NYHETSBREV - 2019-01-22

De Geer, Hemmingsson og Lundkvist + andre nyheter!

Onsdag 23. januar kl. 17.00 

Carl Johan De Geer, Nina Hemmingsson og Gunnar Lundkvist på Tronsmo!

Vi er helt koko gira over det storfine besøk som er på gang og 
å klype seg i armen holder ikke, her må vi klype oss i hele sanseapparatet!
Carl Johan De Geer, Nina Hemmingsson og Gunnar Lundkvist er tre av Sveriges mest unike, moderne kunstnere/tegnere/forfattere. De kommer til Tronsmo for å samtale/foredra/enetale om sine seneste utgivelser og sine kunstnerskap. Redaktør/utgiver Thomas Olsson fra Orosdi-Back holder styringa! Enkel servering og rikt innhold.
MØT OPP ELLER ANGRE FOR ALLTID!
Som ung mann på 60-tallet ble De Geer trukket inn i en virvelvind av engasjement. Kretsene rundt ham ville ta avstand fra tradisjoner og fra det de kalte borgerlighet i egen slekt. Denne kunstboka samler mange av De Geers verker og tanker og frigjørelse mellom to stive permer.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Orosdi-Back
Innbundet: ja
Sidetall: 120
Språk: SE

pris: 149.00 299.00
 

 

Rakel har aldri forstått hvordan man får venner. De beste vennene hennes er bokstavene, tallene og fantasivennen David. Dessuten har hun et stort talent for misforståelser. Der andre ser fergekryss på fjorden, ser hun fergekyss. Når hun flytter til Oslo for å studere, møter hun matematikkprofessoren Jakob. Han arbeider med en roman om Sofja Kovalevskaja, den første kvinnen som ble professor i matematikk. Hun hadde et nært forhold til veilederen sin, og Rakel og Jakob innleder også et hemmelig kjærlighetsforhold. Men Rakel blir syk, og fra sengen fabulerer hun om Sofjas liv. Kan Sofja hjelpe henne med å forstå seg selv og forholdet til verden og kjærligheten? Lene din ensomhet langsomt mot min er en usedvanlig vakker, sår og morsom roman om å finne mening og sammenhenger akkurat når man trenger det.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 305
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

I en provinsby et sted på Sjælland begynner en seksten år gammel jente på gymnaset. Moren skulle egentlig ha vært på arbeid i parfymeriet på torget. Og jenta skulle egentlig ha vinket til henne på vei til bussen om morgenen. Men dette året er ingenting som det egentlig skal være. "de" er en skildring av et mor-datter-forhold. Det er en fortelling om sykdom og kjærlighet og om å gå på gymnaset på åttitallet. Om ønsket om å kunne formulere seg i lengre setninger. Og det er en fortelling om å holde fast, og å slippe når man må. Med humor og alvor og dirrende ømhet skriver Helle Helle fram et portrett av en ung jente på vei inn i voksenlivet. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 156
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

I blått er en siterende, undrende og påståelig meditasjon over temaene sorg, sex og fargen blå. Gjennom 240 poetisk-filosofiske bemerkninger undersøker Nelson sin egen sorg og tapsfølelse gjennom kulturhistoriens, skjønnlitteraturens, naturvitenskapens og populærkulturens blå prisme. 
Den amerikanske forfatteren Maggie Nelson (f. 1973) har gitt ut ni bøker, som fordeles i sjangerne dikt og sakprosa. Argonautene (2015, Pelikanen 2017) ble et gjennombrudd og vant National Book Critics Circle Award. I blått (Bluets) kom første gang i 2009 og regnes som en litterær kultfavoritt.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 93
Språk: NO

Utsolgt
 

 

