NYHETSBREV - 2017-03-04

MAMMUTSALG OG ANDRE TILBUDSBØKER

Mammutsalget 2017 går av stabelen 6.-18.mars. Som den beste engelske konfekt, har vi et assortert utvalg av mammuttitler i tillegg til en rekke fristende tilbudsbøker fra vårt eget lager. Kom innom oss i butikk for å få med deg mammutavisa, og vi tar imot bestillinger i butikk, over telefon og per epost. I tillegg finner du flere tilbudsbøker under fanen Tilbud!! i nettbutikken.  Førstemann til mølla-prinsippet, tilbudet gjelder så langt lageret rekker.  
Om det tragiske; Vett og uvett; Indføring i litterær dramaturgi; Den logiske sandkasse; Barske glæder; Lyksalig pinsefest; Skuespill; Spøk og alvor; Hvordan jeg blev så flink/Essays/Rikets hemmelighet; Kulturelt nødverge.

Kommer i en kartonert eske.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 1499.00
 

 

"Kaputt er en trist, forbløffende, skremmende og lyrisk bok. Den viser oss resultatet av ideologisk fanatisme, rasisme, forskrudde verdier forkledd som åndelig renhet, og hat overfor livet, i deres mest personlige og skammelige former. Den er essensiell for en hver menneskelig forståelse av den andre verdenskrig." – Margaret Atwood


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 572
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Even, 9 år anbefaler:
"Jeg har har lest de tre første bøkene i Amuletten-serien, og passer for alle som liker tegneserier. Det er et langt eventyr om Emily og Navin og om kampen mellom det gode og det onde. Emily og NAvin er søsken og må finne medisin til moren sin, ellers våkner hun aldri igjen. De får hjelp av Leon Rødskjegg, han er en rev. Jeg gleder meg til å lese bok 4!"

 
Forlaget anbefaler Amuletten til jenter og gutter fra  8-13 år. Både til de som leser mye og de som ikke har lest så mye før.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Fontini
Innbundet: ja
Sidetall: 188
Språk: NO

pris: 99.00 149.00
 

 

HAVBOKA

ELLER KUNSTEN Å FANGE EN KJEMPEHAI FRA EN GUMMIBÅT PÅ ET STORT HAV GJENNOM FIRE ÅRSTIDER

På dypet utenfor Lofoten svømmer håkjerringa, en hai som kan bli åtte meter lang og over ett tonn tung. To venner blir besatt av å få det ikoniske monsteret opp til overflaten. Den ene er forfatteren, den andre er kunstneren Hugo Aasjord. Hugo bor på den lille øya Skrova i Lofoten, på et digert gammelt fiskebruk under restaurering, og har vært på havet hele livet. Fra dette utgangspunktet utforsker boka havets dyp.

Hav er opphav, og for forfatteren blir det en eventyrlig forestillingskilde. Strøksnes forteller med smittende engasjement om det yrende livet i havdypet, om litteraturens og virkelighetens sjøuhyrer og havskapninger, om truende endringer og mye mer. Han dykker like gjerne ned i store eksistensielle spørsmål som i verdens kraftigste malstrøm med våtdrakt, og forsøker å tilegne seg havets vuggende språk, gjennom poesi, vitenskap, historie og mytologi - eller de lokale fiskernes talemåter. Resultatet er en salt og underholdende bok. 

Havet dekker sytti prosent av jordas overflate, men de fleste vet lite om dette elementet og de utrolige livsformene som stadig oppdages der. Med "Havboka" har Morten A. Strøksnes skrevet en bok som kan leses på mange plan, og som bør leses av alle. Vi stammer fra havet, og havets tilstand påvirker alt liv på jorda.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 316
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Kjell Askildsens syvende novellesamling består av tolv noveller, de fleste skrevet i årene 1998-2004. Forfatteren forfølger sine motiver i en rekke nye variasjoner, og novellene er preget av skarpe sansninger og stor klarhet. Kjell Askildsen gir som ingen andre språk til den indre uroen og det uforløste i møter mellom mennesker. Personene i disse novellene beveger seg ofte innenfor fastlagte mønstre, som betraktere eller under oppsikt av andre, fanget i uutholdelige eller uavklarte situasjoner, uløste samtaler og øyeblikk av plutselig innsikt, stillhet eller konfrontasjon. I "Vennskapets pris" møter vi den sterkt fortettede skrivemåten og språklige følsomheten som kjennetegner Kjell Askildsens noveller - en intens og lysende prosakunst.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Komplett samling av Følelsesbiblioteket: Sinne, Sjenanse, Forelskelse, Redd, Sjalusi, Sorg og Lykke. 7 enkeltstående bøker. 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Solum Forlag
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00 999.00
 

