NYHETSBREV - 2019-04-30

Nyheter og arrangement på Tronsmo!

Torsdag 9. mai kl. 17.00

Lansering: Morten Andersen – Fast City

Morten Andersen og forlaget Fotografi kommer til oss med bøker, og han vil by på lysbilder og kåsering om 20 års fotobokproduksjon.  DJ Dau Høne spiller Andersens medbragte singler, og sjøl signerer han villig bøker. Arrangementet er gratis og åpent for alle; velkommen!

OBS! Vi holder stengt i morgen, 1. mai.
Nyutgivelse! Morten Andersens første fotobok, Fast City, ble gitt ut for 20 år siden, og har vært utsolgt og ettertrakta på samlermarkedet internasjonalt i flere år.

Happy-Tom skriver i pressemeldingen til utgivelsen i 1999:

"--- He knows the streets, and the winners and losers and in-betweens and up-and-comers and down-and outers which inhabit them. He takes on the city like a distant pimp, creating a mega-gestalt out of the bits and pieces that make up the visual cortex of his voyeristic suburban mind, cunningly blending in the timeless taboos of witchcraft and pollution into the thousands of colours that make up gray, feeding of the collective high voltage lines of history like a culture vulture, treating the city with the simultaneousreverence and disdain of a Mark Chapman-esque fan-cum-assassin, dealing with a city that he loves and loathes. "

Bokas bildespråk markerte et skille i norsk fotografi, og også internasjonalt. Som en av fire norske fotobøker ble Fast City tatt med i Martin Parr og Gerry Badgers referanseverk "The photobook; A history vol. 3"; “Ultimately, however, Fast City is an edgy but nevertheless affectionate portrait of a city Andersen felt had been underphotographed in a serious way. --- Fast City is a remarkably expressive portrait of a city and a lifestyle, and is also notable for Andersen´s decision to combine colour with black and white, a combination that is uncommon even today but which back in 1999 was very rare indeed.” Gerry Badgers etterord i denne nye utgaven setter boka inn i en fotohistorisk sammenheng, og beskriver hva som er særegent Andersendsk og nyskapende ved den. "--- To be sure, there is more than a whiff of Scandinavian gloom, but even that might only be a touch of irony. Certainly, Andersen's vision exhibits neither the positivist energy of American City Noir photographers, not the frenetic angst of the Japanese, but something of both."

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Forlaget Fotografi
Innbundet: ja
Sidetall: 120
Språk: UK

pris: 280.00
 

 

En av de viktigste dokumentene som er laget i moderne tid kommer nå samlet i bokform og blir tilgjengelig for offentligheten. Her er de komplette funnene til Special Counsels etterforskning av Donald Trump og Russlands innflytelse i valgkampen i 2016. Denne utgivelsen inneholder også analyser fra staben i The Washington Post. Dette er essensiell lesning for alle som er bekymret for demokratiets fremtid.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: UK

pris: 199.00
 

 
Øyvind Østerud
Med fler...