YOU AND I EAT THE SAME

ON THE COUNTLESS WAYS FOOD AND COOKING CONNECT US TO ONE ANOTHER

Gjennom nitten engasjerende og tankefulle essays og historier viser You and I eat the same hvordan matlagning og måltider binder oss sammen, på tross av kulturelle og politiske ulikheter.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Artisan
Innbundet: ja
Sidetall: 216
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

EN ANNEN VERDEN

RO OG REFLEKSJON I TOR ULVENS FORFATTERSKAP

Tor Ulvens (1953-95) forfatterskap rommer store kontraster og svimlende tidsperspektiver, mot og frykt, desperasjon og kontroll. Men Ulven har også blikk for de dagligdagse situasjonene vi inngår i, og hvordan det eksistensielle alvoret kan slå oss nettopp i disse situasjonene. Og fremfor alt er han en forfatter som søker ro i en urolig verden, hele tiden klar over at den menneskelige bevisstheten er kjennetegnet ved at den har uroen nedfelt i seg.
Anemari Neples bok setter søkelys på dette paradokset i Tor Ulvens forfatterskap. Hun viser hvordan Ulven leder leserens oppmerksomhet vekk fra det dagsaktuelle jaget og inn i et annet spor hvor vi betrakter innsikter som er utenfor rekkevidde, og som vi ikke kan nå - men som vi kan dikte, som vi kan lytte etter og som vi kan meditere over. Boken presenterer lesninger av tekster som i liten grad har vært tema i den tidligere resepsjonen, og materiale som aldri tidligere har vært offentliggjort.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 263
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

New York, 1980-tallet. En voksen datter og hennes aldrende mor går sammen. De krysser byen på tvers og på langs mens de snakker, krangler og minnes datterens oppvekst i en leiegård i arbeiderklassestrøket Bronx: den vakre nygifte damen ovenpå som brukte branntrappa for å komme seg forbi en låst inngangsdør, den elendige husholdersken som aldri holdt opp med å husholde, kvinnen som hver kveld vandret fram og tilbake i lyset fra gatelyktene, og Nettie - den rødhårede ukrainishe som brukte livet på å forsøke å komme seg ut av moderskapet. 

"Heftige bånd" er en collage av fortellinger om arbeidernes og immigrantenes New York på 1940-tallet - og om kvinnene som formet Vivian Gornick. Forfatteren skriver saftig og presist om kvinnelige erfaringer og begrensninger, om løsrivelse og ulevd liv, og hun skriver varmt og rasende om de bestandige båndene mellom en mor og en datter. 

Forord av Per Petterson.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 226
Språk: NO

pris: 179.00 379.00
 

 

Kate Bush sine tekster utvalgt av henne selv, med et omfattende forord av David Mitchell. Kate Bush er en av vår tids største musikalske ikoner og har påvirket utallige artister, forfattere og kunstnere gjennom sitt arbeid på og utenfor scenen.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: faber and faber
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

Den legendariske japanske fotografen Daido Moriyamas aller første fotobok, Japan, a Photo Theater, en endelig tilgjengelig igjen, i fornyet utgave! Først utgitt i 1968 - året da også det innflytelsesrike magasinet Provoke ble lansert - og allerede her fotograferer Moriyama i sitt senere så gjenkjennelige visuelle språk. Moriyama begynte å fotografere medlemmer av en omreisende teatergruppe på invitasjon av den japanske forfatteren Shuji Terayama, og la til bilder av kortvokste showdansere, strippeklubber, gatekunsnere, beholdere med fostre lagt i formaldehyd, og andre motiver.

Denne utgaven er den første som også inneholder engelske oversettelser av Shuji Terayamas tekster. Boken er utgitt i et begrenset opplag på 700 eks, of alle er nummerert og signert av Moriyama.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: GETSUYOSHA + BOOKSHOP M
Innbundet: ja
Sidetall: 232
Språk: UK

pris: 999.00
 

 

CATCH 67

IDEEN BAK DEBATTEN SOM SPLITTER ISRAEL

Siden seksdagerskrigen i 1967 har det pågått en debatt i Israel om hvorvidt landet skal beholde områdene som ble erobret i krigen, eller om man skal trekke seg helt eller delvis tilbake. Dette utgjør et stort dilemma i israelsk politikk, og høyre- og venstresiden i Israel gir helt ulike svar på utfordringen.

