NYHETSBREV - 2019-03-26

Denne boka inneholder bilder fra Eamonn Doyles tre store prosjekter - og forlengst utsolgte bøker - "i", "On" og "End", inkludert tidligere upubliserte bilder. Doyle tok fotoutdannelse da han var ung, men jobba i musikkindustrien i mange år - hadde sitt eget plateselskap, og arrangerte musikkfestivaler - inntil digitaliseringen av musikken gjorde det vanskelig å fortsette. Da tok han opp kameraet igjen. Doyle er fokusert på D1, sentrum av Dublin - den første boka er fotografert innenfor en kilometers radius fra hjemmet hans - men forteller samtidig en bredere historie om både Dublin og Irland. Gatefotografiene hans er, ifølge Martin Parr, "A singular new vision and an original contribution to the development of street photography". Han styrer unna klisjeer og nostalgi, og bildene har en usedvanlig sterk spenning. Selv mener han at det faktum at han er veldig sjenert er styrende for hvordan han fotograferer; han klarer aldri å gå inn i situasjonene og fotografere dem. Men han ser gatescenene som det motsatte av maleriets blanke lerret - lerretet er allerede fullt, så han isolerer ut mest mulig, og er opptatt av det som ikke er i bildet.  Han ser det uvanlige i det vanlige, og tegner et slående portrett av en moderne og multikulturell hovedstad, både i sterke farger og i hardt svarthvitt.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 272
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

Tittlen Showcaller er et begrep fra teateret som refererer til de performative aspektene ved Chetrit's arbeider, maktdynamikken mellom fotografen og den fotograferte, og i siste instans mellom fotografen og hennes publikum. Boka er sammensatt fra et bredt materiale av arbeider produsert mellom 1994 of 2018, og knytta opp mot en retrospektiv utstilling på Kölnischer Kunstverein i 2018. Den er hennes første bok.

De tidligste arbeidene ble laget da Chetrit var tenåring, og hun stokker og sammenstiller med sikker hånd bilder på tvers av 24 år, og nøytraliserer avstanden mellom familieportretter, tenåringsvenner, intime sexbilder, oppstilte mordscener, stilleben og gatebilder, for å nevne noen få av genrene hun jobber i. Uavhengig av det ulike innholdet og teknikken i bildene, ligger fokuset hennes på å utforske og avdekke de grunnleggende sosiale, konseptuelle og tekniske betingelsene for fotografiet som sjanger. Arbeidet hennes gjennomsyres  av et ønske om å kontrollere kameraets fysiske og historiske begrensninger, å spore dets manipulative potensial, og å stille spørsmål ved forholdet mellom fotograf og subjekt.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Mack
Innbundet: nei
Sidetall: 140
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Alex Majoli har fotografert begivenheter og ikke-begivenheter - politiske demonstrasjoner, humanitære kriser og stille hverdagslige øyeblikk - i åtte år, og over mange kontinenter. Det som samler bildene er en følelse av teater. Av at vi alle er skuespillere, og spiller de rollene som historien og omstendighetene krever av oss. Majolis bilder er resultatet av hans egen rolle. Han går inn i en situasjon ved at han og assistentene langsomt setter opp kamera og lys. Denne aktiviteten er en del av selve skuespillet, observert av dem som til slutt kommer til å bli fotografert. Majoli starter å fotografere, og gir ingen direksjon til menneskene foran kamera. Dette kan pågå i tjue minutter. Eller en times tid. Menneskene rundt dem tilpasser sine handlinger med forventning om bildet som skal bli tatt. De raffinerer kanskje selvbevisst sine bevegelser. Eller kanskje ikke. Representasjonen av dramaet og dramaet i representasjonen blir ett. Blitzen er et øyeblikk, og mye sterkere enn dagslyset, men alt dette lyset gjør verden til natt, eller månelys. Verden ser ut som en opplyst scene. Alt ser ut til å skje ved dagens slutt. Akkurat idet verden burde sove, spiller den seg selv ut i en forsterket forestilling. Vi ser aldri egentlig menneskene eller stedene; vi ser lyset de reflekterer. Og dette lysets karakter påvirker hvordan vi forstår dem.

-David Campany (fritt oversatt)

 

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Mack
Innbundet: nei
Sidetall: 128
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Sorthvitt gatefotografi på sitt beste! Cristina Ferraiuolo har fotografert i sin hjemby Napoli gjennom flere år. Boka portretterer tenåringsjenter - sterke og skjøre - som kjører scooter gjennom gatene i den gamle steinbyen med sin dekadente skjønnhet, nesten som døtrene i sluttscenen i Fellinis Roma.

