NYHETSBREV - 2016-04-08

Nyheter og lansering!

 Fotoboklansering: Martina Hoogland Ivanow
Torsdag 14. april kl. 17.00

Vi har den store gleden av å invitere til norgeslanseringen av Martina Hoogland Ivanows nye fotobok Circular Wait/Satellite/Second Nature! Ivanows to tidligere bøker er allerede anerkjente og etterspurte, og denne boka fikk nylig Svenska fotobokpriset 2016. Fotografen kommer selv for anledningen, og det blir en kunstnersamtale mellom henne og Nina Strand, fotograf og redaktør av fototidsskriftet Objektiv, omkring bildene og prosjektet hennes. Til glede for gamle og nye lesere. Og selvsagt signering av bøker til alle som vil ha.
Velkommen!Denne utgivelsen inneholder tre bøker, i ett omslag, som omhandler to adskilte prosjekter; Satellite og Circular Wait.
Circular Wait (2010-14) undersøker vårt ofte kunstige og motsetningsfylte forhold til naturen - et forhold som stort sett handler om kontroll. Som i Satellite (2009-10), ser hun på lengselen etter det autentiske og ville, som ofte er fundamentalt i mange subkulturer som i større eller mindre grad distanserer seg fra urban kultur. Å søke å leve i harmoni med naturen er ofte eksklusivt og bare tilgjengelig for noen utvalgte få. Andre problematiske dimensjoner omfatter temaer som bærekraft og kjønnsroller.
Den tredje boka - Second Nature - inneholder et essay av Estelle af Malmborg og en samtale mellom maleren Karin Mamma Andersson og Martina Hoogland Ivanow, og gir en inngang til prossessen samt Hoogland Ivanows syn på fotografi.
 
 

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Art and Theory
Innbundet: nei
Sidetall: 176
Språk: UK

pris: 399.00 799.00
 

 

HOW DID WE GET INTO THIS MESS?

POLITICS, EQUALITY, NATURE
George Monbiot er en av nåtids krasseste samfunnskritikere og klimadebattanter. Denne boka gir en klar diagnose på problemene foran oss innen ulikhet, ødeleggelsen av naturen og vår besettelse av økonomisk vekst. Hvordan skal vi kunne stå imot de med mest makt når de har alle midlene og våpnene? Hva kan vi gjøre for å sikre barna våre mot en usikker fremtid? 
Monbiot er kontroversiell, tydelig, og som alltid med godt grunnlag for sine argumenter. Denne boka gir et overbevisende bilde av hvorfor vi burde endre vår hverdag, vår politikk og økonomi, og hvordan vi burde behandle hverandre og naturen.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Verso
Innbundet: ja
Sidetall: 342
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Denne boka samler det beste av Thomas Piketty essays og artikler etter finanskrisen samtidig som den går gjennom et bredere felt enn Kapitalen, men i mye kortere trekk. Han skriver både om finanskrisen - hva som skjedde og hvor vi går herfra - men også om alt fra produktivitet i Storbritannia til barack Obama. For første gang samlet på engelsk og gjort tilgjengelig for et bredere publikum.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Viking
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

Utsolgt
 

 

LISTEN, LIBERAL

OR WHATEVER HAPPENED TO THE PARTY OF THE PEOPLE
I denne boka legger Thomas Frank ut om hvordan essensen i filosofien til det demokratiske partiet i USA har endret seg med årene.  En form for forretningsmessig og kulturell elitisisme har gjennomsyret partiets arbeiderklasserøtter. For visse grupperinger fungerer dette godt. Men for nasjonen som en helhet minner forfatteren oss på hvordan Demokratene i utgangspunktet var, og hvis de ikke holder seg slik, hvordan de selv bidrar til det stadig voksende skillet mellom fattig og rik i USA.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Metropolitan Books
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Fawaz Garges beskriver hvordan IS oppstod i kaoset som fulgte USAs invasjon av Irak i 2003, og hvordan gruppen ble styrket etter den arabiske våren og krigen i Syria.  IS sier at deres mål er å gjenopplive kalifatet og "rense landet" for alle Shia-muslimer og andre minoriteter. Siden har ambisjonene vokst, og IS har påtatt seg ansvaret for større aksjoner i Europa og andre steder utenfor Midtøsten. Til sist viser boka hvordan flere tiår med diktatur og fattigdom, aksellerert av utenforstående inngripen, førte til IS' oppstandelse, og hvorfor dette er et av de viktigste problemene å ta tak i i dag.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Princeton University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 384
Språk: UK

