NYHETSBREV - 2016-04-15

Nyheter og tegneserieprat!

 Seriemord på Tronsmo!

Tegneseriepraten er tilbake, denne gang på Tronsmo!

Denne gang har vi invitert et leserpanel som har fått i utfordring å handle seg serier for en tusenlapp, vi skal få deres erfaringer, advarsler og anbefalinger av nye, gamle, kjente og ukjente serier.

Panelet er ømfintlig satt sammen og består av forfatter Gro Dahle, journalist og rocker Harald Fossberg, og skoleelev og sekstenåring Simon Mørland. Moderator er som alltid Flu Hartberg.

Seriemord er en podcast som blir spilt inn foran levende publikum, og arrangeres av Oslo Comics Expo.
THE HIDDEN WEALTH OF NATIONS

THE SCOURGE OF TAX HAVENS
Vi vet at den økonomiske ulikheten i verden øker, og mange steder diskuterer man hvordan man skal skattlegge den rikeste prosenten som stadig blir rikere. Problemet er at så mye av rikdommen deres befinner seg i skatteparadiser: Sveits, Luxemburg, Caymanøyene, etc. Inntil nå har man ikke en gang kunnet anslå hvor mye. Gabriel Zucman framlegger her for første gang et forskningsbasert anslag. Og han foreslår også en helt ny tilnærming som han mener kan gi resultater.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: University of Chicago Press
Innbundet: ja
Sidetall: 129
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

Med en stemme som både er mild og fylt av raseri, forteller Marias testamente om en brutal og hjerteskjærende begivenhet som har etterlatt en henne i bunnløs sorg. Maria har mistet sin sønn og lever nå i skjul på et ukjent sted. Hun lever i eksil med minner så sterke at hun nær segner under vekten av dem. Problemet er at minnene om sønnen, det kjæreste hun hadde, står i et svært ambivalent forhold til krefter omkring henne som gjør krav på historien.

For Maria var sønnen en skjør og sårbar ung mann, plassert i en konfliktfylt tid og omgitt av tvilsomme og svikefulle venner. Disse vennene overvåker nå Maria i hennes eksiltilværelse, og deres nærvær truer med å oppsluke og fortrenge hennes historie til fordel for en mytisk virkelighet hun føler stadig sterkere forakt for. Boken utfolder seg som Marias kamp for å fortelle sin egen historie om hva som skjedde med sønnen - en kamp som handler om å bevare sin menneskelighet, en kamp på liv og død.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

STEDENE

EN SAMTALE MED MARGUERITE DURAS
I denne boka snakker Marguerite Duras om steder som har vært viktige for henne: steder i livet, i barndom og voksenliv, men også steder i fiksjonen, i bøkene og filmene.
Samtalen med dokumentarfilmskaper og regissør Michelle Porte ble sendt på fransk tv i 1976 og ble siden skrevet ut som bok. Det gjør at teksten bærer preg av det muntlige, av øyeblikket, av det som oppsto i møtet mellom de to samtalende. De befinner seg et sted mens de snakker. Og sammen ser de på fotografier av steder som har betydd noe for Duras.
Sånn blir denne boka en dialog om å være i dialog med sitt stoff, sitt indre, verden der ute og andre mennesker. Og sånn åpner den også forståelsen av hva skriving er, og hva det vil si å skape.

Oversatt og med forord av Hanne Ørstavik.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 127
Språk: NO

pris: 200.00
 

 

GULL, ARBEID OG GALSKAP

PENGER OG OBJEKTTRØBBEL

Boken handler om penger og det pengeaktige, hvordan pengene forvandler karakter foran øynene våre, og hvordan forvandlingen sprer seg. Vår tid lider under et tap av eksterne, objektive referanser. For eksempel har det menneskelige arbeidet mistet mye av sin verdiskapende karakter, og klokketid er ikke lenger en god standard for arbeidets verdi. Etablerte forskjeller og grenser viskes ut, og motsetninger kan smelte sammen. Verdsetting og verdiskaping lar seg ikke bestandig skille fra hverandre. Boken forfølger konvergerende mønstre av objekttrøbbel i tre forskjellige sfærer: finans, arbeid og psykiatri.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Fagbokforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 279
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Krigen i Syria har ført mange millionar menneske på flukt. I Farvel, Syria blir du kjend med nokre av dei som har forlate heimlandet sitt. Emil André Erstad har reist og snakka med dei det gjeld: opposisjonelle syrarar, homofile, religiøse minoritetar, einslege kvinner og torturoffer. Mange av desse kan ikkje få trygge liv i nærområda til Syria.

Noreg har bestemt at vi skal ta imot 8000 kvoteflyktningar dei neste tre åra. I tillegg kjem tusenvis av andre flyktningar seg hit på eiga hand. Kva er forskjellen på dei, og kven har vi plikt til å hjelpe?

Boka forklarer kvifor verdssamfunnet må stille opp for flyktningane, gir gode analysar og forklaringar, og forfattaren gir innspel til ein betre flyktningpolitikk for Noreg og verda. Farvel, Syria vil både røre deg og gjere deg klokare. Dette er boka for deg som vil lære meir om dei menneska vi skal beskytte, og gje svar på kvifor dette er blitt vår tids mest brennande sak.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 286
Språk: NO

Utsolgt
 

 

ISLAMISME

IDEOLOGI OG TRUSSEL
Nik Brandal
Med fler...

Hva er islamisme? Hva er likhetene og forskjellene mellom ulike bevegelser som blir kalt islamistiske? Hva ønsker islamistene å oppnå? Hvilken trussel representerer de? Hva er forholdet mellom ideologien islamisme og religionen islam? Hvordan skal de vestlige demokratiene forholde seg til islamisme?

