NYHETSBREV - 2019-10-21

I Jared Diamonds nye bok tar han utgangspunkt i seks land som alle har måttet redefinere seg selv etter store omveltninger. Fra Japan som så seg tvunget til å åpne seg for vesten, Soviets invasjon av Finland, Pinochets regime i Chile, og flere. Gjennom smertefull selvoppofring og tilpasning, som ofte blir assosiert med behandling av personlige traumer, har disse landene kommet seg opp og videre. Diamond ser også mot fremtiden, om USA, og verden forøvrig, som kaster bort sine fordeler og er på vei mot en global katastrofe. Er det uunngåelig, eller kan vi lære av historiens feil?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 448
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

I Kjærleik og det som liknar tek Therese Tungen for seg kjærleik og begjær: Ein fersk student blir dregen inn i eit forhold til ein eldre mann; eit par dreg til Grand Canyon og ei kløft opnar seg i forholdet deira; ei ung kvinne blir etterlatt av sambuaren og kjøper ei bjørnedrakt; ein filmskapar ser ekskjærasten sin på gata, og gjennomlever fortida på to minutt; ei ung jente forsvinn ut i natta i ein ferieby, mens mora og bestemora prøver å finne henne igjen. Kor mykje av kjærleiken styrast av våre eigne valg, og kor mykje er slump eller omstende? Nokre gonger møtest folk på feil tidspunkt, andre gonger oppdagar to menneske at kjærleik er ulike ting for kvar av dei. I Kjærleik og det som liknar utforskar Tungen eldgamle tema som fornuft og kjensler, tid og lagnad. Samtidig framstår historiene som høgaktuelle i ei tid der premissa for kurtise og samliv er i endring.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 333
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

PENGELAND

HVORDAN FINANSELITEN OG DE SUPERRIKE STJELER FRA FOLKET OG TRUER DEMOKRATIET

Velkommen til Pengeland - et sted der de rike skjuler sin formue for å slippe skatt og de mektige utnytter systemet til å stjele; et land der gigantiske summer flyttes rundt, utenfor all kontroll. De superrike lever globalt og pengene strømmer over grensene, der eventuelle kontrollinstanser ikke kan følge etter.

Forfatter Oliver Bullough (historiker og journalist i blant annet The Guardian, The New York Times og GQ) fletter flere historier sammen til en rød tråd: Når finansinstitusjoner i Europa og USA har blitt sentre for hvitvasking, er noe fundamentalt galt med hvordan økonomien fungerer. Skatteparadiser, maltesiske pass, korrupsjon, amerikansk hemmelighold, skallselskaper i Panama, trusler i Jersey, stiftelser i Lichtenstein - når de superrike på denne måten kan betale seg fri fra gjeldende lover og regler, undergraves demokratiet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 384
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Johann W. Brummel kunne vært nevnt i samme åndedrag som Sigmund Freud. Brummel er opptatt av lyd: Musikken og hørselen er utgangspunkt for hans dypdykk i menneskets psyke. Det er forfatteren òg, og når episoder fra hans eget liv dukker opp i boka, klinger de to historiene sammen. Thomas Lundbo har skrevet en morsom og tankevekkende roman om en av psykologiens mindre kjente pionerer fra Wien rundt 1900. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 255
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Særegen roman av Nobelprisvinner i litteratur, Olga Tokarczuk. Nominert til Man Booker International 2019.

I en øde polsk landsby finner engelsklæreren og amatørastrologen Janina Duszejko naboen sin død på gulvet i hans hjem. Omstendighetene rundt dødsfallet er mystiske, og Janina legger merke til at det står flere hjorter utenfor vinduet. Kan dyrene ha hatt noe med dødsfallet å gjøre? Når flere landsbyboere blir funnet døde, alle tilknyttet den lokale jaktklubben, engasjerer Janina seg i etterforskningen. Det er det ikke alle som er like begeistret for.
Olga Tokarczuk, vinneren av Nobelprisen i litteratur 2018, har skrevet en helt særegen roman. Før plogen din over de dødes knokler er en mørk feministisk komedie, en eksistensiell fabel, en hyllest til poeten William Blake og et mordmysterium.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Oppfølgeren til storsuksessen Olive Kitteridge. Olive er tilbake og går gjennom personlige forandringer i et nytt tiår - noen gode og andre mindre gode. Hun er optimistisk til sitt andre ekteskap, samtidig som hun utvikler forholdet til sønnen. Småbyen Crosby er fortsatt hovedstad i Olives liv, der alle karakterene hun møter alltid blir berørt av hennes nærvær.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Random House
Innbundet: ja
Sidetall: 293
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