Utsolgt
 

 

THE UNRAVELING

HIGH HOPES AND MISSED OPPERTUNITIES IN IRAQ
Når Emma Sky meldte seg som frivillig for å hjelpe å gjenoppbygge Irak etter Saddam Hussein, hadde hun liten aning om at det planlagte tre-måneders oppholdet skulle strekke seg til å vare et tiår. Hun ble raskt representant for Coalition Provisional Authority i Kiruk, og senere rådgiver for General Odierno i de amerikanske styrkene, dels på grunn av hennes åpne uttalelser og perspektiver. "En moderne Gertrude Bell" ble hun kalt av The Times. Hu nhar vært et utrettelig vitne på USAs forsøk på å transformere et land komplekst land som i flere tiår har vært preget av konflikt. og gir her et ontimt portrett av hvordan og hvorfor en inngripen i Irak kan ha feilet, til tross for de beste meninger.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Atlantic Books
Innbundet: nei
Sidetall: 400
Språk: UK

pris: 169.00
 

 
Silent Histories er et vitnesbyrd om tragedien etter de amerikanske styrkenes vilkårlige bombing under krigen i Stillehavet. Bombingen drepte 330 000 japanere og skadet ytterligere 430 000. 9,7 millioner mennesker ble hjemløse og mer enn 2,23 millioner hjem ødelagt i mer enn 200 ulike byer. Midt i denne enorme ødeleggelsen ble mange barn foreldreløse i løpet av et øyeblikk, eller de fikk brannskader og lemlestelser som merket dem for livet.
Japan oppnådde økonomisk rekonvalesens i kjølvannet av krigsødeleggelsene. Denne bemerkelsesverdige veksten har blitt kalt "det japanske økonomiske mirakelet". Men til tross for denne enestående veksten har barn med krigsskader blitt tvunget til å leve harde liv, uten mulighet til å lege sine sår. De har levd i skyggene, har dekket over sin smerte og gjemt sine arr, og spart andre for ubehaget ved å se dem.
Boka inneholder slitte familiebilder som noen har klart å ta vare på gjennom ødeleggelsene, bilder fra flyangrepene, og Kazuma Obaras vare portretter av de aldrende menneskene nå, med sine arr og sine måter å bære dem på, som de viser fram fordi vi må forstå, de av oss som aldri har erfart en krig; ingen må noensinne oppleve de samme lidelsene igjen.  

Silent Histories was originally published in 2014 in a special limited edition of forty-five handmade copies.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Editorial RM
Innbundet: ja
Sidetall: 162
Språk: UK

pris: 799.00
 

 
I 2005 var det femti år siden denne klassikeren ble utgitt første gang, og tretti år siden Hannah Arendt døde. I dette omfattende verket, et av Arendts hovedverk, analyserer hun den moderne tids "ondes problem" - de anti-semittiske, rasistiske og imperialistiske strømninger i Europa, som rant sammen i totalitarismens kvelende statsform.
Til svensk ved Jim Jakobsson.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Daidalos
Innbundet: ja
Sidetall: 640
Språk: SE

pris: 499.00
 

 

Det foregår forbløffende ting i skogene våre: trær som kommuniserer med hverandre, trær som vokter og tar kjærlig ansvar for barna sine og dessuten ser etter sine skrale, gamle naboer, trær fulle av følelser, empati og hukommelse. Høres dette utrolig ut? Kanskje det, men det er sant! Dette er en informativ, lidenskapelig og morsomt skrevet bok som lar oss se skogene våre med helt nye øyne.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 256
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

I eit støvete, gloheitt Paris kjem ein grisunge trippande. På ryggen ber han ein skrønemakar, felespelar, rømling. Diktsamlinga Drikkeviser frå Paris er ein ravande runddans i eit Paris du ikkje kjenner frå før. Her bur ei bestemor som byr på opiumsmakronar, den småkriminelle Didier og ein bitter, gammal fjøsnisse frå moderlandet.

Draumesekvensar og litterære referansar glir saman i ei fandenivoldsk røre av folklore og ljug. Dei brennevinsstinkande kneipene glimtar av salt kjærleik og svinsk fest; halvfulle pastisflasker, gapande metromunningar, ustyrlege eventyr og den gamle angsten. Det er bygdafest i forstadene, og mørk vandring i verda under gatene der knoklane finst.

