NYHETSBREV - 2019-04-08

Nyheter fra Tronsmo!

OBS!! Vi holder stengt i hele påsken, 18.-22. april.
STEIN ROKKAN

FRA PERIFERI TIL SENTRUM

Stein Rokkan introduserte blant annet begrepene "sentrum og periferi" og "motkulturer" for å forstå norsk historie og politisk utvikling. Han var en gründer både i norsk og internasjonal samfunnsforskning og ble en av verdens fremste i faget. I denne biografien får vi et nært bilde av forskeren så vel som mennesket Stein Rokkan: født i Lofoten, oppvokst i Narvik og en lysende begavelse ved universitetet i hovedstaden i krigsårene og like etter. Gjennom sin forskning og teorier om politiske systemer samt sine mange tillitsverv ble han et forbilde innen akademia.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Innbundet: ja
Sidetall: 573
Språk: NO

pris: 549.00
 

 

De har vært skrevet i stein og verd sin vekt i gull. I dag virrer de rundt som symboler uten forankring i den fysiske verden, men regnes likevel som det mest verdifulle vi har.Penger former hverdagen vår, det økonomiske systemet, vårt forhold til andre mennesker og hele sivilisasjonens tenkemåte og moral. Hvorfor har penger verdi? Hvem lager dem? Hva er pengepolitikk, inflasjon og valuta? Hvordan har pengevesenet utviklet seg gjennom historien, og hva slags penger vil vi bruke i fremtiden? Kan penger forandre verden til det bedre, eller gjør de den bare verre? I «hva er PENGER» besvares disse og mange andre spørsmål gjennom en tverrfaglig undersøkelse av fenomenet penger. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Universitetsforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 162
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

BLOD OG BEIN

LIDELSE, LINDRING OG BEHANDLING I NORSK MEDISINHISTORIE
Diverse
Med fler...

Gjennom de siste to hundre årene har den medisinske utviklingen vært omveltende, og vår evne til å behandle og forebygge lidelser er stadig blitt større. I denne rikt illustrerte antologien belyser flere av våre fremste fagformidlere hvert sitt område innen medisin. Tekstene spenner fra fødsel til død, fra ytterst til innerst, fra 1500-tallet til starten av 1900-tallet. Samlet utgjør «Blod og bein» et gripende dokument over store medisinske gjennombrudd, nytenkende og vågale leger og forskere - og ikke minst over hjerteskjærende pasientskjebner.

Med 14 tekster skrevet av: Aina Schiøtz, Mina Adampour, Wasim Zahid, Egil A. Fors, Anne Spurkland, Anne Kveim Lie, Gro Nylander, Preben Aavitsland, Ragnar Stien og Espen Dietrichs, Espen Stueland, Ellen Støkken Dahl, Camilla Stoltenberg,og Hanne Nøkleby, Finn Skårderud, Bjørn Godøy


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Nasjonalbiblioteket
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Den 63 år gamle forfatteren SH finner sin egen dagbok fra det året hun 23 år gammel flyttet til New York, direkte fra Minnesotas prærie. Det ble et skjellsettende år for den unge kvinnen der hun vandret rundt på Manhattan, fattig, sulten og med vid åpne sanser. 
SH bor i en dårlig leilighet i et slitent strøk. Vegg i vegg bor Lucy Brite, en plaget kvinne. Fortelleren blir besatt av å finne ut hvem Lucy er og hva som er galt. 
SH er ofte rasende - for ikke å bli sett, å bli tatt for gitt, å bli oversett, å bli fortalt hva som er riktig og galt for jenter. Dette er, i beste Hustvedt-tradisjon, en feministisk roman. Men den er også full av kjærlighet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Sceptre
Innbundet: nei
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

David Cameron snakket i 2016 om at radikalisering av muslimske menn var knyttet til “tradisjonell undertrykkelse” av muslimske kvinner. Redaktør av denne boken, Mariam Khan, kjente seg ikke igjen i utsagnet, og var ganske sikker på at hun ikke kjente noen som helst som gjorde det. Og hvorfor ble det uttalt av en som hverken var muslim eller kvinne? Nøyaktig hva vil det si å være muslimsk kvinne i vesten i dag? Ifølge media handler det om burkaen. I denne boka, som samler flere essay av ledende muslimske kvinneskikkelser, får du vite hva det egentlig handler om.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Picador
Innbundet: ja
Sidetall: 242
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

ORIGINS

HOW THE EARTH MADE US

Når vi snakker om menneskets historie, fokuser vi ofte på store ledere, massemigrasjoner og avgjørende kriger. Men hvordan har jorda selv vært bestemmende for vår skjebne? Hvordan har planeten vår skapt oss? Som art er vi formet av våre omgivelser.

