NYHETSBREV - 2019-08-16

Nyheter, arrangement og Bakgårdssalg!

Mandag 19. august kl. 17.00: Lansering av Heimat

Nora Krug samtaler med forfatter og forlagsredaktør Mattis Øybø om den tyske
selvransakelsen, identiteten og tilhørigheten. På storskjermen viser hun også fram
noe av den den grafiske prosessen som har gjort Heimat så særpreget.
Samtalen foregår på engelsk.

Bakgårdssalg! 29. - 31. august

Årets bakgårddsalg finner sted i Kr. Augusts gate 11, i bakgården til Oktober. Vi gleder oss!

Åpningstider:
Torsdag 29.: 11.00 - 18.00
Fredag 30.: 09.00 - 18.00
Lørdag 31.: 10.00 - 16.00
 
HEIMAT

ET TYSK FAMILIEALBUM

Gjennom en unik blanding av tegneserie, utklippsbok og memoar utforsker Nora Krug sannheten om sin egen families krigshistorie i Nazi- Tyskland. I prosessen forteller hun historien til en hel generasjon.

Krug vokste opp i Karlsruhe flere tiår etter krigen, men kjente på en ambivalens knyttet til hjemlandets nære fortid. På sine ungdomsreiser utløste den tyske aksenten sterke følelser hos menneskene hun møtte. Og sytten år etter at hun forlot Tyskland for å bo i USA, innså Nora at hun ikke fullt ut kunne forstå sg selv uten å konfrontere fortiden.

I Heimat dokumenterer hun sin egen reise tilbake, der hun langsomt avdekker hva familien hennes faktisk gjorde under krigen. Heimat er en kraftfull, vakkert illustrert og lyrisk fortalt grafisk memoar - en meditasjon over søkenen etter kulturell identitet, over betydningen av historie og følelsen av å høre hjemme. Det er en bok som gjør et varig inntrykk på leseren.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 299.00 449.00
 

 

TVILLINGENES DAGBOK

CLAUS OG LUCAS 1

Fra bokens bakside:

I et land herjet av krig blir to unge brødre plassert hos sin bestemor på landet. Overlatt til seg selv går de i gang med å lære seg å leve, å skrive, å være grusomme. Og alt de foretar seg, blir notert i den store skriveboken. 

Agota Kristofs klassiker Tvillingenes dagbok er en brutal og samtidig vakker roman om hva krig kan gjøre med mennesker. Det er en bok som etterlater leseren rystet, forbløffet og forundret - og med fornyet innsikt i hva det vil si å være menneske.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 166
Språk: NO

pris: 129.00 339.00
 

 

Nesten hver dag sitter en gammel mann på en benk under bjørketreet i den eldste delen av Paulstadt kirkegård, den delen som de bare kaller for "jordet". Før lå det et brakkjorde der, en ubrukelig åkerlapp som bonden var glad for å kunne overlate til sognet ved første og beste anledning. Den dugde kanskje ikke for feet, men den var bra nok for de døde. 

Her kan man høre de døde på jordet fortelle fra sine liv. En mann har endelig forstått på hvilket tidspunkt livet hans endret seg. En kvinne husker at ektemannen holdt hånden hennes gjennom hele livet. Og en annen hadde sekstisju menn, men elsket bare én av dem. Og en mann som tenkte: "Du må komme deg bort herfra." Men som allikavel ble værende. 

"Jordet" er en roman om det som ikke kan gripes. En fortelling om tjueni menneskeliv som sammen blir til en roman om en liten by og til et bilde på menneskelig sameksistens. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 195
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

EVENTYRLIG EVOLUSJON

HVORFOR FISKER KLATRER I FOSSER OG FLAGGERMUS GIR BLOD

Forlagets omtale:

Det utrolige mangfoldet i naturen rundt oss har blitt formet av evolusjon. Bli med på en reise til noen av verdens merkeligste dyr, fra Telemark til Antarktis, og finn ut hvorfor de oppfører seg som de  gjør!

På Hawaii klatrer en liten fisk opp et loddrett fossefall. I den norske granskogen legger en liten fugl nebbet sitt i kors for å få tak i konglefrø. I skumringen i Tennessee blir vakre lysbiller lurt i en dødelig felle, mens i et rede i Amazonas ligger en fugleunge som prøver å se ut som en sommerfugllarve. HVorfor gjør de det, og hvordan har de utviklet seg dit? Her får du et nytt og fascinerende perspektiv på naturen!