 

"Soga om vêret" ble nominert til den Islandske Litteraturprisen da den kom ut i 2003 

Fortellingen foregår i en gudsforlatt fjord ytterst Nord-Vest på Island, hvor noen få forhutrede sjeler driver sjarkfiske uten fiskekvoter. En av disse fiskerne, Halldor, skriver dagbok, og det er denne dagboken som blir funnet av sorenskriveren i det lille samfunnet og sendt til et forlag, i det som dermed utgjør en rammefortelling med noe diffuse grenser. 
Det viser seg at ikke bare dagbokskriveren, men også presten og flere av fiskerne er alle på forskjellige måter er på flukt fra fortida. Vi får innsikt i deres liv og traumer via burleske, men aldri sympatiløse, skildringer. Romanen rommer en kjærlighetshistorie og psykiske lidelser av ymse slag, men er i bunn og grunn lyrisk i tonen og med en form for naivistiske filosoferinger, som viser seg ikke å være så enkle som man kunne tro ved første øyekast, slik de er formidlet av en noe naiv fortellerstemme. 
Det er Halldors livshistorie som bærer fram fortellingen, og som avdekkes etter hvert, gjennom hans møte med Gud, en prest, en krøpling, torsken og kjærligheten.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 228
Språk: NO

pris: 179.00 328.00
 

 

Året er 1866 og det skjer underlige begivenheter på verdenshavene. Flere skip får et fryktelig møte med et ukjent vesen, et avlangt, selvlysende monster, uendelig mye større og raskere enn en hval. Fregatten Abraham Lincoln blir utstyrt for å uskadeliggjøre uhyret, med datidens skarpeste våpen og beste mannskap ombord, blant disse den franske vitenskapsmannen Pierre Aronnax, hans trofaste tjener Conseil og den canadiske harpunéren Ned Land.

Abraham Lincoln kommer etterhvert på sporet av monsteret, og i en kraftig konfrontasjon skylles de tre mennene over bord. Som siste utvei ender de opp på ryggen av det som viser seg å være den fantastiske undervannsbåten Nautilus. Sammen med kaptein Nemo og hans menn starter professor Aronnax og hans følgesvenner på en verdensomseiling uten sidestykke. De opplever de mest utrolige eventyr, og får innblikk i naturfenomener som vanlige mennesker aldri får se. For dypet skjuler skatter av alle slag: dyr, planter, fisk, perler og gull... 

En verdensomseiling under havet holder leseren i ånde gjennom flere hundre sider. Får de tre mennene noen gang vende tilbake til sivilisasjonen og vitne om alt det de har opplevd, eller må de være kaptein Nemos fanger for alltid?


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Vidarforlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 531
Språk: NO

pris: 179.00 399.00
 

 

Dette er en roman som ligner en biografi, om den russiske forfatteren, provokatøren, bøllen, nasjonalisten, fascistem Eduard Limonov. Limonov var forbryterspire i Ukraina, poet og idol i Moskvas undergrunnsmiljø i Brezjnev-tiden, uteligger i New York før han ble hovmester hos en milliardær på Manhattan. I Paris var han en trendy og skandaløs forfatter, på Balkan var han soldat og alliert med krigsforbryteren Karadzic og militslederen Arkan. På begynnelsen av 90-tallet drar han tilbake til Russland, til kaoset etter kommunismens fall, der han blir den eldre karismatiske lederen for unge desperadoer i Det nasjonalbolsjeviske parti. Limonov er den evige opposisjonelle - mot Brezjnev, Gorbatsjov, Jeltsin, Putin. Han ser seg selv som en helt.

I Limonov gir den prisbelønte franske forfatteren Emmanuel Carrere et levende og fascinerende portrett av en bemerkelsesverdig person og et samfunn som rommer alle motsetninger og kan utvikle seg i uforutsigbare retninger. Det er intenst, bevegende, opplysende, skremmende og hylende morsom lesning.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 426
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Inneholder 11 frittstående fortellinger: Er det noen der?, Karma Kameleon, Venter på Bardot, Lorena Velázquez, Nytt fjes, Moondance, Night of The Vampire, Frida Kahlos papegøye, The Thrill Is Gone, Konspirasjon og Ingenting.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Magikon
Innbundet: ja
Sidetall: 202
Språk: NO

pris: 149.00 298.00
 

 

"Jeg tenker på å ta en sånn brystoperasjon, sa hun. Ringte altså rikstelefon, midt på natta etter endelig å ha kommer seg hjem fra jobb, ens ærend for å 'høre hva jeg syntes om saken', og likevel fikk jeg en veldig klar følelse av at hun verken hadde overskudd eller tilstedeværelse nok til å lytte til noe av det jeg måtte ha av tanker eller meninger, alt dreide seg om hennes 'jeg skal fikse puppene' iblandet et og annet 'men tør jeg virkelig det da', hele tiden vaklet hun opphisset i spenningsfeltet mellom disse to, og jeg tror det var dette som ga meg den pussige følelsen jeg hadde av et misforhold mellom tidens omløpshastighet der hun var, og der jeg var."

