NYHETSBREV - 2019-08-26

Bakgårdssalg og nyheter!

Tronsmos Bakgårdssalg 2019!

Årets bakgårddsalg finner sted i Kr. Augusts gate 11, i bakgården til Oktober. Vi gleder oss!


Åpningstider:
Torsdag 29.: 11.00 - 18.00
Fredag 30.: 09.00 - 18.00
Lørdag 31.: 10.00 - 16.00

Bøker, tegneserer, film, musikk, krim, verden, politikk, økonomi, LGBT, arkitektur, barnebøker, svensk, kokebøker, kunst, design, foto og mye, mer!
Bøker fylles på fortløpende, husk å ta flere turer!

Velkommen!




Vi snakker om de trygda hele tida. Hver uke på statskanalen sitter et begeistret publikum og roper «Stay trygda!» i kor. De har til og med fått sitt eget verb. Å nave, jeg naver, han navet, hun har navet. 

318.244 mennesker hever uføretrygd i Norge. En av dem er Marit Wilhelmsen. Hun er et trygdebeist, en udetonert bombe under velferdsstaten, en trussel mot alt det vi har kjært. I denne boka forteller sønnen, den profilerte forfatteren, politikeren og samfunnsdebattanten Mimir Kristjansson, den rørende historien om sin mor. Det er en fortelling om tiår med en alvorlig kreftsyk mamma, om drømmer som brast, en familie som går i oppløsning, om å foreta en klassereise bratt nedover. Det er en fortelling om å leve med en mor som har så store smerter at tenåringssønnen ikke ser noen annen mulighet enn å kjøpe hasj til henne i skolegården. 

Varmt, inderlig og ofte humoristisk - samtidig med den hardtslående politiske retorikken som kjennetegner forfatteren - gir "Mamma er trygda" både en rystende familiehistorie og en innsideskildring av en samfunnsgruppe som ofte omtales, men som sjelden kommer til orde selv.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 188
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

DETTE ER OGSÅ NOREG

KOMMUNAL FEELGOOD

KommunesamanslÅingane har vekt sterke kjensler over heile landet. Journalisten Jens Kihl tok turen til alle landets kommunar for å finne ut kva som ligg bak. Er det fornuft eller føleri? Gjennom ei reise på kryss og tvers i Noreg, frå Nesseby til Nesodden og frå Nissedal til Nordkapp, møter vi menneske som ikkje berre elskar heimstaden sin, men som er brennande engasjerte i skulen, arbeidsplassane, sjukeheimen og strikkeklubben. Noreg blir litt betre av at dei står på. Vi møter Malin som er lærar på Noregs minste skule på Finnskogen. Vi tek turen til trønderordføraren i Røyrvik, ein stad som har vunne noregsmeisterskapen i fråflytting, men som nektar å gi opp. Vi prøver å finne ut kor mykje Bremanger kommune eigentleg brukte på ein tilflyttingsvideo med Madcon. Vi dreg på strikkekafé i Loppa og på kommunessafari med ordføraren i Hasvik. Er kommunereforma i ferd med å rasere det som gjer landet vårt bra, eller er det nettopp slik vi kan sikre gode lokalsamfunn for framtida?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 155
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Moren har løyet for ham hele livet. Han har ikke fått vite at onkelen og bestefaren hadde den samme arvelige muskelsykdommen som han har. Hvorfor var det så viktig for moren å tie om dette? Han har forsøkt å få henne i tale, til ingen nytte. Det haster ettersom datteren er gravid. Stamtreet må være kjent for at ny medisinsk kunnskap skal kunne hjelpe. Skjuler moren noe mer?

"Det siste fotografiet" er en roman om forakt, skam og hemmelighold, og om stridslyst. Den er en frittstående oppfølger til "Det hvite badehuset" (2017).


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 250
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Vest møter Aust, i Norge og i den vide verda. 

