NYHETSBREV - 2019-08-12

Nyheter og arrangement på Tronsmo!

Lansering: Heimat av Nora Krug

Mandag 19. august kl. 17.00

Gjennom en unik blanding av tegneserie, utklippsbok og memoar utforsker Nora Krug sannheten om sin egen families krigshistorie i Nazi-Tyskland.

Nora Krus samtaler med forfatter og forlagsredaktør Mattis Øybø om den tyske selvransakelsen, om identitet og om behovet for å ha et "hjemme" – et "heimat".
På storskjermen viser hun også fram noe av den den grafiske prosessen som har gjort Heimat så særpreget. Samtalen foregår på engelsk.
HEIMAT

ET TYSK FAMILIEALBUM

Gjennom en unik blanding av tegneserie, utklippsbok og memoar utforsker Nora Krug sannheten om sin egen families krigshistorie i Nazi- Tyskland. I prosessen forteller hun historien til en hel generasjon.

Krug vokste opp i Karlsruhe flere tiår etter krigen, men kjente på en ambivalens knyttet til hjemlandets nære fortid. På sine ungdomsreiser utløste den tyske aksenten sterke følelser hos menneskene hun møtte. Og sytten år etter at hun forlot Tyskland for å bo i USA, innså Nora at hun ikke fullt ut kunne forstå sg selv uten å konfrontere fortiden.

I Heimat dokumenterer hun sin egen reise tilbake, der hun langsomt avdekker hva familien hennes faktisk gjorde under krigen. Heimat er en kraftfull, vakkert illustrert og lyrisk fortalt grafisk memoar - en meditasjon over søkenen etter kulturell identitet, over betydningen av historie og følelsen av å høre hjemme. Det er en bok som gjør et varig inntrykk på leseren.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 299.00 449.00
 

 

Det materielle livet av Marguerite Duras er en samling korte, personlige tekster som gir interessante innganger til å forstå bøkene hun skrev og veier hun tok i livet, samt hennes politiske engasjement. Tekstene, som plasserer seg mellom skjønnlitteraturen og essayistikken, kretser omkring sentrale tema og karakterer fra Duras sitt forfatter- og kunstnerskap. 

Det materielle livet er tredje oversettelse av Marguerite Duras (1914-1996) utgitt av TransFe:r forlag. I likhet med Å skrive (2014) og Det er alt (2016) tilhører denne boken den mer personlige og selvbiografiske delen av forfatterskapet, og også her vises det hvordan livet og kunsten er flettet sammen hos Duras. 
La Vie matérielle utkom i 1987 på Éditions P.O.L, og er ikke tidligere oversatt til norsk. Likevel har den satt avtrykk i den skandinaviske litteraturen, delvis takket være den danske oversettelsen ved Uffe Harder som kom allerede i 1988, blant annet hos forfattere som Hanne Ørstavik, Tomas Espedal, Olga Ravn, Pia Tafdrup, Josefine Klougart, Lea-Marie Løppenthin, m.fl.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: TransFe:r
Innbundet: nei
Sidetall: 152
Språk: NO

pris: 150.00
 

 

Adam Berg er førtiseks, og han er jævlig forbanna. Han er forbigått av sine forfatterkolleger, bedratt av sin kone, og usikker på hvor det ble av det politiske engasjementet han en gang hadde. Så da han opplever at også resten av verden har gått av hengslene, bestemmer han seg: Det er på tide å skrive et føkkings mesterverk om det som brenner i vår tid. Han må bare finne ut hvordan først. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Tiden
Innbundet: ja
Sidetall: 337
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Fra bokens bakside:

Lise skulle aldri bli noens mor. Da hun plutselig ville det likevel, kjentes det som et biologisk bakholdsangrep. Nå står hun her, med en ugjenkjennelig kropp, en frykt og en kjærlighet som krever et nytt språk. Med samboer og abrn og baby, det foreløpige sluttpunktet på tre milliarder års evolusjon.

Velkommen til dyrehagen er en fortelling om mennesker og andre dyr. Om mødrer, døtre og venninner, symbiose og fortvilelse. Det er en roman om alle tings begynnelse, og om den totale forvandlingen det innebærer å sette liv til verden.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 211
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

15:25 er en roman om livet i Høyblokka før 22. juli, om forventningene som stilles til dem som ble rammet, og om hvordan foristorien kan være avgjørende for tiden etterpå.

