NYHETSBREV - 2018-10-20

Lanseringer, nyheter og mer!

Lansering: Hariton Pushwagner av Petter Mejlænder
Onsdag 24. oktober kl. 17.00

Vi har gleden av å ønske velkommen til lanseringen av Petter Mejlænders Hariton Pushwagner - Biografien. Petter Mejlænder har fulgt kunstneren Pushwagner gjennom mange år, og nå foreligger den første fullstendige biografien over den populære popart-kunstneren som døde tidligere i år. Biografen Mejlænder vil samtale med Terje Thorsen.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Enkel servering.

Velkommen!


Lansering: Menn i min situasjon
Torsdag 25. oktober kl. 17.00

Per Petterson er endelig tilbake med ny roman, Menn i min situasjon. Tradisjonen tro blir det lansering på Tronsmo, med samtale mellom Petterson og Tronsmos egen Terje Thorsen.

Arrangementet er gratis, og åpent for alle.

Hjertelig velkommen!
HARITON PUSHWAGNER

BIOGRAFIEN

Hariton Pushwagner er den første biografien om den myteomspunne og folkekjære pop art-kunstneren, som døde i år.

«Det er en påfallende, ja, nesten grotesk, mangel på samsvar mellom denne nevrotiske, selvhelende trangen til å skape kvalitet i verket og måten han tok hånd om sitt eget liv på. Verket falt på plass takket være Pushwagners ærgjerrighet, mens livet gikk opp i limingen, sprakk og falt fra hverandre på grunn av slendrian.»

 

Hariton Pushwagner er den første fullstendige biografien om den myteomspunne og folkekjære pop

art-kunstneren. Pushwagner var selv en viktig kilde, og boka rommer store mengder nytt og ukjent stoff. Han var en moderne Peer Gynt, og vi følger ham fra barndom og oppvekst i Oslo, til en utagerende og selvdestruktiv tilværelse preget av rus. Leseren tas med på studie- og arbeidsopphold i inn- og utland, blant annet i Paris, Midtøsten, London og New York, og ikke minst får vi ta del i den store suksessen han opplevde i sine siste leveår.

Boka presenterer en høyaktuell kunstner som gjennom hele karrieren skildret den vestlige sivilisasjonen på vei mot ragnarok, krig, undertrykkelse, robotifisering, apati og forurensning.

Først og fremst er det en brutalt ærlig fortelling om et ekstremt kunstnerliv.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 829
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

For Arvid Jansen er livet blitt et spørsmål om faste holdepunkter. Han oppsøker gamle slagmarker rundt i byen, drikker seg full, treffer damer og blir med dem hjem, eller kjører rundt i Mazdaen, hvor han også tilbringer nettene når senga blir et umulig sted.

Det er ett år siden Turid tok med seg de tre jentene og dro. En tidlig morgen ringer hun fra den nedlagte jernbanestasjonen på Bjørkelangen. Arvid plukker henne opp og kjører henne hjem til Skjetten. Men for en gangs skyld nekter han å gi henne det hun ber om. For i rekkehuset hun har flytta til, finner han ingenting av deres felles liv, der er han fullstendig utradert, han eksisterer ikke lenger.

Vigdis, eldstedattera, ser hva slags mann han egentlig er, tror Arvid, og dermed må hun ta avstand fra ham. Men samtidig er kanskje hun den som trenger ham mest.

Menn i min situasjon er en øm og skånselløs skildring av et liv i oppløsning.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

KJÆRLIGHET OG MØRKE

EN BIOGRAFI OM MARIE HAMSUN

Hvordan kunne den unge skuespillerinnen Marie Andersen falle for den langt eldre, og etter hvert sjalu og kontrollerende Knut Hamsun? Med Anne Hege Simonsens biografi trer nå Marie Hamsun ut av den verdenskjente forfatterens skygge. Biografien starter i Elverum der Anne Marie Andersen ble født i 1881 og ender med hennes død på Nørholm utenfor Grimstad i 1969. Tiden i Nordland var Maries lykkeligste periode i livet. Da Knut flyttet henne og familien til Nørholm, opplevde hun det som et svik. Tidligere upublisert materiale og ukjente brev fra Marie belyser ekteparets lidenskapelige kjærlighet. Kildene viser også hvordan mellomkrigstiden og nasjonalsosialismen formet henne ideologisk. Marie var overbevist nazist selv etter krigen. Denne første helhetlige biografien over hennes liv viser Marie Hamsun som en selvstendig samfunnsaktør og som en respektert forfatter med egen karriere - men vil også bidra til å kaste et nytt lys over ektemannen og deres turbulente samliv.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 373
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

