NYHETSBREV - 2019-05-28

Nyheter og arrangement på Tronsmo!

Kim Hiorthøy «Ferdig omslag kommer snart» slippes på Tronsmo

Torsdag 6. juni kl. 17.00

«Ferdig omslag kommer snart» er et bredt utvalg av Kim Hiorthøys grafiske design og illustrasjonsarbeid fra midten av 1990-tallet og fram til i dag. Boka, som er på 688 sider, viser også refuserte forslag, skisser og mislykkede arbeid. Boka inneholder også tekster som stort sett handler om tvil og mislighold.

Hiorthøy leser, og viser bilder fra boka. Velkommen!
Ferdig omslag kommer snart er et bredt utvalg av Kim Hiorthøys grafiske design og illustrasjonsarbeid fra midten av 1990-tallet og fram til i dag. Boka, som er på 688 sider, viser også refuserte forslag, skisser og mislykkede arbeid. Boka inneholder også tekster som stort sett handler om tvil og mislighold.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 688
Språk: NO

pris: 249.00 399.00
 

 

Tretten nye stemmer fra hele verden. Denne boka har sin begynnelse i Aserbajdsjan, Egypt, Irak og Eritrea, i Syria, Libya, Tsjetsjenia og Iran. Med seg har den erfaringer som ligger fjernt fra den norske hverdagen: å ikke være trygg i eget hjem, å ikke få tenke høyt eller få elske den man vil, å måtte forlate livet sitt for å berge det. Men med seg har den også fortellinger om det vi alle har til felles: uregjerlige lyster, brå gleder og sårbarhet i møte med fødsel, kjærlighet og død. 

I denne antologien presenteres oversatte tekster av tretten fribyforfattere som har kommet til Norge fordi de er forfulgt i hjemlandet: Montaser Abdelmawgood, Haile Bizen Abrha, Manal Al-Sheikh, Sanaa Aoun, Ahmedur Rashid Chowdhury, Fatemeh Ekhtesari, Islam Elsanov, Ashur Etwebi, Benyamin Farnam, Ali Haydar, Mehdi Mousavi, Gunel Movlud og Nawzat Shamdeen.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 185
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

August 1992, en industriby øst i Frankrike der fabrikken for lengst er nedlagt og folk er rastløse. Hetebølgen ligger kvelende over de stille dagene, og fjorten år gamle Anthony kunne ikke kjedet seg mer. Sammen med fetteren stjeler han en kano og drar for å spionere på folkene på nudiststranda ved innsjøen. Lite vet han at det er der han skal bli forelsket for første gang. At innen sommeren er over, skal alvoret nådeløst ha tatt plass i livet hans.
Stéphanie tilhører et annet sjikt enn Anthony, hun er populær, pen og vanker med pappaguttene. Likevel føler hun seg utilpass; hun lengter til hovedstaden og voksenlivets frihet. Og Hacine, innvandrergutten fra Marokko som er på full fart ut i en karriere som småkriminell, hva lengter han etter?

"Og slik er det også med deres barn" handler om de første forelskelsene, den famlende seksualiteten og den strevsomme ferden mot å finne ut av hvem man er. Samtidig er den en sterk skildring av en europeisk epoke der distriktene som før var bygd på solid industri, ikke lenger har noe å tilby de unge. Der klassetilhørighet fremdeles er det sosiale kompasset både voksne og ungdom styrer etter, og der skremmende mange faller utenfor.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 446
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Å LESE VERDEN