Geologiske krefter drev vår evolusjon i Øst-Afrika, fjellandskapet medførte utviklingen av demokratiet i Hellas, og i dag følger velgermønsteret i USA formen på en gammel innsjø. Menneskets historie er historien om alle disse kreftene, fra platetektonikk og klimaendringer til atmosfærisk sirkulasjon og havstrømmer. Hvordan er Himalaya forbundet med jordens bane, og til dannelsen av de britiske øyer? Professor Lewis Dartnell forteller oss den ultimate opprinnelseshistorien ved å ta oss med milliarder av år bakover i vår planets fortid. Han orienterer seg mot det punktet der historie blir vitenskap, og ser et stort nett av forbindelser som ligger under vår moderne verden, og som han mener hjelper oss å konfrontere fremtidens utfordringer.

 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Bodley Head
Innbundet: ja
Sidetall: 346
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

I denne boka møter vi et ungt par. De deler hverdager sammen, snakker med hverandre, møter hverandres språk. Med hver sin stemme bygger de det som blir deres felles historie. Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) er en kjent stemme for barn og unge. Hun debuterte som barnebokforfatter i 2014. Dette er hennes første bok for voksne. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 150
Språk: NO

pris: 279.00
 

 

HAPPY EVER AFTER

ESCAPING THE MYTH OF THE PERFECT LIFE

Hva om utdannelse, suksess, ekteskap, barn og helse ikke er de veiene til lykke som vi blir solgt? Hva om du kan gå din egen vei?

Paul Dolan låner fra en rekke studier om velvære, likestilling og diskriminasjon, og bryter ned mytene om våre kilder til lykke, og viser at det kan være mange uventede veier til en lykke som varer. Noen av disse kan være ikke å ta en høyere utdannelse eller velge ikke å gifte seg, å belønne handlinger rotet i egeninteresse, og å bry seg mindre om å leve for evig og alltid. Han ber oss her om å revurdere våre verdier, fri våre sinn fra de "narrative fellene" i konvensjonell visdom, og skrive vår egen versjon av et godt liv, basert på å maksimere positive, meningsfulle erfaringer som genererer nye sosiale fordeler, for å ikke snakke om større toleranse for andre måter å leve på. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Allen Lane
Innbundet: nei
Sidetall: 219
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

REVOLUSJONENS BARN

POLITISKE UTOPIERS MAKT I NORGE:VENSTRESIDEN MELLOM DEMOKRATI OG DIKTATUR 1911-2018
Antonio Elorza
Med fler...

Denne boken belyser venstresidens flørting med og tilslutning til antidemokratiske og totalitære ideer i perioden 1911-2018. Forfatterne, historieprofessorene Stephane Courtois, Antonio Elorza og Torgrim Titlestad og forfatter Frode Fanebust, hevder at det nå er på tide at vi aktivt og pågående belyser vår tids kildemessige forutsetninger slik at vi ser de fortidige parallene til vår egen tid: Totalitære ideologier og tendenser truer alles frihet og menneskeverd, uansett om de springer ut av fascisme, islamisme eller sosialsime. Det er særlig viktig å fokusere på utopienes nærmest religiøes makt over politikken - resultatet er at sannhet og sunn fornuft blir tilsidesatt eller fortiet. Den som kjenner historien vil imdlertid gjenkjenne de totalitære og antidemokratiske ideene.  I sannferdig historiekunnskap ligger en grunnleggende forutsetning for å sikre demokratiske rettsstater i fremtiden.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Omnibus
Innbundet: nei
Sidetall: 323
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Føler du at du slavisk følger en oppskrift uten egentlig å vite hvordan ingrediensene faktisk fungerer? Denne boka tilbyr kunnskapen som trengs for å føle seg friere til å tilpasse seg, eksperimentere og leke med smaker. Boken er organisert inn i 77 "startpunktoppskrifter, som reduserer forskjellige retter fra rundt om i verden til sine bare nødvendigheter, for så å bygge de opp igjen. Under "brød" lærer vi for eksempel at flatbrød, havrekjeks, bokhvetenudler, chapati og tortillas er alle variasjoner av samme tema. Noen få enkle småtriks, og du kan lage brusbrød, scones eller bananbrød, også videre, gjennom brødretter, rører, buljongretter, stuinger, dal, hvor én rett leder til en ny. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 609
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

