NYHETSBREV - 2019-01-29

Arrangement og nyheter på Tronsmo!

-Bygården - Om boligpolitikk i Oslo

Torsdag 7. februar kl. 17.00

Tronsmo bokhandel og Forlaget Manifest inviterer til samtale: 

Hvordan har det seg at bolig gikk fra å skulle være et hjem, til å bli et spekulasjonsobjekt? Hvordan påvirker boligmarkedet oss og ønsket om et sted å bo våre liv? 

I panelet:
- Mirjam Sorge Folkvord og Brian Cliff Olguin, forfattere av Bygården
- Jardar Sørvoll, boligforsker ved OsloMet
Samtalen ledes av Ingrid Wergeland, Manifest Tankesmie

Gratis og åpent for alle som alltid. Velkommen!
BYGÅRDEN

HISTORIER OM DRØMMER, VIRKELIGHET OG NORSK BOLIGPOLITIKK

I Bygården tar Mirjam Sorge Folkvord og Brian Cliff Olguin oss med inn bak gardinene i en bygård på Torshov i Oslo. 
I møte med menneskene som bor der, forteller de historien om norsk boligpolitikk og en bygård som i nesten hundre år har vært i kommunens eie, men som nå står overfor et tidsskille. Det er en historie om fortid og nåtid, om marked og velferdsstat, om de som er innenfor og de som faller utenfor. Det er også en historie om hvordan boligpolitikken påvirker oss alle, og hva vi gjør for å sikre de mest sårbare blant oss et godt sted å bo.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 187
Språk: NO

Utsolgt
 

 

MENS JEG HAR DERE HER

ELLER OM DET Å BLI GAMMEL

En reflekterende dagbok om det å eldes - en poetisk og selvutleverende vandring gjennom alderdommens prøvelser, holdt i det forfatteren kaller 'en sosialrealistisk, sludrende tone'. Leseren får dele de store og - ikke minst - de små tanker om å bli gammel, om å bli noe annet enn man var, formidlet med en (straks) 80 år gammel manns ærlighet og uslukkelige nysgjerrighet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 176
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Suzanne Brøgger har skrevet sammen tre av sine selvbiografiske bøker til en ny roman som nærmest utgjør en livsfilosofi. Hun ser tilbake på oppveksten i Thailand, jakten på en pelshatt i Jerusalem, en grenseløs forelskelse i København – det handler om frihetslengsler, livslyst, eksperimenterende sexliv og det å leve så tett på virkeligheten som mulig. Koral er en personlig fortelling om kjærlighet, seksualitet og frigjøring – en bok om hva det innebærer å være menneske, hva det innebærer å gi seg hen. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

FRANTUMAGLIA

TANKAR, BREV, INTERVJU

Ei heil verd har lese Elena Ferrantes romanar frå Napoli. Endeleg kjem boka der vi får møte forfattaren, i skrift, på heimebane. Dette er rike og kloke essayistiske tekstar og det næraste vi kjem verdsforfattaren.

Boka tek oss med til arbeidsrommet til Elena Ferrante, ein kompromisslaus forfattar med ein altomfattande lidenskap for litteratur. I brev, intervju og essay snakkar ho om korleis bøkene blir til, og kvifor det er heilt nødvendig at ei bok får leve sitt eige liv – frigjort frå forfattaren. Ho drøftar tema ho er oppteken av, blant anna morskap, feminisme, psykoanalyse, film og litteratur. Ho skriv om barndommens mektige lager av fantasi og førestillingar, og om minnefragment – og frantumaglia – som blir til forteljingar.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 435
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

HOT CLUB DE NORVEGE

40 ÅR PÅ VEIEN MED DJANGO

En lekker billedbok om Hot Club de Norvège i anledning det forestående 40-års jubiléet.
Boken forteller historien om Hot Club de Norvèges usannsynlige reise fra gatemusikanter på 70-tallet, via pådrivere innen oppblomstringen av Djangomusikken blant sigøynerne på 80-tallet, internasjonalt gjennombrudd på 90-tallet, og verdensrekord i turnering på 2000-tallet!


Boken er i stort format, og med flere hundre tidligere upubliserte bilder, plakater, avisutklipp, plateomslag og memorabilia. Vi får være med på alle de fantastiske samarbeidsprosjektene med Lillebjørn Nilsen, Løver & Tigre, Angelo Debarre, Jimmy Rosenberg, Symfonisk Django, mm. Vi er med i turnébussen rundt i verden, og er flue på veggen i platestudio. Hot Club de Norvège regnes internasjonalt som Djangomusikkens originale pionerer, og denne fantastiske boken forteller det hele.

Boken utgis i forbindelse med 40-årsjubileet som skal feires med en egen dag på Djangofestivalen. Det blir konsert  24. januar 2019 kl 20.00.med Hot Club de Norvège pluss gjester; Raphaël Faÿs, Ola Kvernberg og storbandjazz med Det Norske Blåseensemblet!
Forhåndsbestill nå, så får du nummerért og signért bok (med kr 100.- i rabatt) og blir invitért til en eksklusiv meet-and-greet Hot Club de Norvège en time før ordinært innslipp på Djangofestivalen!


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Den Gyldne Banan
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: NO

pris: 399.00 499.00
 

 

Arild Reins Rotteland kan leses som en frittstående fortsettelse av den kritikerroste Stavangertrilogien.