FRA IMPERIEBLIKK OG POSTKOLONIALISME TIL VERDENSLITTERATUR OG ØKOKRITIKK

Nerven i denne boken er en grunnleggende tro på litteraturens betydning. Verdensbilder oppstår og kollapser i litteraturen, tankemønstre rakner. «Vi må lese litteratur på tvers av nasjoner og kontinenter, for å lese verden og forstå vår egen plass i den», skriver Tonje Vold.Men hva skal vi lese og hvordan? Denne boken inviterer leseren inn i en rik litteratur med afrikansk og skandinavisk tyngdepunkt: fra «Robinson Crusoe» og «Mørkets hjerte» til «Tante Ulrikkes vei», fra «Mønsteret rakner» til «Nervous Conditions» og «The Cry of Winnie Mandela», fra «Den afrikanske farm» til «Vide Sargasso», «Mersault-saken» og «Yahya Hassan». Tonje Volds lesninger tematiserer makt, motstand og frigjøring, nasjonal identitet og rasisme, kanon og avkolonialisering, kjønn og klimakrise. «Å lese verden» viser hvordan litterære verk og litteraturteori utfordrer våre forestillinger om hvor vi hører til, hvem vi er og hvordan vi bør forstå verden. Perspektivene er fra transnasjonale og transkontinentale litteraturstudier, litteratur og menneskerettigheter, økokritikk, postkolonial teori og verdenslitteraturteori. Sentrale teoretikere er både klassikere som Said, Bhabha, Fanon og Spivak og nyere bidrag av Gilroy, Pratt, Gikandi, Mignolo, Heise, Mbembe og Moretti. «Å lese verden» gir en kyndig oversikt over et stort felt.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Universitetsforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 461
Språk: NO

pris: 469.00
 

 

DEN UNGE MARX

RETT, SAMFUNN OG VITENSKAPSTEORI

På 1900-tallet fikk Karl Marx’ teorier stor betydning for den politiske tenkningen og samfunnsutviklingen over store deler av verden. Også den kunnskapen universitetene formidlet ble sterkt påvirket. Etter Berlin-murens fall og Sovjetunionens kollaps er sporene etter Marx i politikken og i akademia delvis visket ut. Marx’ svakere tilstedeværelse i dagens forskning reiser spørsmålene: Er det noe som blir oversett? Er ikke Marx lenger relevant?

Den unge Marx inviterer til diskusjon om disse spørsmålene og undersøker hvordan vi kan forstå Marx’ skrifter som historiske tekster i vår tid. Boken konsentrerer seg om tekstene skrevet av den unge og for mange mer ukjente Marx, og diskuterer blant annet det han skriver om byråkrati, jødenes stilling, rettsvitenskap, konstitusjoner og menneskerettigheter, tyverier, arbeid og eiendomsrett.

I boken blir Marx’ tekster om disse temaene drøftet i lys av aktuell forskning i flere fagområder, blant annet rettsvitenskap, sosiologi og historie. Boken viser at den unge Marx’ tekster, på tross av vesentlige svakheter, utfordrer begreper og teorier i vår tids forestillinger om rett, samfunn og historie.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Innbundet: nei
Sidetall: 314
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Fra bokas bakside:

Fortelleren i romanen ble født i 1963, samme året som Baath-partiet kom til makten i Syria ved et kupp. Handlingen strekker seg inn i vårt århundre og skildrer familiens liv i Aleppo under diktatoren Hafez al-Assad og senere hans sønn Bashar, et samfunn styrt av frykt og kontroll. Søsteren Sawsan er lidenskapelig og løssluppen, flørter med militsen, det styrende partiet og religionen. Onkelen NIzar er homofil, en legning han kan leve ut i utlandet, men må skjule i hjemlandet. I den engang så vakre byen Aleppo ender familien i tragedie og ruin. Sawsan og søsknene blir gradvis traumatiserte, og livene deres ødelegges av et brutalt regime. Romanen forteller om Syrias politiske kollaps som har pågått over flere tiår. Gjennom tre generasjoner følger romanen familien, venner, fiender og elskere. Aleppo er romanens sentrale karakter, en gang en metropol for rikdom, makt og kultur, nå i ruiner.

Ingen kniver på kjøkkenet i denne byen er en dragende og velskrevet fortelling. Khalifas litterære språk er frodig og elegant, og han forteller om byen med stor intensitet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 267
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Bildet av Jordan Mooney med Beehive-sveis og Mondrian-sminke er en av de mest ikoniske i populærhistorien. Men ingen vet hva som egentlig foregikk bak de vaktsomme øynene. Hvordan tok en ballettgal jente fra søvnige Sussex seg frem, via de lyssky homseklubbene i Brighton og London, til punkeorkanens øye? Hvordan hjalp hun forme en revolusjon og håndtere konsekvensene av å være i søkelyset fra så ung alder? Og dele hårreisende eventyr med McLaren og Westwood, The Sex Pistols, Adam and The Ants, Derek Jarman og Andy Warhol, for så å bare forsvinne? 
Boken inneholder kommentarer fra nøkkelspillere som Vivienne Westwood, Paul Cook, Marco Pirroni, Sheila Rock og Harri Peccinotti, som endelig avdekker Jordan Mooneys opprørende livhistorie.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Omnibus Press
Innbundet: ja
Sidetall: 446
Språk: UK

Utsolgt
 

 

THE FINAL DAYS OF EMI

SELLING THE PIG

The Beatles. The Beach Boys. Blur, Bowie, Kylie Minogue, Kate Bush og Coldplay.

