NYHETSBREV - 2016-12-17

Flere juleanbefalinger fra Tronsmo

Kjære kunde!

Vi har utvidet åpningstid før jul:

Lørdag: Åpent til 18.00

Søndag: 14.00-18.00

Mandag-fredag: 09.00-20.00

Julaften: 10.00-14.00
En tysklærer er på vei ut av et hus i en by ved foten av Alpene. Hun skynder seg til biblioteket, der hun møter en eldre herre som drar videre til svømmehallen hvor han treffer en ung mann. Den unge mannen sykler hjem til sin bevegelseshemmede mor. Utenfor vinduet ser hun en kvinne på vei til korøvelse. I løpet av et døgn springer fortellingen fra person til person gjennom Sentral-Europa. 

«Enkle atonale stykker for barn» er en roman i tre frittstående deler, som spiller opp til hverandre på en nesten umerkelig, men nødvendig måte. Dag Johan Haugerud skriver om menneskers samspill og de hårfine vekslingene mellom det som løfter og det som krenker.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 348
Språk: NO

Utsolgt
 

 

THE UNDOING PROJECT

A FRIENDSHIP THAT CHANGED THE WORLD
De to unge og begavede psykologiprofessorene Daniel Kahneman og Amos Tversky møtte hverandre i Israel på 1960-tallet og utviklet snart et personlig og profesjonelt vennskap, som skulle bli et av vitenskapshistoriens mest fruktbare. Med stor fantasi testet de ut kognitive feilslutninger og andre svakheter ved hvordan vi tenker. Sammen skrev de noen av de mest siterte avhandlingene som noen gang er skrevet innenfor akademia. Etter Tverskys død, skrev Kahneman om en del av disse funnene i den populærvitenskapelige bestselgeren Tenke, fort og langsomt

I denne boka skriver Michael Lewis, stjerneforfatteren bak bøker som Liar's Poker og The Big Short, om de to mennene, deres vennskap og karrierer, samt hvilken innflytelse deres tenkning har hatt innenfor ulike fagdisipliner.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 362
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

TREDVEÅRSKRIGEN

EN EUROPEISK KATASTROFE 1618-1648

Dette er den første utgivelsen på norsk som gir en helhetlig framstilling av en av de verste katastrofene i Europas historie.

Tredveårskrigen begynte som en religiøs konflikt mellom den katolske keiseren av Det tysk-romerske riket og hans undersåtter i det protestantiske fyrstedømmet Böhmen, men utviklet seg snart til en europeisk maktbalansekrig, hvor også besittelser i Amerika, Afrika og Asia ble dratt inn i konflikten. Freden i Westfalen i 1648 markerte sluttpunktet for en ufattelig brutal krig som la store deler av kontinentet øde og forandret Europa for alltid. 


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Dreyer
Innbundet:
Sidetall: 528
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

ATLAS OBSCURA

AN EXPLORER'S GUIDE TO THE WORLD'S HIDDEN WONDERS
Ella Morton
Med fler...
Hvis du tror du har gått tom for fluktmuligheter, er dette motbeviset! Dette atlaset inneholder et vell av obskure reisemål, fra Djevelens fotavtrykk i Bayern (i katedralen i München der Satan sjøl skal ha trådt inn på kirkegulvet 1468) til selveste fetisj-markedet i Togo.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Workman
Innbundet: ja
Sidetall: 470
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Men dette essayet ble Rebecca Solnit et fenomen. Her satt hun ord på hvordan ikke så rent få menn lett nedlatende og selvhøytidelig øser av sine "innsikter" over et nært sagt hvilket som helst tema, uten å prøve å finne ut om de snakker med deres overkvinne på området. Solnits beskrivelse av mannlig arroganse ble etter hvert legendarisk, og med det var begrepet mansplaining født.

Oversatt av Anne Arneberg.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 128
Språk: NO

Utsolgt
 

 

1001 KATT

MYTER, EVENTYR OG FOLKETRO

Katten er det eneste husdyr som aldri helt har latt seg temme. I tusenvis av år har den pirret fantasien vår. Ikke noe annet dyr har satt så dype potespor i menneskeslektens historie - ingen annen skapning har vært gjenstand for så mye kjærlighet og hat, respekt og frykt, fabulering og overtro. I det gamle Egypt var katten en viktig gud, i Europa var den i flere hundre år en demon som løp Satans ærend. 


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 287
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

RECIPES FROM THE WOODS

THE BOOK OF GAME AND FORAGE
"100 delicious recipes featuring game and foraged ingredients showcase the pleasure of cooking from the woods.
Respected French chef and writer Jean-François Mallet has assembled 100 delicious recipes featuring game and foraged ingredients, such as chestnuts, dandelion leaves, nettles, and wild strawberries. Organized into chapters based on food type - furred game (venison, wild boar, hare); feathered game (partridge, pheasant, quail); mushrooms, herbs, and snails; and nuts and berries - the recipes encourage readers to source and discover the pleasure of cooking game and wild foods. From sautéed venison with port and chestnuts to stuffed partridge with kale, these beautifully illustrated dishes bring the flavours of
the woods directly into home kitchens."

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Phaidon Press
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

De fleste tror de har en, men få kan forklare hva sjel er. Vi snakker om en hel og ren sjel, om en ærlig sjel. Vi føler noe innerst i sjelen, og er redde for å ta skade på vår sjel. Det er sterke, svake, sarte, og frie sjeler. Det mest personlige finner vi i sjelens dyp.

