NYHETSBREV - 2018-04-10

THE PEOPLE VS. DEMOCRACY

WHY OUR FREEDOM IS IN DANGER & HOW TO SAVE IT

Fra India til Tyrkia, og Polen til USA, sitter autoritære populister ved makten, og som et resultat mener forfatter Yascha Mounk at demokratiet nå befinner seg i faresonen. Tilliten til politikk falmer, og borgerne mister troen på sitt politiske system. Populister vil gi makten tilbake til folket, men i praksis vil dette skape et "demokrati uten rettigheter". Denne boken går utover den bare forklaringen av populismens opptakt, og snakker både om hvordan vi havnet her og hva veien videre bør være.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Harvard University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 393
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

THE END OF EPIDEMICS

THE LOOMING THREAT TO HUMANITY AND HOW TO STOP IT

AIDS. Ebola. Fugleinfluensa. SARS. Disse og andre epidemier har kostet oss millioner av liv. Ekspertene spår at den neste store epidemien er like rundt hjørnet, men er vi forberedt til å håndtere den? Kan den forhindres? Et sted der ute finnes det et virus i blodomløpet på en fulg, en flaggemus, en ape eller gris, som plutselig kan overføres til et menneske. Denne ennå uoppdagede bakterien har potensiale til å ta livet av over 300 millioner mennesker. Men ifølge Dr. Jonathan D. Quick er det håp. Han forteller her om heltene som har lyktes i å stoppe spredning av tidligere epidemiutbrudd, og belyser vitenskapen og politikken innad kampen mot denne trusselen. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: scribe
Innbundet: nei
Sidetall: 290
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Susan Meiselas har vært medlem av Magnum Photos siden 1976, og hun ble først kjent for sitt arbeid i konfliktområdene i Sentralamerika på 1970- og -80-tallet, og for sine sterke fargefotografier. Hun har dekket mange land og mange temaer, fra krig til menneskerettighetsproblematikk, og fra kulturell identitet til sexindustri. Hun bruker fotografi, film, video og noen ganger arkivmateriale i sin ubønnhørlige utforskning, og hun integrerer sine subjekters deltakelse i narrativene sine. Hun stiller stadig spørsmål ved den fotografiske prosessen og sin rolle som vitne.

Denne boka presenterer et utvalg arbeider som sporer hennes vei fra 1970-tallet og fram til i dag. Den er lagd i forbindelse med en stor omreisende retrospektiv utstilling, og inneholder en omfattende liste med bidragsytere, inkludert Ariella Azoulay, Eduardo Cadava og Kristin Lubben, blant andre.

 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Damiani
Innbundet: ja
Sidetall: 184
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

ASTRAL WEEKS

A SECRET HISTORY OF 1968

Van Morrisons album "Astral Weeks" er blitt et ikonisk rockealbum som har inspirert folk til det hinsidige. Musiker og journalist Ryan H. Welsh avdekker her albumets fascinernde bakgrunnshistorie, samt hemmelighetene fra tiden og stedet albumet kom fra: Boston, 1968.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 357
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

AS SERIOUS AS YOUR LIFE

BLACK MUSIC AND THE FREE JAZZ REVOLUTION, 1957-1977

Denne klassikeren fra 1977, skrevet av fotograf og musikkhistoriker Val Wilmer, dykker inn i jazzhistoriens revolusjonære musikkere som Albert Ayler, Ornette Coleman, John Coltrane og Sun Ra, og forteller hvordan denne generasjonens musikalske prestasjoner festet seg i en bredere politisk og sosial kontekst, og etablerte svart musikk som spydspissen for amerikansk kultur. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Serpents Tail
Innbundet: nei
Sidetall: 408
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

GAZA

AN INQUEST INTO ITS MARTYRDOM

Gaza-stripen er blant de mest tett befolkede stedene i verden. Mer en to-tredjedeler av innbyggerne er flyktninger, og mer enn halvparten er under 18 år gamle. Siden 2004 har Israel iverksatt åtte ødeleggende "operasjoner" mot Gazas stort sett forsvarsløse befolkning. Tusenvis har gått bort, og titusener av mennesker er blitt hjemløse. I mellomtiden har Israel nådeløst utsatt Gaza for en ulovlig blokkade.

