NYHETSBREV - 2017-03-13

HVA VET DU OM DAMER?

500 SPØRSMÅL FOR FEMINISTISKE QUIZKVELDER

I denne boka har spørsmålene én ting til felles: Alle handler om damer!

Hvor mange ganger vant Grete Waitz New York Marathon? Hva er tittelen på Vigdis Hjorths siste roman? Og hvem sa «Jeg elsker champagne, og den bør være tørr og gratis!»?

 Forfatter Marta Breen har samlet 500 spørsmål i et bredt utvalg av kategorier. Her finner du alt fra politikk og vitenskap til sport og kultur. Boka inneholder også spørsmål for barn.

 Dette er quizboka for deg som er lei av at nyhetene, historiebøkene og quizkveldene domineres av menn. Gjør deg klar til å briljere med hva du kan om damer – og til å lære litt mer!


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Manifest
Innbundet: nei
Sidetall: 105
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Marine Le Pen er den mest innflytelsesrike høyrepopulisten i Europa i dag. I denne boken forteller lederen av franske Front National selv hva som formet henne og hvordan hun vil endre Frankrike. Fra å være festglad jusstudent uten interesse for politikk, er hun blitt en eneveldig partileder, en politiker som kastet sin egen far ut av partiet, for selv å få muligheten til å bli president i Frankrike.

Forfatterne Elin Sørsdahl og Alf Ole Ask har i en årrekke dekket europeisk og amerikansk politikk. Siden 2001 har de hatt sitt annet hjem i Frankrike. De har på nært hold sett hvordan velgerne i deres landsby på få år har beveget seg fra venstresiden i fransk politikk til Front National på ytterste høyre fløy.

I boken Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa analyserer forfatterne hvilke krefter som har skapt denne politiske bølgen og hvordan de tradisjonelle partiene har oversett folks engstelse. De viser oss hva som førte til Brexit og hva som løftet Donald Trump inn i Det hvite hus. Og sist, men ikke minst, viser de hvorfor det ikke kan utelukkes at Marine Le Pen en dag kan vinne presidentvalget i Frankrike basert på sin motstand mot innvandring, EU, globalisering og dem hun kaller eliten.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: nei
Sidetall: 253
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

Da Alice Munro ble tildelt Nobelprisen i 2013, hadde hun gjennom flere tiår skrevet noveller om kvinners og menns hverdagsliv, på landsbygda, i småbyen og i forstedene. Novellene i denne samlingen er hentet fra de tre første utgivelsene hennes. Menneskene vi møter her skildres med hennes karakteristiske varme og brodd, i alle livets faser. Novellene kretser gjerne om store temaer som kjærlighet, vennskap og død, samtidig som de dveler ved de små detaljene, som gir leseren opplevelsen av at det er selve livet som folder seg ut på boksidene.

Utvalget er hentet fra Dance of the Happy Shades (1968), Lives of Girls and Women (1971) og Something I’ve been Meaning to Tell You (1974).


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Lasse W. Fosshaug viste med debutromanen Over brua (2013) at han behersker den klassiske arbeiderromanen. I sin andre bok tar Fosshaug proletariatet med seg inn i dystopien. 

Alt etter havet foregår på to plan: Vi møter hovedpersonen Ivan Ivanovitsj idet han ankommer vår tid etter en tidsreise fra relativt nær framtid. Han får seg raskt husly på et hotell, jobb på det lokale aluminiumsverket. Alt etter planen. Og mens livet går som vanlig i bygda, med lønningspils på fredager på kinarestauranten, nedbemanning av fabrikken og fotballkamper på TV-en, får leseren vite mer om Ivans liv før han endte opp i en bygd i Norge - og man aner etter hvert hvilken retning den verdenen vi kjenner er på vei. 