Boka diskuterer partienes rolle i det norske demokratiet. Hva ved partiene fungerer relativt bra i Norge, og hva fungerer ikke så godt? Den tar for seg de norske partienes utforming og virke både i sivilsamfunnet og i Storting og regjering, sett i et internasjonalt perspektiv. Makt og opposisjon inneholder både fagartikler og essays. I første del av boka presenterer ledende forskere status på sine felt, og diskuterer partienes bidrag til å fremme ulike demokratiske verdier og demokratiaspekter i dag. I andre del skriver et knippe tidligere og nåværende politikere, samt én erfaren journalist og politisk kommentator, om mange av de samme temaene, basert på egne erfaringer. Slik får leseren kjennskap til hvordan problemstillingene fortoner seg for dem som selv er en del av, eller jobber tett på, det politiske liv, og vi får gode eksempler på hvordan partienes utfordringer fortoner seg i den politiske hverdagen.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Universitetsforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 267
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Tragedien presenterer en verden av konflikt og vanskelige følelser, en verden der private og offentlige liv kolliderer og kollapser. En verden hvor moralen er tvetydig og de mektige ydmyker og ødelegger de maktesløse. En verden hvor rettferdighet alltid ser ut til å være på begge sider av en konflikt og skjønnmalte ord tjener som dekke for hemmelige voldshandlinger.
De gamle grekerne holder et speil opp mot oss, som viser oss all vår ødeleggelse og vrangforestillinger, men også skjønnheten og eksistensens intensitet. Dette er ikke en tid for trøstepremier og tåpelige banaliteter fra selvhjelpsindustrien og popfilosofien. Tragedien tillater oss å glimte inn i dens harde og uforsonlige glød, våre livs brennende kjerne. Om vi gir oss selv sjansen til å se på tragedien, vil vi kanskje se ting litt klarere. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Pantheon Books
Innbundet: ja
Sidetall: 322
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Etter at hun flyttet til Los Angeles ble Susan Orlean fascinert av en lokal, mystisk kriminalsak som har holdt seg uoppklart siden morgenen 29. april, 1986: hvem satt fyr på Los Angeles Public Library, som førte til ødeleggelsen av mer enn 400.000 bøker, og kanskje mer uforståelig, hvorfor? 
I sin etterforskning av saken, vever hun inn sin egen forkjærlighet til bøker og viser frem den større, viktige rollen biblioteker spiller i våre liv. Hun reflekterer rundt sine barndomsminner fra biblioteker; hun studerer brannstiftelser og den lange historien med biblioteker i brann; hun forsøker selv å brenne en bok; og hun revurderer saken til Harry Peak, den blondhårede skuespilleren som lenge var hovedmistenkt for over 30 år siden. På veien blir det klart at disse bygningene tilbyr mer enn bare bøker - og at de trengs mer nå enn noensinne. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Atlantic Books
Innbundet: nei
Sidetall: 317
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

Luke Turner opplevde sitt livs verste samlivsbrudd, og sammen med bruddet kom demonene fra barndommen tilbake - mishandlingen og angsten, skammen og depresjonen rundt hans identitet som biseksuell mann. Han drar ut til Eppingskogen utenfor London for å søke tilflukt, men nå virker trigger den bare uventede reaksjoner og nye trusler. Likevel drar han dit igjen og igjen, på jakt etter å avdekke mysteriene som ligger begravet dypt i ham. Etter en tid begynner han å akseptere tosomheten i seg selv, og akseptere hvordan andre ser på ham, og hvem han selv er.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Weidenfeld & Nicholson
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Machines Like Me foregår i et alternativt Storbritannia på 1980-tallet. Charlie er en tiltaksløs fyr som gjør sitt beste for å unngå å jobbe fulltid. Han er forelsket i studenten Miranda, som holder på en grusom hemmelighet. Når Charlie kommer over en god del penger kjøper han Adam, en av de første syntetiske menneskene. Sammen med Miranda designer de Adams personlighet til å bli et nær-perfekt menneske, og etterhvert oppstår et trekantdrama. Denne boken stiller moralske og fundamentale spørsmål om både menneskelighet og teknologi. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

Avsluttende bind i trilogi som har blitt hyllet av kritikerne. 