NEW DAUGHTERS OF AFRICA

AN INTERNATIONAL ANTHOLOGY OF WRITING BY WOMEN OF AFRICAN DESCENT

Denne store internasjonale samlingen viser fram arbidene til mer enn 200 kvinner med afrikansk opprinnelse, og feirer deres bidrag til litteraturen og den internasjonale kulturen. Tekstene formidler søsterskap, hyller de sterke båndene som varer fra generasjon til generasjon, og tar opp de vanlige hindringene som fargede kvinnelige forfattere møter når de tar opp temaer som rase, kjønn og klasse, og diskuterer viktige saker som handler om uavhengighet, frihet og undertrykkelse.

Sedvane, tradisjon, vennskap, søsterskap, romantikk, seksualitet, interseksjonell feminisme, kjønns-, rase-og identitetspolitikk, med mer, utforskes, i et vell av genre; selvbiografi, memoar, muntlig historie, brev, dagbøker, noveller, romaner, poesi, drama, humor, politikk, journalistikk, essays og taler - for å understreke diversiteten og de bemerkelsesverdige litterære kvalitetene hos svarte kvinner som forblir underrepresentert, og hvis arbeider fortsatt er undervurdert, i dag.
 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Myriad Editions
Innbundet: nei
Sidetall: 806
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

KNAKKETIKNAKK (PB)

KORTE FORTELLINGER FRA JAPAN 1895-2012

Denne boka er et funn for alle de som allerede har latt seg fascinere av japansk litteratur, og til de som ønsker å stifte bekjentskap med den. Med 35 glitrende og svært forskjellige fortellinger åpner Knakketiknakk døren inn til en stor og mangfoldig kortteksttradisjon. Hva har opptatt japanske forfattere det siste hundreåret? Hva slags samfunn skrev de i? Hvem var de? Hvorfor skrev de, og hva skrev de om? Denne antologien forsøker å antyde noen svar på  dette, og et omfattende forord setter fortellingene inn en politisk og samfunnsmessig sammenheng. Mange av forfatterne er kjent for norske lesere fra før, andre presenteres her på norsk for første gang.

Her finner vi historier om kjærlighet og familieliv i spenningsfeltet mellom tradisjon og modernitet, rå, kroppslig utforskning av kvinneroller i endring, dystopiske science fiction, studier i nihilisme, meditative  studier av selvet, humoristiske og samfunnskritiske fabelfortellinger, proletarlitteratur, krigskritikk, og katastrofelitteratur fra Hiroshima og Fukushima. Knakketiknakk utfordrer vårt bilde av Japan, av den japanske litteraturen - og hva en novelle er og kan være. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: nei
Sidetall: 641
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

To unge menn søker ro på den polske landsbygda. Det finner de ikke. En lang rekke tilsynelatende tilfeldige og bagatellmessige hendelser flettes sammen i en gåtefull konsekvenskjede der de villeste innskytelser driver handlingen framover. Hendelsene blander seg i en slags forklaret, men uklar enhet, håndgripelig og samtidig ikke, som «stjerner i en konstellasjon». Det hele er skrevet i en særegen og mesterlig prosa, med en kontrollert løssluppenhet få eller ingen gjør Gombrowicz etter.

Kosmos, utgitt i 1965, ble Gombrowicz' siste roman og et høydepunkt i et nyskapende og markant europeisk forfatterskap.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 157
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Hvis du åpnet en lokal avis i den lille byen Amherst, Massachusetts, New England, som Aaron Shuman gjorde en dag, ville du finne en spalte kalt "Politirapporter" - fyndige og ekstraordinært ikkekonkluderende rapporter om forbrytelser, mistenkelige aktiviteter, hendelser og ikke-hendelser fra området i løpet av den siste uka. I SLANT blander Schuman et utvalg av disse utklippene fra 2014-2018 med stille humoristiske fotografier han tok innenfor en liten radius i Amherst fra 2016-2018, som respons på annonsenes utilsiktede platte beskrivelser. Denne sammensetningen begynte etter hvert å reflektere den foruroligende fremkomsten av "fake news", alternative fakta, "post-truth"-politikk og paranoia i Amerika i kjølvannet av valget i 2016. Boka blir en bredere refleksjon over en merkelig, uvirkelig, dissonant og i økende grad skummel bevegelse under overflaten i dagens amerikanske landskap, erfaring og psyke.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Mack
Innbundet: ja
Sidetall: 88
Språk: UK

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.