NYHETSBREV - 2018-08-03

Nye bøker fra Tronsmo!

Håper alle våre kunder har hatt en fortreffelig sommer!
Spionasje nevnes for første gang i verdenslitteraturen i første Mosebok: "Gud sendte spioner inn i Kana'ans land". Derfra tegner historiker Christopher Andrew opp etteretningens utvikling, dens sikkerhetsoperasjoner og kapasitet i, blant annet, Venezia under Renessansen, England under Elizabeth den første, Amerika under den industrielle revolusjon, i Napoleons Frankrike, og frem til dagens sofistikerte og moderne aktiviteter han er den best informerte tolker av. Hva slags forskjeller har sikkerhetstjenester rundt om i verden utgjort gjennom historien? Andrew tilbyr svarene. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 948
Språk: UK

pris: 549.00
 

 

NATURAL CAUSES

LIFE, DEATH AND THE ILLUSION OF CONTROL

Denne boka utforsker hvordan vi forstår kroppene våre, hvorfor vi stadig jakter på å utsette og forbereder oss på det uunngåelige. Enten vi går på medikamenter, driver med trening og fitness, tar operasjoner eller søker velvære og mindfulness i jakten på et sunt og langt liv, er resultatet alltid det samme. Men Ehrenreich går enda dypere og utforsker vitenskapen bak hvorfor vi egentlig har lite til ingen kontroll over naturen, og trekker også frem personlige erfaringer, sosiologiske trender og populærkultur.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Granta
Innbundet: nei
Sidetall: 233
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

THE CAT IN THE BOX

A HISTORY OF SCIENCE IN 100 EXPERIMENTS

Denne boken destillerer forskningens historie ned til 100 episke eksperimenter som har ekspandert vår forståelse for jorden ut til universet og forbi. Alt i det vitenskapelige verdenssynet er basert på eksperimenter, inkludert observasjoner av fenomener forutsett av teorier og hypoteser, som bøyning av lys i dét det passerer solen. Som den Nobelprisvinnende fysikeren Richard Feynman sa: "Hvis det motsier seg et eksperiment, er det feil." Fra oppdagelsen av mikroskopiske verdner og gravitasjonsbølger til jordas fysiske vekt og skapelsen av elektrisitet, geleider John og Mary Gribbin leseren gjennom den litt underlige historien om vitenskapelig innovasjon.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Race Point Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

THE RACE TO SAVE THE ROMANOVS

THE TRUTH BEHIND THE SECRET PLANS TO RESCUE RUSSIA'S IMPERIAL FAMILY

17. juli, 1918 ble hele den russiske keiserfamilien Romanov drept. Det var ingen mirakuløs flukt. Den tidligere Tsar Nicholas, hans kone Alexandra, og deres barn - Olga, Tatiana, Maria, Anastasia og Alexey - ble alle skutt. Helen Rappaport driver dyp etterforskningsarbeid i denne saken, og er ute etter hvorfor Romanovs europeiske allierte feilet i sin redningsaksjon. Hun sporer opp savnede dokumenter, ødelagde papirer, og avdekker skjulte operasjoner og bitre rivalerier. Her får du hele historien. Kunne de blitt reddet?


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Hutchinson
Innbundet: ja
Sidetall: 372
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

THE RISE AND FALL OF THE BRITISH NATION

A TWENTIETH CENTURY HISTORY

David Edgerton skriver her om England i et litt annet lys, ikke som en øy av kontinuitet i et ellers ustabilt Europa, men som et ukjent sted, et subjekt for store forstyrrelser. Frem til 1940-tallet var England et enestående sted; liberalt, kapitalistisk og antinasjonalistisk, i hjertet av en europeisk og global innflytelse. Så, etter landets globale kollaps, ble det, for første gang og bare i en liten stund, en ordentlig vellykket nasjon, med felles mål, horisonter og industri, før landet gjenoppfant seg selv på 70-tallet som en del av FN og som vert for den internasjonale kapital, dog ikke lenger i stand til å være sin egen nasjon. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 682
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