Gjennom menneskehetens historie har sjelen vært det prismet mennesket og menneskelivet er blitt sett og forstått gjennom. Ole Martin Høystad setter spørsmål ved om dette bare er billedlige talemåter for personlige egenskaper, eller om ordet sjel referer til noe virkelig og viktig. En egen dimensjon i mennesket på linje med fornuft og følelser.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 335
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Geir O. Rønning
Med fler...
Nytt nummer av Agora om globalisering. Skribenter som Ola Innset, Bent Sofus Tranøy, Stein Sundstøl Eriksen, Wolfgang Streeck, Saskia Sassen og Susan Buck-Morss skriver om nyliberalisme, finansialisering, global økonomi og demokratiets krise. Nummeret inneholder også fyldige bokanmeldelser av bøker av Peter Sloterdijk, David Harvey, Francis Fukuyama, Anwar Shaikh og Arne Johan Vetlesen. Med mer.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 386
Språk: NO

pris: 230.00
 

 

Årets Man Booker Prize-vinner er en passe hysterisk satire over dagens USA der raseskiller fortsatt gjør seg gjeldende. Etter at den "svarte" byen Dickens i California har blitt slettet fra kartet i skam, lager hovedpersonen en snedig plan for å få byen tilbake. Med seg i komplottet har han en slaven (!), noe som dessverre sender ham rett til høyesterett der boka begynner.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oneworld
Innbundet: nei
Sidetall: 288
Språk: UK

Utsolgt
 

 

BØKENES HAMSKIFTE

EN HUSVANDRING I DEICHMANSKE BIBLIOTEKS HOVEDFILIAL
Steffen Kørner
Med fler...
"Bøkenes hamskifte er resultatet av et samarbeidsprosjekt med Deichmanske bibliotek og tar opp bokens fremtid ved Deichman før, og etter, flytting til Bjørvika.
Biblioteksboken som tema for kunstnerisk utvikling og forskning.
Volumet tar opp bokens fremtid ved Deichman (før/etter flytting til Bjørvika) og er basert på en interaksjon med Deichman som har gått over et par år, som også har involvert to masterklasser i design.
Resultatet er et innlegg i debatten om bøkenes plass i fremtidens biblioteker, med ønsket om å bidra til utviklingen av en lavmælt demokratisk drøftingskompetanse i dagens biblioteksdebatt.
Boken er utformet som en biblioteksbok fra 60-tallet m/vaskbart granitolomslag, gullpreg i ryggen, forsatspapir og kapitélbånd. En referanse til en tid da biblioteket bandt sine egne bøker."

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Kunsthøgskolen i Oslo
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

De fleste av oss har et forhold til regnbuens farger - rødt, oransje, gult, grønt, blått, indigo og fiolett. Men hvordan oppfatter vi fargene og alle deres sjatteringer? Kassia St Clair har lenge vært besatt av farger, og i denne vakre boka tar hun for seg 75 farger og deres historie. For i sine nyanser er ikke det røde bare rødt, men kommer som skarlagen, sinober, hematitt og drageblod, mens det blå viser seg som kobolt, prøyssisk-, egyptisk- og elektrisk blått.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: John Murray
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

OSELVAR

DEN LEVANDE BÅTEN

Oselvar er ein tradisjonell klinkbygd trebåt frå Hordaland. Båten har vore mest vanleg som bruksbåt frå Bømlo i sør til Fedje i nord, men ein finn døme på bruk av han langs heile Norskekysten, på Shetland og på Orknøyane. Med framleis levande byggje- og brukstradisjon skil båttypen seg frå mange andre tradisjonsbåtar.

Oselvaren er Noregs nasjonalbåt og vart i 2015 nominert til UNESCO-lista for gode vernepraksisar i immatrielt kulturvern. I samband med dette gir Skald forlag og Oselvarklubben ut praktboka Oselvar - den levande båten.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Skald
Innbundet: ja
Sidetall: 560
Språk: NO

Utsolgt
 

 

THE INVENTION OF NATURE

ALEXANDER HUMBOLDT'S NEW WORLD
En glimrende biografi over oppdageren og vitenskapsmannen Alexander von Humboldt (1769-1859). Humboldt var den romantiske æraens store vitenskapshelt, og det sies at Napoleon ikke likte at han bodde i Paris fordi Humboldt var enda mer berømt enn hans selv. Overklasseprøysseren Humboldt levde et vilt oppdagerliv: Han var den første til å bestige Chimbarazo (Sør-Amerikas høyeste fjell) og kartlegge store deler av Amazonas. Hans reiser og vitenskapelige funn ble senere avgjørende for beundreren Charles Darwin. Han lanserte teorier innenfor de fleste naturvitenskapelige retninger, samtidig som han støttet Bolivars revolusjon og utfordret amerikanernes forsvar av slaveriet. 

Det samlede antallet steder, elver, fjell, planter, naturlige objekter, stjerner, etc. som er oppkalt etter Humboldt overgår alle andre historiske personer, og likevel er Humboldts liv ukjent for mange - kanskje fordi den romantiske vitenskapen har fått liten innflytelse i moderne tid. Andrea Wulf mener likevel at vi har svært mye å lære av Humboldt og at han bør hentes fram igjen som vitenskapshelt også for vår tid.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Knopf
Innbundet: ja
Sidetall: 474
Språk: UK

pris: 299.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.