NYHETSBREV - 2019-03-19

Nyheter og arrangement på Tronsmo!

Lørdag 23. mars kl. 13.00

Anna Fiske - Hvordan lager man en baby?

Lørdag kommer Anna Fiske på besøk! Det blir lesestund fra hennes nye bok - Hvordan lager man en baby? - og samtale og signering. Boka passer fra 4 år, arrangementet passer for alle. Velkommen!
I Hvordan lager man en baby? tar Anna Fiske for seg spørsmålene alle barn lurer på: 
Hvordan kommer babyen seg inn i mammas mage? Hvem kan lage en baby, og hvordan gjøres det egentlig?
Gjennom lekne og fargerike illustrasjoner viser hun helt konkret hvordan man lager en baby, 
enten det er på den "tradisjonelle" måten eller ved hjelp av prøverør. 
Boka ufarliggjør et evig aktuelt tema, og gir foreldre og barn et glimrende utgangspunkt for videre diskusjon. 
For barn fra 4 år og oppover.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Året er 2057. COMPis, verdens første 100% menneskelignende robot, lanseres for å selges til ungdom som tenger en venn. Men det er ett problem: COMPis er så nerd at ingen gidder å henge med ham. Forskerne innser at kulhet ikke kan programmeres, og bestemmer at roboten må læres opp på gamlemåten. COMPis begynner derfor på skolen for å læres opp i kulhet av skolens kuleste gutt.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 305
Språk: NO

pris: 149.00
 

 

Vinteren 93, en ung europeer lander i New York med noen få dollar i lommen. Han oppsøker det legendariske performance-teateret The Wooster Group, der en Willem Defoe er det naturlige midtpunktet. Selv er han en mann uten fortid, men har vist nok vært delaktig i Sovjetunionens 
fall. Han har ikke noe sted å bo, men en liste med navn til et uoffisielt nettverk av "losjerende" der man kan bo privat og gratis mot vise tjenester. 
Det blir en mørk og surrealistisk historie som utspiller seg et sted mellom drøm og virkelighet, i en nærmest mytologisk New York-setting der absolutt ingenting synes umulig og ingenting skal være uprøvd. Historien er ikke uten tilknytning til Nielsens biografi, men som alltid hos Nielsen; hva er sant og hva er usant, hva er virkelig og hva er drøm, og hvilke splittede personligheter er det som opptrer og hva kan vi stole på?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 194
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

 Dette er den dramatiske historien om den 26 år gamle Kelly Kelleher og hennes liv som passerer revy mens hun venter på drukningsdøden, fastklemt i en bil. Romanen kretser om hvordan Kelly havnet i denne bilen med en rik og mektig senator, om hennes naive forhold til menn som ikke vil henne vel, og om hennes vanskelige fortid. Minnebildene blandes med stadig flere hallusinasjoner ettersom det svarte vannet stiger i bilen og surstoffet forsvinner.

I dag vil nok nye lesere først og fremst assosiere boken med #metoo, men da Svart vann første gang kom ut i 1992, var det mange som forbandt den med Chappaquiddick-ulykken i 1969. Senator Edward Kennedy kjørte utfor og forlot bilen, mens passasjeren hans, en ung kvinne, ble etterlatt for å dø. Også i Svart vann er sjåføren en senator, men Oates har fokus på Kelly, som er selve inkarnasjonen av ung sårbarhet. En sårbarhet man ofte ser hos velutdannede og idealistiske unge kvinner som blir tiltrukket av eldre, innflytelsesrike menn.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 149
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

Boka følger som kjent Ismaels opplevelser om bord på hvalfangstskuta Pequod, kommandert av den monomane kaptein Akab i hans innbitte jakt på den hvite hvalen. Men utover dette utkrystalliserer det seg også en annen søken - mennesket, tvunget ombord på en ferd som blir et stort mysterium.

"Bjørn Alex Herrman maktet å gjøre Melvilles språk fullt av liv og poesi på norsk, ikke minst takket være et rikt vokabular og en imponerende oppfinnsomhet i valg av ord og uttrykk."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Det er ikke ofte vi opplever at en roman oversatt til norsk kan kalles et kunststykke. Denne er det."
Jonny Halberg, MorgenbladeT


