NYHETSBREV - 2018-09-19

BAKGÅRDSSALG, lansering, nyheter og mer

20. september
Boklansering med Mona Høvring

Velkommen til boklansering av Mona Høvrings nye roman "Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg ble født"!
Møt forfatteren i samtale med professor i litteraturvitenskap, Ragnhild Evang Reinton. Velkommen!

20.-22 september
Tronsmos fenomenale bakgårdssalg!!

Endelig blir det bakgårdssalg! Hurra! Årets bakgårdssalg finner sted i Kristian Augusts gate 13, ca. 100 meter fra butikken vår. Vi godtar kort og kontant, ingen vipps. 

Fotobøker, kunst, design, romaner, lyrikk, sakprosa, barnebøker, tegneserier og annet gull fra våre hyller finner du til skamløst lave priser!
På et hotell høyt oppe i en fjellbygd skal to søstre i begynnelsen av tjueåra tilbringe noen korte vinteruker i fredelige omgivelser. Martha er nettopp er skrevet ut fra et nervesanatorium, og Ella følger med for å ta seg av henne. Men på hotellet finner hemmelighetsfulle møter sted og nye fascinasjoner oppstår. Gjennom Ellas fortrolige framstilling får vi innblikk i de underliggende konfliktene som har ledet de to kvinnene vekk fra det som en gang var to søstres hengivenhet og tillit.

Mona Høvring skriver imponerende innsiktsfullt om kjærlighet og forvirring. «Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født» er en både skarpslipt og sensibel fortelling om sjalusi og lidenskap, en original og overraskende beretning om følelsenes mange distraksjoner.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 128
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Hvor er Sverige på vei? Landet som en gang lovet å bli et land med lik fordeling har blitt ett av nordens mest ulike klassesamfunn. Forfatteren sporer denne utviklingen tilbake til 1980-tallets brytningstid og setter den i en stram historisk gjennomført klasseanalyse som bygger videre på hans banebrytende studier fra 70-og 80-tallet.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Arkiv förlag
Innbundet: nei
Sidetall: 173
Språk: SE

pris: 299.00
 

 

DET SKJER NÅ

FORTELLINGER FRA EN FEMINISTISK REVOLUSJON

Hvem hadde trodd at en liten kampanje der kvinner ble oppfordret til å dele sine egne erfaringer om trakassering og overgrep skulle bli en bevegelse med styrke til å endre verden? Metoo gjorde det. 

I denne boka er noen av våre fremste feminister samlet. Her er folk som har kjempet på barrikadene i mange tiår, sammen med nye stemmer. Tekstene spenner fra oppgjøret med æreskultur til en hyllest av Spice Girls og hvordan traumer etter seksuelle overgrep setter seg i kroppen. Skribentene forteller om virkeligheten som ledet til metoo, og stiller spørsmål om hva som kommer etter. Dette er en bok full av kvinner som våger å gå inn i ilden, stå der og kjenne etter. Hva vil det si å være kvinne? Hva slags verden kan vi våge å drømme om? 

Det har blitt en velskrevet, tankevekkende og fryktløs samling tekst som både henvender seg til erfarne feminister og nysgjerrige ungdommer.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 190
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

JENTELOVEN

FEMINISTISK FØRSTEHJELP

Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch har skrevet boka de selv hadde trengt da de var 16 år og usikre på seg selv. I Jenteloven deler de raust av personlige erfaringer fra sine egne liv, blant annet opplevelser med spiseforstyrrelser, flink pike-syndrom og depresjon. Målet deres er å bygge et jentefellesskap som slår hardt ned på urettferdighet og trakassering, og gi unge jenter redskaper for å kunne takle vanskelige situasjoner. Boka er inkluderende og humoristisk, men også nådeløs, krass og kompromissløs. 
Jenteloven er en hardtslående survival guide til ungdomstiden med mål om å øke bevisstheten til unge jenter om trakassering og diskriminerende oppførsel i hverdagen - og viser hvordan den kan håndteres.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 188
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