THINK TANK

FORTY NEUROSCIENTISTS EXPLORE THE BIOLOGICAL ROOTS OF HUMAN EXPERIENCE

"Hvilken hjernefunksjon vil du helst forklare til verden?" Dette spurte hjerneforsker David J. Linden sine kollegaer, de mest ledende i feltet, og deres respons er en enestående samling populærvitenskap som utvider vår kunnskap om det menneskelige sinn og dets muligheter. Bidragsyterne, hvis kompetanseområder omfatter menneskelig atferd, molekylær genetikk, evolusjonær biologi og komparativ anatomi, adresserer en rekke fascinerende temaer som spenner fra personlighet til oppfatning, til læring, skjønnhet, kjærlighet og sex. Måten individuelle erfaringer dramatisk kan endre hjernens oppfatning på, blir her utforsket.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Yale University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 296
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

I Svartstilla har den unge forfattaren valt den gamle kvinnas perspektiv for å skrive om kjærleik, einsemd og om lengsel etter å høyre til. Gjennom den gamle kvinnas sorg får lesaren innblikk i ei uendeleg sterk forteljing om stor kjærleik - og om den stilna som oppstår når eit liv brått tek slutt. I det store minnearbeidet ho står ovanfor ser den gamle kvinna tilbake på seg sjølv som ung kvinne. Korleis ho elska han som er borte. Gjennom denne erindringa skildrar forfatteren eit liv og ein familie mange kan kjenne seg att i. Skarpt og presist teiknar ho opp eit menneskeliv med all den sårheit og styrke som livet sjølv kan kreve. Svartstilla er ein liten, men likevel stor roman, om store spørsmål om kva eit menneskeliv er, kva kjærleiken er verdt, og kva den kostar. I den gamle kvinna sin kamp for å halde fast på den store sorga skildras og menneskes søken etter meining i ei stadig meir opplyst verd.

Susanne Skogstad er fødd i 1992 og bur i Oslo, men vaks opp på Eid i Nordfjord. Svartstilla er hennar debutbok. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Gloria Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 153
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Et plutselig oppbrudd etter alle årene på Sørlandet innebærer en total forandring i forfatterens liv når han flytter tilbake til Oslo. I møte med C. prøver han å legge løgnene bak seg. Sovjetunionen går i oppløsning og krigene på Balkan bryter ut. Bjørnstad får nye samarbeidspartnere som også skal bringe ham ut i verden. Det er ironiens og grusomhetenes tiår. Gamle sannheter settes på prøve, både i storpolitikken og privat. EU-kampen fortsetter, Arne Treholt blir benådet, og Bjørnstads forlegger William Nygaard blir skutt. Sammen med C. drar forfatteren til Bangladesh og får helt nye perspektiver. Senere bosetter de seg i hjertet av Paris. Prinsesse Diana dør. President Clinton stilles for riksrett etter Lewinsky-skandalen. Norge slår Brasil i VM i fotball. Mobiltelefonen blir allemannseie, og når klokken tikker mot Nyttårsaften år 1999, øker undergangsstemningen i den rike delen av verden.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 765
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Romy Hall er i begynnelsen av to påfølgende fengselsdommer på livstid, pluss seks år, ved Stanville Women’s Correctional Facility. På utsiden er omverdenen hun permanent er blitt adskilt fra: hennes ungdoms San Francisco, forandrer til det ugjenkjennelige. Strippeklubben The Mars Room hvor hun et stykke tid ga lapdances som levebrød. Og hennes syv år gamle sønn, Jackson, som nå er under omsorg hos Romys mor som hun ikke lenger har noen kontakt med. 
På innsiden er en ny realitet å tilpasse seg: tusenvis av kvinner som svindler til seg nødvendighetene for å overleve. Daglige voldshandlinger av både vakter og innsatte. Allianser dannet over brennevin brygget i sokker, og historier delt gjennom kloakkrør. Det institusjonelle livs absurditeter. Romy ser fremtiden sin strekke seg fremfor henne, som en lang, urokkelig linje - inntil nyheter fra utsiden bringer et grusomt hastverk inn i hennes tilværelse, som utfordrer henne til å flykte fra sin skjebne. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Jonathan Cape
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Rockestjernen Alexandre Bleach er sikkert død, men han har en hemmelighet. Det er en hemmelighet som angår flere mennesker, men den eneste personen som kan finne ut av det er Vernon Subutex, tidligere plateselskapsinnehaver, nå hjemløs messias og guru, sist sett feberaktig hallusinerende på en benk i parc des Buttes Chaumont. Aïcha vil finne sannheten bak sin mors død, Vodka Satana. Og om hun finner de ansvarlige, skal hun få dem til å betale, uansett hva Céleste måtte mene om planen hennes. Céleste vil at Aïcha skal skjerpe seg og slutte med å henge med Subutex' gjeng med disipler. The Hyena vil finne Bleach-lydbåndene. Hun vil løse opp knutene rundt sine kompliserte følelser for Anaïs, hennes sjefs assistent. Og når vi først snakker om sjefen hennes, så vil hun ikke at Laurent Dopalet skal oppdage hvordan hun har lurt ham trill rundt. Laurent Dopalet vil at The Hyena skal finne og ødelegge Bleach-lydbåndene. Han vil glemme at han noen gang har kjent Vodka Satana. Han vil at folk skal stoppe med å spraye ned leiligheten hans med åndssvake beskyldninger. Fremfor alt vil han at folk skal forstå: IKKE NOE AV DETTE ER HANS FEIL. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Maclehose Press
Innbundet: nei
Sidetall: 334
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Raymond Chandlers mesterverk The Big Sleep bidro til å definere noir-sjangeren. I dag er den fortsatt en av de mest berømte romanene i det tjuende århundre. Denne omfattende, annoterte utgaven gir et fascinerende innblikk bak kulissene i romanen, som bringer den mørke og forførerske verden til den ikoniske privatedetektiven Philip Marlowe til liv.
 