 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 108
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

ET ÅPENT HUS

GRØNLAND KIRKE 150 ÅR
Magne Geir Bøe
Med fler...

I det gamle Oslo sentrum ligger byens største kirke. Gjennom 150 år har kirken og menigheten i gamlebyen stått sentralt i en rekke sosiale og politiske og bevegelser; fra dannelse av indremisjon, arbeiderbevegelse og fattigkasse fra midten av 1800-tallet, til politisk reaksjon, nasjonalisme og nazifisering i første halvdel av 1900-tallet. Med andre ord, midt i sin tids store begivenheter. 
I den senere tid har Grønland kirke vært den tydeligste eksponenten for kulturelt mangfold i byen. Tittelen Et åpent hus bærer i seg et vitnesbyrd om en radikal åpenhet, en visjon og et engasjement for området. Boken består av et mangfold av stemmer; kristne, muslimer og ateister, som alle har sin plass og rolle i menigheten, og som sammen formidler hva Grønland kirke er i dag. 
Med denne boken ønsker ikke Grønland kirke i første rekke å feire seg selv, men å formidle hva en kirke og en menighet i Oslo by kan være også i fremtiden.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 201
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Satirisk, vittig, overraskende, og genial;  Martin Parr fotograferer - i kjent stil - folk, og det moderne livets eksentriske utslag, med innlevelse og innsikt. Boka gis ut samtidig med Parrs utstilling på National Portrait Gallery i London, og samtidig som Storbritannia vil forlate EU, og den utforsker hva det vil si å leve i en tid preget både av forandring og tilbakeblikk. Å være britisk; den nasjonale identiteten, og dagliglivets ritualer og vaner. Bildene er tatt i løpet av det siste tiåret.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Phaidon Press
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Tristan Gooley blander naturvitenskap, myte, folkelore og reisehistorie for å gi deg denne guiden til hvordan du skal finne veien ute i naturen uten tekniske hjelpemidler, presentert på en enkel og praktisk måte.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Virgin
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

For både venstre- og høyresiden holdes de store multinasjonale selskapene opp som det ultimate uttrykket for den frie markedskapitalismen. Deres bemerkelsesverdige suksess ser ut til å rettferdiggjøre den gamle ideen om at det moderne samfunnet er for komplekst til å underlegges en plan. Men, som Phillips og Rozworski argumenterer, likevel er mye av vestens økonomi i dag sentralt planlagt. Ikke bare er planlegging i stor skala mulig; vi har det allerede, og det virker. Det egentlige spørsmålet er hvorvidt planlegging kan være demokratisk. Kan den formes til å virke til vår fordel?

Boka tar et polemisk sveip gjennom økonomisk teori, beregningskompleksitet, og planleggingens historie, og gjenopptar samtalen om hvordan samfunnet kan utvide demokratisk beslutningstaking til å omfatte alle økonomiske områder. Med utviklingen i informasjoneteknologi de senere tiår og fremveksten av verdensomspennende kollektive foretak, er demokratisk planlegging i menneskehetens interesse viktigere, og nærmere oppnåelse, enn noen sinne.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 248
Språk: UK

pris: 189.00
 

 
Nancy Fraser
Med fler...

Denne boken springer ut fra den nye feministiske bølgen, og fokuserer på at feminismen ikke bare skal kjempe for at kvinner på lik linje med menn skal kjempe om toppstillingene, men også om de 99%  som er underbetalte, undertrykt og utnyttet i mange yrker skal bli rettferdig og likeverdig behandlet. Forfatterne argumenterer for at dette er umulig uten å gå imot kapitalismen, og at feminisme må være både antikapitalistisk, økososialistisk og antirasistisk.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 192
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

En herlig samlebok fra Gutta i trehuset! Her får du de tre første bøkene i serien, pluss masse eksklusivt bonusmateriale. Få svar på absolutt alt du lurte på om gutta i trehuset (men aldri turte å spørre om). Boka er innbundet i (nesten) 100 % ekte haiskinn. Eksklusiv utgave, begrenset opplag! Aldri har så mye moro vært samlet mellom to permer (garanti).