ULYD

12 FEMINISTISKE ESSAYS

På hvilke måter kan vår tids feminisme endre måten vi tenker og lever på? Hvordan kommer feministisk tankegods til syne i samtidens litteratur, kunst og kulturkritikk? Friske essays fra blant andre Olga Ravn, Kristina Leganger Iversen, Nora Mehsen, Asta Olivia Nordenhof, Namra Saleem, Siri Borgé, Maria Kjos Fonn, Hedda Høgby Robertsen og Amalie Kasin Lerstang.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: nei
Sidetall: 248
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Lotte Bøk er en engasjert foreleser i dramatikk på skuespillerlinja ved Kunsthøgskolen. En dag ber avgangseleven Tage Bast om å få lov til å lage en film av undervisningen til noen utvalgte lærere, men også av livet deres utenfor skolen. Lotte er først skeptisk, men gir så etter. Bast vil gjerne komme hjem til henne, for å finne ut om det er samsvar mellom liv og lære. Etter hvert som arbeidet skrider fram, utviskes grensene mellom dem.
Hva skjer med et menneske som har følt seg ganske trygg i rollen og i livet sitt, men som plutselig sitter i en kinosal og får se seg selv med en annens utforskende blikk?
 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 233
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Gunvor Hofmo, vår store lyriker, skrev også prosa: noveller, skisser, prosadikt, artikler om litteratur, aviskronikker, debattinnlegg, dagboknotater. Hun var god til å skrive, allerede fra skoledagene av, hennes stiler ble ofte lest høyt i klassen. Også som brevskriver er hun klar og konsis.Jan Erik Vold har samlet det vi har av prosa etter Gunvor Hofmo (1921-1995), med tekster som går tilbake til før krigen og fram til hennes siste år. Tekstene er for en stor del hentet fra hans bind: Mørkets sangerske. En bok om Gunvor Hofmo (2000). Gunvor Hofmos litterære verk fins nå samlet i tre bind: Samlede dikt (1996), Etterlatte dikt (1997) og foreliggende utgivelse Prosa (2018). Begge diktbøkene er, i nyutgaver, ved å komme i tredje opplag. Jan Erik Vold har redigert og skrevet etterord til alle bindene.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 254
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

LESELYST

OM BØKER, LIV OG LITTERATUR

"Leselyst" springer ut av kjærlighet til litteraturen. Boka beskriver hvordan lesere blir rystet, oppslukt og berørt av litteratur. Den spør hva som skjer når vi leser, og forteller om litteraturens betydning for hvordan vi lever og tenker. Hvorfor oppleves det å lese som en livsnødvendighet? Kjærligheten til litteratur er ingen ensom kjærlighet; tvert imot blir den som leser innlemmet i et fellesskap av andre lesere. 
Boka er en hyllest til litteraturen og er tilegnet alle som leser, uansett situasjon eller bakgrunn.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 158
Språk: NO

pris: 149.00 349.00
 

 

XI JINPING OG DET NYE KINA

SUPERMAKTEN SOM UTFORDRER VERDEN

Kina er nå den mektigste nasjonen på kloden. Landets leder Xi Jinping er blitt kalt mange ting - folkets far, diktator, innovatør, geni, teknokrat - men hvem er han egentlig? Hva er hans syn på verden og på Kinas plass i den? I denne boken veileder Kina-eksperten Kerry Brown leseren gjennom Xis tankegods og langsiktige planer. Forfatteren byr også på et skarpsindig innblikk i Xis bakgrunn og verdisett, hans syn på kommunistpartiets rolle og hvor langt han er villig til å gå for å forsvare den. Boken utgis på et tidspunkt da Kina nettopp har vært gjennom en stor konstitusjonell endring som gir Xi Jinping anledning til å forbli landets ubestridte leder på ubestemt tid.

