NYHETSBREV - 2016-01-29

NYheter og arrangement!

 Lansering: Hysj, vi regner. Hvorfor økonomer ikke forstår virkeligheten.

Torsdag 11. januar kl. 17.00

Hysj, vi regner er et oppgjør med økonomifaget. Har økonomenes oppheng i matematiske metoder gjort dem ute av stand til å forstå virkeligheten? Forfatteren tar til orde for at faget må fornyes og tilpasses utfordringene den moderne kapitalismen står overfor. Boken er interessant for deg som ønsker å forstå økonomiens rolle i samfunnet.

Manifest inviterer til lansering med forfattersamtale og signering. Roman L. Eliassen blir intervjuet av Maria Reinertsen, journalist i Morgenbladet.
Velkommen!
TENÅRINGSHJERNEN

HJERNEFORSKERENS OVERLEVELSESGUIDE TIL LIVET MED UNGDOM

Frances E. Jensen er lege, professor i nevrologi og ekspert på hjernens utvikling. Men da barna hennes kom i tenårene, opplevde hun plutselig at hun verken kunne forstå eller forutsi hva som foregikk eller hvordan de utviklet seg. Det ble startpunktet for en undersøkelse av hva som egentlig foregår i tenåringshjernen. For det er ikke slik, som vitenskapen lenge antok, at hjernen utvikles ferdig i løpet av barndommen, den utvikler seg og er i endring gjennom hele livet. Og forstår vi hva som kjennetegner tenåringshjernen, hva som skiller den fra den voksne hjernen og hva slags prosesser den er i, blir vi også bedre i stand til å forstå tenåringenes liv og verden, og til å hjelpe dem med det som er vanskelig. Dette er uunnværlig lesning for alle som har å gjøre med tenåringer. Forfatteren samler den beste tilgjengelige kunnskapen om tenåringshjernens utvikling til en tilgjengelig og lesverdig bok, med blikk for de praktiske problemene som gjerne rammer ungdommer og menneskene rundt dem. Hun skriver med faglig tyngde, klokskap og varme.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

MISSION ACCOMPLISHED

THE CRISIS OF INTERNATIONAL INTERVENTION
Hvorfor sender politikerne militære til fremmede land for å utkjempe slag de sjelden vinner? Er det en moderne form for korstog eller imperialisme? Eller er det virkelig for å hjelpe de undertrykte? Internasjonale intervensjoner, ofte kalt humanitære, har vært et stridstema siden intervensjonen i Kosovo. Ettersom IS er på frammarsj i Irak og Syria, ropes det igjen om intervensjon. Forfatteren av denne boka ser på retorikken bak disse kravene og bidrar til debatten om Vestens rolle i globale konflikter.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: I. B. Tauris
Innbundet: nei
Sidetall: 195
Språk: UK

pris: 169.00
 

 
En populærvitenskapelig bok om astronomi, relativitesteorien og jakten på en ikke-eksisterende planet: Etter at astronomen Le Verrier i 1687 oppdaget Neptun, begynte jakten på en antatt planet i solsystemet som man ga navnet Vulcan. På 1900-tallet løste Einstein mysteriet. Antagelsen om Vulcan var nemlig knyttet til Newtons gravitasjonsteori, og først med den nye relativitetsteorien kunne Einstein bevise at Vulcan ikke eksisterte.

"Equal to the best science writing I've read anywhere, by any author" -Alan Lightman

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Random House
Innbundet: ja
Sidetall: 229
Språk: UK

pris: 279.00
 

 

THE SYRIAN JIHAD

AL-QAEDA, THE ISLAMIC STATE AND THE EVOLUTION OF INSURGENCY
I denne boka redegjør Lister for hvordan jihadistorganisasjoner oppstod i kjølevannet av den arabiske våren. Noen av fraksjonene ble etterhvert samlet til å bli Jabhat al Nusra og Den Islamske Stat. Han gransker hvordan og hvorfor vestlige muslimer blir tiltrukket av av ekstremisme, samtidig som han forklarer hvorfor spenninger med de forskjellige grupperingene oppstår.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Hurst & CO
Innbundet: nei
Sidetall: 540
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Jo M. Bredeveien
Med fler...

Hvem skal eie fjellet, skogen, vannet og fisken?

I Norge har det vært bred enighet om at naturressursene tilhører det norske folk og fellesskapet. Nå er det sterke politiske krefter som ønsker å selge ut naturen vår til private, gjerne utenlandske, aktører.

Hva mister vi, hvis vi legger naturen vår ut for salg?

Gjennom fire enkelthistorier tar boka for seg hver av de store naturressursene og viser hva vi har å tape.

På veien møter vi arbeidsfolk som ikke aner hvem de jobber for, vi møter en ung fisker og russere som lukter på norske mineraler. Vi er innom et skatteparadis i Stillehavet, en rettssal i Sverige og hører rykter om Kinas tidligere propagandaminister, nå millardær og poet, som har utviklet en påfallende interesse for nordområdene.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 143
Språk: NO

pris: 279.00
 

 

Kunst i kamp tar for seg et mørkt kapittel i norsk og europeisk kunsthistorie.

