NYHETSBREV - 2018-12-10

Gavetips, signeringer og nyheter fra Tronsmo!

Tirsdag 11. desember kl. 15.30 - 16.30

Signering og Q&A med Tore Skeie

Historiker Tore Skeie er aktuell med boka Hvitekrist om Olav Haraldsson, som har høstet strålende anmeldelser i pressen. Og vi er like begeistret! Møt han hos oss tirsdag 11. desember for en uhøytidlig Q&A og kjøp med deg signerte eksemplarer av en av høydepunktene av årets sakprosautgivelser! Hvitekrist der altså!

Signering - Sabotør

Onsdag 12. desember kl. 15.00 - 16.00

Ikke saboter jula - sikre deg signerte eksemplarer av Sabotør! John S. Jamtli signerer bøker til deg.
HVITEKRIST ( KONGENS TID I )

OM OLAV HARALDSSON OG HANS TID

Første bind i serien Kongenes tid. Olav Haraldsson (ca. 995-1030) åpner denne storslagne og ambisiøse fembindsserien om Norges store viking- og middelalderkonger. 
På begynnelsen av 1000-tallet raste maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Angelsaksernes konge, Æthelred, var herre over et England som var rikt på gull og sølv, men også ustabilt og fullt av egenrådige stormenn. Fra Danmark forsøkte den unge danekongen Knut å erobre hans land, og risikerte hele sin framtid i forsøket. Midt mellom dem sto den ambisiøse norske vikingkongen Olav Haraldsson, en mystisk skikkelse som etter sin død skulle bli til Olav den hellige. Han hadde sin egen agenda. 
Tore Skeie spenner opp det store lerretet og tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongeriket Norge var i støpeskjeen. Mens krigsherrer manøvrerte, allierte byttet side og store sølvskatter skiftet hender, bredte vold, brutalitet og ødeleggelser om seg. Samtidig spredte kristendommen seg i de nordiske landene og skapte langsomt en ny samfunnsorden. Hvitekrist gir et friskt blikk på norgeshistorien, hvor vikingtidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i større europeiske kontekster og sammenhenger. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 310
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Vi sakser fra det særdeles uavhengige og rasende dyktige Grendehus Animasjon:

"Bygdedyr og Heidersmenn er VERDENS første animerte musikkalbum!

Finnes i  et begrenset opplag på 500 DVDer i vakre sigaresker. Inkludert i prisen medfølger den lokale lokalavisen Øvre Ål Tidene".

Grendehus finner dere her: 

https://www.facebook.com/Grendehusanimasjon/

 

 

 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Eget
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

De fleste borgere i vestlige demokrati kunne inntil sett for seg at slutten for demokratiet var langt unna, men med Brexit, Trump og paranoid populisme kan realiteten vise seg å bli en annen veldig mye snarere. Alle politiske systemer ender før eller siden, og David Runciman viser med denne boken hva som er faresignalene og hva som kan komme etterpå.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Allen & Unwin
Innbundet: ja
Sidetall: 249
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

I Om å skrive utforskar Patti Smith kva som ligg bak det å skape. Korleis oppstår briljante verk som har sterk effekt på andre? Det kan verke som eit mysterium, som magi. I denne boka, som er blitt ein bestseljar i USA, gir Smith oss eit detaljert innblikk i sine eigne kreative prosessar og inspirasjonskjelder.

Ho presenterer først ei forteljing om det å være besett, før ho tar oss med på ei personleg reise gjennom Sør-Frankrike, til huset til den kjende forfattaren Camus og til hagen til den store forelggaren Gallimard, der spøkelsa etter Mishima, Nabokov og Genet held til. Vi blir med då ho besøkjer grava til Simone Weil - og då ho vandrar gjennom dei namnlause parisgatene frå Patrick Modianos romanar. I denne originale boka om skriving opnar Smith sjenerøst notatbøkene sine, slik at vi får eit glimt av kva som ligg bak skrivekunsten hennar.

 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 104
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

WASTED CALORIES AND RUINED NIGHTS

A JOURNEY DEEPER INTO DINING HELL

Jay Rayner er en av verdens mest kjente matskribenter. I denne boka får du ikke lyrisk prosa om de beste gastronomiske opplevelsene på kloden, men snarere det verste av det verste når det kommer til å spise ute. Med humor og et rikt språk får du ta del i 20 av de mest minneverdige forferdelige opplevelsene hans.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: faber and faber
Innbundet: nei
Sidetall: 112
Språk: UK

pris: 99.00
 

 

LYS

En fortelling om regnbuen og nordlyset, flammene og ildfluene og menneskets kamp for å holde mørket tilbake.

Hva er lys for noe? Når vi skrur på en lampe i mørket og plutselig kan «se», hva er det egentlig som skjer? Studiet av lys har preget vitenskapshistorien fra de gamle grekerne og frem til i dag. Og ennå er det svært mye vi ikke vet.

I denne boka får du historien om lyset i sine mange former – som fenomen i naturen og som forutsetning for menneskenes tilværelse. Du får se fargene i all sin prakt og blir kjent med hvordan naturen selv lager lys, fra ild til ildfluer. Du møter mørket, som spiller en viktigere rolle for oss enn mange er klar over. Og du vil få se hvordan lyset har vært vår beste læremester i hvordan naturen fungerer, både på vår egen jord og langt ute i det dype universet.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 156
Språk: NO

pris: 129.00 349.00
 

 

Året er 1293. Den unge guten Arnar Vilhjalmson ror i si første kvalrossjakt. Etter jakta står der ei jente framfor han. Ho kastar eit blikk på dyret han har felt. Blikket hennar er trassig, og orda er hånande. Etterpå snur ho seg og spring, utan å sjå seg tilbake. Ho heiter Eir.

