NYHETSBREV - 2019-09-03

Kjersti Ericsson-lansering og nyheter fra Tronsmo!

Torsdag 5. september kl. 17.00

Lansering: Hun, han og kvinnekampen av Kjersti Ericsson

Tronsmo bokhandel og Forlaget Oktober ønsker velkommen til lansering av Kjersti Ericssons roman Hun, han og kvinnekamp tordag 5. september klokka 17:00. 

I Ericssons nye roman utforsker hun hvordan hovedpersonens kvinnefrigjøring og kjønnskamp påvirker intimiteten i et ekteskap. Hør Kjersti Ericsson i samtale med journalist og forfatter Linn Stalsberg om kjærlighet og politikk. 

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Enkel servering.
Hun finner et bilde av mannen sin som ung, fra før de ble sammen. Ansiktet hans er åpent mot framtida, det bærer enda ingen spor av henne og samlivet deres. Men da hun kasta seg ut i kvinnebevegelsen, kjempa for full kvinnefrigjøringen, prega det også ham og hans liv. I søsterskap med andre unge kvinner går hun i spissen for en stor forandring. Når tusenårs urett mot kvinner skal gjøres opp, blir også parforhold og familie til kampsoner. I kampen mot patriarkiet finnes ingen frisoner, ingenting er fredet, heller ikke kjærligheten. 

Kjersti ericsson debuterte i 1968.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Vest møter Aust, i Norge og i den vide verda. 

Aust i Finnmark oktober 1944: Kcenia Nyslåttbuktmo vaskar hjartet til den vesle Pøyken sin med snø, skurar ned heile huset, mjølkar kua. Finnmark brenn.

Frå London kjem fabrikkarbeidar og fenrik Olav Sima («Han kan rima!») med oppdrag å avhøyra ein tysk offiser med mykje å lyga om.
Etter freden, midt i Oslo, leverer advokatane skarpskodde skriv om kor lite hopehav det var mellom norske kapitalistar og tyskarane. Pengar luktar ikkje, bortsett frå ein mild eim av cyanid.
På Bjølsen aust i Oslo: Den tvangsevakuerte Kcenia står på mjølkebutikken, konstabel Sima patruljerer gatene, studerer juss og held orden i mjølkekøen. Å få orden på Pøyken er ikkje like lett.
Endå mykje lenger aust øver vesle Oksana Starkopf trufast på piano, og arvar eit skrin med eit manuskript i.
Etterkrigstida strammar grepet. Olav Sima blir jurist, Pøyken blir verre og verre. Begge tek ofte turen vest, over fjellet, og vidare over Atlanteren, der Sambandsstatane tar imot dei med opne armar.
På underjordisk vis er verda kabla saman. Vest møter Aust, i Norge og i den vide verda. Due og drone er forteljinga om dette. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 488
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

EN AMERIKANSK FORBRYTELSE

DRAPENE I OSAGE COUNTY OG DANNELSEN AV FBI

Indianerkrigene er for lengst over. De overlevende er stort sett parkert i reservater med dårlige kår. Det fins ett unntak. Osage-indianerne blir forflyttet til et område alle trodde skulle være uten interesse, et område i Oklahoma, som skulle vise seg å inneha de største oljeforekomstene i USA. Osage-indianeren er plutselig millionærer, kjører luksusbiler og sender barna sine til prestisjetunge skoler i Europa. En dag forsvinner to av stammens medlemmer. Den ene blir funnet med en kule i hodet, den andre er blitt forgiftet. Flere dør, og en bolig blir sprengt i lufta. Hvem står bak disse kriminelle handlingene? Den første etterforskningen er svært overfladisk. Men etter en ny serie mord, blir BOI (Bureau of Investigation), det som skal bli FBI under unge Edgar J. Hoover, satt på saken. Og resultatet er sjokkerende. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 425
Språk: NO

Utsolgt
 

 