Dette er en bok for alle som vil vite mer om mannen og landet som i praksis vil sette den globale dagsorden i mange år fremover.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Font
Innbundet: ja
Sidetall: 169
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

THE WRITTEN WORLD

THE POWER OF STORIES TO SHAPE PEOPLE, HISTORY, AND CIVILIZATION

Litteraturhistorie kort fortalt, fra Gilgamesh via Don Quixote til Harry Potter og mye mer imellom. Puchner setter også verkene inn i en kulturell, historisk og teknologisk kontekst, som gir dybde og sammenheng mellom litteraturen og verden rundt den, samtidig som boka er lettlest og veldig lærerik.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Random House
Innbundet: nei
Sidetall: 420
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

Den legendariske journalisten Bob Woodward har fulgt presidenter fra Nixon til Obama, og tar i denne boken for seg innsiden i Det hvite hus under president Donald Trump. Han trekker materiale fra undrevis av intervjuer med førstehåndskilder, møtenotater, personlige dagbøker, filer og dokumenter. Fokuset ligger på hvordan eksplosive debatter foregår og hvordan avgjørelser blir tatt innenfor Trump-administrasjonen og Det hvite hus. Denne boken er ett av de mest intime portrette av en sittende president i hans tidlige periode.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 448
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

En fascinerende og ny fortelling om hvordan grunnleggelsen av det som nå er USA skjedde, ikke takket være pilegrimene, men flere generasjoner engelske kjøpmenn før den. Uten deres pågangsmot og lobbyvirksomhet for de den britiske tronen ville de forente stater sannsynligvis sett veldig annerledes ut enn de gjør idag.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Atlantic Books
Innbundet: ja
Sidetall: 405
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

For Arvid Jansen er livet blitt et spørsmål om faste holdepunkter. Han oppsøker gamle slagmarker rundt i byen, drikker seg full, treffer damer og blir med dem hjem, eller kjører rundt i Mazdaen, hvor han også tilbringer nettene når senga blir et umulig sted.

Det er ett år siden Turid tok med seg de tre jentene og dro. En tidlig morgen ringer hun fra den nedlagte jernbanestasjonen på Bjørkelangen. Arvid plukker henne opp og kjører henne hjem til Skjetten. Men for en gangs skyld nekter han å gi henne det hun ber om. For i rekkehuset hun har flytta til, finner han ingenting av deres felles liv, der er han fullstendig utradert, han eksisterer ikke lenger.

Vigdis, eldstedattera, ser hva slags mann han egentlig er, tror Arvid, og dermed må hun ta avstand fra ham. Men samtidig er kanskje hun den som trenger ham mest.

Menn i min situasjon er en øm og skånselløs skildring av et liv i oppløsning.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

"Om året" samler de fire bøkene "Om høsten", "Om vinteren", "Om våren" og "Om sommeren" av Karl Ove Knausgård. Bøkene utgjør en personlig encyclopedi om den nære virkeligheten, skrevet av en far til hans yngste datter - i tiden fra barnet vokser i morens mage og til hun er noen måneder gammel. Han vil vise barnet hva som venter, den myriade av fenomener og materie, dyr og mennesker som vi kaller verden og den strøm av små hendelser som utgjør livene våre. Han skriver om solen og om grevlingen, om sengen og om ensomheten, om niser, marihøner og tårer, om geitrams, krabbefiske og livsfølelse. Men han skriver også en dagbok, der de små hendelsene i en families liv registreres mot en bakgrunn av tanker, minner, lengsler, opplevelser av kunst og litteratur, i en intens jakt på meningsfylde i øyeblikkene som glir forbi.

Verket er illustrert av fremstående, nålevende kunstnere.
"Om høsten" er illustrert av Vanessa Baird.
"Om vinteren" er illustrert av Lars Lerin.
"Om våren" er illustrert av Anna Bjerger.
"Om sommeren" er illustrert av Anselm Kiefer.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 499.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.