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 729
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Marerittet ingen forelder kan utholde. Saken ingen etterforsker kan løse. Tvisten ingen leser kan forutse. I fem lange januardag er i 1989 satt foreldrene til en syv år gammel skolejente i Tokyo og lyttet til kravene fra datterens kidnapper. De skulle aldri igjen se datteren I live. I de fjorten årene som fulgte har det japanske folk lyttet til politiets unnskyldninger. Folket skulle aldri glemme den slurvete etterforskningen som ble kjent som «seks fire». De skulle aldri tilgi myndighetene deres fiasko. I en uke mot slutten av 2002 oppdager politiets pressetalsmann et misforhold i den snart foreldede saken. Han kunne aldri ha forestilt seg det han snart skal avdekke. Han ville aldri ha undersøkt hvis han visste hva han skulle finne.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 717
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

«Jeg vil en tanke» er et utvalg av Gunnar Björlings dikt til norsk, fra debutsamlingen «Vilande dag» (1922), til hans siste bok «Du går de ord» (1955). Björling søker å formulere det uformulerbare, og det er tiltalen som er det sentrale i hans diktning. Han er radikal i sin omgang med språket, og en særegen, ugrammatisk anvendelse er karakteristisk for hans lyrikk.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Kolon
Innbundet: nei
Sidetall: 187
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

De voksne i Mis familie krangler og elsker og forlater hverandre og trygler om tilgivelse. Hver søndag leser morfar katekismen hjemme i Malurtveien, hvor Mi bor når moren er på turné. Mis far har stilt klokka etter Amerika-tid, han venter på telefon fra Hollywood.Mi er forberedt på katastrofe. Hun har vokst opp med fortellingene om ulykke, den slo inn i familien på 1920-tallet da Mis oldemor var nygift, og har ikke sluppet taket siden. Man må passe seg for bilene, for vannet, aldri se fremmede i øynene.
Nå er det Mi som skal være den voksne. Under senga har hun en kasse, med gaffateip, hermetikk, munnbind. Mannen hennes, Leo, skjønner ikke alvoret - at ulykken når som helst kan dukke opp igjen, at de to små barna deres er i konstant fare. Leo ligger som et fjell under dyna, aldri er han nær nok for henne, aldri tilstrekkelig oppmerksom. Men endelig ser katastrofen ut til å ramme også dem. 
"Malurtveien 10" er en medrivende roman om en katolsk familie i fem generasjoner, om ulykkene som sendes videre og bølger gjennom dem alle, og om å være den som hele livet påtar seg å avverge den neste.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 267
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Naïma arbeider på et fint galleri i Paris og lever stort sett et spennende liv. En dag ber sjefen hennes henne om å reise til Algérie. Plutselig går det opp for henne hvor lite hun vet om familiens historie og landet de en gang forlot. Det har aldri vært noe annet enn et bakgrunnsteppe uten betydning.
Bestfar Ali var fjellbonde i Algerie, og ble tvunget ut av landet da franskmennene tapte krigen. Slik var det for mange algeriere, som hadde samarbeidet med okkupantene. De ble kalt harkier.
I Frankrike ble de satt i leire, før de befolket de nybygde drabantbyene og måtte ta til takke med de dårligste jobbene. Tre generasjoner senere er alt endret, men hvordan skal man kunne forstå sin egen historie når ingenting er blitt fortalt.
Alice Zeniter har skrevet en kraftfull og modig fortelling som er mer aktuell enn noen gang. Den handler om å være fengslet av sin fortid. Men også om friheten til å være seg selv, utover både sosiale og private stengsler. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 503
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Novellesamlingen Mouthful of birds borer dypt ned i den menneskelige psyke, slik den også vil gjøre med leserens. Schweblins språk og historieplot hjmsøker og hypnotiserer i fortellinger om kvinner på randen av stupet, menn som er snudd opp-ned, den fysiske verden i kollisjon med virkeligheten. Verden slik vi tror den er, viser seg å være noe helt annet. Våre vante forestillinger om hvordan mennesker handler, elsker og kjenner frykt snus på hodet. Alle Schweblins karakterer i disse novellene må forvente det uventede, enten det er en familie som faller fra hverandre, et barn som transformeres, et spøkelsesaktig marerittlandskap eller en morder. Under Schweblins noveller hviler fornemmelsen av en søvnløs natt, der hver skygge og dump i mørket kan få uante betydninger. Leserens puls øker. Skillelinjene mellom det virkelige og det uvirkelige hviskes ut. 

