NYHETSBREV - 2016-03-03

Lansering og nyheter!

Magnhild Folkvord om Betzy Kjelsberg

Onsdag 9. mars kl. 17.00

Tidligere Klassekampen-journalist Magnhild Folkvord har skrevet biografi om kvinnesakforkjemperen Betzy Kjelsberg. Folkvord kommer til Tronsmo i samtale med redaktør på Samlaget, Cecilie Seiness. Velkommen!
BETZY KJELSBERG

FEMINIST OG BRUBYGGJAR

"Kvinnesaksforkjemparen Betzy Kjelsberg (1866–1950) gjorde mykje ingen kvinner hadde gjort før henne. Ho var blant anna den første kvinna som sykla i Drammen, den første kvinnelege fabrikkinspektøren i Noreg, den første kvinna i sentralstyret i partiet Venstre og den første kvinna som tok ordet på den internasjonale arbeidskonferansen i Washington i 1919. Kanskje var ho også den første kvinna som irettesette ektemannen sin frå talarstolen på eit offentleg møte – iallfall i Drammen?

Lista over alt Kjelsberg var først med er lang. Magnhild Folkvord har skrive den første biografien om Betzy Kjelsberg, ei modig kvinne som våga seg inn på område der menn tidlegare rådde grunnen åleine."


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 409
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Troppen vi følger, møtes i Afghanistan for å tjenestegjøre under NATOs kommando. De kampklare soldatene skal ledes av danske offiserer uten krigserfaring. I maktva­kuumet som oppstår, står den karismatiske Schrøder frem og innfører belønningssystemer som er hentet fra krigsspillene de slår ihjel ventetiden med. Alt de opple­ver, skal filmes. Med kamera på hjelmene dokumenteres soldatenes hverdagsliv og kamphandlinger for å lagres i nettskyen som et minnesmerke over de falne og de leven­de. Den parallelle virkeligheten de unge soldatene skaper, skal imidlertid vise seg å bli fatal. Merkelige hendelser begynner å ramme familiene deres i København. En dag forsvinner flere av soldatene sporløst. Er de drept, har de gått over til fienden, er de blitt terrorister? Og hvem er egentlig Schrøder?

Den første sten er et intenst drama av bibelske dimensjo­ner, hvor det blir stadig mer krevende å skjelne mellom godt og ondt, venn og fiende, og hvor afghansk stam­mejustis og skandinavisk moralisme virvles sammen i en dødsdans av blodhevn. Med Den første sten har krigen i Afghanistan fått sin store nordiske roman, og norske le­sere har fått en oppslukende thriller mettet med mening.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 609
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Togdrømmer er en roman om Amerika, det episke, mytiske og store Amerika sett gjennom en vanlig manns tragiske og likevel ordinære liv og skjebne.

Robert Grainier jobber som skogs- og jernbanearbeider opp mot den Canadiske grensen på begynnelsen av 1900-tallet. Han skaffer land, får bygget seg en skogshytte, stifter familie, men brutalt skal alt bli revet bort fra ham. Resten av livet, som sammenfaller med moderniseringen av Amerika, skal han forsøke å fylle tomrommet etter de som forsvant.

Denis Johnsen (f. 1949) er en av USAs mest markante og bejublede romanforfattere de siste tiårene, men han har også markert seg sterkt som poet og novellist. Han vant National Book Award for romanen Tree of Smoke (2007), som også resulterte i hans første Pulitzerpris-nominasjon. Sin andre Pulitzer-nominasjon fikk han for kortromanen Togdrømmer (Train Dreams, 2012).

 


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 107
Språk: NO

pris: 328.00
 

 

Juan Diego vokser opp i slummen i Mexico, og etter en turbulent barndom blir han bortadoptert til USA. Der utdanner han seg til lærer og blir etter hvert en suksessrik forfatter.

I boken møter vi en aldrende Juan Diego på reise ut i verden. Med seg i bagasjen er drømmene og minnene hans; om de fattige foreldrene og søsteren Lupe.

