NYHETSBREV - 2016-12-02

Nyheter, gavetips og signering!

 Oddvar Torsheim signerer Ymsedamer!
Lørdag 3. desember kl. 13.00 - 14.00

Lørdag kan du sikre deg en - eller en håndfull - av det mange mener er årets morsomse kalender, nemlig Ymsedamer av Oddvar Torsheim!

Foredrag og signering - 60 damer du skulle ha møtt

Onsdag 7. september kl. 16.30

Marta Breen og Jenny Jordahl har laget årets julegave - 60 damer du skulle ha møtt. Det blir et lite foredrag, etterfulgt av signering.

 Velkommen!
Forlagets omtale:

8 av 10 biografier som kommer ut i Norge i dag, handler om menn. 87 prosent av alle omtalte personer i de vanligste svenske lærebøkene er menn. I visse skolebøker er det flere navngitte nazister enn kvinner...

Marta Breen (forfatter) og Jenny Jordahl (illustratør) synes det var deprimerende å innse at historiene om mennesket i så stor grad blir fortalt med kvinner i en evig birolle. De har derfor laget sin egen historiebok - og det i tegneserieform!

Her kan du bli kjent med fascinerende personligheter som krigsreporter Lise Lindbæk, presten Ingrid Bjerkås, samepionér Elsa Laula Renberg, kommunist Ellisif Wessel, jazzsanger Radka Toneff, ostegründer Synnøve Finden og 56 andre gode kvinnfolk.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

SUPERINTELLIGENCE

PATHS, DANGERS, STRATEGIES

Nærmer vi oss et punkt der kunstig intelligens - eller AI (artificial intelligence) - passerer den menneskelige? I så fall beror framtiden vår på den kunstige intelligensens handlinger. Og hvordan kan vi i så fall foreta oss noe på forhånd, så dette ikke går galt? Denne boka handler om dette dilemmaet, som Nick Bostrom, professor ved Oxford og ekspert på AI, kaller  for "the superintelligence control problem". Hvordan løse dette før det er for sent?


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oxford University Press
Innbundet: nei
Sidetall: 415
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

Denne utrolig spennende og morsomme boken tar leseren med til dyrenes tilholdssteder rundt om i hele verden.

Utforsk ti av verdens mest mangfoldige dyremiljøer og bruk den magiske 3-fargede linsen for å avsløre deres hemmeligheter.

Den røde linsen viser små og store dyr som kommer frem i dagslyset. Med den blå linsen oppdager man nattdyrene, de ukjente og mystiske dyrene som bare kommer frem om natten. Med den grønne linsen åpenbares jordas frodige planteliv, der leseren blir med på en reise inn i jungelen, under havet, over endeløse gressletter og inn i de dype skogene - en verden som aldri sover.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Kontur Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 64
Språk: NO

Utsolgt
 

 

I sin siste bok, Diving for Pearls, presenterer Nan Goldin oss for nesten utelukkende nye, upubliserte, arbeider. Vi inviteres til å kontemplere over den magien og overraskende abstraheringen som oppstår gjennom uintenderte fotografiske feil gjort med et analogt kamera, som dobbelt- og trippeleksponeringer; Goldins intuitive visuelle stil, drevet av følelser fra dypt inne i oss alle. Boka inkluderer en ny muse i Wien, bylandskaper og dyr, selvportretter, venetianske interiører, speil og gravsteiner. Et symbol på Goldins livslange hengivenhet til sine venner er dypt portrettert via hennes sammenstilling av portretter av venner med malerier av helgener som hun har fotografert i museer. Den slående likheten mellom det samtidige og den arketypiske energien i fortidig skjønnhet gir en intens dynamikk i betraktningen.

 

 

Utgivelsesår: 2016
Forlag: steidl
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: UK

Utsolgt
 

 

“In the stately ways of our shining capital the dwellings of high and low raise their roofs in rivalry as in the beginning… how often does the mansion of one age turn into the cottages of the next.”  - Kamo no Chomei

Tokyo er en visuell reise gjennom en by som er futuristisk og avleggs samtidig - dens visjonære design utslitt som en tapt epokes. Johansson bruker fotografi til å registrere byen, han finner form og pragmatisk orden gjennom akkumulasjon og rekkefølge, han avdekker byens skjulte modulære logikk: lego-aktige segmenter, grunnleggende kvadratiske enheter repetert uendelig i ulike størrelser. 

Bildene er ubefolket, og viser bare byens arkitektur, en beholder for 13 millioner mennesker, organisert omkring massebevegelse og kanalisering av menneskelig trafikk. Mellom betong, glass og stål spirer nå og da grønt liv - miniatyrhager i trange passasjer, eller en klynge blomsterpotter langs fortauet. Arkitekturen skaper sin egen topografi, og byen skimtes som den siste utposten i en falmende mekanisert verden.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Only Photography
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: UK

Utsolgt
 

 

BLITZED

DRUGS IN NAZI GERMANY
Nazistene likte å framstille seg selv som sunnhetens skanse mot tidens moralsk forfall. I virkeligheten, hevder Norman Ohler i denne boka, var hele Det tredje riket pumpet opp av dop: Kokain, heroin og morfin, for ikke å snakke om meta-amfetamin som ble brukt av både fabrikkarbeidere og tropper i kamp. Med Hitlers personlige lege Theodor Morell som håndlanger, gikk narkomisbruket helt til toppen av beslutningskjeden, med voldsomme cocktailer av dop for å håndtere presset fra krig og motstand.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 368
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