Goodman hevder at begge sider har rett, og han konkluderer med at konflikten ikke kan løses. Han er likevel forsiktig optimist og beskriver hvordan konfliktens omfang kan reduseres rent praktisk. Gjennom politisk og filosofisk analyse finner Goodman nyanser i handlingsrommet som fremhever pragmatisme, i en konflikt der en omfattende løsning virker umulig. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Dreyer
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

I denne boken presenterer og diskuterer Jørgen Pedersen en rekke teorier som gir forskjellige svar på hva et rettferdig samfunn er, og hvordan godene fordeles i et slikt samfunn. Teoriene spenner fra høyre til venstre, fra forsvar for minimalstaten til moderne forsvar for sosialisme. En av de viktigste og mest omdiskuterte måtene å fordele på er gjennom skatt. Derfor gir boken også en oversikt over sentrale sider ved det norske skattesystemet og en innføring i argumenter for og mot inntektsskatt, formuesskatt, arveavgift og andre skatter. Boken er skrevet for studenter i statsvitenskap, filosofi og økonomi, og for alle med interesse for spørsmål om rettferdig fordeling.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Fagbokforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 274
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

TRÆRNES HEMMELIGE LIV

SKOGEN I BILDER, EN ILLUSTRERT GUIDE TIL EN VIDUNDERLIG VERDEN

Det foregår forbløffende ting i skogene våre: trær som kommuniserer med hverandre, trær som vokter og tar kjærlig ansvar for barna sine og dessuten ser etter sine skrale, gamle naboer, trær fulle av følelser, empati og hukommelse. Høres dette utrolig ut? Kanskje det, men det er sant! 

Dette er den illustrerte utgaven, morsomt skrevet og en bok som lar oss se skogene våre med helt nye øyne.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 166
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Kunstbok med mange av Terje Nicolaisens verker på papir, samlet for første gang i hans første internasjonale bok.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Kerber Verlag
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: UK

pris: 449.00
 

 

Når jeg drikker er er diktsamling om å drikke, om å være avhengig, om smerten og annerledesheten som følger i avhengighetens kjølvann. Svedmans språk er konkret, presist, avdempet og innimellom lekent og poetisk.

Martin Svedman debuterer med denne samlingen.

moren min

tror at drikkingen min 

er hennes feil

orker knapt

stå opp av sengen

har mistet interesen for

nevøene mine

søsteren min

jeg tar mye plass 

i familien


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 126
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Claudio Magris, professor i tysk litteratur og en av Europas fremste nålevende forfattere, har med sin siste roman, Tiltale frafalles, skapt det en samlet europeisk kritikerskare kaller et mesterverk - "en genial litterær prestasjon, en opplevelse av de sjeldne." Handlingen utspiller seg i Trieste, der en merkelig mann har viet livet sitt på å samle krigsgjenstander. Målet er å skape et universelt krigsmuseum - slik at bare freden til slutt står igjen. Men museet brenner ned. Alle levninger overlates til ruinene. Kunsthistorikeren Luisa Brooks starter en febril og intens redningsaskjon. Gjennom hennes besettelse tas leseren med på en feberaktig reise gjennom krigens og siviliasjonens historie. Tiltale frafalles er en kompleks og besettende fortelling om den europeiske historiens viktigste og vanskeligste temaer: utbytting og undertrykkelse, kamp og død, sannhet, hukommelse og rettferdighet. For Luise Brooks blir letingen i askeruinene også en dypt personlig reise, fordi hun oppdager at svaret om hvor det ble av hennes jødiske mormor kanskje finnes i levningene. 


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 368
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.