NYHETSBREV - 2019-05-14

Nyheter og arrangement på Tronsmo!

En samtale om Nedreaas

Onsdag 22. mai kl. 17.00

Grethe F. Syéd kommer til Tronsmo for å snakke om sin siste bok – En sommer med Nedreaas.
Mer informasjon kommer.

Velkommen!
Mange kjenner Nedreaas fra svart-hvitt fotografier med siameserkatter og sigaretter i munnstykke. Og hun var virkelig en venstreradikaler med sans for det gode liv. Hun debuterte med modige noveller i fredsåret 1945, og fikk sitt store gjennombrudd med den rystende kjærlighetsromanen Av måneskinn gror det ingenting. Det rødhårede og trassige skilsmissebarnet Herdis, som generasjoner av lesere har blitt glad i, møter vi i trilogien Trylleglasset, Musikk fra en blå brønn og Ved neste nymåne.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

En kort og intens liten bok møter vi forfatteren Edouard Louis, kanskje både mer direkte politisk og enda mer personlig enn tidligere. Her går han til angrep på staten og dens håndlangere for å ha ødelagt faren både fysisk og psykisk, samtidig som han selv utvikler en større forståelse for hvem han har vært og er blitt.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 78
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Den etterlengtede andreboka i den urbane legenden om Vernon Subutex 

I bind 2 av Vernon Subutex treffer vi den gamle platesjappeinnehaveren desorientert på en parkbenk i Paris. Laurent Dopalet, Hyena, Aïcha og Pamela Kant er først og fremst interessert i kassettene til Vernon, mens vennene han har bodd hos, leter etter ham, naget av dårlig samvittighet. De finner Vernon til slutt og tar hånd om ham, vasker ham og tilbyr ham tak over hodet. Men Vernon har fått smaken på dette nye livet, og velger å bli boende ute, i parken Buttes-Chaumont, sammen med uteliggervennene sine. 
Dermed utvikler det seg et kollektiv rundt Vernon: et fellesskap der folk finner vennskap, drikke og musikk. Men ambisjonene, paranoiaen og drømmene skal krasje med virkeligheten og få store konsekvenser i dette andre bindet av Virginie Despentes' kritikerroste urbane legende. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 358
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

I Shaker Heights er alt nøye planlagt, fra de symmetriske veiene og husenes avstemte farger til de vellykkede livene til menneskene som bor der. Og ingen speiler dette bedre enn Elena Richardson, som har det å følge reglene som sin rettesnor i livet. En dag kommer den gåtefulle kunstneren Mia og hennes tenåringsdatter Pearl til nabolaget og leier et hus av familien Richardson. Mia og Pearl knytter seg raskt til de fire barna i Richardson-familien. Men Mia bærer med seg en mørk fortid og en faretruende lettbent holdning til hva man bør og ikke bør gjøre.

Da gamle venner av Richardson-familien forsøker å adoptere et kinesisk-amerikansk spedbarn, bryter det ut en opprivende kamp om foreldreretten. Mia og Elena havner på hver sin side, og Elena bestemmer seg for å få Mias hemmeligheter opp og fram i lyset. Men Elenas besettelse etter å finne sannheten viser seg å få uventede og dramatiske konsekvenser.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 333
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

DØDEVEGEN

EL CAMINO DE LOS MUERTOS

Mellom det gode og det vonde. 
En mann har mistet sin kone og prøver å slippe unna sorgen med å vandre langs havet til Santiago de Compostela. Han går, setter den ene foten framfor den andre og blir undrende fanget av veien, av skogen han går gjennom, og av menneskene han møter. 
To år senere sitter han i fengsel på Jæren. Tankene hans kretser rundt det gode og det vonde, det vakre og det stygge, men mest av alt tenker han på Spania, på hendelsene der, på menneskene, hundene, byene, fønvinden og den tusen år gamle tradisjonen der millioner av mennesker har vandret til byen i vest for å finne fram til noe annet og kanskje bedre. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 344
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

PARIS-KONTORENE

PROVENIENS TREDJE BOK

Med et blikk på verden som ennå ny og uoppdaget skildrer forfatteren Lukas Hørslev sine første reiser til Paris. Der etablerer han det han kaller «sine Paris-kontorer», en praksis hvor han skriver i det offentlige rom, på kafeer, restauranter, nattklubber, i enkelte parker, kasinoer og metrostasjoner. 

