NYHETSBREV - 2016-04-01

Nyheter og lanseringer!

Fotoboklansering: Kim Ramberghaug & Jessika Thörnqvist!
2. april kl. 14.00

Vi inviterer til lansering av den rykende ferske fotoboka Stasis, som er et felles prosjekt av fotograf Kim Ramberghaug og billedkunstner Jessika Thörnqvist, som sammen utgjør kunstnerduoen Lightnin'Howlin'Screamin', hvor de jobber med fotografi, film og musikk. Det blir en kort presentasjon, og lett mingling med eksklusivt soundtrack fra musiker Martin Langlie. I tillegg har kunstnerne med seg et begrensa opplag med prints fra boka for anledningen, og det blir mulig å kjøpe bok med print for kr 800,-! (Kun bok 299,-)
Velkommen!

Pelikanen-kveld!
6. april kl. 17.00

nsdag 6. april inviterer Pelikanen Forlag til Pelikanen-kveld hos oss! Tre forfattere som er aktuelle på hver sin side:
Kenneth Moe, Rastløs: Pelikanens første debutant, og er nominert til Tarjei Vesaas debutantpris.
Bjørn Arild Ersland, Store hendelser i liten skala: Kritikerroste Ersland er nå aktuell med sin første skjønnlitterære roman etter nærmere 40 barne- og ungdomsbøker.
Cathrine Knudsen, Manuell: Knudsen fikk et skikkelig gjennombrudd med romanen Manuell (2014), og lanseres i disse dager i Danmark.
De tre forfatterene presenterer hverandre og snakker om sine erfaringer med sin felles redaktør Karl Ove Knausgård, og leser fra sine respektive romaner.
Daglig leder i Pelikanen forlag, Eirik Bø er kveldens konfransier.

Tasneem Khalil på Tronsmo!
7. april kl. 17.00

Velkommen til en helt spesiell lansering på Tronsmo!
Jallad: Death Squads and State Terror in South Asia er skrevet av den svensk-bangladeshiske journalisten og tidligere samvittighetsfange Tasneem Khalil.
Han vil snakke om hvordan man vinner en skitten krig, og gi en innføring om boka. Foredraget vil bli holdt på engelsk.
Velkommen!
JALLAD

DEATH SQUADS AND STATE TERROR IN SOUTH ASIA
Statlige terrorisme i form av bortførelser og utenomrettslige henrettelser er utbredt i flere sør-asiatiske land. Denne boka kartlegger alvorlige menneskerettighetsbrudd i Bangladesh, India, Sri Lanka, Pakistan og Nepal, samt hvordan statene importerer våpen fra og får ryggdekning fra land som USA, Storbritannia, Israel og Kina.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Pluto Press
Innbundet: nei
Sidetall: 166
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

THE SOUND OF THE NORTH

NORWAY AND THE EUROPEAN JAZZ SCENE

Italienske Luca Vitali har fulgt den norske jazzscenen i en årrekke gjennom sitt virke som musikkjournalist og organisator for jazzorganisasjoner og festivaler i Italia. The Sound of the North ser norsk jazz i et historisk perspektiv, men inkluderer også samtaler og intervjuer med dagens utøvere, entusiaster, skribenter og utgivere. Et omfattende og grundig arbeid om en veldig bit av norsk musikk.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Auditorium Edizioni
Innbundet: nei
Sidetall: 253
Språk: UK

Utsolgt
 

 