Kunst i kamp viser hvordan kunst og kunstinstitusjoner ble satt i spill av nazistene og gjort til en del av deres omfattende propagandaapparat, også i Norge. Nazistenes ekstreme aksjoner for å «rense» samfunnet for uønskede elementer har satt dype spor i vestlig kultur. Kunsten fungerte i denne sammenhengen som arena for en ideologisk kamp.

I det okkuperte Norge fikk dette sitt tydeligste uttrykk i utstillingen Kunst og ukunst, som ble vist ved utvalgte kunstinstitusjoner i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen i årene 1942–43. I Bergen inkluderte utstillingen verk fra Bergen Billedgalleri (nå KODE). Kunst og ukunst var inspirert av offisielle kunstmønstringer i Nazi-Tyskland, og hadde som mål å vise publikum hva som, ifølge nazistene, var «forbilledlig» kunst og hva som var såkalt «degenerert» kunst. Moderne kunst fra tidlig 1900-tall var ifølge nazistene degenerert og måtte derfor fjernes fra museumssamlingene.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: KODE
Innbundet: nei
Sidetall: 254
Språk: NO

Utsolgt
 

 

ISRAEL

BAK MUREN AV MYTER OG PROPAGANDA

Sommeren 1964 reiste Peder Martin Lysestøl til Israel. Han ville bidra til en bedre verden ved å jobbe frivillig på en jødisk kibbutz. Gjennom en sommer som pæreplukker i det idylliske kollektivbruket fikk han hjerte for Israel.

Først i møte med palestinske innbyggere som kunne fortelle om undertrykkelse og etnisk rensing, skjønte han at det var mye Israel forsøkte å skjule.

I mer enn 50 år har økonomen Lysestøl fulgt Israel. I denne boka viser han hvordan Israels endring fra planøkonomi til markedsøkonomi har hatt store konsekvenser for sionistisk ideologi og israelsk politikk. På den ene siden kjemper Israel om å bli verdens hitech-hovedstad og er satsingsområde for Apple, Microsoft og de andre teknologigigantene. På den andre siden er det verdens mest militariserte samfunn og landet med størst andel fattige i den utviklede verden.

Hvor går Israel videre? Er landets økonomiske, sosiale og politiske utvikling i ferd med å bli en trussel mot Israels eksistens? I denne boka tar Lysestøl oss med bak muren av myter og propaganda.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 252
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

THE ROMANOVS

1613 - 1918
I 1613 var det et troneskifte i Russland, da Mikhael Romanov grep makten som tsar og gjorde slutt på Rurik-slektens maktperiode. Romanov forble et av de mest innflytelsesrike dynastiene i verden; i mer enn tre hundre år hersket de over et landområde som utgjør en sjettedel av jordens overflate. Hvordan kunne en familie snu et krigsherjet land til et imperium? Med bakgrunn i nye arkivstudier, beretter Montefiore her om familiens vekst, utvikling og endelige fall med første verdenskrig og revolusjonen.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Weiden & Nicolson
Innbundet: ja
Sidetall: 784
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

ANGREP ELLER FORSVAR

KAMPFLY, NORSKE VERDIER OG SIKKERHETSPOLITISKE AMBISJONER

Forsvaret får mellom 40 og 50 milliarder kroner i året for å holde Norge fritt og trygt. Ingen Nato-land i Europa bruker like mye på militæret per innbygger som Norge. Likevel, hevder forsvarsledelsen, er Forsvaret i dag så nedbygd at det knapt kan forsvare landet i en krise. Det kan bli verre. Framover skal vi betale for norgeshistoriens største offentlige investering: 52 F-35, kampflyene som særlig egner seg til å bombe mål på fiendtlig område. Det koster å ha F-35 på vingene. Så mye at det risikerer å knekke ryggen på forsvaret her hjemme.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 139
Språk: NO

pris: 279.00
 

 

Fantasyroman fra en av våre store fortellere. En dristig ny retning i et stort forfatterskap.

Axl og Beatrice er et eldre britisk par som lever i en tid da folk virker ute av stand til å huske selv de viktigste ting. De bestemmer seg brått for å besøke en sønn som de hadde glemt at så mye som eksisterte og legger ut til fots. På vandringen treffer de en kriger, en ridder og et barn som alle slår seg sammen med dem. De møter en båtsmann hvis oppgave det er å ta folk over til de dødes øy, og bare dersom et par kan overbevise ham om at de virkelig elsker hverandre vil han ta dem med over sammen. Etter å ha truffet ham blir Axl og Beatrice plaget av redsel for at de ikke vil klare testen og dermed bli adskilt for alltid. Er det kanskje fordi de ikke husker at de er så sikre på at kjærligheten deres er så sterk at den kan overvinne selv døden?

