NYHETSBREV - 2016-09-12

Lanseringer og nyheter på Tronsmo!

 Tirsdag 16. september kl. 16.30

Patrik Ourednik på Tronsmo!

Møt Tsjekkias mest oversatte samtidsforfatter, Patrik Ouředník!
Mannen bak boksuksessen Europeana, som nå er oversatt til 29 språk, kommer til Oslo i september for å snakke om boken, om dagens, og det 20. århundres Europa.
Samtalen foregår på tsjekkisk og norsk.

Torsdag 15. september kl. 17.00

Boklansering - Dobbeltspill

Velkommen til boklansering av Bjørn Godøys siste bok - Dobbeltspill
Godøy ble nominert til Brageprisen 2014 i klassen for sakprosa for boken Ti tusen skygger.

Fredag 16. september kl. 17.00

Fotoboklansering - Lise Holm

I anledning Fotobokfestival Oslo 2016 inviterer fotobokavdelingen til lansering av boka Zoo Entrance, laget og selvpublisert av den enn så lenge relativt ukjente oslofotografen Lise Holm! Vi byr på kunstnersamtale mellom fotografen og den ikke fullt så ukjente oslofotografen Morten Andersen, stoler å sitte på til de første fremmøtte og forfriskninger å nippe til underveis.

Alle arrangemente er gratis og åpne for alle. Velkommen!
Europeana er en unik bok, en bok som får leseren til å stoppe opp og undre seg, ikke bare over det tyvende århundrets historie, men over menneskets vesen og den verden og virkelighet vi alle er med på å skape hver dag. Og det er ikke lite. Genremessig klassifiseres denne romanen som skjønnlitterær prosa, og forfatteren selv kaller det en roman, dette på tross av at alt som skildres er hentet nærmest saklig fra virkeligheten, mer spesifikt fra det tyvende århundrets historie. Historien formidles ikke kronologisk, og svært ulike temaer, som f.eks. andre verdenskrigs konsentrasjonsleirer og lanseringen av Barbie-dukken, blir skildret side om side.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 129
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

DOBBELTSPILL

KJÆRLIGHET OG FORRÆDERI I SKYGGEN AV FØRSTE VERDENSKRIG

Tidlig om morgenen, den 3. august, 1916, sendte bøddelen ved Pentonville fengsel i London enda en fange i døden. I løpet av karrieren hadde han hengt over hundre mennesker, men denne dagen var likevel spesiell. En britisk adelsmann skulle henrettes for høyforræderi. Mannen som styrtet gjennom fallemmen, het Sir Roger Casement, og var dømt for å ha samarbeidet med tyske myndigheter om å starte en revolusjon i Irland.

En ung sjømann fra Moss hadde vært hans nærmeste venn og medhjelper. Eivind Adler Christensen møtte Roger Casement tilfeldigvis i New York sommeren 1914. Frihetskjemperen tok unggutten under sine vinger, og sammen reiste de via Norge til Tyskland. De reiste inn i et Europa som sto i brann, og der en ny og farligere verden vokste frem. Idealisme ble fordrevet av kynisme. Lojalitet ble til en vare man solgte til høystbydende.

Dobbeltspill er beretningen om et forhold mellom to menn i krigens ulvetid. Det er beretningen om en forræder som selv ble forrådt.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

På en flytende likkiste; lasteskipet Pythéas på vei til Kina, møter vi et mannskap på vei til stadig nye havner, nye horer og nye bordeller. Lasteskipet på omkring 5000 tonn er fyllt med menn som alle har sine historier. De har flyktet til sjøs, fra familien, en kvinne eller en lyssky historie. Mennene sparer ikke på verken volden eller obskøniteten i sine fortellinger, og uten blygsel minnes de sine opplevelser.

Hundevakta er et glemt mesterverk, og den eneste romanen til den greske poeten og sjømannen Nikos Kavvadias. Dette er en beksvart moderne odyssé.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 252
Språk: NO

pris: 169.00 379.00
 

 

Edouard er på vei hjem fra sine to nærmeste venner på julaften, når han blir antastet av en ung mann som søker kontakt. Edouard er sliten og vil hjem, men likevel fascinert og det ender opp med at han inviterer mannen opp i leiligheten sin. Et tilsynelatende spennende møte ender i voldtekt og mordforsøk.

Gjennom denne høyst selvbiografiske romanen illustrerer han hvordan samfunnets vold mot enkeltindivider igjen generer vold mot andre mennesker.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 188
Språk: NO

pris: 189.00 329.00
 

 

Hjorths nye roman starter som et klassisk arveoppgjør, der to sommerhytter på Hvaler står sentralt.

To barn har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år. De skal arve hyttene. Men det finnes to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten?

Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving.  Den handler om familiehistorien.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Elinor Nor er alenemor og student, og hver dag er en bitter kamp. For å få pengene til å strekke til. For å være en god mor for en unge som vokser opp i et nabolag der alle har Playstation, nye klær og alt annet de måtte trenge. For å bevare et fnugg av integritet i møte med husverter, naboer og NAV, der hun befinner seg i et av fattigdomsspiralens mange paradokser: stoltheten hun kjemper så hardt for å opprettholde, gjør det umulig å svelge skammen ved å be om hjelp.