Mysterieavenyen sprudler av John Irvings fortellerglede, med hans skakke og eksentriske persongalleri og skildringer, der han våger å ta velkjente elementer inn i ukjent landskap.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 544
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
Chris Offutts far, Andrew Offutt, regnes  som kongen av moderne pornografisk skjønnlitteratur. Karrieren hans begynte som en måte å forsørge familien på, men ble ganske fort en slags besettelse, som toppet seg på 70-tallet når den erotiske romanens popularitet ble mer stuerein og kommersiell. Han endte opp med å skrive over 400 bøker.
Sommeren 2013 reiste Chris Offutt tilbake til barndomshjemmet for å hjelpe sin mor, nå en enke, å flytte ut, og innser at han endelig kan få en slags innsikt i hva faren egentlig drev med. I denne boka utforsker han farens liv og virke, både som en kritiker, forfatter, og sønn.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Atria Books
Innbundet: ja
Sidetall: 272
Språk: UK

pris: 279.00
 

 

IN A DIFFERENT KEY

THE STORY OF AUTISM
In a Different Key spenner med sine nesten 700 sider over et bredt felt. Med hovedfokus på enkeltskjebner og studier beretter John Donvan og Caren Zucker om de mange kampene foreldre til autistiske barn har måttet kjempe, både mot rettsvesen, psykiatri, skole og helsevesen. De diskuterer også kontroversielle tema, som den såkalte "autismeepidemien", og hvorvidt vaksinasjon har hatt noe betydning for utviklingen. Mørke historiske sider trer også frem, der eksperimenter med LSD og elektrosjokk mot autistiske barn ble brukt i et forsøk på å endre deres oppførsel.
En både intim og bred bok om et fenomen vi kanskje aldri vil forstå fullt ut.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Crown Publishers
Innbundet: nei
Sidetall: 670
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

HOW RCA BROUGHT ELVIS TO EUROPE

THE NORDIC ELVIS PRESLEY DISCOGRAPHY 1956 - 1977

Norsk praktverk skrevet for det internasjonale markedet.

I plateindustriens barndom delte selskapene RCA og EMI verdensmarkedet mellom seg, og EMI håndterte salg av RCAs innspillinger over store deler av verden. Etter Andre verdenskrig fikk amerikansk musikk et eventyrlig oppsving i alle vestlige land, og på 1950-tallet valgte RCA selv å satse globalt. Med stjerneskuddet Elvis Presley i stallen ble han den naturlige spydspissen i lanseringen av RCA som eget platemerke i Europa. Den uhørte suksessen som fulgte skulle snu både popmusikken, ungdomskulturen og platebransjen fullstendig på hodet.

Dette er den uvanlige innfallsvinkelen i How RCA brought Elvis to Europe. Boka skildrer i detalj hvordan rockefenomenet ble mottatt i Norge, Sverige, Danmark og Finland gjennom tidvis kostelige presseklipp, anekdoter, øyenvitneskildringer og mye nytt kildemateriale. Hovedperson er naturligvis Elvis, men fortellingen har et videre perspektiv med interessere langt utover blodfansens rekker.

Fremveksten av norsk og nordisk platebransje nøstes opp, inkludert ny informasjon som når vinylplatene ble introdusert, og hvilke norske artister som først ble lansert i dette formatet. Sterke importbegrensninger etter krigen ga helt spesielle utfordringer for bransjen, og førte til en blomstrende lokalindustri – for eksempel ble ikke mindre enn 56 ulike Elvisplater presset hos Norsk Teknisk Porselen i Fredrikstad. 50-tallets unike gule, grønne, røde og blå singleplater var også et resultat av særnorske forhold.

Mer kuriøse historier omfatter Egil Monn-Iversens forsøk på å forhindre at Elvis ble utgitt i Norge, Jens Book-Jenssens møte med Elvis i New York under innspillingen av Hound Dog, og prinsesse Astrids audiens i et filmstudio i Los Angeles.

Boka flommer over av stilfulle og for en stor del ukjente Elvis-fotografier. Den er på 432 sider i stort format, og med første opplag følger en vinyl-EP som var planlagt for det skandinaviske markedet i 1956, men aldri ble utgitt. Smakebiter fra boka samt en video er tilgjengelige på Facebooksiden "RCA Elvis".