Som liten var Agnes aldri bra nok. Hun har alltid måtte ta vare på seg selv.I Høyblokka har hun hatt sine beste år, og her har hun tilbrakte nesten alle døgnets timer, for depertamentet og for seg selv. Brått ble det for mye. Nå som det verst tenkelige har skjedd, og avdelingens byråkrater er flyttet til midlertidige lokaler, mister Agnes fotfestet. Alle sier at livet må gå videre, men Agnes klarer ikke. Det hun har opplevd, blir omskapt til en kollektiv historie hun ikke finner seg selv igjen i. Og det aller vondeste, det som har brent i henne dag og natt siden eksplosjonen - det kan ingen få vite om.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 311
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Elwood Curtis elsker Martin Luther King-LP-en han har fått til jul. Han tror sterkt på at han er like mye verdt som enhver hvit gutt, at han kan skape seg en bedre fremtid bare han arbeider hardt nok, og at hat må møtes med kjærlighet. Men for en svart ungdom i sørstatenes tidlige sekstitall, er en unskyldig feil nok til å ødelegge et liv. Elwood blir dømt til et opphold på forbedringsanstalten Nickel, hvor urettferdighet og sadisme er satt i system.

På Nickel møter han den garvede Turner, som synes han er håpløs naiv, men som likevel blir en trygg venn. Sammen gjør de et forsøk på å oppnå rettferdighet og frihet - et valg som skal kaste skygger langt inn i fremtiden.

Historien om Nickel er basert på den sanne historien om en forbedringsanstalt i Florida, der tusenvis av unge gutter fikk sine liv ødelagt.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 232
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Ralph Ellisons lyriske og samtidig brutale skrivekunst viser seg her i all sin bredde. Denne samlingen inneholder 14 noveller skrevet mellom 1937 og 1954, hvorav flere av først er utgitt etter forfatterens levetid. Historiene omhandler alt fra oppvekst i sørstatene til livet som landstryker, og en rotløst tilværelse i New York til depresjonstuden i Wales under andre verdenskrig. Med et sylskarpt blikk på sin egen samtid, skildrer Ellison her rasisme og utvitenhet samtidig som han tegner sterke og rørende bilder av de svartes livsvilkår i USA. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

ONE GIANT LEAP

THE IMPOSSIBLE MISSION THAT FLEW US TO THE MOON

 

25. mai 1961 forbløffet Kennedy en hel verden da han proklamerte at innen 1970 ville USA sende mennesker til månen. Ingen ble mer overrasket enn ingeniørene og forskerne ved NASA, som plutselig hadde mindre enn et tiår på å finne ut hvordan man faktisk reiser i verdensrommet. I 1961 var det ingen som visste verken hvordan man navigerte til månen, hvordan man bygde et stor nok romskip eller hvordan man konstruerte en liten og sterk nok PC til skipet. Ingen visste hvordan månens overflate var eller hva astronautene kunne spise på veien frem. Da Kennedy holdt sin historiske tale hadde USA totalt 15 minutter med romflygningserfaring, der fem var utenfor atmosfæren. Russiske hunder hadde mer romtid enn amerikanske astronauter. Gjennom tiåret arbeidet mer enn 400 000 vitenskapsmenn - og kvinner, ingeniører og fabrikkarbeidere med å sende 24 menn til månen. For at USA skulle kunne sende menn til månen 20. juli 1969 var en time romflygning ekvivalent med en million tilbakelagte arbeidstimer på jorda. Nå, 50 år etter månelandingen, kommer den definitive, bak-kulissene fortellingen om det frenetiske månekappløpet. Det er en historie full av overraskelser - fra flagget de amerikanske astronautene nesten glemte til den ekstraordinære påvirkningen Apollo hadde på jorda og måten vi lever på i dag. Charles Fishman introduserer oss for de mennene og kvinnene som måtte løse 10 000 problemer før månelandingen. Fra forskningslaboratoriumene på MIT, der den eksentriske og legendariske pioneren Charles Draper utformet Apollos flygningsverktøy, til fabrikkene der dusinvis av kvinner sydde romdrakter, fallskjermer og maskinvarer for hånd, viser Fishman den eksepsjonelle innsatsen til vanlige amerikanere. Slik blir boken en hyllest til alle dem som var med på å forandre verden slik vi kjenner den - deres ledere, deres triumfer, deres nesten-katastrofer. Til sammen skapte de den kanskje største suksesshistorien i det 20. århundre.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 465
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

