Gotha-programmet. Tariq Ali har skrevet forordet.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 1116
Språk: UK

pris: 499.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.