Basert på menneskerettighetsrapporter presenterer Finkelsteins nye bok en omhyggelig etterforskning i Gazas martyrdom. Han viser at selv om Israel har rettferdiggjort overgrepene som selvforsvar, utgjorde disse handlingene klare brudd på folkeretten. Finkelstein dokumenterer også at vokterne av folkeretten - fra Amnesty International til Human Rights Watch - til syvende og sist har feilet Gaza. En av bokens mest fortvilende konklusjonene er at, etter dommer Richard Goldstones tilbaketrekning av sin FN-rapport, har menneskerettighetsorganisasjoner bukket under for den Israelske slakten.

Finkelstein’s magnum opus er både et monument til Gazas martyrer og en motstandshandling mot historiens glemsomhet. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: University of California Press
Innbundet: ja
Sidetall: 419
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

Elí jobber som lærer, sliter med sterk hodepine, er skilt og mamma til gutten Dóri på 12 år. Nå er hun og Dóri på vei til den lille og sparsommelige sommerhytta hun har arvet etter foreldrene, hytta hvor hun har vært hver sommer siden hun var barn. Hun elsker å være der, men Dóri kjeder seg. 
Plutselig står ei jente på fem-seks år utenfor døra. Hvem er hun? Faren kommer for å hente henne, og han viser seg å være Haukur, klassens plageånd fra Elís tid på barneskolen. Han inviterer dem til sin hytte dagen etterpå. 
Elí drar motstrebende, men Dóri vil ikke være med. Utpå kvelden forsvinner Haukurs datter. Snart skjønner de at også Dóri er borte.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 157
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

I 1921 åpner en jødisk kvinne fra Polen, Francoise Frenkel, Berlins første franske bokhandel som tiltrekker seg et mangfold av mennesker - kunstnere, diplomater, kjendiser - til og med den franske ambassadøren. Det er en drøm gått i oppfyllelse, og det gir Francoise fred, vennskap og velstand. Men en sommerdag i 1939 går drømmen i tusen biter. 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Pushkin Press
Innbundet: ja
Sidetall: 299
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

BROTOPIA

BREAKING UP THE BOY'S CLUB OF SILICON VALLEY

Silicon Valley er et moderne utopia hvor hvem som helst kan forandre verden. Bortsett fra om du er kvinne.

For kvinner i teknologibransjen er ikke Silicon Valley et fantasiland med enhjørninger og VR-regnbuer, hvor millionvis av dollar gror på trær. Det er et "Brotopia" hvor menn setter reglene. I stort mindretall befinner kvinner seg i en giftig arbeidsplass florerende av diskriminasjon og seksuell trakassering, hvor investorer tar møter i badekar og networker på sexfester. Forfatter Emily Chang avdekker i denne boken hvordan Silicon Valley ble så sexistisk til tross for dets utopiske idealer, hvorfor "bro culture" vedvarer til tross for årtier med selskaper som hevder en moralsk høytid - og hvordan kvinner endelig begynner å snakke ut og kjempe tilbake.
 


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Portfolio
Innbundet: ja
Sidetall: 306
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

HVORFOR VI SOVER

DEN NYE VITENSKAPEN OM SØVN OG DRØMMER

Inntil helt nylig hadde ikke vitenskapen noen fornuftige svar på hvorfor vi sover, hva godt det gjør eller hvorfor fravær av søvn er så skadelig. Til forskjell fra de andre basale livsfaktorene, som å spise, drikke og reprodusere oss, lå søvnens hensikt og mening liksom innhyllet bak et slør. Dette er den første boken i sitt slag, skrevet på bakgrunn av 20 års grunnforskning på søvn, der professor Matthew Walker avslører søvnens betydning for våre liv. Hvorfor vi sover tar for seg en omfattende tematikk; fra hva som i virkeligheten foregår i hjernen og kroppen når vi sover, drømmenes betydning, hva koffein og alkohol gjør med vår søvn og om hvordan vårt søvnmønster endrer seg gjennom livet. Dette er en bok som totalt endrer vår oppfattelse av hva søvn er - en ekstraordinær vokter av hele vår eksistens.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 413
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Lucy ligger på sykehus. Det er lenge siden hun har fått komme hjem, hun savner barna sine, de er redde og anspente når de besøker henne. Hun snakker med mannen på telefonen. En dag sitter moren hennes ved vinduet på sykehusværelset, hun ser ut over New York. Det er lenge siden de to har sett hverandre – etter at Lucy giftet seg har hun knapt hatt kontakt med foreldrene. For å få datteren til å roe seg begynner moren å fortelle, historier om menneskene i småbyen de kommer fra, skikkelser de begge en gang kjente. Samtidig forteller Lucy sin egen historie, til oss som leser – om en oppvekst i fattigdom og ensomhet, om ekteskapet og familien, om den langsomme oppvåkningen mot det hun drømmer om: om å bli forfatter, en som forteller, en som gir mening til verden med ord.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Press
Innbundet: nei
Sidetall: 179
Språk: NO