Romanen vever sammen Lukas Hørslevs Paris-reiser gjennom flere tiår og danner et litterært kart over byen, dens steder og mennesker. Det handler om Paris slik byen former ham, men også om det turbulente forholdet til barndomsvennen og skuespilleren Sindre Eggen, om spenningen mellom forfatteren som skaper og skuespilleren som fortolker av virkeligheten og om vennskapets betydning i menneskelivet. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 153
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

THIRD CULTURE KIDS

Å VOKSE OPP MELLOM KULTURER

I denne antologien deler 30 mennesker sine historier, bekjennelser, kunstuttrykk og kloke ord som til sammen skaper et portrett av et flerkulturelt Norge. Prosjektet er initiert og ledet av Aon Raza Naqvi. Medvirkende er Michael Ray Vera Cruz Angeles, Jonis Josef, Fatimah Mahdi, Sandeep Singh, Leo Ajkic, Kamzy Gunaratnam, Marta Tveit, Chirag Rashmikant Patel, Mohammed Fadlabi, «Aisha», Galvan Mehidi, Felipe Orellana Castro, Tanita Saranya Landgraf, Philip Emilio Larrain, Aon Raza Naqvi, Kim Thanh Ngo, Sarah Zahid, Nora Ibrahim, Mohamed Chakiri, Iselin Shumba, Syed Sibte Hassan Naqvi, Lillian Halima Anderssen, Faten Mahdi Al-Hussaini, Arif Salum, Hamsika Premkumar, Andreas Delgado Haglund, Elnaz Gargari, Mona Berntsen og Zeshan Shakar. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 197
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Hva skjedde med sosialdemokratiet? Bevegelsen som formet Vest-Europa i etterkrigstiden har idag eksistensielle problemer. I Frankrike er Sosialistpartiet i oppløsning. I Tyskland er SPD historisk svake. I Italia tapte Partito Democratico statsministerposten til en koalisjon av populister. Og i Norge tapte Arbeiderpartiet høsten 2017 valget alle trodde partiet skulle vinne.
I "Sosialdemokrati i en skjebnetid" utforsker Halvor Finess Tretvoll hva som ligger bak denne oppsiktsvekkende utviklingen i europeisk politikk: En samtidig sosialdemokratisk kollaps i en lang rekke land. Hvor alvorlig er sosialdemokratiets krise, hva skyldes den og hva kan gjøres? Forfatteren har reist gjennom Vest-Europa på jakt etter svar. Resultatet er en dyptloddende skildring av en utvikling som er minst like avgjørende som fremveksten av høyrepopulisme - og minst like viktig for fremtiden for demokratiet på kontinentet


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 444
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

CLEAR BRIGHT FUTURE

A RADICAL DEFENCE OF THE HUMAN BEING

Hvordan bevarer vi, i en alder av usikkerhet, det som gjør oss menneskelig? Er vi nå bare konsumere formet av markedskrefter? En sekvens av DNA? En samling av basale instinkter? Eller vil vi snart bli erstattet av algoritmer og kunstig intelligens?

Denne boken er en radikal forsvarstale for menneskeheten, til våre universelle rettigheter og friheter og kraften til å forandre verden rundt oss. Fra økonomi til stordata, fra nevrologi til kulturkriger, trekker Mason fra sine reportasjer fra masseprotester i Istanbul til opprør i Washington, så vel som sin egen barndom i et britisk gruvesamfunn. Mason argumenterer likevel at vi fortsatt er i stand til, gjennom språk, og samarbeid, å forme vår fremtid. Han tilbyr en visjon om mennesket som mer enn bare hånddukker, kunder og tannhjul i maskineriet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 354
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Etter Jean Tirole vant nobelprisen i økonomi, ble han stoppet på gaten av fremmede som lurte på om han kunne kommentere på aktuelle hendelser langt utenfor hans egen forskning. Overgangen fra akademisk økonom til offentlig intellektuell ledet ham til å reflektere dypere omkring rollen økonomer og deres disipliner spiller i samfunnet. Tirole setter her ny agenda for dagens økonomer, og deler sine innsikter rundt spørsmål som berører våre hverdagslige liv og vårt samfunns fremtid, inkludert global oppvarming, arbeidsledighet, eurokrisen, den digitale revolusjon, innovasjon, og den riktige balansen mellom et fritt marked og regulering. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Princeton University Press
Innbundet: nei
Sidetall: 584
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