Alt etter havet er en bok om de små menneskene i den store historien. Om enkeltmenneskets rolle i tid og rom. Med en nyskapende blanding av arbeiderroman og dystopisk sci-fi utfordres leseren til å reflektere over hvilken rolle teknologien spiller i våre liv.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 164
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

EN DRÅPE MIDNATT

EN FAMILIEBIOGRAFI
Jason Diakité, med det mer kjente kunstnernavnet Timbuktu, er en av Sveriges og Nordens største artister. Han er en politisk engasjert hip-hop-artist som rapper på morsmålet sitt, den karakteristiske skånske dialekten, og han har gjort stor suksess ikke bare i hjemlandet, men også i Norge. Mange er de som nynner på hans melodiøse refreng som Det löser sej og Alla vill til himmelen, men ingen vill dö, som begge har ligget lenge på den norske VG-lista Topp 40, sistnevnte i hele 38 uker!
Timbuktu er også en rettighetsforkjemper, som gang på gang har stått opp mot rasisme og annen urettferdighet. Nå forteller han sin historie. I jakten på sine røtter graver Jason Timbuktu Diakité i en familiehistorie fra slaveriets USA til folkhemmets Sverige.
En dråpe midnatt er en gripende fortelling om opprinnelse, identitet, motstand, rasisme og lengselen etter tilhørighet.

Utgivelsesår: 2017
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 348
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
Vinner av Augustprisen 2015 for Årets svenske skjønnlitterære roman.
Jonas Hassen Khemiri overgår seg selv i en rørende fortelling om forelskelse, kjærlighet og minner. En ukjent forfatter prøver å sirkle inn livet til en ung mann, Samuel, som har dødd i en bilulykke.
Forfatteren snakker med avdødes venner, familie og bekjente, og bit for bit pusles historien om ikke bare Samuel, men også om de ulike menneskene som forteller om ham. Gjennom samtalene trer bildet av Samuel tydelig frem, som det kjærlige barnebarnet, den motvillige byråkraten og den unge mannen som gjorde alt for kjæresten Laide og delte alt med bestevennen Vandad. Inntil han mistet kontakten med dem begge.
Alt jeg ikke husker er uforglemmelig kjærlighetsfortelling om vår tid og prisen vi mennesker betaler for å leve sammen. Men det er også en historie om en forfatter, som ved å fylle ut hullene i Samuels historie, forsøker å finne sannheten om seg selv. For når alt kommer til alt, hva blir igjen av alle våre flyktige minner? Hva ligger gjemt i alt det vi ikke husker? Og hva er vi, annet enn andres fortellinger om oss?

Utgivelsesår: 2017
Forlag: Gyldendal
Innbundet: nei
Sidetall: 336
Språk: NO

pris: 169.00
 

 

Leogrande tar oss med om bord på skipa under operasjon Mare Nostrum, han hentar ord opp frå den djupe havbotnen der dei har kilt seg fast og er skjulte. Han lar oss bli kjende med smuglarar, barne-båtførarar, og med historiene til dei overlevande etter båtforlisa i Middelhavet utanfor Lampedusa. Han set ord på det ubeskrivelege svarte hòlet der rettferda i samfunnet og samvitet vårt kvar dag går under.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 319
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Syv kvinner har havnet i et tomt, hvitt rom. Tiden slik vi kjenner den, har opphørt. Kvinnene vet ikke hvor de er eller hvordan og hvorfor de har endt opp her, og for å forsøke å forstå ruller de opp eget liv. Det hvite rommet fylles av fortellinger: Performancekunstneren Shlomith fra New York har brukt kroppen sin som kunstobjekt i et livslangt forsøk på å iscenesette kvinnelig og jødisk lidelse.
Den russiske regnskapsføreren Polina trenger ikke andre så lenge hun har bøkene, livets store mysterier og alkoholen.
Brasilianske Rosa Imaculada har fått nytt hjerte av en ung gutt, men nærer kanskje for tette bånd til donorens sorgtunge far. Franske Nina har et godt liv. Hun er ung, vakker, rik, gravid med tvillinger - og ektemannen bedrar henne.
Den nederlandske renholdsarbeideren Wlbgis har strupekreft, taleevnen er forsvunnet, og hun har bare ett ønske: at sønnen skal la henne i fred. 
Senegalesiske Maimuna er villig til å strekke seg langt for å oppfylle drømmen om en modellkarriere i Vesten. Og Ulrike fra Østerrike er en utforskende syttenåring med sommerjobb i det som en gang var Hitlers Ørnerede. Det handler om misbruk og avhengighet, om utferdstrang og hjemlengsel, om fattigdom og rikdom - og forestillinger om noe annet. For livet som ble levd, hva var det egentlig?