En kvinne sitter på et fly og hører på den fremmede i setet ved siden av fortelle om sitt liv. Han snakker om jobben, ekteskapet sitt og en opprivende opplevelse han akkurat har hatt: Han har gravlagt familiens hund. Kvinnen er Faye, og hun er på vei til Europa for å markedsføre boken hun akkurat har utgitt. Vel fremme snakker hun med menneskene hun møter - om kunst, familie, politikk, sorg og glede, rettferdighet og urettferdighet. På denne måten nærmer hun seg noen av de viktigste spørsmålene vi mennesker stiller. 
Disse samtalene, den siste med hennes egen sønn, vokser dramatisk og majestetisk sammen til en vakker avslutning. Kudos fullender Cusks trilogi med overveldende kraft. Trilogien er en av fiksjonens store triumfer.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 207
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Den 63 år gamle forfatteren SH finner sin egen dagbok fra det året hun 23 år gammel flyttet til New York, direkte fra Minnesotas prærie. Det ble et skjellsettende år for den unge kvinnen der hun vandret rundt på Manhattan, fattig, sulten og med vid åpne sanser. SH bor i en dårlig leilighet i et slitent strøk. Vegg i vegg bor Lucy Brite, en plaget kvinne. Fortelleren blir besatt av å finne ut hvem Lucy er og hva som er galt. SH er ofte rasende - for ikke å bli sett, å bli tatt for gitt, å bli oversett, å bli fortalt hva som er riktig og galt ¿ for jenter. Dette er, i beste Hustvedt-tradisjon, en feministisk roman. Men den er også full av kjærlighet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 351
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

OUTPOST

A JOURNEY TO THE WILD ENDS OF THE EARTH

Det finnes (heldigvis) ubebodde og uutforskede steder på vår tett befolkede planet, i det som kanskje kan synes å sivilisasjonens siste utposter. Den britiske skribenten Dan Richards har reist til flere av disse stedene og utforsket disse stedenes appell - fra tundraen til fjellet, fra havet til ørkenen. Den utemmede og uberørte naturen har fascinert mennesket i lange tider. 

For de av oss som søker en ekstraordinær stillhet, isolasjon og oppdagelse av "wilderness", trenger man likevel, ironisk nok, å oppsøke menneskeskapt ly for vær og vind. Richards legger ut på en reise fra Cairngorms i Skottland til branntårn i Washington State; fra Islands "gledeshus" til ørkenen i Utah; fra frosne spøkelsesbyer på Svalbard til templer i Japan; Roald Dahls skrivehytte til et fyrtårn i Nordatlantern; Richards utforsker lanskapet som har inspirert forfattere, malere og musikere, og spurt seg selv følgende: hvorfor er vi så tiltrukket av villmarken? Hav kan vi gjøre for å beskytte villmarken? Og hvordan ser fremtiden ut for de siste utpostene?

 

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Canongate
Innbundet: ja
Sidetall: 325
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Landskapet rundt hjemmet til Stephen Gill i Skåne, Sverige, kan bedra; fuglenes aktivitet blir liksom oppløst i det store, flate, åpne landskapet og den store himmelen, og man kan lett få inntrykk av at veldig lite foregår. Men med en anelse om at aktiviteten muligens var mer omfattende enn som så, bestemte Gill seg for å prøve å trekke fuglene ned fra himmelen. I januar 2015 satte han opp en 6 cm tykk, ca halvanen meter høy påle ved kanten av et jorde, rett ved en elv. Ved siden av den plasserte han en annen påle, av samme størrelse, hvor han monterte et kamera med bevegelsessensor. Da han noen dager senere sjekka kameraet, så han at det hadde virka; pålen hadde ledet fuglene ned fra himmelen ved å tilby dem et sted å hvile, spise, stelle ungene og se seg rundt. Bildene var ofte kaotiske, fuglene så deformerte og fordreide ut, men formene og de myke linjene i kroppene deres var slående.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: NOBODY
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: UK

Utsolgt
 

 

HISTORIEN OM ASTA

HVOR DRAR MAN OM DET IKKE FINNES NOEN VEI UT AV VERDEN

Hvorfor skal det være nødvendig å falle ned fra en stige for å skjønne hva som er viktig i livet? Sigvaldi ligger på et fortau i Stavanger, han er en gammel mann. «Min gode Gud, så urimelig jeg har vært i livet», tenker Sigvaldi. Plutselig vil han fortelle om Ásta, datteren. For det er så mye, så fryktelig.
For Ásta beveger livet seg mot katastrofen, igjen og igjen. Foreldrenes ekteskap tar slutt, de som elsker henne forlater henne - eller hun forlater dem. Veien bort fra Island fører til Wien, til kunststudier der, til poeten Jósef og kjærligheten.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 472
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.