THE MORNING THEY CAME FOR US

DISPATCHES FROM SYRIA
Janine Di Giovanni er en viden kjent utenrikskorrepsondent og også Midtøsten-redaktør for Newsweek. I sin nyeste bok bringer hun historier fra et Syria i kaos og kollaps. Hun møter folk fra begge sider av konflikten, krigere, sivile, barn og etterlatte. Men hun treffer også eliten, som med sine fester ved bassengkanten i Damaskus' finere hoteller, prøver å ignorere, og stenge krigen ute. Et meget spennende og viktig bidrag i det stadig voksende narrativet om borgerkrigen i Syria.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: nei
Sidetall: 206
Språk: UK

pris: 229.00
 

 
Nevroforsker Margot Sharpe møter i 1965 den attraktive og karismatiske Elihu Hoopes - 'mannen uten skygge'. Han lider av en type amnesi som gjør at han ikke er i stand til å lagre nye minner. Hun studerer hans tilfelle i over 30 år, og forelsker seg etterhvert i ham, til tross for de etiske gråsonene i forholdet, og at han ikke kan huske henne mellom hvert møte. The Man Without a Shadow følger det intime og tabubelagte forholdet mellom pasient og forsker, samtidig som den er et dypdykk i hjernens mysterier.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Ecco
Innbundet: ja
Sidetall: 369
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

DEI SOM FLYKTAR OG DEI SOM BLIR

NAPOLI-KVARTETTEN 3

I den tredje boka i Napoli-kvartetten har Elena og Lila blitt kvinner. Elena giftar seg med ein akademikar og er ulykkeleg familiemor i Firenze, mens Lila kjempar for å overleve som lågtlønt fabrikkarbeidar, og tek del i 70-åras kamp for betre arbeidsvilkår og meir demokrati. Begge kvinnene har frå dei var barn forsøkt å unnsleppe livet i bydelen der dei vaks opp, eit liv i fattigdom og ufridom. No drøymer Elena likevel om det livet Lila har.

Dei som flyktar og dei som blir er ein roman om to kvinners liv i Italia på 70-talet, tiåret prega av arbeidarkamp, klassereise og kvinnefrigjering. Ein roman om eit vennskap som rommar kjærleik og hat, beundring og sjalusi, men som er så sterkt at ingen av dei to kvinnene er heilt seg sjølv utan den andre.

Napoli-kvartetten er eit storverk om vennskap mellom kvinner, men dette er også forteljinga om Italia som nasjon og dei gjennomgripande endringane landet gjennomgår fra 1950-åra og fram til i dag.

Frå italiensk ved  Kristin Sørsdal.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 501
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

DEN STORE RUMPEFEIDEN

OG ANDRE GLIMT FRA MEDIAS BAKSIDE
Hvorfor synes folk fortsatt det er verre med fulle kvinner enn fulle menn?
Hvorfor klarer ikke Hollywood å skildre kvinnelige journalister?
Trenger vi en lystpille for kvinner?
Og hva er egentlig den historiske rumpefeiden?
Marta Breen og Jenny Jordahl stiller spørsmålene - og svarer på dem selv.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Manifest
Innbundet: nei
Sidetall: 144
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

THE RISE OF THE ROBOTS

TECHNOLOGY AND THE HTREAT OF MASS UNEMPLOYMENT
Intelligente algoritmer er allerede godt på vei til å gjøre mange yrker overflødige. I nær fremtid vil både taxisjåfører, mange medisinske yrker, og ironisk nok, dataprogrammerere bli erstattet av datamaskiner og "roboter".  Uten en radikal revurdering av vår politiske og økonomiske struktur, risikerer hele den kapitalistiske økonomi å implodere.
Martin Ford analyserer store mengder materiale om både kunstig intelligens og økonomi, og hans advarsel er faretruende:
Om ikke vi ikke handler nå, vil de fleste yrker som er mer eller mindre rutinebasert automatiseres, som resulterer i døden for en hul middelklasse.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oneworld
Innbundet: ja
Sidetall: 334
Språk: UK

pris: 299.00
 

 
Denne boken er en samling med David Harveys skrifter gjennom fem tiår. Den viser hvordan hans opplevelser med opptøyene i Baltimore på 70-tallet førte ham til å bli en av de mest markante og radikale stemmene i felt som politikk, økonomi, liberalisme, marxisme og mer. Harvey er anerkjent for sin originalitet og innsikt i hvordan verden fungerer, og denne samlingen viser hvorfor.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 376
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

