NYHETSBREV - 2016-10-08

Lanseringer og nyheter på Tronsmo!

 Lansering - Det kommunistiske partis manifest!

Onsdag 12. oktober kl. 16.30

På høy tid - igjen. Karl Marx' og Friedrich Engels's Det kommunistiske partis manifest.

Ny oversettelse ved Leif Høghaug, utgitt av Sentralkomitéen.

Foredrag ved oversetteren. Arve Kleiva leser fra boka.

Velkommen!
Friedrich Engels
Med fler...

"Et spøkelse går omkring i Europa

- kommunismens spøkelse."

Slik begynner Karl Marx og Friedrich Engels Det kommunistiske manifest, utgitt første gang i 1848. Hvilken annen bok er lest mer, diskukutert mer og har satt dagsorden i samfunnsdebatten over så mange år som Det kommunistiske manifest?

Det vil kanskje overraske at Høghaug har holdt på formen 'bourgeoisiet', men hans oversettelse tilstreber åpenbart å være konkordant, altså å beholde mest mulig av grunntekstens ordvalg, ordrekkefølge og setningsbygning (motsetningen er idiomatisk: som prioriterer å få fram meningsinnholdet i grunnteksten ved å bruke uttrykk som er karakteristiske for mottakerspråket). Nå er det alltids rom for et ferskt opplag av Manifestet, men at nyoversettelsen utmerker seg som konkordant er utvilsomt dens fremste eksistensberettigelse - nærmere originalen har vi aldri vært på norsk.

-Espen Grønlie, Le Monde Diplomatique


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Sentralkomitéen
Innbundet: ja
Sidetall: 69
Språk: NO

pris: 169.00
 

 

Ei kraftfull avslutning på historia om eit livslangt vennskap.

Dette er den fengslande historia om to kvinner, den briljante, boklærde Elena og den lidenskaplege, ubereknelege Lila. Begge er no vaksne og har store drama i livet bak seg. Begge slost ein gong for å komme seg vekk frå strøket der dei vaks opp - eit nabolag prega av vald og ufridom.

Elena har gifta seg, flytta til Firenze, stifta familie og gitt ut fleire kritikarroste bøker. Men no har ho komme tilbake til Napoli for å vere saman med mannen ho alltid har elska. Lila, derimot, har aldri lykkast med å frigjere seg frå Napoli. Ho har blitt ein suksessrik bedriftseigar, men nærkontakten med den verda ho alltid har tatt avstand frå, set ho på prøve. Men Lila er ustoppeleg, uregjerleg, uforgløymeleg!

Med Napoli som bakteppe, ein by like forførande som han er farleg, i ei verd i dramatisk endring, er historia om eit livslangt vennskap fortald djupt ærleg og med ein briljans som saknar sidestykke. Dei fire binda i denne serien utgjer ei lang og eineståande historie som lesarane vil vende tilbake til igjen og igjen, og som Elena og Lila sjølve vil dei kvar gong oppdage nye ting.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

I april 1897 kunne man lese i Verdens Gang at Knut Hamsun anmeldte forfatteren Anna Munch til politiet og forlangte hennes mentale tilstand undersøkt. Bakgrunnen var at det den våren hadde blitt spredd en rekke anonyme brev som svertet ham. Hamsun var overbevist om at brevene kom fra henne. Dette danner utgangspunktet for en helt særegen kunstnerroman: En tragisk, intens og hittil ukjent historie om å være kvinne og kunstner. Den vekker et glemt forfatterskap til live, og kaster nytt lys over norgeshistoriens mest omdiskuterte forfatter.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 302
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

En liten familie på tre er i oppløsning. De klarte det ikke. Karen klarte det ikke. Koret av stemmer melder seg, fra venninner til familieterapeuter, med ord som skal hjelpe: Delt bosted. Mekling. Fordeling. Tilknytning. Forutsigbar adferd. Transitt-fase. Barn er robuste skapninger. Karen lytter til dem, slik en moderne kvinne skal, samtidig som alt i henne gjør opprør. Nei, barnet er mitt. Det er jeg som er dets mor. Det finnes ingenting moderne ved meg. Likevel kommer spørsmålene: I hvilken grad er rollen som mamma knyttet til det å være familie? Er datteren fortsatt hennes når hun er hos faren? Hvis man er mor den ene uken, hva er man i den andre?