EMI var ett av de fire store plateselskapene, med noen av de største navnene i den innspilte musikkens historie på sin liste. De dominerte musikkindustrien i over 100 år, men i 2010 rapporterte EMI-gruppa massive tap før skatt. Gruppa ble splitta opp og solgt i 2011.
Hvordan kunne et av de største plateselskapene i det tjuende århundre ende slik? Med hjelp av intervjuer fra insidere og eksperter på musikkindustrien setter forfatteren sammen den tragiske slutthistorien til et økonomisk monster og en kulturell institusjon, i rettsmedisinsk detalj. Dette er historien til den britiske musikkindustrien, åpenbart i alt sitt overmot og all sin prakt.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Omnibus Press
Innbundet: ja
Sidetall: 366
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

UP JUMPED THE DEVIL

THE REAL LIFE OF ROBERT JOHNSON

Robert Johnsons innspillinger, tatt opp i 1936 og 1937, har hatt stor innflytelse på generasjoner av sangere, gitarister og tekstforfattere. Men likevel har hans korte liv - han ble myrdet i en alder av 27 år - vært dårlig dokumentert. Gayle Dean Wardlow har intervjuet folk som kjente Johnson siden tidlig på 60-tallet, og var den som oppdaget Johnsons dødsattest i 1967. Bruce Conforth begynte sin studie av Johnsons liv og musikk i 1970 og gjorde det hans oppdrag å fylle ut det som ennå var ukjent om ham. Dette er den første boken om Robert Johnson som dokumenterer hans livslange forhold med familie og venner i Memphis, som beskriver reisen hans til New York, avdekker hvor og når hans kone Virginia døde og hvordan det påvirket ham, og forteller nøyaktig hvordan og hvorfor han døde, og hvem som ga ham giften som drepte ham. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Chicago Review Press
Innbundet: ja
Sidetall: 326
Språk: UK

Utsolgt
 

 

OUR UNIVERSE

AN ASTRONOMER'S GUIDE

Nattehimmelen er en endeløs kilde til beundring og mystikk. I tusenvis av år har den vært hjertet av vitenskapelige og filosofiske spørsmål. I denne guiden viser professor i astrofysikk, Jo Dunkley, på en enkel og oversiktelig måte hvordan det hele blir enda vakrere om man bare forstår litt mer. Hun går gjennom det grunnleggende som hvorfor jorden går rundt sola og hva månens funksjon er, til det nesten absurde og ubegripelige som kvasarar og romtidens bestanddeler. I løpet av boken blir man også kjent med mange av de ekstraordinære pionerene som har bidratt til vår forståelse av universet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Pelican
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

BRING THE WAR HOME

THE WHITE POWER MOVEMENT AND PARAMILITARY AMERICA

En liten gruppe veteraner fra Vietnam, som hadde kommet tilbake til et land delt i to av en krig de ikke fikk lov til å vinne, og flere misfornøyde sivile som delte deres syn på anti-kommunisme og den potente følelsen av svik, konkluderte at å gå til krig mot sitt eget land var rettferdiggjort. Kommandostrukturen i deres skjulte bevegelse ga kvinner en prominent plass. De opererte med disiplin, skapte tragiske overskrifter i Waco, Ruby Ridge og Oklahoma City, og er i gjenoppblomstring under president Trump. Basert på et tiår i dypt neddykk i tidligere klassifiserte FBI-dokumenter og på omfattende intervjuer, forteller Bring The War Home historier om amerikansk paramilitærisme og alt-rights tilblivelse.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Harvard University Press
Innbundet:
Sidetall: 339
Språk: NO

pris: 229.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.