Oneiron er en fascinerende og dypt original fantasi om sekundene etter døden. I en bevegelig og levende prosa undersøker Laura Lindstedt hva som kan skje når maktstrukturer brytes ned og de stumme gis en stemme.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 438
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Poste Restante var den legendariske svenske fotografen Christer Strömholms første fotobok. Den ble utgitt i 1967, og inneholdt 96 bilder og en serie tekstfragmenter og anekdoter basert på et intervju med fotografen. Til tross for en vanskelig start, med blandete anmeldelser og dårlig salg, har Poste Restante blitt en av de mest verdifulle samleobjektene fra midten av 1900-tallet på fotobokmarkedet. Denne fotografiske selvbiografien viser detaljer fra Strömholms store reisevirksomhet rundt  i hele verden, i en bok laget som en eksistensialistisk dagbok. Metaforer og visuell tvetydighet brukes i en uavbrutt «stream of consciousness», det urbane settes opp mot det makabre, portretter og gatescener settes opp mot abstrakte fotografiske fragmenter.

Denne nye utgivelsen følger den originale så presist som  mulig i både bilder og tekst, og har eksakt samme layout, linjeskift og til og med stavefeil, som originalen.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Art and Theory
Innbundet: ja
Sidetall: 124
Språk: SE

pris: 549.00
 

 

Dette er den ukonvensjonelle katalogen til utstillingen “Robert Frank, Books and Films, 1947-2016”; en spesialutgave av den tyske avisa Süddeutsche Zeitung- i avisas originale design og format, og trykket på avispapir. Franks ikoniske bilder presenteres her i en kontekst av hans liv, hans kreative prosesser og en bredere kulturhistorie. Utstillingen viste Franks bøker og filmer mot en bakgrunn av fotografiene hans, som ble presentert på en veldig umiddelbar og rett-på-sak måte: trykka på opp til tre meter lange ark med avispapir og installert rett på veggen, uten rammer. Og revet ned av veggen ved utstillingens avslutning; «Nothing left for the rotten art market!» Katalogen inneholder intervjuer, essays, brev m.m. og bildesekvenser, og er en upretensiøs og tilgjengelig trykksak – eller, med Franks egne ord: «Cheap, quick and dirty, that’s how I like it!»


Utgivelsesår: 2016
Forlag: steidl
Innbundet: nei
Sidetall: 64
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

BERLINHISTORIER

KALD KRIG I DEN DELTE BYEN
I 1945 var Tyskland knust både militært, politisk og moralsk. Berlin låg i ruinar. Frå 1949 var landet delt i to, i eit kapitalistisk Vest-Tyskland og eit kommunistisk Aust-Tyskland. Berlin blei liggjande inne i Aust-Tyskland, og blei også delt i aust og vest. I 1961 blei byen fysisk delt av den 45 kilometer lange Berlinmuren. Berlin blei ein front i den kalde krigen fram til muren fall i 1989.
Journalist og historikar Astrid Sverresdotter Dypvik har møtt menneske som fortel om korleis det var å leve i Berlin i dei vel 40 åra då Berlin låg i skvis mellom supermaktene. Ho har valt historier som går rett inn i dei mest brennbare konfliktane. Det handlar om hemmelege fangeleirar, spionasje, grenselaust svik, om muren, flukt og stort personleg mot. Mange historier handlar om å byte side.

Utgivelsesår: 2017
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

TERRORENS RIKE

HVORDA EN VOLDELIG SEKT FRA DEN ARABISKE ØRKEN RADIKALISERTE ISLAM

Carl Schiøtz Wibye, Norges ambassadør til Saudi-Arabia fra 2009 til 2014, frykter for fremtiden. I Terrorens rike beskriver han hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken har radikalisert islam. Wahhabismen er Saudi-Arabias statsreligion, en ekstremt nidkjær versjon av islam klekket ut på 1700-tallet av Muhammed ibn Abdul Wahhab. Siden den gang har en allianse mellom Al Saud-familien og wahhabienes presteskap holdt landets befolkning i et jerngrep.