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Fontini
Innbundet: ja
Sidetall: 959
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

LA OSS REDDE VERDEN

50 MORSOMME OG ENKLE TING DU KAN GJØRE FOR MILJØET

En høyaktuell bok for unge lesere Her er massevis av enkle, overkommelige og morsomme tips til hvordan vi kan leve mer grønt og miljøvennlig. Det går an å legge om vaner og endre inngrodde forestillinger. Det finnes alternativer til plast, og der man ikke har noe valg, finnes det mindre ødeleggende måter å kvitte seg med plasten på. Det går an å lage mindre søppel. Og det er ikke umulig å påvirke dem rundt deg; særlig voksne som ikke tar inn over seg hvor viktig dette er. Denne boka gjør det gøy å være miljøkriger!


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet:
Sidetall: 208
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

BREAKING NEWS

THE REMAKING OF JOURNALISM AND WHY IT MATTERS NOW

Rusbridger reflekterer her på sine 20 år som redaktør i The Guardian, og på sine erfaringer med å publisere noen av de mest betydelige nyhetssakene i moderne tid, blant annet Edward Snowdens avsløringer, telefonhackingens kontroverser, WikiLeaks, og "Keep it in the Ground"-kampanjen. I tider hvor USAs president regelmessig lyver til offentligheten og markerer sine kritikere som "fake", og politikere rett ut avskriver meningene til "såkalte eksperter" som søppel, hvor kan man gå for en pålitelig, verifisert kilde til nyheter og informasjon? Hva betyr dette for demokratiet, og hva vil fremtiden bringe? 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Canongate
Innbundet: ja
Sidetall: 440
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

HOW TO HIDE AN EMPIRE

A SHORT HISTORY OF THE GREATER UNITED STATES

USA legger stolthet i å være et suverent territorie, som grenser til Canada i nord og Mexico i sør, med hav på begge sider. Denne boken forteller historien om USA utenfor USA, om erobringene av Alaska, Hawaii, Filipinene og Puerto Rico, samt om mengdene av små øyer og militære baser rundt om i verden. Dette er en lærerik bok om hvordan en moderne form for imperie ble til.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Bodley Head
Innbundet: nei
Sidetall: 528
Språk: UK

Utsolgt
 

 

URBAN WARFARE

HOUSING UNDER THE EMPIRE OF FINANCE

I denne boka viser Raquel Rolnik hvordan finansieringen av boliger har gitt en global krise, etter som modellene for eie av egen bolig, opprinnelig fra USA og Storbritannia, overføres til resten av verden. Denne utviklingen ble først og fremst organisert av de som tjener mest på den; utbyggere og banker, støttet av regjeringsoppnevnte ordninger, som "retten til å kjøpe", subsidier og mikrofinansiering. Med hjelp av eksempler fra Kasakhstan, Indonesia, Chile, Israel, Haiti, Storbritannia og spesielt Brasil, viser hun hvordan våre hjem og nabolag som konsekvens har blitt kapitalismens siste subprime grenseområde.

Denne nyliberale kolonialismen kan erfares først og fremst på bynivå, men også i dagliglivene våre. Bare siden finanskrisen har millioner av mennesker blitt hjemløse, tvunget til å forlate sine hjem pga byutviklingspolitikken og megabegivenheter som Rio World Cup 2013. Disse narrativene veves sammen med teoretiske refleksjoner og empirisk bevismateriale, for å gi en dybdeforklaring på krisen.
Som respons på denne tilstanden reformulerer Rolnik det politiske behovet for aktivisme og motstand. Hun viser at boligpolitikk dypest sett er en global kamp.
 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 372
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Jazzen har en rik forhistorie, også i Norge. Allerede på 1800-tallet opptrådte svarte amerikanere på norske scener - blant annet som musikere og blackface-komikere. De ble møtt med en blanding av fascinasjon og forakt, lovord og latterliggjøring. Grunnlaget for nordmenns holdning til afroamerikansk musikk ble lagt lenge før jazzens gjennombrudd. Denne boken viser en enestående samling av fotografier, musikkanmeldelser og illustrasjoner fra 1800-tallet til starten av 1900-tallet. Disse tidsdokumentene bringer et glemt kapittel i norsk musikk-, kultur- og mediehistorie fram i dagen. "Charleston i Grukkedalen" er en fortelling om rasisme og musikkglede, kulturutveksling og frigjøring i en tidligere udokumentert del av norsk historie.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Nasjonalbiblioteket
Innbundet: ja
Sidetall: 398
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.