Aust i Finnmark oktober 1944: Kcenia Nyslåttbuktmo vaskar hjartet til den vesle Pøyken sin med snø, skurar ned heile huset, mjølkar kua. Finnmark brenn.

Frå London kjem fabrikkarbeidar og fenrik Olav Sima («Han kan rima!») med oppdrag å avhøyra ein tysk offiser med mykje å lyga om.
Etter freden, midt i Oslo, leverer advokatane skarpskodde skriv om kor lite hopehav det var mellom norske kapitalistar og tyskarane. Pengar luktar ikkje, bortsett frå ein mild eim av cyanid.
På Bjølsen aust i Oslo: Den tvangsevakuerte Kcenia står på mjølkebutikken, konstabel Sima patruljerer gatene, studerer juss og held orden i mjølkekøen. Å få orden på Pøyken er ikkje like lett.
Endå mykje lenger aust øver vesle Oksana Starkopf trufast på piano, og arvar eit skrin med eit manuskript i.
Etterkrigstida strammar grepet. Olav Sima blir jurist, Pøyken blir verre og verre. Begge tek ofte turen vest, over fjellet, og vidare over Atlanteren, der Sambandsstatane tar imot dei med opne armar.
På underjordisk vis er verda kabla saman. Vest møter Aust, i Norge og i den vide verda. Due og drone er forteljinga om dette. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 488
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

KOCHLAND

THE SECRET HISTORY OF KOCH INDUSTRIES AND CORPORATE POWER IN AMERICA

Koch Industries er et av verdens største industrikonglomerat, samtidig som de har holdt seg langt langt under radaren for folk flest. De er spesialister i felt som kunstgjødsel, som bidrar til maten du har på bordet, drivstoffet i bilen din, fiberne i klærne, byggematerialet som lager dine hjem og kontor, og har større omsetning enn Facebook, Goldman Sachs os US Steel kombinert. Charles og David Koch er til sammen mer verdt enn Bill Gates eller Warren Buffet.

Denne dyptpløyende boken utforsker hvordan et firma kunne bli så stort på så kort tid, og dets mystiske eiere, Charles og David Koch, som har transformert kapitalismen.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: nei
Sidetall: 704
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Helt siden den russiske borgerkrigen har Ukrainas grenser stadig vært i forandring samtidig som innbyggerne har lidd under forskjellige militære intervensjoner. Som selvstendig stat har Ukraina kun eksistert siden 1991.

Jens Mühling reiser gjennom landet og snakker med nasjonalister og gamle kommunister, tatere fra Krim, kosakker, smuglere, arekeologer og soldater, alle med vidt forskjellig syn på sitt eget land. Boka samler alle disse hostiriene, og leverer et nyansert bilde av et ukonvensjonelt land, som stadig har vært senter for konflikt.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Haus Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 228
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Det er ikke nok lenger å ikke være rasist. Man må være antirasist. I denne opprørende og dypt empatiske boka viser Imbram X. Kandi hvordan nøytralitet ikke holder mål , og før man blir en del av løsningen er man en del av problemet. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Vintage
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

THE DIVIDE

A BRIEF GUIDE TO GLOBAL INEQUALITY AND ITS SOLUTIONS

I flere tiår har vi blitt fortalt at den økonomiske utviklingen fungerer. At fattigdom er et naturlig fenomen som vil bli utslettet innen 2030 ved hjelp av økonomisk bistand. Men bare fordi det er en fin historie er det ikke nødvendigvis sant. Fattige land er fattige fordi de er integrert i et økonomisk system på på urettferdige premisser, og bistand hjelper kun til å skjule dette. Denne boka tar utgangspunkt i banebrytende ny forskning og årevis med førstehåndserfaring. Den sporer røttene til global ulikhet helt tilbake til Christopher Columbus og frem til idag, og søker svar på noen av menneskehetens største problemer.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Windmill Books
Innbundet: nei
Sidetall: 368
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