I 1932 forente herskeren Abdulaziz al Saud sine områder til et kongerike han ga navnet Saudi-Arabia, oppkalt etter ham selv. Få år senere sprutet oljen i været. Den dramatisk økte oljeprisen på 1970-tallet åpnet for en global utbredelse av wahhabismen, i en propaganda-kampanje av historiske dimensjoner. Resultatet ser vi i etableringen av bevegelser som Taliban, Al Qaida og IS.

I dag regnes Saudi-Arabia som arnestedet for mye av radikaliseringen vi ser i islam, en utvikling som også angår oss i Norge. Wibye går til kjernen av problemet og gir leseren solid bakgrunn for å forstå en av vår tids store konflikter.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 330
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

TERRORISMENS HISTORIE

ATTENTAT OG TERRORBEKJEMPSELSE FRA BAKUNIN TIL IS

Angrepene på regjeringskvartalet og Utøya 22. juli 2011 satte terrorisme og bekjempelse av terrorisme på dagsorden i Norge på en helt ny måte. Etter et tiår med fokus på Al-Qaida, var dette en sterk påminnelse om at terrorisme er et mangfoldig fenomen. I mer enn halvannet århundre har det vært en utfordring for demokratier å bekjempe denne formen for politisk vold.

Moderne terrorisme begynte for alvor etter at Alfred Nobel oppfant dynamitten i 1862. Denne nye teknologien gjorde det mulig å drepe eller skade i et mye større omfang enn angrep med skytevåpen. Når dette ble kombinert med nye radikale ideologier og en kommunikasjonsrevolusjon i form av masseproduserte aviser, ble det mulig for små grupper å nå et stort publikum.

Hovedtemaene i boken er hva som motiverer terrorister, hva terroristgrupper forsøker å oppnå, og ikke minst, hvordan terrorisme best kan bekjempes. Boken tar for seg en rekke eksempler fra Europa, USA, Sør-Afrika og Midtøsten for å belyse mangfoldet i terrorisme som strategi, så vel som styrker og svakheter med forskjellige måter å bekjempe terrorisme på. Nesten alle terrorister forsøker å provosere stater til å overreagere - men historien viser at det finnes smartere alternativer.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Dreyer
Innbundet: ja
Sidetall: 389
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

KJØPESENTERLANDET

PLANLAUS NORSK STADUTVIKLING

Noreg har eit ekstremt forhold til kjøpesenter. Vi har det største talet kjøpesenterkvadratmeter per innbyggjar i Europa. Fordelar vi talet kvadratmeter til innbyggjarane i landet, vil kvar innbyggjar få nesten éin kvadratmeter kvar. Nestemann på lista, Sverige, har halvparten så mange kjøpesenterkvadratmeter som oss. Samtidig er vi det landet med fleste bilbaserte kjøpesenter utanfor bysentrum. Det samla salsarealet til kjøpesenter i Noreg har i tillegg nærast dobla seg på ti år. Ein vedvarande katastrofe, kallar ekspertar denne trenden, for kjøpesenterutviklinga fremjar bilbruk og hindrar mjuke trafikantar og kollektivtrafikk.

Journalist og forfattar Ronny Spaans har besøkt 34 byar og bygdebyar teke denne utvikling på pulsen. Han har òg undersøkt andre trendar i stadutviklinga som skaper debatt: utbygging av kulturhus og sjøsider.

Noreg er i ein av dei største arkitektoniske omformingsprosessane i historia. Diskusjon om fjordbyen Oslo har vore framme i riksmedium. Men debatten om stadutvikling på mindre stader har det vore stilt om. Ikkje eingong utviklinga av den nye bydelen i Trondheim, Brattøra, har vore diskusjonstema.

Denne boka går inn på desse trendane og viser at det er all grunn rope varsku, for utviklinga gjer noko med Noreg. Vi er i ferd med å misse den tradisjonelle norske bygdebyen, slik vi kjenner han - ei samling av småskala, intime trehusgater.


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Dreyer
Innbundet: ja
Sidetall: 197
Språk: NO

pris: 369.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.