Med underholdende historier kombinert med helt ny forskning, forteller biolog Hanna Nyborg Støstad om hvordan evolusjonen har påvirket dyrelivet vi finner i skogen, havet og himmelen. Dette er boka for alle som elsker naturprogrammene til David Attenborough.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

PLACES AND NAMES

ON WAR, REVOLUTION AND RETURNING

Elliot Ackermans ekstraordinærere memoar utforsker hvordan han kom til en flyktningleir og hva han forventet å finne der. Han veksler mellom sine nyere erfaringer som journalist i Syria, og tiden han tilbragte i militæret i Irak og Afghanistan. Han samtaler med både venner og det som før var fiender, i en intenst personlig bok om betydningen av hva to tiår med krig gjør med både USA, regionen og verden. En av de beste og mest nærliggende bøker om moderne krig.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Denne boken argumenterer for at nyere teknologi burde frigjøre oss for arbeid. At automatisering heller er en vei til en verden av frihet, luksus og lykke for alle sammen, enn en verden som underminerer en økonomi bygget på full sysselsetting. Teknologisk fremskritt vil redusere verdien av varer - mat, helsetjenester og bolig - mot null. Forbedringer innen fornybar energi vil gjøre fossile brensler til en fortidens bekymring. Asteroider vil bli utvunnet for essensielle mineraler. Genetisk redigering og syntetisk biologi vil forlenge livet, praktisk talt eliminere sykdom og gi kjøtt uten slakt av dyr. Nye horisonter vinker.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Verso
Innbundet: ja
Sidetall: 278
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

GRO

EN HÅNDBOK OM GRØNNE INNEPLANTER
Marte Espevik
Med fler...

Vet du hva en stikling er? Lurer du på hvorfor plantene dine alltid blir gule? Finnes det planter som trives på badet? Og hva skal du gjøre med plantene dine når du reiser bort? I denne boka får all den kunnskapen du trenger om innendørs plantestell, også i forhold til lange vintre og nordiske lysforhold.Gro er delt inn i tre deler. Det starter med basiskunnskap om lys, jord, gjødsel og mer du har nytte av uansett hvilke grønne planter du har hjemme. Deretter kommer et lite oppslagsverk med planteportretter som tar for seg et utvalg planter og spesifikke tips og triks for å få akkurat disse til å trives. Til sist gir boken deg en praktisk innføring i hvordan du potter om, tar stiklinger eller gror mangotre i vinduskarmen, for å nevne noe.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: NO

pris: 169.00 399.00
 

 

EN AMERIKANSK FORBRYTELSE

DRAPENE I OSAGE COUNTY OG DANNELSEN AV FBI

Indianerkrigene er for lengst over. De overlevende er stort sett parkert i reservater med dårlige kår. Det fins ett unntak. Osage-indianerne blir forflyttet til et område alle trodde skulle være uten interesse, et område i Oklahoma, som skulle vise seg å inneha de største oljeforekomstene i USA. Osage-indianeren er plutselig millionærer, kjører luksusbiler og sender barna sine til prestisjetunge skoler i Europa. En dag forsvinner to av stammens medlemmer. Den ene blir funnet med en kule i hodet, den andre er blitt forgiftet. Flere dør, og en bolig blir sprengt i lufta. Hvem står bak disse kriminelle handlingene? Den første etterforskningen er svært overfladisk. Men etter en ny serie mord, blir BOI (Bureau of Investigation), det som skal bli FBI under unge Edgar J. Hoover, satt på saken. Og resultatet er sjokkerende. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 425
Språk: NO

Utsolgt
 

 

DETTE ER OGSÅ NOREG

KOMMUNAL FEELGOOD

KommunesamanslÅingane har vekt sterke kjensler over heile landet. Journalisten Jens Kihl tok turen til alle landets kommunar for å finne ut kva som ligg bak. Er det fornuft eller føleri? Gjennom ei reise på kryss og tvers i Noreg, frå Nesseby til Nesodden og frå Nissedal til Nordkapp, møter vi menneske som ikkje berre elskar heimstaden sin, men som er brennande engasjerte i skulen, arbeidsplassane, sjukeheimen og strikkeklubben. Noreg blir litt betre av at dei står på. Vi møter Malin som er lærar på Noregs minste skule på Finnskogen. Vi tek turen til trønderordføraren i Røyrvik, ein stad som har vunne noregsmeisterskapen i fråflytting, men som nektar å gi opp. Vi prøver å finne ut kor mykje Bremanger kommune eigentleg brukte på ein tilflyttingsvideo med Madcon. Vi dreg på strikkekafé i Loppa og på kommunessafari med ordføraren i Hasvik. Er kommunereforma i ferd med å rasere det som gjer landet vårt bra, eller er det nettopp slik vi kan sikre gode lokalsamfunn for framtida?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 155
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