Samanta Schweblin har tidligere utgitt den kritikerroste Fever Dream. Hun har vunnet en rekke priser og i følge Granta er hun en av de 25 viktigste spansketalende forfatterne under 35 år.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Riverhead Books
Innbundet: ja
Sidetall: 229
Språk: UK

pris: 279.00
 

 

I denne slående debutboken forteller Emilie Pine om hvordan det er å være kvinne i den moderne verden. Hun skriver radikalt ærligt om fødsel, død, infertilitet og om å ta seg av en alkoholisert far. Hun skriver kompromissløst om tabuer rundt kvinnekroppen og  kvinnelig smerte, om seksualisert vold og selvskading. Boka er klok, etterteksom, og mot alle odds gledelig. Den er ikke bare et portrett av forfatteren, men av en hel generasjon.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Hamish Hamilton
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

BLOD OG BEIN

LIDELSE, LINDRING OG BEHANDLING I NORSK MEDISINHISTORIE
Diverse
Med fler...

Gjennom de siste to hundre årene har den medisinske utviklingen vært omveltende, og vår evne til å behandle og forebygge lidelser er stadig blitt større. I denne rikt illustrerte antologien belyser flere av våre fremste fagformidlere hvert sitt område innen medisin. Tekstene spenner fra fødsel til død, fra ytterst til innerst, fra 1500-tallet til starten av 1900-tallet. Samlet utgjør «Blod og bein» et gripende dokument over store medisinske gjennombrudd, nytenkende og vågale leger og forskere - og ikke minst over hjerteskjærende pasientskjebner.

Med 14 tekster skrevet av: Aina Schiøtz, Mina Adampour, Wasim Zahid, Egil A. Fors, Anne Spurkland, Anne Kveim Lie, Gro Nylander, Preben Aavitsland, Ragnar Stien og Espen Dietrichs, Espen Stueland, Ellen Støkken Dahl, Camilla Stoltenberg,og Hanne Nøkleby, Finn Skårderud, Bjørn Godøy


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Nasjonalbiblioteket
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

I 2014 skrev Francis Fukuyama at amerikanske og globale institusjoner var i forfall, da staten ble fanget av sterke interessegrupper. To år senere ble hans spådommer utløst av en rekke politiske utenforstående, som har økonomisk nasjonalisme og autoritære tendenser, og som truer med å destabilisere hele den internasjonale ordningen. Disse populistiske nasjonalistene søker direkte karismatisk forbindelse til "folket", som vanligvis er definert i smale identitetsbetingelser som gir et uimotståelig kall til en gruppe og utelukker store deler av befolkningen som helhet.
Kravene til identitet gir mye av det som skjer i verdenspolitikken i dag. Den universelle anerkjennelse som det liberale demokratiet bygger på, har blitt stadig mer utfordret av restriktiv anerkjennelsesformer basert på nasjon, religion, rase, etnisitet eller kjønn, som har resultert i anti-innvandringspopulisme, oppgangen til et politisert islam, det splittede miljøet på mange høyskoler, og den farlige fremveksten av hvit nasjonalisme.

Boken er en advarsel om at vi dersom vi ikke gir en universell forståelse av menneskelig verdighet, vil vi dømme oss til kontinuerlig konflikt.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Dreyer
Innbundet: ja
Sidetall: 204
Språk: NO

pris: 179.00 379.00
 

 

En samisk verdenshistorie følger sporene etter samene som reiste ut og oppdaget verden. De lot seg stille ut på verdensutstillinger og i zoologiske hager. Interessen fra publikum var voldsom, og samene ble flittig benyttet i den globale reklameindustrien. De var eksperter på overlevelse i ekstremt ugjestmilde strøk og ble polarhelter. En samisk verdenshistorie er en bok som ikke er skrevet tidligere.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 496
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

EN UVANLIG SPION

FRODE BERG, NORSK ETTERRETNING OG SPØKELSENE FRA DEN KALDE KRIGEN

Dramatisk og høyaktuelt om spionanklagede Frode Berg
5. desember 2017 ble den pensjonerte norske grensevakten Frode Berg arrestert for spionasje i Moskva. Like etter så vi bilder av en trist Frode Berg bak russisk gitter, uvante omgivelser for den godslige bestefaren og lederen for menighetsrådet i Sør-Varanger. Det var første gang en nordmann hadde fått en slik siktelse mot seg i Russland. Pinlig nok for Norge kunne mye tyde på at FSB har rett i sin sak. 

TV 2-journalist Øystein Bogen har fulgt Russland tett i 20 år. Han har møtt Frode Berg flere ganger, og vært til stede på alle fengslingsmøtene. Her viser han det historiske og politiske omrisset bak saken, samtidig som han tegner et nærbilde av Frode Berg. Hva var det som drev Berg til å legge ut på et oppdrag som dette? Hvorfor valgte E-tjenesten å utsette ham for en slik vanvittig risiko? Hva har det offisielle Norge gjort for å løse floken, og vil Berg noen sinne kunne vende hjem?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 247
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.