Dette er spørsmål som er høyst dagsaktuelle 15 år etter terrorangrepene 11. september 2001, etter flere år med borgerkrig i Syria og fremveksten av IS. Det er også spørsmål som er av avgjørende betydning når Europa skal motta og integrere hundretusener av flyktninger og migranter fra den muslimske verden i årene framover.

I Islamisme nærmer bidragsyterne seg disse problemstillingene fra ulike vinkler og ulike forståelser. Formålet med denne boka har ikke vært å komme frem til en felles forståelse, men å rydde grunnen for en kunnskapsbasert debatt i stedet for den skyttergravskrigen som til nå har vært rådende.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Dreyer
Innbundet: nei
Sidetall: 475
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Kunsten å lage brennevin for en tier pr. flaske er en morsom og annerledes hyllest til en bestselgende dansk bok om hjemmebrent fra syttitallet. Den skal først og fremst lære deg å lage brennevin på gamlemåten. Men den er også fortellingen om jakten på en eksentrisk forfatter.
For hva skjedde egentlig med Jørgen Munkebo? Mannen som i sin tid skrev Hjemmebrænding & Snapseurter - Kunsten at alve brændevin - for en tier pr. flaske, og som forsvant like etterpå?
Svaret på dette får du i denne boka som også inneholder både nyttig og unyttig informasjon, bilder og illustrasjoner og ikke minst oppskrifter. Alt dette, ispedd forfatterens egne digresjoner og refleksjoner. 

Even Vaa er født i Larvik i 1980. Han er tekstforfatter, filansskribent, musiker og komponist. Dette er hans første bok.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Ljå forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 150
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Ekstremisme utforskar ekstremismen i ulike former. Boka dekker spekteret frå høgre- til venstreekstremisme og syner kva som er ulikt og kva som er likt, og kva dei har felles med religiøs ekstremisme, på eit vis som er lett forståeleg.

Når vi snakkar om ekstremisme meiner vi ulike ytterleggåande politiske og religiøse førestillingar og gjerningar, som terrorisme, og forsøk på å tvinge samfunnet til å endre seg i ei heilt ny retning. Gjennom ulike døme og forteljingar syner boka ulike sider av ekstremismen. Slik gir ho nokre svar på det vanskelege spørsmålet: Kva er ekstremisme?

Mange unge menneske vil skape ei betre verd. Men korleis skapar vi ei betre og meir rettvis verd? Og kva middel kan vi nytte for å nå det? For dei fleste strandar det heile på kva som er realistisk å oppnå, og kor langt ein er villig til å gå for å nå målet. For nokre finnast det derimot ingen slike grenser - dei vil endre verda for kvar ein pris. Og det er desse som gjerne vert ekstremistar.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Humanist
Innbundet: ja
Sidetall: 222
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

«Hva er tredjestanden?» ble revet bort fra hyllene da den kom ut i Frankrike i januar 1789. «Har De lest Tredjestanden?» spurte man på gater og kafeer. Boken gikk fra hånd til hånd, og politiske klubber arrangerte opplesninger. I løpet av uker var Emmanuel Sieyès blitt en berømt mann, og noen måneder senere ble Bastillen stormet.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Thorleif Dahls Kulturbibliotek
Innbundet: ja
Sidetall: 129
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
Tilbud!

Samtidig som Kents Jag är inte rädd för mörkret-album kom i 2012, ble denne boka sluppet. Den er et tett samarbeid mellom bandet selv og kunstner Jesper Waldersten, og den er et praktverk av en bok. I tekst, og fremfor alt foto, tolker Waldersten bandet, albumet, og deres arbeid med det. Stort, flott, innbundet format!
Kent er et av Sveriges største popband de siste tiårene, og er nå i gang med sin avskjedsturné i 2016.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Telegram
Innbundet: ja
Sidetall: 300
Språk: SE

Utsolgt
 

 
Gen Sakuma er gatefotograf basert i Tokyo. Han tar bilder over hele Tokyoregionen, og han etablerte TAP Gallery i Kiyosumi-Shirakawa Tokyo. "Go There" er et utvalg bilder fra hans første utstilling.
"For meg er det å vandre omkring i gatene, peke med kamera og trykke på utløseren mot hva jeg møter der, ganske likt hvordan jeg samlet på insekter som liten, oppslukt i jakten helt til solnedgang."
Boka er nydelig designet med sliketrykk på tekstilomslag, rødt på rødt, rød farge på snittet, og Sakumas briller i sort preget inn på forsiden.
 

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Roshin Books
Innbundet: ja
Sidetall: 80
Språk: UK

pris: 399.00 799.00
 

 

I dagens verden tenker vi på Wikipedia som kilden til det meste av informasjon, men det er likevel bare det siste ledd i en lang linje  samlet kunnskap - referanseverk som former måten vi ser på verden. Denne boka er et fascinerende innblikk i oppslagsverkets historie, fra det eldste - Hammurabis lover, en lovsamling som er datert til neste 2000 år f.kr. - til Google. Jack Lynch belyser menneskets historie samt hvilken bragd som er blitt formet gjennom flere tusen år, og i prossessen lærer man viktigheten av å samle kunnskap.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 453
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Med bøker som Hotel California og Waiting for the Sun er kanskje Barney Hoskyns mest kjent som en Californias musikkronikør. I denne boka vender han blikket mot 60-tallets New York state og Woodstock. Den faktiske Woodstock-festivalen i '69 fant faktisk ikke sted i Woodstock, men nær byen Bethel. Woodstock var likevel det stedet der den nye vinen gjæret, med en miks av geniale kunstnermusikere med Dylan i spissen og hippie-kapitalister som manageren hans Albert Grossman. I dette mijøet møter vi også The Band, Van Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix, med flere.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Da Capo
Innbundet: ja
Sidetall: 402
Språk: UK

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.