DET TRENGS EN LANDSBY

HVORDAN FAMILIE, SKOLE OG NABOLAG PÅVIRKER BARNS FREMTID

Hvor viktig er familien og stedet du kommer fra for dine framtidsutsikter? Og hvordan kan god barnehage og skole gi alle like muligheter? De siste 40 år har teknologiske fremskritt og utdanningsrevolusjonen gjort at mange har fått det bedre, men samtidig har de økonomiske forskjellene i befolkningen økt. Hvilken utdanning man tar og hva man kommer til å tjene som voksen - avhenger i økende grad av foreldres utdanning og inntekt. Med utgangspunkt i sin egen oppvekst og et helt nytt tallmateriale for økonomisk og sosial mobilitet mellom generasjoner i hele Norge, undersøker forfatter Sigrun Aasland hvilken betydning barns oppvekst har for å lykkes senere i livet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Hvor sjalu kan man bli? Hvor ofte kan man sjekke et annet menneskes Instagramkonto? Hvor vondt skal det gjøre å ha mensen? Er Norge paradisets midtpunkt? 
Johanna er svensk. Hun er sammen med Emil. Emil er dansk. Emil har en ekskjæreste, Nora, som er norsk. Nora er alt Johanna ikke er: vakker, norsk, offentlig elsket i sosiale medier. Når Johanna tilfeldigvis finner ut at Emil og Nora skal møtes igjen, innleder hun en intens undersøkelse av Nora på Instagram. Samtidig fortæres Johannas kropp innenifra - ikke bare av sjalusi, men av en gjennomtrengende, endeløs smerte i livmoren.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 190
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

NEIN

STANDING UP TO HITLER 1935-1944

Hitler tilbrakte sine siste dager i sin bunker, rasende over at han var blitt bedratt av sitt eget folk, beseiret fra innsiden. Han hadde delvis rett. Innen 1945 var hærene hans knust på alle fronter, hans regime i kollaps med tusenvis på flykt fra sine forbrytelser, men til og med før krigen startet var det tyskere høyt oppe i Hitlers ledelse som var forpliktet til å se til hans død og nederlag. 
Paddy Ashdown forteller her for første gang historien, basert på nylig utgitte dokumenter, om de på toppen i Hitlers Tyskland som prøvde å forhindre andre verdenskrig og nekte Hitler sin seier. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: William Collins Books
Innbundet: nei
Sidetall: 372
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

Koredes søster Ayoola er mange ting; foreldrenes favoritt, den vakre, muligens sosiopat. Og nå er Ayoolas tredje kjæreste på rad død, stukket gjennom hjertet med Ayoolas kniv. Korede er praktisk talt søsterens reddende engel. Hun vet om den beste måten å vaske vekk blod på (blekemiddel, blekemiddel og mer blekemiddel), den beste måten å kvitte seg med et lik (rull det inn i et laken som en mumie), og fraråder Ayoola å poste bilder på Instagram når hun burde sørge sin "forsvunne" kjæreste. Ikke at hun får noe ære for det. 

Korede har lenge vært forelsket i en snill, kjekk lege på sykehuset hvor hun arbeider. Hun drømmer om dagen det vil gå opp for ham at hun er akkurat det han trenger. Men når han spør henne om Ayoolas telefonnummer, må Korede virkelig innse hva søsteren har blitt til, og hvor langt hun er villig til å gå for å beskytte henne.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Anchor Books
Innbundet: nei
Sidetall: 226
Språk: UK

Utsolgt
 

 

FRU MUUS' KLAGE

EKTESKAPSSKANDALEN SOM RYSTET DET NORSKE AMERIKA

Sent på høsten 1879 mottok Goodhue County tingrett i Minnesota et søksmål fra fru Oline Muus. Prestefruen gikk til sak mot sin egen mann, pastor Bernt Julius Muus, for å få farsarven sin. Ved søksmålet la hun en klage som beskrev hvor hjerteløst pastoren hadde behandlet henne og barna gjennom flere år. 

Konflikten mellom ektefellene ble raskt en nyhetssensasjon. Medlemmene i Holden menighet drøftet detaljer fra ekteparets liv i full offentlighet. Skandalen skapte samtidig intens debatt på begge sider av Atlanteren: Hvordan var egentlig forholdet mellom den norske minoriteten og storsamfunnet? Ville opplysning, kvinnefrigjøring og moderne demokrati noensinne vinne fram i det dypt religiøse norske innvandrermiljøet? Var nordmennene egentlig ekte amerikanere, eller bare forstokkede representanter for en mørk og fremmed religion? 