I denne romanen nærmer finanskrisa i 2008 seg med stormskritt. Investoren Frank Hammer utnytter alt og alle rundt seg. Ronny har begynt å håve inn penger i firmaet hans. Frank, Ronny og andre kollegaer frekventerer regelmessig en illegal strippeklubb. Her arbeider danseren Nadia. Romanens fortellerstemmer veksler mellom Ronny og Nadia og leseren får dermed et innblikk i en nesten uvirkelig verden, som likevel er integrert som en skyggeside i den norske hverdagen. Hvor lenge kan Nadia holde ut livet hun lever? Hvor lenge kan Ronnys opptur vare?


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 182
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

INNLEID OG UNDERBETALT

UNDERCOVER I ET ARBEIDSLIV UTEN RETTIGHETER

Journalist James Bloodworth tilbrakte seks måneder undercover i noen av Storbritannias mest utmattende jobber. Han var løsarbeider på et Amazon-lager, var sin egen «sjef» som Uber-sjåfør, telefonselger og ansatt på nulltimers-kontrakt i eldreomsorgen.

Han bor i kollektiv sammen med kolleger fra Øst-Europa i råtne leiligheter, der det fyker kakerlakker over gulvet. Det eneste som duger når nok en slitsom arbeidsdag er over, er junk food og alkohol. Bloodworth tjener så vidt nok penger til å overleve.

Helt fra Margaret Thatchers tid har det tradisjonelle arbeiderklassesamfunnet blitt undergravd i Storbritannia. Der man før hadde sterke fagforeninger, verdighet og framtidshåp, har man nå underbetalte jobber uten sikkerhet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 253
Språk: NO

pris: 179.00 349.00
 

 
Iben Sandemose
Med fler...

I denne boken får du vite hva hjernen gjør med musikk og hva musikk gjør med hjernen. Du kan følge tonens vei fra musikkinstrumentet, via ørets fascinerende bearbeiding av tonen og derfra helt inn til følelsene utløses i dypet av hjernen vår. Du kan også lese om forskning på bruk av musikk i behandling av sykdommer som demens og Parkinsons sykdom, i opptrening etter hjerneslag og som terapi ved psykiske lidelser.

Boken egner seg for alle som er glad i musikk og vil forstå mer av dens magiske kraft og fantastiske virkning på hjernen.

Illustrasjoner ved Iben Sandemose.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 250
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Folkedikting til kvardagsfest og nattleg høgtid.

I Einar Øklands nye diktbok får du mellom anna servert lyriske hermer, gåter, ordtøke, kvad, stev og prosaiske notisar. Desse tekstane kan brukast til seriøs ut- eller innvortes sjølvmedisinering eller som sjølvforsvar.

 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Samlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 132
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

NO HUMAN IS ILLEGAL

AN ATTORNEY ON THE FRONT LINES OF THE IMMIGRATION WAR

I No human is illegal tar advokat J.J. Mulligan Sepulveda et gjennomtrengende oppgjør med asyl- og innvandringsdebattendebatten i et Amerika der gensene stenges og fiendtligheten mot innvandrere øker. Han er selv barn av spansktalende immigranter og jobber ved Immigration Law Clinic, California. Gjennom sin kamp har han oppsøkt mottakssentre i Texas, han har forsvart og kjempet for udokumenterte immigranter i rettssaler og utsatt seg for de skyggeverdner som finnes i randsonene av immigrasjonspolitikken som føres i dagens USA. No human is illegal er et vitnesbyrd om en advokats kamp for å bevare og opprettholde anstendigheten, håpet og loven for alle dem som søker et bedre liv.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Melville House Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 235
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

DREAMERS

WHEN THE WRITERS TOOK POWER - GERMANY, 1919

Ved slutten av første verdenskrig i Tyskland organiserte Kurt Eisner en revolusjon som raste monarkiet og opprettet fristaten Bayern. Han ble senere myrdet og revolusjonen feilet. Men mens drømmen levde, var det forfattere, poeter og andre intelektuelle som ledet an, som Thomas Mann og Rainer Maria Rilke, i tillegg til Eisner selv og mande andre prominente figurer. Forfatteren skildrer denne delen av historien med stor innlevelse og viser hvordan en liten gruppe mennesker kan endre verdens gang i stor grad.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Pushkin Press
Innbundet: ja
Sidetall: 253
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

ANTISEMITISM

HERE AND NOW

Antisemittismen er igjen på fremmasj over hele Europa, både blant venstreradikale og høyrekstremister. I Antisemitism - here and now, stiller Lipstadt det enkle, men grunnleggende spørsmålet: Hvor kommer alt dette hatet fra? Videre undersøker hun om det finnes en signifikant forskjell i venstrevridd og høyrevridd antisemittisme. Hvilken rolle har anti-zionist bevegelsen spilt? Og ikke minst, hvordan kan vi demme opp for hatet som igjen manifesterer seg? I en rekke brev skrevet til en fiktiv student og en fiktiv kollega, som begge er perplekse og fortvilet over situasjonen, gir Lipstadt sine egne svar og argumenter. Analysene hennes fremstår som kontroversielle, rasjonelle og briljant gjennomtrengende.

Deborah E. Lipstadt er prisvinnende historiker og Antisemitism har fått strålende kritikker: "A leading scholar of Judaism explores just about every manifestation of contemporary antisemitism, with plenty of history included for context...A tour de force approachably presented." KIRKUS REVIEW


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Schocken
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: UK

pris: 279.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.