I den norrøne Vesterbygda på Grønland har ei uro snike seg inn. Kvalrossen som gjorde folket her rike, har trekt seg unna. Skipa som segla hit frå Noreg og Island for å drive handel, er sjeldnare å sjå. Grønlendingane sine eigne farkostar er i forfall. Menneska spør seg: Er dette dei siste tider?

Arnar drøymer om ein dag å byggje seg eit skip og segle mot landa i vest, der tømmer og jern og trua på framtida finst. Og i den draumen finst Eir. I jakta på framtida er Arnar villig til å trasse både sin eigen høvding, sine eigne gudar og lovene i landet.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 541
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

FEINSCHMECKER

ET KLASSISK KJØKKEN
VINAY TANGEN
Med fler...

Feinschmecker - et klassisk kjøkken gir et unikt og eksklusivt innblikk i restauranten Feinschmecker i Oslo, som i mer enn 25 år har imponert gjester og kritikere med sin kokekunst.

Vi får møte menneskene som jobber på Feinschmecker, blant annet kjøkkensjefene Lars Erik Underthun og Vinay Tangen. I tillegg har boken oppskrifter og tips som gir oss det beste fra restaurantens franskinspirerte kjøkken.

Knut Stene-Johansen, som har skrevet teksten i denne vakre boka, regnes som en av landets ledende matskribenter.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: NO

pris: 599.00
 

 

LEE MILLER

A LIFE WITH FOOD, FRIENDS AND RECIPES

Lee Miller var fotograf, modell, krigskorrespondent under andre verdenskrig og gourmetkokk. Det er blitt skrevet mye om Lee Millers liv og levnet, men hennes prestasjon som gourmetkokk er som regel satt i en parantes i historien om hennes liv. 

Hennes barnebarn Ami Bouhassane styrer Lee Miller Archive, og har jobbet med å samle materialet i nesten tjue år. Arbeidet har gitt henne en unik innsikt i bestemorens liv og tilgang til upubliserte manuskripter og fotografier som tilsammen avdekker nye og kanskje uante sider ved Miller.

Denne boka er mer enn en samling av Millers egne oppskrifter, denne kokeboka utforsker Millers liv gjennom hennes kreative prosess med matlaging, og om hvordan dette reflekterte og påvirket hennes arbeid som fotograf.

Boka er gjennomillustrert med Millers egne bilder, og inneholder mer enn 100 av hennes egne oppskirfter og materiale som Miller selv ønsket å publisere.

 

Dette er den ultimate gaven til hobbykokken, fotografnerden, hipsteren og alle som interessert i mennesker som har levd ekstraordinære liv!


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Grapefruit publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Vinneren av Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 i kategorien: Restaurant-, hotell, museum- og turistguider/ -kataloger.

Dette er en guide til det nye Paris, byen som igjen er blitt det gode livets hovedstad. Det er en guide til det ellevte arrangement, de beste naturvinsrestaurantene og de billige, tøffe barene som kokker, musikere og folk med lite budsjett, men stor apetitt møtes. Følg med til verdige markedsboder, til hjørnet der østers fortsatt serveres som dårlig mat, til restauranter i barer og barer gjemt i kjelleren. Det er en berusende verden der hva som helst kan hende.

Elin Unnes er musik- og trädgårdsjournalist. Hun har vært redaktør i Darling, Vice, Bon og Rodeo, og skriver regelmessig for Dagens Nyheter og Allt om Trädgård. Hun har tidigere skrevet de mye hyllede bøkene The SecretGardener (2014) og oppfølgeren Herbariet (2016). Elin bor i Stockholms gamle Klarakvarter og en gang om året tar hun toget til Paris for å overvintre på kontinentet.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: nei
Sidetall: 176
Språk: SE

pris: 369.00
 

 

Ikke noe annet sted i verden er pastabergene større, glassene godere eller kaffen helligere enn ritualet. I Rom för foodisar besøker Peter Loewe sine stamsteder, som Trattoria Monti som i flere tiår har blitt drevet av samme familie. Mama Franca Marziani holder oppvasken på kjøkkenet, og sønnen Enrico og Daniele serverer alt fra stekevev på sverdfisk og carpaccio på andebryst, til avhengighetsdannende is med mandelgrøt og sjokoladesaus. Utover alle stamstedene Peter besøker, finner han også nye restauranter og har søkt seg lengst ut til Romas ytterste periferier, til de meste karakteristiske stedene der de romerske mattradisjonene og familieoppskriftene fortsatt lever, og hvor prisene ennå er lave.

Idag behøves det en detaljert guide for Roma mer en noensinne, særskilt i sentrum hvor turistfellene er blitt mange i takt med at Romas besøkere har blitt fler. I boken får du tips på over hundre ulike trattoriaer, restauranter, pizzeriaer, barer, kaféer, isbarer og matbutikker. Du også læse om det pågående pizzakrigen i Roma og om hvorfor italienere ikke er fetere.

Peter Loewe er journalist og korrespondent for Dagens Nyheter og har bodd i Roma i over 30 år. Mat og vin er to av Peters spesialinteresser og han medvirker regelmessig i bland annet Gourmet og Allt om Vin.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: nei
Sidetall: 175
Språk: SE

pris: 369.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.