Denne boken tar for seg rase, kjønn og klassemessig ulikhet i et narrativ som strekker seg fra slaveriet til den moderne urett, og tilbyr et alternativt syn på kvinnekamp og frigjøring. Angela Davis forteller de sammenflettede historiene om abolisjonismen og stemmerettsbevegelsen, og undersøker den rasismen og de klassefordommene som ligger i så mye av den hvite feminismen. Her trer det frem nye banebrytende heltinner, fra feltslaver til møllearbeidere, som kjempet tilbake og nektet å akseptere livene de ble født i.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 247
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Novellesamling med løst sammenhengende historier om identitet, rase, kvinner, og moderne Storbritannias realiteter og utfordringer.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Hamish Hamilton
Innbundet: ja
Sidetall: 452
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Hvilke nasjoner har nordkoreanske ambassader? Hvilken region har det høyeste antallet death metal-band per innbygger? Og hvem kjører på «feil» side av veien? Atlas for nysgjerrige sjeler er et tankevekkende, åpenbarende og underholdende atlas over kultur, historie, politikk og alt mulig annet, samlet av redaktøren av den ikoniske nettsiden brilliantmaps.com. Boka er full av overraskende faktaopplysninger om vår varierte og fantastiske planet, og er garantert å vekke nysgjerrigheten


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Jorden er i ferd med å endre seg. Over halvparten av de flyvende insektene har forsvunnet i Europa, permafrosten har begynt å tine og korallrevene har begynt å blekne og dø. Situasjonen innbyr til en panikk som vi ofte velger å undertrykke, siden det meste oppleves som normalt. Men hvis miljøkrisen skal bli til en omvending som ikke skjer motvillig og halvveis, men helhjertet og inspirert, er vi nødt til å ha tro på vår egen evne til forandring. Den felles krisen kan føre oss sammen istedenfor å splitte oss. I «Gjenoppdagelsen av jorden» har Anders Dunker intervjuet ti av verdens ledende miljøtenkere. Hvordan ser situasjonen for jorden ut, akkurat nå? Kan vi lykkes med å endre adferden vår, og hva skal til for å endre kurs? 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 262
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Det er et helt univers der ute. Mens du leser dette, går planeter i bane, stjerner dannes og dør, supernovaer eksploderer, sorte hull spiser og universet utvider seg. Og kanskje er det skapninger som lever sine liv der ute uten å vite om oss. Gjennom en reise fra jordkloden og utover i solsystemet, galaksen og universet, tar astrofysiker Maria Hammerstrøm for seg de ulike objektene som finnes i universet og hvordan de henger sammen. Boka forteller hvordan universet gikk fra å være tomt for 13,8 milliarder år siden, til å inneholde stjerner, galakser og liv i dag. Og vi får se hva vår plass er oppi alt sammen.

Dette er boka for deg som vil lære kort og godt om universet, basert på kunnskapen vi har i dag. Fra jordkloden og ut til enden av universet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 182
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

THE AMERICAN CANON

LITERARY GENIUS FROM EMERSON TO PYNCHON

Harold Bloom døde 14. oktober 2019, dagen før denne boken gikk ut til bokhandlerne. I løpet av sin bemerkelsesverdige karriere som litteraturkrutiker i over et halvt århundre, rakk han å skrive et utall bøker om litteratur som i seg selv er en kanon verdig. I denne boken fullfører han sitt mesterverk om amerikansk litteratur, og skriver om hele 47 amerikanske forfattere, fra Ralph Waldo Emmerson, Nathaniel Hawthorne og Edgar Allan Poe, til moderne forfattere som Toni Morrisson, Philip Roth, Cormac McCarthy, Don DeLillo og Thomas Pynchon.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Library of America
Innbundet: ja
Sidetall: 426
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Matias Faldbakkens femte roman er en bygdefortelling helt utenom det vanlige. På Råset, tre timer nord for hovedstaden, bor Tormod Blystad med kona Siv og barna Alf og Helene. Huset på den karrige tomta har han bygget selv. Etter noen utsvevende ungdomsår har Tormod blitt en trygg og pålitelig familiemann. Men i alle familier finnes det tomrom som må fylles. Slik kommer hunden Snusken til huset på Råset. Og slik går det til at Tormod en kveld går på verkstedet og blander rødleire og kunstgjødsel i eltemaskinen - og dermed utfordrer krefter han ikke aner rekkevidden av.

"Vi er fem" er en skarp, humoristisk og særpreget roman, som blander eventyr, horror, mytologi og sciencefiction med rå realisme.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 204
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Om vald, brotsverk, skuld og soning. «Dei siste daga har je tenkt og tenkt på ei seinsåmmårsnatt je lenge prøvde å glømme.» Slik opnar forteljaren romanen, der han sit i eit underjordisk kontorlandskap og spissar blyantar, makulerer papir og kokar kaffi til dei andre tilsette. Men innimellom det meiningslause arbeidet får han klort ned nokre namn og setningar, og han manar fram ei soge frå dei hadelandske 1980-åra. I denne soga er Hadeland ein skuggeheim der skrømt, attergangarar, englar og robotliknande skapningar er like naturlege som dyr og menneske av kjøt og blod. Kva var det som hende den seinsommars- natta? Kva er det forteljaren har prøvd å gløyme? Og kven er denne Kælven, som blei «slin hælft ihjæl»?

Forteljinga går i sirklar og kastar om på hendingar, tid og stad. Kælven og dei andre karakterane - til dømes Ænners, Pærepål, Knutsprut og Beinrangelroger - er som fanga i ein kvervelvind frå Dantes Inferno. Kælven er ei bondeforteljing, ein westernroman, eit draumkvad, eit eventyr, science fiction og ein svart komedie om vald, brotsverk, skuld og soning.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 202
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.