Boken inneholder også:
- Personlige brev og kildetekster
- Den historiske sammenhengen til Chandlers Los Angeles, inkludert kart og bilder
- Filmstillbilder og kunst fra de tidligste pocketutgivelsene
- En analyse av klasse, kjønn, seksualitet og etnisitet i romanen


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Vintage Crime
Innbundet: nei
Sidetall: 474
Språk: UK

pris: 279.00
 

 

Sara Hallén tar på seg hjelmen og starter opp "Ninja", som hun kaller sin Kawasaki motorsykkel. Der slutter Saras hukommelse fra 2. april 1996. Den dagen snudde opp ned på hennes eksistens i løpet av mindre enn et sekund. Hun husker ikke at hun ble truffet av en bil. Kollisjonen er øyeblikkelig. Sara flyr over bilden, lander på asfalten, og blir deretter overkjørt.

Boka handler om Saras to liv, det hun levde før ulykken og hvordan det endte opp etterpå - men mest av alt portretterer den hennes mot til å være synlig og å leve fullt ut. Fotograf Kicki Lundgren har fulgt Sara Hallén i to år. Journalist Lotta Frithiof har skrevet teksten, basert på Saras egen historie. Før ulykken jobbet Sara som pilotinstruktør. Tittelen, 500-5 mph, refererer til fartsforskjellen mellom flyving og sykling.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 72
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

Portrettene i boka er tatt mellom 1996 og 2016 av Magnus Cederlund, som er født i Stockholm men har bodd i København i nesten 30 år. Han har jobba som sosialarbeider med hjemløse mennesker i mange ulike institusjoner, men aldri mer enn to år på samme sted. "När jag har börjat på ett nytt arbete har jag gått tillbaka till min tidigare arbetsplats och bett om att få fotografera," sier Magnus. Ut fra intimiteten i situasjonene, de hemmelige gestene og det direkte blikket til de portretterte blir arbeidsmetoden hans tydelig - han bruker den tiden det tar å bli kjent med menneskene foran kamera, de stoler på ham og han bryr seg om dem.

 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 136
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.