THE LIES THAT BIND

RETHINKING IDENTITY

Professor Appiah tar for seg det vanskelige og kontroverielle emnet om identitet i denne boken . Vi tenker ofte at identitet er noe personlig, men identitetene som former verden er offentlige og delt med andre. Din egen identitet er formet av familie og faktorer som nasjonalitet, kultur, klasse, rase og religion. Med disse vide utgangspunktene utfordrer Appiah våre antagelser om hva identitet er. Han skriver at religion ikke primært handler om tro, at nasjonal selvfølelse er usammenhengende og om hvordan diskriminerende rasetenking er levninger etter en utgått vitenskap.

'Appiah makes the controversial and difficult subject of identity lucid, edifying, and even fun. When it comes to the humane values that allow us to live with one another, he may be our most penetrating - and entertaining - major philosopher.' - Atul Gawande, author of Being Mortal 

 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Amalie Skram stilte tre krav til en forfatters virke: Hun skal vise sannheten, skrive med medfølelse, og forsøke å forstå. Merete Morken Andersen tar henne på alvor i denne boken. Gjennom fem temaer, frihet, slekt, kjærlighet, galskap og død, fletter hun sammen brev, dagbøker, romaner og malerier, og skaper en polyfonisk collage, som veksler mellom ulike fortellergrep og fortellerstemmer. Ofte skyver hun Amalie Skram vekk fra scenen, og slipper andre til. Men målet er det samme. Å få verden til å tre frem, slik at det skal bli mulig å få øye på det store bildet.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 575
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Lærer Simon Malkenes leste på Dagsnytt 18 opp en kort beskrivelse av hverdagen i klasserommet ved Ulsrud videregående skole. Hensikten var å kritisere inntakssystemet i osloskolen. Skoleledelsen startet i etterkant undersøkelser for å finne ut om han hadde krenket elevene, og det som ble hetende Malkenessaken eksploderte i media. Men dette var bare toppen av isfjellet. Det store skoleeksperimentet er fortellingen om hvordan testing og kontroll tok overhånd i skoleverket. Det er fortellingen om forretningshemmeligheter og om en styring av skolen som ble stemplet «unntatt offentlighet ». Det er fortellingen om en ledelse som mente den visste best, og ikke ville lytte til lærere, elever og foreldre. Det er fortellingen om hvordan fasade ble viktigere enn ytringsfrihet. Ikke minst er det fortellingen om hvordan dette gikk ut over barna, særlig de mest sårbare av dem.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 335
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

En roman om døden, og om hvor intenst livet kan være. 
Elsken er en roman om døden. Den gode døden. Romanens hovedperson gleder seg til å dø, han har fått nok av livet, han er fornøyd. Men hvor og hvordan skal han dø? Han gir seg selv ett år igjen å leve. Og dette året blir det mest intense i livet hans, nettopp fordi hver årstid og hver måned og etter hvert hver dag, vil bli den siste. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 90
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

Vi lærer tidlig at det ikke er pent å banne, men vi gjør det likevel. Vi banner når vi er sinte og redde, når vi er glade og når vi vil gi ekstra kraft til budskapet vårt. Og slik har det alltid vært. Det finnes dokumentasjon på språklige tabuer i de aller eldste skriftene vi har, både fra det gamle Egypt, Bibelen og runeinnskrifter. Banning er en viktig del av vår kulturhistorie. Inneholder over 1000 banneord og -uttrykk fra hele landet.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Humanist
Innbundet: ja
Sidetall: 509
Språk: NO

pris: 199.00 429.00
 

 

"Vegetarianeren" er en bok i tre deler, fortalt gjennom tre stemmer, som skildrer en kvinnes transformasjon og ringvirkningene den får. Yeong-hye er helt alminnelig på alle vis, ifølge hennes mann, men etter en rekke groteske mareritt bestemmer hun seg for å bli vegetarianer - en ganske bemerkelsesverdig beslutning i Sør-Korea. Familiemedlemmene hennes reagerer sterkt på Yeong-hyes avvisning av kjøtt og etter hvert av stadig flere sosiale konvensjoner. Unntaket er svogeren hennes, som blir mer og mer fascinert av henne. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 214
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Det enkle språket med sine fire kasus. Første veka i desember. Andre veka i desember. Tredje veka i desember. Siste veka i desember. Det finst ord for alt, men ikkje for dette.