UPHEAVAL

HOW NATIONS COPE WITH CRISIS AND CHANGE

I Jared Diamonds nye bok tar han utgangspunkt i seks land som alle har måttet redefinere seg selv etter store omveltninger. Fra Japan som så seg tvunget til å åpne seg for vesten, Soviets invasjon av Finland, Pinochets regime i Chile, og flere. Gjennom smertefull selvoppofring og tilpasning, som ofte blir assosiert med behandling av personlige traumer, har disse landene kommet seg opp og videre. Diamond ser også mot fremtiden, om USA, og verden forøvrig, som kaster bort sine fordeler og er på vei mot en global katastrofe. Er det uunngåelig, eller kan vi lære av historiens feil?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Penguin Books Ltd
Innbundet: nei
Sidetall: 512
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

Nyttårsaften 1941. Krig er blitt erklært og den japanske interneringen er i full sving. Los Angeles er grepet av krig og rasehat. Hideo Ashida innløser lønnslipper fra LAPD, men vet han ikke kan unngå interneringen for alltid. Nylig ankommet marinløytnant Joan Conville ender opp i fengsel beskyldt for bildrap, men kaptein William H. Parker knuser tiltalen og setter henne i Ashidas tropp. Conville og Ashida besatt av å finne identiteten til et lik funnet i et jordskred, og alt går til hundene når to detektiver blir funnet myrdet på en notorisk møteplass for narkomane.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Knopf
Innbundet: nei
Sidetall: 589
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

Rundt tiden bandet The Fall ga ut låta I am Damo Suzuki midt på 80-tallet, hadde den flyktige legenden som låta hyller, returnert til musikken. Siden han gjorde seg kjent som vokalist i det tyske bandet Can, har Kenji 'Damo' Suzuki forent et bredt spekter av musikere rundtom kloden gjennom The Damo Suzuki Band og Damo Suzuki's Network.

I sitt syvende tiår er Damo Suzuki mer kontemporær enn noensinne. I am Damo Suzuki omfatter hans personlige, spirituelle reise og den livskraften som har tillatt ham to ganger å heve seg over livstruende sykdom. Paul Woods narrativ, basert på intervjuer med Suzuki selv, familiemedlemmer, bandkamerater og venner, fremkaller en århundrelang odyssé til et musikalt enigma. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Omnibus Press
Innbundet: nei
Sidetall: 395
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Det unike med New York er at du kan spise mat fra hele verden der. New York byr på variasjon, med høyere nivå enn noen annen metropol. Det finnes ikke et eneste kjøkken eller spesifikk rett som kan definere byen, for alle her er invandrere. De beste restaurantene snegler seg alltid, med dyp kjærlighet og vemod, tilbake til et annet land eller en annen plass som noen har lagt bak seg.
New York för foodisar er en personlig guide til den aller beste maten i byen, bygget på 17 års research. Her får du tips om Chinatowns beste dim sum, Sunset Parks største taquerias, og Harlems sprøeste fried chicken. Det er en bok for den som dagdrømmer om å spise østers i baren på Le Bernardin, men like gjerne tar turen inn på den beste egyptiske lokalrestauranten for grillet fisk i Queens. Vi tar metroen til Flushings morsomste mathall for nordkinesiske grillspyd og sichuanpepprede hot pots, besøker Brooklyns beste pizzeria og finner Washingtons Heights safigste cubano sandwich. 
Du får tips om hvor du kan spise koreansk grillmat samtidig som du ser solen gå ned over Chrysler Building, skalldyrbarene der du finner en perfekt lobster roll og den mest forfriskende skålen borsch i Little Odessa. På veien håper vi at denne boken fordyper og nyanserer bildet av New York og de ti millioner menneskene som bor her. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: nei
Sidetall: 207
Språk: SE

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.