 
Natsu lever et ensomt liv i et av Tokyos mer nedslitte strøk. Så får hun besøk av storesøsteren Makiko, som har blitt besatt av tanken på å forstyrre brystene, og hennes datter Midoriko, som har sluttet og snakke og bare kommuniserer med omverdenen gjennom en notisbok. Gjennom hverdagslige situasjoner og samtaler som på talende vis unngår tingenes kjerne, aner vi bakgrunnen for Makikos kroppsfiksering og det sårbare forholdet til datteren.

Utgivelsesår: 2013
Forlag: Bokvennen
Innbundet:
Sidetall: 157
Språk: NO

pris: 179.00 299.00
 

 

En ung kvinne blir forlatt av kjæresten, og flytter inn på sin fars prestegård. Her snakker hun i telefonen og drikker seg full, får dårlige råd av sin dominerende mor, velment coaching fra spinndoktorvenninnen Mulle, mens hun stadig prøver å få en diagnose av legen sin. Hun har en sjøhest i hjernen og en bygning i hjertet. "Min mor sier" er utdrag fra samtaler mellom mennesker som snakker forbi hverandre. Boken er oversatt av Erlend Loe. 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: NO

pris: 179.00 298.00
 

 

En mann som sover er historien om hverdagen til en ung mann med en økende følelse av fremmedgjøring i sitt eget liv; en historie om et menneske på vei mot erfaringen av den absolutte likegyldighet. Romanen følger innbitt en ung manns livslede til det ytterste: begivenhetsløse dager glir forbi; endeløse vandringer om natten uten mål og mening; døsige morgener tilbragt i sengen, lyttende med halvhjertet oppmerksomhet til naboens bevegelser på den andre siden av veggen. Ingenting skjer og det blir heller ikke gjort noe som helst for å endre på situasjonen. Som om romanen selv var i en tilstand av lediggang gir den et dypsindig innblikk i en manns følelse av egen meningsløshet.

På tross av fortellingens rotløshet fremstår En mann som sover som et litterært eksperiment av ypperste klasse. I krysningspunktet mellom form og innhold utpeker romanen seg som et lite mesterverk fra en av vår tids største forfattere.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Solum Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 137
Språk: NO

pris: 149.00 349.00
 

 

En tolvårig jente fødes. I glinsende rustning springer hun ut av sin fars hode og kløyver det. Han står på gulvet i blodet og skriker. Hun løper naken ut i vinterkulden. Faren blir innlagt på sykehus med diagnosen schizofren. Jenta fanges opp av naboene, som kontakter barnevernet. Hennes historie er for utrolig og uforståelig, men hittebarnet får navnet Anna og blir plassert i en trygg, vanlig familie med mor og far og to fosterbrødre. Men i denne normaliteten er pinsemenigheten nærmeste nabo.
Dit inn dras Anna - til ekstase og tungetale. Hun blir en stjerne, folk kommer for å høre og se. Men taler hun virkelig i tunger, eller er det et annet språk? Selv har hun ett brennende ønske: å treffe sin far igjen. "Helioskatastrofen" er en moderne Athene-myte. Den er en klagesang om savnet av en far og om ikke å kunne bære sin fulle kraft. Om en følelse av å komme fra et sted altfor nær solen.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 126
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

De klassiske bildene fra Fridtjof Nansens og Roald Amundsens polarekspedisjoner er blant de mest kjente fotografiene i norsk historie. Bak mange av bildene skjuler det seg historier de færreste kjenner til. Da f.eks. Amundsen vant kappløpet mot Sydpolen, illustrerte avisene nyheten med et fotografi av Amundsen iført skinnpels i isødet - tatt i strandkanten nedenfor hans villa i Svartskog en fredelig vinterdag. 

 
De norske polarekspedisjonene tok helt fra begynnelsen av fotografiet i bruk for å dokumentere, dramatisere og formidle opplevelsene i isen overfor et bredt publikum. I Norske polarheltbilder 1888-1928 blir dette materialet for første gang presentert samlet og i sammenheng. Boka kaster et nytt og annerledes lys over norsk polar-, fotografi- og kulturhistorie.
 
Utgitt i samarbeid med Nasjonalbiblioteket

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 303
Språk: NO

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.