Vær snill med dyrene er en rå, akutt og opprivende roman om å befinne seg i ruinene av et ekteskap sammen med den man bryr seg om aller mest - annenhver uke.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Tiden
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

Paul Kalinithi var akkurat i ferd med å avslutte et tiår med spesialutdannelse som nevrokirurg da han selv fikk diagnosen uhelbredelig lungekreft. Fra å være en yrkesaktiv lege som behandlet dødssyke mennesker, ble han fra en dag til den neste selv pasient og henvist til en kamp for sitt eget liv. Utsiktene til et spennende yrkesliv, en lysende karriere innenfor medisinen og et familieliv forsvant med ett som dugg for solen.

Når pust blir til luft er et selvportrett som utfolder seg i to sammenhengende, men svært ulike deler: Den første delen handler om en ung og filosofisk anlagt medisinstudent som søker legekallets egentlige mening og de biologiske livsprosessenes hemmeligheter, og som senere spesialiserer seg innen hjernekirurgi, det mest kritiske stedet for den menneskelige identitet. I andre halvdel av boken er legen selv blitt pasient og konfronteres med sin egen snarlige død.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 235
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

VOLD OG ISLAM

SAMTALER MED HOURIA ABDELOUAHED

Denne boken består av ni dialoger, mellom den prisbelønte syriske poeten og essayisten Adonis og den marokkanske psykoanalytikeren og forfatteren Houria Abdelouahed, om vold og islam. Forholdet mellom vold og islam drøftes her i lys av både historiske kilder og vår tids radikalisering. Det er islam som et politisk regime som forfatterne her legger grunnen for en ny forståelse av. Det hevdes, med henvisninger til Koranen og dens fortolkere, at «volden i islam går hånd i hånd med utbredelsen», og videre at for å forstå den ekstreme voldsbruken til Den islamske stat (IS), må man ta «seg bryet med å se nærmere på hvordan Islam oppsto.»

Forfatterne understreker at det er den politiske islam, fra opprettelsen av det første kalifatet og frem til våre dager, som er gjenstand for denne samtaleboken. Adonis er pseudonymet til den syriske poeten og essayisten Ali Ahmad Said Esber (f. 1930 i Quassabin i nærheten av Latikia, nord i Syria). Adonis er ansett som en av den arabiske verdens største poeter. Han har skrevet over 20 bøker på arabisk og er blitt oversatt til en rekke språk - mest kjent er diktsyklusen Mihyars sanger (Gyldendal 1985).

I 1985 emigrerte han til Paris, hvor han siden har bodd i eksil. I 2007 ble han tildelt Bjørnsonprisen og i 2011 mottok han den prestisjetunge Goetheprisen. I 2016 fikk han den tyske Erich-Maria-Remarque-.fredsprisen. Houria Abdelouahed (f. 1975) underviser ved universitetet Paris Diderot, er psykoanalytiker, oversetter og forfatter. Hun har blant annet oversatt en rekke verker av Adonis til fransk.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Solum Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 192
Språk: NO

pris: 149.00
 

 

MYTHOMANIA

TALES OF OUR TIMES, FROM APPLE TO ISIS
Peter Conrad vever sammen oldtidens myter med dagens kjøpesterke kultur for å vise absurditetet i dagens samfunn, økonomi og politikk.
Mennesket har alltid vært fascinert av deres fjerne forfedre. Nå for tida blir mobiltelefoner solgt under en logo som vekker assosiasjoner til Edens hage. Narkissos vender tilbake hver gang noen tar en selfie, og kjekke vampyrer selger som varmt hvetebrød. Myter pleide å fortelle oss hvor vi kom fra. Peter Conrad bruker dem i denne boka til å vise hvor vi er på vei.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 248
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