Ho Ho Ho! Slit du med julefeelinga? Synest du alt er stress? Får du ikkje til sprø svor? Gruar du deg til besøk av svigermor? Slapp av. La fotograf Helge Skodvin og forfattar Frode Grytten vise deg kva jula eigentlig handlar om. Korleis jula eigentlig ser ut. På ekte.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 167
Språk: NO

pris: 199.00 369.00
 

 

OUT OF MY HEAD

ON THE TRAIL OF CONSCIOUSNESS

Tim Parks skriver om det ubevisstets natur og hvordan vi opplever verden. Med eksempler i det hverdagslige hjelper han leseren å forstå og stille spørsmål ved sine egne opplevelser.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Harvill Secker
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

I denne boken forklarer Olusoga hva som skjedde med kunsten i oppdagelsestiden , når sivilisasjoner møtte hverandre for første gang. En tid med både erobring og ødeleggelse, men også gjensidig nysgjerrighet og utveksling av både ideer og varer. I andre del av boken tar han for seg samme tematikk etter den industrielle revolusjon og mot nyere tider.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

Utsolgt
 

 

OMEGAS ØYNE

MARLENE DUMAS OM EDVARD MUNCH

Marlene Dumas er en av samtidskunstens superstjerner. I denne rikt illustrerte boken beskriver hun sitt forhold til Edvard Munch og hans kunst. Gjennom tekster og illustrasjoner utforsker Dumas sentrale temaer rundt Munchs kunstnerskap i forhold til sitt eget. Kjærlighet, angst og nytelse er temaene som blir berørt. I tillegg får du innblikk i humoren til kunstnerne, både gjennom tekster og utvalgte kunstverk.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Munchmuseet
Innbundet: ja
Sidetall: 191
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

MINE SLOTT

EN REISEGUIDE TIL EDVARD MUNCHS STEDER

Edvard Munch omtalte ofte sine ulike boliger som «slott» eller «châteaux», og med hans egne ord som bakteppe har Munchmuseet gleden av å presentere en samlet oversikt over hans mange «slott» og tilholdssteder i Norge. 

«Mine slott» - En reiseguide til Edvard Munchs steder leder leseren igjennom Oslo og de mange stedene som har vært relevante for Munch, fra hans mange hjem, Grünerløkka og Pilestredet, til Nasjonalmuseet, Ekeberg-skråningen og villaen på Ekely. Munchs morsslekt kom fra Fredrikstad, og farsslekten kom fra Vågå. Selv var han født på Løten, og tilhørigheten til disse stedene hadde stor innvirkning på hans kunstnerskap. Han hentet inspirasjon til flere sentrale motiver fra Åsgårdstrand og Kragerø, og bodde i perioder på Jeløy, i Moss og ved Ramme gård i Hvitsten. Gjennom tekst og bilder forteller denne boken om tiden han tilbragte ved sine mange tilholdssteder, samtidig som den viser hvordan noen av hans mest kjente motiver er knyttet til de forskjellige stedene. 

Boken er rikt illustrert med Munchs egne kunstverk og skisser, fotografier og fotografiske selvportretter. I tillegg får du informasjon om utsiktspunkter og opplevelser knyttet til hvert av Munchs steder, illustrert med nye og historiske fotografier. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Munchmuseet
Innbundet: ja
Sidetall: 122
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

DET JEG SKULLE SAGT

HÅNDBOK MOT SEKSUELL TRAKASSERING

Uten å gi hverandre en viss tabbekvote, kan vi legge ned samfunnet. Men det betyr ikke at noen skal finne seg i seksuell trakassering. Hvor går grensen mellom flørting og trakassering? Hvorfor er det så vanskelig å si ifra? Hvordan kan man forebygge problemet på arbeidsplassen eller skolen, og begrense skaden når den først har skjedd? "Det jeg skulle sagt" er håndboken som rydder opp i debatten etter #metoo og som gir konkrete svar på kompliserte spørsmål.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 203
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.