Fru Muus’ klage forteller Bodil Stenseth for første gang hele historien om ekteskapsdramaet i det norske Amerika. Hva hadde skjedd mellom de to ektefellene? Hva forteller konflikten deres om de norske innvandrernes liv i Amerika? Og hadde egentlig Oline Muus rett i anklagene sine? Fru Muus’ klage er som et ibsensk drama på prærien: en gåtefull kjærlighetshistorie, en utforsking av sosiale og religiøse konflikter, og et fascinerende og annerledes portrett av et forsvunnet norsk samfunn. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 342
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Én sommer er nok til å forandre hele livet. I alle fall hvis du er seksten år.

Det er 1997. Charlie Lewis er en sånn gutt som du ikke husker når du ser igjen klassebildene. Han har gjort det dårlig på eksamen. Hjemme passer han på faren sin – selv om han mener å ha hørt at det egentlig skal være omvendt. Fremtiden prøver han å tenke minst mulig på.
Det er da han treffer Fran Fisher. Og mot sin vilje begynner Charlie å håpe. Men hvis Charlie skal bli sammen med Fran, må han gjøre noe som får ham til å se enda mer ut som en idiot i andres øyne. En oppgave som vil forandre ham helt. Han må bli med i Kompaniet. Og hvis du synes Kompaniet høres ut som en slags sekt, er sannheten enda skumlere.

Shakespeare er tydeligvis prisen for å kunne håpe.

Søt sorg er en tragikomedie om å bli voksen. Den er en feiring av vennskapets forandrende kraft. Og av kjærligheten slik den kjennes når den eksploderer aller første gang: søt, sitrende og sorgfull, så full av lys at du ikke klarer å se rett på den, ikke før etter at den har brent ut.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 425
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

The SUpremes var Motowns største artister på 60-tallet, og ble kjent for sitt glamorøse, elegante og koordinerte ensemble. Denne boka samler 32 av Mary Wilsons ubestridt beste antrekk med detaljerte beskrivelser og bangrunnsstoff om både klærne og musikken.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

KAOS, TERRITORIUM, KUNST

DELEUZE OG JORDENS INNRAMMING

I denne boken stiller den australske filosofen Elizabeth Grosz spørsma.let om hva som er kunstens opprinnelse og grunnlag. Heller enn å betrakte den kunstneriske skapelsen som en artsegenskap, noe som skulle heve mennesket over det dyriske, fører Grosz den tilbake til et naturens overskudd som kommer til uttrykk i det organiske livs historie. Dette overskuddet viser seg i den kreative siden ved evolusjonen, som går ut over ren overlevelse eller miljøtilpasning og særlig er synlig i artenes forfinede teknikker for forførelse og tiltrekning. 

Slik bryter Grosz ned tilvante skiller mellom natur og kultur, det animalske og det humane. Med støtte i begrepsapparatet til Gilles Deleuze, så vel som perspektiver hos Charles Darwin og Jakob von Uexküll, betrakter hun kunst som et konsentrert uttrykk for det dynamiske samspillet mellom Jordens krefter og levende kropper. Her handler ikke kunst om objektetterligning eller representasjon, men om en intensivert sansning, noe som vibrerer i seg selv. Grosz' perspektiv framstilles helt uavhengig av hvordan kunst blir forstått historisk eller i nåtid, og tilbyr et like originalt og åpnende blikk på evolusjonsbiologi som på billedkunst, musikk, arkitektur og poesi. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: H//O//F
Innbundet: nei
Sidetall: 208
Språk: NO

pris: 180.00
 

 

THE BAD TRIP

DARK OMENS, NEW WORLDS AND THE END OF THE SIXTIES

Sekstitallet var for mange en tid for nye idéer, frihet og fornyet håp - fra borgerretighetsbevegelsen til Woodstock. Men det virket som om alt falt sammen mot slutten av tiåret og begynnelsen på det neste, med Manson-drapene, Zodiac Killer, og Rolling Stones' tragiske konsert vel Altamont. The Hippie Dream var død, ble det sagt.
I denne boken utforsker James RIley den mørke siden av motkulturen, og viser hvordan en søm av apokalyptisk tenkning lå latent like under den psykedeliske utopien, og hvordan virkelighetens sekstitall var veldig forskjellig fra den portretterte.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Icon Books
Innbundet: nei
Sidetall: 352
Språk: NO

pris: 249.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.