WHITE SANDS

EXPERIENCES FROM THE OUTSIDE WORLD
White Sands kaster et kreativt blikk på hvorfor vi reiser. I sin sedvanlige stil blander Dyer reiseskildring, essay, kritikk og fiksjon i en vittig og smart bok for lenestolreisende og prokrastinerende filosofer.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Canongate
Innbundet: ja
Sidetall: 233
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

AGAINST EVERYTHING

ON DISHONEST TIMES
Against Everything er en tankevekkende studie i å leve i en moderne tid. Greif argumenterer for at vi må ofre verdens rundt oss en ekstra tanke, tenke oss om to ganger på det som er tilsynelatende ordinært; tvile og stille spørsmål. I en tid rådet av kapitalismen er dette ekstra viktig, for hva er egentlig grunnen til at mange våkner klokken seks og går ut for å jogge? Hvilken politisk identitet vil en hipster stille seg bak? Hvorfor velger du å høre på en type musikk fremfor en annen?
Boka oppfordrer til anti-intuitivitet, se livet fra en litt større avstand, og å kreve noe bedre.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Verso
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 299.00
 

 
Hvis ordet flaneur gir deg bilder av Baudeilaire og bohemlivet, så er flaneuse den kjønnsmessige motsatsen. Forfatteren skildrer hvordan kvinner påvirker byen de vandrer i, og hvordan byen de vandrer i påvirker dem. Dels reiseskildring og dels selvbiografi - Lauren Elkin går i fotsporene til varierte karakterer som Sophie Calle, Martha Gellhorn, Agnes Varda og mange flere. Boka er en hyllest til byvandring.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Chatto & Windus
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Hva vil det si å være ung muslim i våre dager?

Det finnes en segment av verdens 1,8 milliarder muslimer som har større påvirkningkraft til å endre både verden rundt dem og fremtidige generasjoner. Generasjon M - de er moderne, følger med på teknologi og trender, motebevisste og uavhengige. Deres identitet omfavner både tro og modernitet.
Denne boka ser nærmere på et voksende kulturelt fenomen i en tid der det å forstå hvordan unge religiøse tenker aldri har vært viktigere. 

Utgivelsesår: 2016
Forlag: I. B. Tauris
Innbundet: nei
Sidetall: 340
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Nutshell er Ian McEwans originale og veldig løst baserte gjenfortelling av Hamlet.
Trudy har forrådt sin mann, John. Hun bor fortsatt i hjemmet  hun giftet seg i, men John er ikke her. Istedet bor hun med Johns pinlig banele bror, Claude, og sammen koker de to opp en plan.
Det de ikke vet er at det er et vitne til deres komplott; den ni måneder gamle beboeren i Trudys mage.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Jonathan Cape
Innbundet: ja
Sidetall: 198
Språk: UK

pris: 299.00
 

 
Tom Wolfe er mest berømt som forfatter, men startet sin karriere som journalist. I denne boka, som er en ren sakprosabok, vender han oppmerksomheten sin mot språket. Spørsmålet om språkets opprinnelse har plaget og undret forskere helt fra Darwins tid og fram til moderne lingvister som Noam Chomsky, Steven Pinker og Daniel Everett. Er språket iboende, et instinkt, eller tillært? Er vi mennesker fordi vi har den språklige evnen, eller var det evnen til språk som gjorde oss til mennesker? Ekspertene er uenige, og diskusjonen pågår fortsatt. Wolfe viser i denne boka en spesiell fascinasjon for Everetts forskning, som har utfordret Chomsky og Pinkers nydarwinistiske linje.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Little, Brown and Company
Innbundet: ja
Sidetall: 182
Språk: UK

pris: 279.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.