Birgit Alms debutroman Endelig skal vi le er en skeiv rapport fra et lite skildret samfunnslag, spekket med skarpe observasjoner og mørk humor.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Tiden
Innbundet: ja
Sidetall: 238
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

OVERHEATING

AN ANTHROPOLOGY OF ACCELERATED CHANGE
I globaliseringens tidsalder står verden overfor tre store kriser knyttet til miljø, økonomi og identitet. Thomas Hylland Eriksen, som har ledet et sosialantropologisk forskningsprosjekt med tittelen Overheating, tar i denne boka med samme navn, for seg hvordan de tre krisene påvirker hverandre gjensidig på globalt nivå og hvordan de oppfattes og møtes lokalt. Engelsk tekst.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Pluto Press
Innbundet: nei
Sidetall: 176
Språk: UK

pris: 399.00
 

 
En internasjonal gruppe forskere undersøker her hvordan de sosialdemokratiske bevegelsene står i ulike deler av verden i dag. Knut Kjeldstadli og Idar Helle ser på sosialdemokratiet i Norge. I andre kapitler undersøkes Frankrike, England, ulike land i Øst-Europa og i Sør-Amerika, samt bevegelser i India og Sør-Afrika. Redaktør Ingo Schmidt ser videre på utfordringene der sosialdemokratiet har stått sterkt: økonomisk stagnasjon, svake venstresidebevegelser og populistiske høyrebevegelser i vekst.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Pluto Press
Innbundet: nei
Sidetall: 281
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

Døden og andre tiggere samler dikt om politikk og kjærlighet, 
ensomhet og motstand, ødeleggelse og erindring. Det poetiske 
uttrykket spenner fra det saklige til det elegiske, med anstrøk av 
aforismens moralske karakter.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Kolon
Innbundet: nei
Sidetall: 79
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

Endre veks opp som odelsgut i ei vestlandsbygd på 1800-talet. Han skal vere som faren og fedrane før han. Som ung mann treffer han Abelone, giftar seg med henne og tek over garden. Framtida ser ljos ut - til Endre blir sjuk og sengeliggjande, og garden lyt seljast. Kven er han utan retten og plikta han er fødd til? Kva skal han no leve for? Det er då bøkene kjem, frå andre sida av havet, og tek Endre med ut i verda.

Sigd er ei forteljing i dikts form om eit enkelt - men samstundes storslått - liv, om dei universa bøkene kan opne, og korleis ein mann som er bunden til senga, kan ta del i oppdagingar i land langt borte. Det er ei forteljing om ei tid som ikkje finst meir, men som likevel er til å kjenne att. Og det er kjærleikshistoria om Endre og Abelone - som til slutt må lage seg sitt heilt eige språk for igjen å kunne snakke saman.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Tiden
Innbundet: ja
Sidetall: 143
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Novellene i Arbeidsnever handler om de som har falt utenfor; de som ikke fiksa skolen, og droppa ut. De ufaglærte. De som aldri flytta hjemmefra. De som aldri fant noen å slå seg ned sammen med, og de som har blitt forlatt. I novellene møter vi Trygve som snart skal bli far, og som har en usikker og tung lagerjobb, vi møter Frank som bor hjemme med sin mor og i det siste har fått et godt øye til den nye dama på kroa. I tillegg møter vi tre gamle venner som drar på hyttetur bare for å havne i ei grøft, og ungkaren Andrè som må ta en kikk på sitt eget liv.

Novellene utspiller seg i samme miljø, og handler om vanlige menneskers liv og arbeid. Alle sliter de med sitt: usikkerhet, kjærligheten, økonomien og seg sjøl. Noen er fanget i situasjoner de ikke kommer seg ut av, mens andre må ta et valg om hvem de vil være, og hvordan de vil leve.


Vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris 2017!


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Kolon
Innbundet: ja
Sidetall: 95
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Loki er full av liv, en utopist og selverklært idealist, i hvert fall dritt lei av Norge, for ikke si hele Europa, og all middelmådigheten. Han reiser til Bangkok, overbevist om at det er i Sørøst-Asia mennesket vil bruke ny teknologi til å ta det neste skrittet i evolusjonen, og fullstendig overskride egne grenser. I Bangkoks gater vandrer han rundt på jakt etter et hotell han ikke kan finne, drevet stadig videre inn i nye situasjoner, den ene mer absurd enn den andre.

Bård Torgersens nye roman er intens og drivende, skrevet i et korthugget språk. Boka er en fortelling om en verden hvor framtiden ikke synes å kunne komme fort nok, og om et menneske, styrt av sine egne innfall og entusiasme, som ikke lar seg stoppe av noe.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 140
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Forlagets omtale:

8 av 10 biografier som kommer ut i Norge i dag, handler om menn. 87 prosent av alle omtalte personer i de vanligste svenske lærebøkene er menn. I visse skolebøker er det flere navngitte nazister enn kvinner...

Marta Breen (forfatter) og Jenny Jordahl (illustratør) synes det var deprimerende å innse at historiene om mennesket i så stor grad blir fortalt med kvinner i en evig birolle. De har derfor laget sin egen historiebok - og det i tegneserieform!

Her kan du bli kjent med fascinerende personligheter som krigsreporter Lise Lindbæk, presten Ingrid Bjerkås, samepionér Elsa Laula Renberg, kommunist Ellisif Wessel, jazzsanger Radka Toneff, ostegründer Synnøve Finden og 56 andre gode kvinnfolk.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: NO

pris: 299.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.