BROWSE

THE WORLD IN BOOKSHOPS
En kjærlighetserklæring til bokhandelen - som kuriositetskabinett, som et magisk sted for overraskelser og et sted der man kan oppdage nye ting. I denne antologien skriver 15 kjente forfattere om sitt forhold til bokhandler og antikvariater. Alaa Al Aswany skriver om hvordan bokhandlenes rolle under Den arabiske våren i Kairo i 2011, Elik Shafak skriver om Istanbuls røykfulle bokhandler, Iain Sinclair om sorgen da hans favorittbokhandel ble stengt, og Yvonne Adhiambo Owour forteller om sitt barndomsminne fra en bokhandel i Nairobi. Reisen går til bokhandler over hele verden, fra Delhi i øst til Bogotá i vest.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Pushkin Press
Innbundet: ja
Sidetall: 254
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

ENO årboka 2016 samler tekster og perspektiver om vår musikalske samtid. En bok for de som elsker årsoppsummeringerm men er lei av ti identiske topp ti-lister. En slags musikkjournalistikkens svar på årsleksikonet Hvem Hva Hvor, som man kan plukke opp igjen fem eller ti år senere og lese med en blanding av nostaligisk vemod og fryd over at ting går fremover. Et tidsdokument og årsoppsummering mellom to stive permer. Den perfekte gave til alle skikkelige musikknerder!

 
Bla bidragsyterne: Audun Vinger, Svein Strømmen, Beastie Joyce, Maria Lokna, Karima Furuseth, Bernt Erik Pedersen, Marius Asp, Jon Refsdal Moe, Kim Klev, Øyvind Holen, Kaja Gunnufsen, Silje Halstensen og Emile The Duke.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Eget forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 194
Språk: NO

Utsolgt
 

 

På sporet av fridom er eit pågåande fotografisk dokumentasjonsprosjekt som tek sikte på å utforske omgrepet fridom.

Ved å samanstille og dele ei globalt variert samling definisjonar av fridom vil eg oppmuntre folk til å reflektere over den fridommen dei opplever i sine eigne liv, land og nabolag. Og ikkje minst vil eg inspirere til ein meir fordomsfri og sjenerøs aksept av andre folk sine tankar og haldningar.

 

I slutten av 2008 og starten av 2009 brukte eg fire månader på ei turretur-reise mellom Noreg og Bangladesh. Undervegs fotograferte eg rundt hundre menneske og bad dei definere ordet/omgrepet fridom på sin måte. I januar 2013 var talet meir enn 150.


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Eige Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Djevelen i den hvite byen er en uhyggelig og spennende sann historie om USAs første kjente seriemorder, H. H. Holmes. Boken har ligget i over 350 uker på NY Times bestselgerliste og blir storfilm i 2017 med Martin Scorsese i registolen og Leonardo DiCaprio i hovedrollen.
Året er 1893. Chicago har fått æren av å arrangere den prestisjefylte verdensutstillingen. Ambisjonen er å overgå Paris, som fire år tidligere slo verden med undring og begeistring, ikke minst takket være Gustave Eiffels tårn. En gruppe unge, ambisiøse arkitekter og ingeniører klarer å bygge "den hvite byen" på rekordtid, og 28 millioner besøkende får smake Corn Flakes, kjøpe glidelås, se levende film og kjøre pariserhjul for første gang.
Mange av de besøkende er unge kvinner som søker lykken i storbyen, og flere av dem tar inn på "World's Fair Hotel". Det blir det siste de gjør. For i skyggen av verdensutstillingen har hotelleieren, den sjarmerende og utspekulerte legen H.H. Holmes, innredet lydtette rom, gasskamre og kremasjonsovner som gjør det mulig for ham å torturere, henrette og skjule mer enn 200 ofre. Djevelen i den hvite byen er den altoppslukende fortellingen om det nesten umulige prosjektet med å stable en verdensutstilling på beina, men også den neglebitende beretningen om jakten på USAs første massemorder.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Font
Innbundet: ja
Sidetall: 504
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Dette er George Orwells fremtidsdystopi fra 1949, som fremdeles føles skremmende aktuell. Boka følger den departementsansatte Winston Smith i det totalitære regimet Oceania der alt overvåkes av Big Brother. Men da Winston forelsker seg i Julia, øyner han mulighet for et annet liv, slik det var før partiet ble allmektig. Sammen begynner de å stille farlige spørsmål ved partiet. Orwells klassiker er kåret til en av de 100 beste bøkene på engelsk gjennom tidene, nyoversatt av den eminente Bjørn Alex Herrman i 2016 og med etterord av Anine Kierulf, forsker ved Norsk senter for menneskerettigheter.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 368
Språk: NO

Utsolgt
 

 

AICHAS KJØKKEN

NORSK MAT INSPIRERT AV MINE MAROKKANSKE MØDRE

Aicha kom til Norge som ung kvinne og slo røtter her. Med seg hadde hun sin rike marokkanske matarv og etter hvert i livet hennes har maten blitt viktigere og viktigere for henne. Aichas mat er en hyllest til morens og bestemødrenes kjøkken, råvarene og krydderne deres. Samtidig er det en bok som er laget på ingredienser som Aicha kjøper her og maten hennes er enkel nok til at alle får det til.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: NO

pris: 449.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.