Ei utvisking av grenser gir dikta ei særeigen, rykkande kraft – dei utfordrar grensene mellom å føle og ikkje føle forplikting, mellom lavstil og høgstil, dyr og folk, fantasi og verkelegheit, tekst og intertekst, kropp og by, bygde-Noreg og Paris.

Drikkeviser frå Paris er ei svimmel og frodig diktsamling om stole gull og glovarmt begjær, om lausriving og uro, om å gi slepp, dikte seg ut, rulle seg i søla.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall: 74
Språk: NO

pris: 279.00
 

 

TROUBLE BOYS

THE TRUE STORY OF THE REPLACEMENTS
Bob Mehr har fått full tilgang til The Replacements' arkiver i Twin/Tone og Warner, og baserer med dette og flere intervjuer gjennom flere tiår, den ultimate biografien om et av USAs mest innflytelsesrike band i undergrunnssjangeren.  Boka er et særs intimt portrett og beskriver faktorer som avhengighet, misbruket og frykten, som skulle forme et av de mest notriske, brilliante og selvdestruktive gruppene i vår tid.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Da Capo Press
Innbundet: ja
Sidetall: 520
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Aurora går gjennom gatene og leter etter sitt eget hjerte. Gjennom tåke og skumring og rykende kumlokk, hun driver gjennom skog og skjærgård, forbi siloer og busskur, langs hele Glomma og bryggepromenaden, lenger og lenger ut, til Hvaler, helt ut til svenskegrensa. Vinden hvisker gjennom sprekkene i vinduskarmen, føttene balanserer langs kanten av Fredrikstadbrua, ilden slikker hustakene, og knivbladet glir dypere ned i huden, ekkoet sprenger seg vei gjennom kroppen, men det eneste Aurora finner er den svake sangen i brystet: Driv ikke kjærligheten for langt. Aurora driver opp mot skogen og de tre dammene der oppe, opp til stupefjellet og de rødflekkede steinene, vinden kiler i øret og myrlandskapet dekker hele Østfold, slettene er uendelig lange- det går alltid noe tapt, mellom stemme og kropp, mellom betatt og besatt, mellom hånden og ryggbladet før hånden kommer, mellom tro, håp og kjærlighet.

Dette er Victoria Kiellands første roman, hun debuterte med kortprosasamlingen I lyngen som hun i 2013 ble nominert til Tarjei Vesaas-debutantpris for.

 


Utgivelsesår: 2016
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: ja
Sidetall: 127
Språk: NO

pris: 280.00
 

 

Eneste er en roman om kjærlighet – den første, store kjærligheten i livet til en ung kvinne, det skrivende jeget som henvender seg til et du hun både nærmer seg på nytt og i samme bevegelse fjerner seg fra. Denne fortellingen begynner i ettertid, i det forholdet er over. Hvem var de to, sammen og hver for seg, og hvem er hun nå, uten ham? I et utprøvende og intenst språk undersøkes bruddets og løsrivelsens nødvendighet, en løsrivelse som uopphørlig fortsetter etter den faktiske atskillelsen, etter den vonde slutten, etter at alt er over.

En intens, vakker og klok debutroman.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

A HISTORY OF VIOLENCE

LIVING AND DYING IN CENTRAL AMERICA

El Salvador og Honduras har ligget øverst i verdenstoppen i mordsstatistikken de siste ti årene, med Guatemala hakk i hæl. Oscar Martinez skildrer flere sanne historier fra regionen. Med et empatisk blikk beskriver han livene til de som bor der, går undercover for å drikke med langere, blir med på politipatruljer, akkompagnerer menneskesmuglere og mye mer. Alt for å forklare  hva som ligger i bunn for denne krisen, og hvor all volden kommer fra.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 257
Språk: UK

pris: 169.00
 

 
Tilbud!

Samtidig som Kents Jag är inte rädd för mörkret-album kom i 2012, ble denne boka sluppet. Den er et tett samarbeid mellom bandet selv og kunstner Jesper Waldersten, og den er et praktverk av en bok. I tekst, og fremfor alt foto, tolker Waldersten bandet, albumet, og deres arbeid med det. Stort, flott, innbundet format!
Kent er et av Sveriges største popband de siste tiårene, og er nå i gang med sin avskjedsturné i 2016.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Telegram
Innbundet: ja
Sidetall: 300
Språk: SE

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.