DAIDO MORIYAMA IN COLOR

NOW, AND NEVER AGAIN
Boka inneholder 250 fotografier som er tatt i løpet av de siste fem årene. En konstant flom av bilder, som slynges ut, frenetisk og brått, og følger rytmen i et ubundet, rastløst liv, tilbragt ved å reise langs verdens landeveier.Utgivelsesår: 2016
Forlag: Skira
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: UK

pris: 599.00
 

 
"Jeg kom til Mexico på 90-tallet for å studere fotografi og inspireres av landets fine fotografiske og kunstneriske tradisjon. Kontinuerlig har jeg siden vendt tilbake med voksende uro over stemningen i landet - på grunn av økonomisk og sosial ulikhet, hensynsløse narkokarteller og korrumpert politi og militære. Redselen som sakte sprer seg passiviserer og lammer. Mine venner velger ikke å reise og bevege seg som tidligere. Mexico balanserer mellom eksplosivitet og taushetens tyranni."Utgivelsesår: 2015
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 128
Språk: NO

pris: 350.00
 

 

BILLIE HOLIDAY

THE MUSICIAN AND THE MYTH
Pocket!

Billie Holiday har vært en av moderne tids mest innflytelsesrike sangerinner, og fortsetter å inspirere selv moderne artister som Amy Winehouse og Adele. Flesteparten av biografiene om Holiday har fokusert på de tragiske delene av livet hennes. Szwed skriver derimot om det viktigste; nærheten til musikken, stilen, og avtrykket hun etterlot på plate, på scenen og i  trykk.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 230
Språk: UK

pris: 199.00
 

 
Mellom verden og meg (Between the World and Me) er skrevet som et brev til Coates' sønn, i samme stil som nevnte Baldwins The FIre Next Time fra 1963. I kjølvannet av politidrapene på Michael Brown, Eric Garner, Freddie Gray og mange flere, er boka et gripende og viktig innspill i debatten om institusjonalisert rasisme i USA. Et must.
 
Til norsk ved Bodil Engen.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Heinesen
Innbundet: ja
Sidetall: 177
Språk: NO

Utsolgt
 

 

AT THE EXISTENTIALIST CAFE

FREEDOM, BEING, AND APRICOT COCKTAILS
Lettbent og personlig introduksjon til eksistensialistene og deres tenkning. Bakewell skisser opp bevegelsens utvikling fra de mørke mellomkrigsårene i Tyskland til 40-tallets og 50-tallets Paris. Gjennom å gå løs på de mest grunnleggende problemene ved det å være menneske, utfordret de rådende oppfatninger i tiden og bidro med tanker som fikk stor betydning for 60-tallets ungdomskultur, antikolonialismen og bevegelsene for borgerrettigheter og seksuell frigjøring. 

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Other Press
Innbundet: ja
Sidetall: 439
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Motown var kanskje det mest suksessfulle plateselskapet i verden, og denne boka er et rikt illustrert bidrag i selskapets historie. Musikken de ga ut definerte en æra i amerikansk populærmusikk, og gjorde navn som Diana Ross, Stevie Wonder og The Jackson 5 til navn som aldri ville bli glemt. I tillegg til å produsere verdensomspennende hits var de en kulturell institusjon som ga et nytt bilde av USA; levende, innovativt, og uten rasefordommene som dominerte tiden.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: UK

pris: 599.00
 

 
En unik hyllest fra Bowies offisielle fotograf, Mick Rock, som også gjestet Tronsmo høsten 2015. Rundt halvparten av bildene i denne boka er tidligere upublisert. Den inneholder både ikoniske bilder fra photoshoots og intime backstage-portretter, i tillegg til mye mer, fra Bowies tidlige karriere på 70-tallet.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Taschen
Innbundet: ja
Sidetall: 300
Språk: UK

pris: 699.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.