 


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Star Media/Follow That Dream
Innbundet: ja
Sidetall: 432
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Bernie Sanders' kampanje for å bli USAs neste president har ført mange mennesker sammen over hele landet. Han ståsted på økonomiske forskjeller, rase og sosial ulikhet har gitt håp til de som ønsker å ta USA tilbake fra milliardærene.

I denne boken forteller Sanders om hvordan han begynte med grasrotbevegelser i Vermot, som gjorde det mulig for ham å bli den første uavhengige innvalgte i Representantenes hus på førti år. Historien fortsetter inn i senatet, og videre til hans kamp for å bli den neste amerikanske presidenten. 

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 349
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Pocket!
Jonathan Lethems tredje novellesamling består av ni historier som alle svever fritt i Lethem-land, som kun kan oppdages om du besøker det selv. Som i hans hyllede romaner lurer det merkverdige i det hverdagslige, det uunngåelige nederlaget i jakten på lykke, og de tragiske undertonene i den merkelige verden vi lever i.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Vintage
Innbundet: nei
Sidetall: 176
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

THE DAEMON KNOWS

LITERARY GREATNESS AND THE AMERICAN SUBLIME
Pocket!
Harold Bloom har i flere tiår delt sin fascinasjon for litteratur, hvordan den virker, og hvorfor den er viktig, med millioner av lesere og studenter. I denne omfattende og personlige boka vender han blikket mot de store amerikanske forfatterskapene: Walt Whitman, Hermann Melville, Mark Twain, Robert Frost, T. S. Eliot, William Faulkner og mange flere.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Spiegel & Grau
Innbundet: nei
Sidetall: 524
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

HAR DU NUMMERET TIL FN?

ET VITNESBYRD FRA KRIGEN I SYRIA

21. august 2013 ble verden igjen påminnet om krigen i Syria, da Damaskus' forsteder ble utsatt for et kjemisk angrep. Ville den vestlige verden gripe inn? Journalistene flokket seg til frontlinjen, men forsvant igjen da det ble klart at Obama bestemte seg for ikke å angripe. Francesca Borri er en av få utenlandske journalister som har vært øyenvitne til krigen i Syria siden opprøret begynte. I boken beveger hun seg rundt i et Aleppo lagt i ruiner. Hun skildrer både opprørerne og Assads soldater, men viktigst for henne er alltid de sivile og deres historier - flyktningene i teltleirene, den beleirede og utsultede befolkningen i byene, de døde barna.

Det sies at i krig er sannheten det første offer, og Borri kritiserer internasjonale mediers mangelfulle dekning av konflikten. Selv føler hun en forpliktelse til å fortelle omverdenen hva som skjer i Syria. Et skjærende vitnesbyrd fra en av vår tids største humanitære katastrofer.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Spartacus
Innbundet: nei
Sidetall: 2016
Språk: NO

pris: 99.00
 

 

Det var 25. januar 2015, Tsipras var blitt statsminister og venstreradikale Syriza hadde vunnet makten i Hellas. På bare fem år hadde partiet gått fra å ha 9 til 149 representanter i parlamentet.

Hvordan var det mulig? Og hvordan skulle partiet klare å løfte Hellas ut av finanskrisa, slik det hadde lovet?

Dette er historien om et lite parti som ble stort, store valgløfter som ble små og en mann uten slips som fikk Europas politiske elite til å skjelve. Det er en fortelling om makt, fortvilelse, frustrasjon og nye sjanser - og om en vår som forandret Europa.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 158
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

WOMEN CRIME WRITERS

FOUR SUSPENSE NOVELS OF THE 1940'S
Elizabeth Sanxay
Med fler...
Inneholder romanene Laura av Vera Caspary, The Horizontal Man av Helen Austis,  In a Lonely Place av  Dorothy B. Hughes og  The Blank Wall av  Elizabeth Sanxay . Samtlige bøker banet vei for at kvinner er høyt ansett i krimsjangeren den dag i dag, og har tålt tidens tann bedre enn man skulle tro, til tross for det som i dag regnes som klisjéer.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: The Library of America
Innbundet: ja
Sidetall: 763
Språk: UK

pris: 369.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.