WITCRAFT

THE INVENTION OF PHILOSOPHY IN ENGLISH

Witcraft er historien om hvordan filosofien ble etablert i England. Den presenterer en ny form for filosofisk historiefortelling og utfordrer det Ree anser som den tradisjonelle filosofihistorens "nedlatende selvgodhet". Ree forteller filosofihistorien slik den ble levd og praktisert, forankret i sin egen tid og kultur, av menn og kvinner fra alle samfunnslag, opptatt av sin tids debatter. Ved å fokusere på den rike historien til både engelske og oversatte verker viser han at britene var like fargefulle, oppfinnsomme og kosmopolittiske som sine kontinentale samtidige. Witcraft tilbyr således ikke bare nye, besnærende portretter både av britiske og amerikanske filosofer, som Hume, Emerson, Mill og James, men også av litterære forfattere, som Hazlitt og Eliot - og ikke minst - han viser frem den lange, fargerike rekken av glemte karakterer, prestene, poetene, arbeiderne, lærerne og tjenerene, som trakk sine egne konklusjoner om religion, politikk, kunst osv. Ree forteller filosofihistorien gjennom 50 års intervaller, der han begynner med 1500-tallet og går frem til vår egen tid. Fortellingen er spekket med sitater og bygger på et svært solid kildematerial. Resultatet er en bok full av historier, ideer og personligheter og viser hvordan filosofien springer ut av livet selv. Dermed fokaster han den tradisjonelle ortodoksien og feirer heller filosofiens mangfoldighet, vitalitet og skaperkraft.

 

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 746
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

MARKEDSFUNDAMENTALISMEN

DE RIKES REVOLUSJON
Jon Severud
Med fler...

- Det er sterke, nesten naturgitte krefter som bidrar til at vi får større forskjeller i Norge, sa Jonas Gahr Støre før valget i 2017. Han er ikke alene om å enten resignere eller gi etter for konkurranseøkonomien som eneste alternativ. Torgets fellesskap viker for markedsplassens kamp om kunder og profitt. Det nyliberale menneskesynet dominerer. Mennesket fremstilles av natur som egoistisk og individualistisk, med konkurransemani som eneste drivkraft. Mekanisk, stakkarslig, vulgært, banalt, anorektisk og feil - mener forfatterne. Boka tar for seg viktige deler av offentlig sektor som utdanning, helsevesen, post, jernbane, kraftforsyning og luftfart - eksempler på samfunnets sammenknytning og infrastruktur. Hvilke krefter selger unna og river ned? Hvor finnes motkrefter? Kan markedsgjøringen og destruksjonen stanses? Hva kan repareres?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kapabel
Innbundet: nei
Sidetall: 239
Språk: NO

pris: 300.00
 

 

PROMISE ME YOU'LL SHOOT YOURSELF

THE DOWNFALL OF ORDINARY GERMANS IN 1945

En mindre kjent konsekvens av nazistenes dødsherjinger i europa og Tyskland, er bølgen av selvmord også blant vanlige tyskere i krigens sluttfase. Triggeren for noen var redsel for den sovjetiske terroren som stadig kom nærmere eller personlig skyld, men mange av selvmordene er imidlertid ikke så selvforklarende.

Florian Hubers bestselger konfronterer dette fryktelige fenomenet: Andre land har lidd nederlag, men ingen har svart på samme måte. Hva drev hele familier, som i årevis allerede hadde holdt ut sult, luftbombing og tap på slagmarken, til et så drastisk skritt? For mange tyskere, skriver Huber, var Det tredje riket en nærmest kontinuerlig sekvens av overveldende følelser og scener, og han beskriver noen av de nøkkelhendelsene som formet perioden fra 1914 til 1945 og hvordan Hitlers voldelige regime besnæret og lokket millioner. Dets plutselige undergang ble for mange av dem umulig å forstå.

 

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 293
Språk: UK

pris: 299.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.