CRUEL TO BE KIND

THE LIFE & MUSIC OF NICK LOWE

Den definitive fortellingen om Nick Lowe's kompromissløse liv som låtskriver og entertainer, fra dagene i Stiff Records, til å være drivkraften i Rockpile, og superhiten Cruel To Be Kind. Lowes materiale er spilt inn av mange av de største navnene i musikkhistorien, fra ny-veivens enfant terrible, Elvis Costello, til R'nB gudfar, Solomon Burke, men også mainstreamnavn som Diana Ross, Johnny Cash, Tom Petty og Rod Stewart. Hans bidrag til musikkhistorien er skrevet i stein, og han vil for alltid være kjent som the Jesus of Cool. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Constable
Innbundet: ja
Sidetall: 416
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Hva hører vi når vi lytter til byens lyder? Hvilke spor etterlater den i oss? Hvem er det i andre enden når det ringer?
Sentralt i Byens spor står Maj Kristoffersen, hennes skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i: Men like mye menneskene hun deler byen med, først og fremst barna, Jesper og Stine. Kvinnene i Røde Kors som utgjorde Fagerborgs usynlige sosiale ryggrad. Barna er blitt voksne og tidene forandrer seg. Håp og drømmer får brynt seg på en verden som ikke lenger går på skinner. Voksesmertene preger dem alle når nye dører åpner seg og de gamle lukker seg.
Lars Saabye Christensen har lagt øret inntil byens konkylie og lyttet til dens spor. Med finstemt følsomhet avlytter han hver enkelt rille. Han ser lyset kaste skygger den ene veien når solen går ned over byen som en gang var, og den andre veien når solen står opp over en by som våkner til en ny tid. Uvegerlig reiser spørsmålet seg: Hvem er vi som bor i denne byen, dette landet og denne tiden - og hvem vi vil være?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 542
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Flyktningkrisa høsten 2015 satte Sverige på hodet og ble en alvorlig utfordring for landets selvbilde. I Norge vokste det samtidig fram et uttrykk som skulle advare mot utviklingen hos broderfolket: svenske tilstander.

I denne boka reiser Bjarne Riiser Gundersen gjennom vårt parallelle univers i øst for å forstå landet som i dag fungerer som en polariseringsmaskin: et forbilde for noen, et skrekkeksempel for andre. Resultatet er en roadmovie om svensk historie og mentalitet, og en tvisynt skildring av Sveriges paradoksale vesen - dype skoger og segregerte forsteder, jernmalm og jihadister, aggressiv nasjonalisme og overbevist liberalisme. Boka øker forståelsen av vårt nærmeste naboland på en underholdende måte og drøfter noen av de mest brennbare temaene i dagens samfunnsdebatt: innvandring, debattkultur og ekstremisme.

På vei gjennom Sverige ser forfatteren et samfunn i brå forandring, fanget i en opprivende diskusjon om egen identitet. Under ligger et ulmende spørsmål: Hva er i veien med Sverige?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Innbundet: ja
Sidetall: 279
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Det kinesiske fenomenet som kombinerer hårreisende spenning med stor vitenskap og grensesprengende fantasi - og gir leseren følelsen av at jordas framtid faktisk står på spill.

Wenjie Ye er vitne til at rødegardister slår faren hennes til døde under kulturrevolusjonen. Hendelsen skal komme til å forme, ikke bare resten av hennes eget liv, men også menneskehetens framtid. Fire tiår senere blir Wang Miao bedt av Beijing-politiet om å infiltrere et hemmelig forskernettverk etter en bølge av uforklarlige selvmord. Wangs etterforskning skal lede ham til et mystisk virtuelt univers, styrt av de uforutsigbare bevegelsene til dets tre soler.
Dette er trelegemeproblemet, og det er nøkkelen til alt: Nøkkelen til forskernes dødsfall, nøkkelen til konspirasjonen som strekker seg over flere lysår - og nøkkelen til å hindre den totale utryddelse som nå truer menneskeheten.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 472
Språk: NO

pris: 379.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.