På Fjordtun eldresenter bor en vital og munnrapp kvinne ved navn Katrin Li. Hun kjører elektrisk stolscooter, danser på plenen i haglbyger om kvelden og vanker rundt i nærmiljøet med den største selvfølgelighet. For de andre beboerne på senteret er den pensjonerte legen en ledestjerne, en kvinne man gjerne vil være i nærheten av. Innenfor leilighetens fire vegger kryper hun mer sammen. Leddene svir og verker, kroppen går i lås. Skarpe og konfronterende telefonsamtaler med sønnen får henne stadig ut av balanse. Og ved å gå gjennom alt av gamle minner - postkort, brev, fotografier - børster hun støv av både det som har vært, og det som kunne blitt. Hvilke deler av fortiden er det verdt å dvele ved? Og hvilke spor er det best å skjule for alltid?
I romanen "Fra nå av kan alt skje" flettes viktige historiske hendelser sammen med det personlige og skjellsettende. Med alvor og overskudd skriver Espen Haavardsholm frem en kvinne som har levd et uvanlig rikt og hendelsesfylt liv. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 253
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Johanna jobber som sykepleier i Juba, i Sør-Sudan. En dag kommer hun over ei lita jente som gjør et veldig inntrykk på henne, og som utløser den brå beslutningen om å bryte opp fra feltarbeidet. Johanna reiser fra Juba, fra jenta, og kjæresten Ermias, og drar rett hjem til Norge, og familiens hytte oppe i fjellene. Men møtet med jenta har festet seg. Johannas forestillingskraft er stor, og de mørke vinternettene blir krevende å håndtere. Farmoren dukker også opp, i form av sterke minnebilder, men det er særlig den vare og følsomme storebroren Tord som opptar tankene hennes, han som bare fikk ro når han befant seg ute i naturen. Johanna er alene i vinterfjellet, omringet av et mektig landskap. Hadde det ikke vært for familievennen Eivind som frakter henne til butikken annenhver uke, og den milde og litt konfliktsky faren som iblant kommer på besøk, ville hun ikke hatt noen å dele tankene sine med. Men Eivind og faren bærer også på hemmeligheter, og midt i alt krever plutselig en liten hund Johannas oppmerksomhet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 281
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

DANSENDE BJØRNER

LENGSELEN ETTER TYRANNIET

I hundrevis av år trente bulgarske sigøynere bjørner opp til å danse. De tok med bjørnene inn i hjemmene sine og ut på veiene for å opptre. Med kommunismens fall på begynnelsen av 2000-tallet ble sigøynerne tvunget til å gi fra seg bjørnene til et viltreservat. Likevel stiller bjørnene seg opp på to og danser den dag i dag så fort de får ferten av et menneske.

I Dansende bjørner forteller den polske journalisten Witold Szablowski bemerkelsesverdige historier om mennesker fra ulike deler av Øst-Europa og fra Cuba. I likhet med de bulgarske bjørnene lever de nå i frihet, men lengter tilbake til en tid hvor de ikke gjorde det.

Szablowskis feltreiser starter med smugling av biler inn i Ukraina, før han haiker gjennom Kosovo mens nasjonen erklærer sin uavhengighet. Han sover ved siden av en hjemløs polsk kvinne på Londons Victoria Station og tar drosje sammen med kubanere som frykter Fidel Castros død. Szablowski gir et fascinerende portrett av sosiale og økonomiske omveltninger og en leksjon i frihetens utfordringer og det forføreriske ved autoritære styresett.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 231
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Hun finner et bilde av mannen sin som ung, fra før de ble sammen. Ansiktet hans er åpent mot framtida, det bærer enda ingen spor av henne og samlivet deres. Men da hun kasta seg ut i kvinnebevegelsen, kjempa for full kvinnefrigjøringen, prega det også ham og hans liv. I søsterskap med andre unge kvinner går hun i spissen for en stor forandring. Når tusenårs urett mot kvinner skal gjøres opp, blir også parforhold og familie til kampsoner. I kampen mot patriarkiet finnes ingen frisoner, ingenting er fredet, heller ikke kjærligheten. 

Kjersti ericsson debuterte i 1968.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 379.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.