pris: 179.00
 

 

Inferno (1897) er Strindbergs selvbiografiske roman fra Paris. Isolert fra kone, barn og venner jager hovedpersonen rundt i parisergatene, drevet av skyldfølelse og dødsangst.

Hver­dagslige tilfeldigheter blir tydet som tegn på den «uendelige sammenheng». Besatt av vitenskapelige eksperimenter og mystisisme, okkultisme og alkymistiske oppfinnerdrømmer, blir han gradvis mer paranoid.I denne dagbokromanen er Strindberg mer eksperimen­terende, ekstatisk og selvsentrert enn noen sinne. Hvor dag­boksnotatene tar slutt og de litterære overdrivelsene overtar, blir stadig diskutert. August Strindberg (1849–1912) var en svensk forfatter, drama­tiker og billedkunstner. Han har med sitt brede og nyskapende forfatterskap blitt stående som en av de store i verdenslittera­turen. Han var en foregangsmann for det modernistiske dramaet og hans prosa fornyet den svenske romanen.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Bokvennen
Innbundet: nei
Sidetall: 233
Språk: NO

pris: 169.00
 

 

JOHN MAYNARD KEYNES

EN SJELDEN FUGL

John Maynard Keynes (1883 1946) regnes som en av de mest innflytelsesrike økonomene gjennom alle tider.

Keynes liv, med alle dets faser og nyanser, er fascinerende nok i seg selv. Men i Keynes tilfelle har dette også en interesse utover det rent historiske eller biografiske. Hans mangfoldige og innholdsrike liv fikk også stor betydning for hans syn på økonomisk teori og økonomi som en vitenskapelig disiplin. Dersom man virkelig ønsker å forstå Keynes bidrag til vår økonomiske tenkning, er det derfor mye som taler for at det ikke er tilstrekkelig bare å lese hans faglige skrifter. Da bør man også ha kjennskap til viktige sider ved hans liv og virke utenfor den snevre akademiske verdenen.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Fagbokforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 275
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

SEX, VOLD OG FEMINISME

HVORDAN VOLDTEKT OG PORNO BLE POLITISK PÅ 70-TALLET

Sex, vold og feminisme gir den historiske bakgrunnen for en kontroversiell og dagsaktuell debatt i spenningsfeltet mellom feminisme og seksuell frihet, om når seksuell utfoldelse blir til overgrep, om hvem som har rett til å føle seg krenket og om ytringsfrihetens grenser.

Boka er aktuell for studenter i sosial- og helsefag, sosiologi, historie, statsvitenskap, sammenliknende politikk og tverrfaglige kjønnsstudier. Den er også aktuell for forskere og andre som er opptatt av feminisme, seksualitetshistorie og politikk.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Innbundet: nei
Sidetall: 268
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

Føling er en intens og direkte roman om hvordan det er å leve med en kronisk sykdom, hvordan det innvirker på alle de tingene i livet vi ellers tar for gitt og aldri tenker over. Den diskuterer hva det vil si å være syk, hva det betyr når det er kroppen som angriper kroppen, og hvordan sykdommer også alltid oppfattes som et moralsk problem. 

Føling er en roman om diabetes, en roman om å vokse opp, om å være ung og om kampen for å akseptere seg selv.


Utgivelsesår: 2018
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 316
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.