'The Buried Giant' er en bok stappfull av referanser til britisk mytologi, sagn og fortellinger. Arthur-legenden spiller en viktig rolle, og det skal vise seg at Axl og Beatrice har hatt en rolle i dramaet som nå gjør at ingen har hukommelse lenger.

I hjertet av romanen, begravd i drager og riddere og alt som hører sjangeren til ligger dette; Et vakkert og rørende portrett av et ekteskap, og tanken om hvordan alt, selv våre høyest skattede minner, kan være sårbare. Å miste dem er å miste det aller mest dyrebare man eier.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: faber and faber
Innbundet: nei
Sidetall: 362
Språk: UK

pris: 139.00
 

 

700-ÅRSFLOMMEN

13 INNLEGG OM KLIMAENDRINGER, POESI OG POLITIKK

Høsten 2014 kom den store flommen til Vestlandet. Espen Stueland var på vei hjem fra fotballtrening på Voss med sin yngste datter da vannmassene slukte sykkelen hennes. Tre dager senere estimerte meteorologene at vi sto midt i en 700-årsflom. Dagsrevyen meldte at nedbørsmengden tilsvarte en pall med melkekartonger opp til brysthøyde, på hver kvadratmeter i fylket.

Hvilket språk bruker vi for å snakke om klodens tilstand?
Hvilket forhold får barn til naturen hvis vi tidlig lærer dem at beskyttelse og polstring er nødvendig for å klatre i trær?
Hva innebærer det at temperaturen på kloden øker med 2 grader, eller så mye som 4? Hva hvis vi tenker oss samme økning i menneskekroppen?
Hvorfor er det «ut» å snakke om natur i svensk poesi, hva er den nye bølgen med økokritikk i dansk poesi, og hva er et norsk toksisk dikt?
Hva mener Erna Solberg når hun sier: «Jeg er klimaoptimist»?

I denne boka stiller Espen Stueland akutte spørsmål og fører en opprømt diskusjon om klimaforandringer, om vårt forhold til naturen slik det kan avleses i poesien, i det politiske språket. Å ferdes i naturen er en kilde til uovertrufne gleder, og naturen er vår arv til etterkommerne.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 349
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

FORSONING

SKILT LANGS VEIEN

Dagens verden er ridd av konflikter, som i Ukraina, Syria, Libya, Egypt, på Vest-Balkan og i Nord- og Sør-Kaukasus. Land står mot land, og folkegruppe mot folkegruppe. For å få disse samfunnene til å fungere igjen, vil det kreves arbeid med gjenoppbygging av relasjoner og tillit - det trengs forsoning. Mange nordmenn er involvert i freds- og forsoningsarbeid, andre underviser eller er under utdannelse i feltet. For dem finnes det lite annet enn teoretisk litteratur om hvordan forsoningsarbeid kan foregå. Denne boken byr kunnskap som bygger på forfatterens direkte, konkrete erfaringer med forsoningsarbeidog er et resultat av konkret arbeid. Den gir en kunnskap nedenfra og opp som inkluderer metoder på tvers av akademiske grenser. Sli blir leseren bedre i stand til å forstå utfordringer og dilemmaer knyttet til forsoning, hvordan unngå å gjøre feil, og hvilken rolle en ekstern kan ha i fredsbyggingen.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 284
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

KAPITALEN

KRITIKK AV DEN POLITISKE ØKONOMIEN

Kapitalen, første bok ble utgitt i 1867 og er blitt stående som et av de mest beryktede og innflytelsesrike verkene i moderne tid. Karl Marx framsetter her en flengende kritikk av den private eiendomsretten. Han argumenterer for at kapitalismen vil forårsake et stadig økende skille i velstand og velferd, men der undertrykkelsen i slavesamfunnet og føydalsamfunnet er åpenbar, er den i det kapitalistiske samfunnet skjult. Marx spår at kapitalismen vil bli avskaffet og erstattet av et system som sikrer felles eierskap til produksjonsmidlene.

Politiske tenkere før Marx anså de økonomiske lovene for å ha samme status som naturlover. Marx hevdet også at den økonomiske utviklingen tok form av en lovmessig prosess, men han viste hvordan disse lovene var historisk oppstått og formet, altså skapt av mennesker, som også vil være i stand til å skape dem annerledes.

Kapitalen fikk raskt en leserkrets blant lederne i de sosial – demokratiske partiene, særlig i Russland og Tyskland. Verket som Friedrich Engels kalte arbeiderklassens bibel har beholdt sin status som en uunnværlig klassiker.

 


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall: 1019
Språk: NO

pris: 229.00
 

 

Vinner av Augustprisen 2015 for Årets svenske skjønnlitterære roman.
Jonas Hassen Khemiri overgår seg selv i en rørende fortelling om forelskelse, kjærlighet og minner. En ukjent forfatter prøver å sirkle inn livet til en ung mann, Samuel, som har dødd i en bilulykke.
Forfatteren snakker med avdødes venner, familie og bekjente, og bit for bit pusles historien om ikke bare Samuel, men også om de ulike menneskene som forteller om ham. Gjennom samtalene trer bildet av Samuel tydelig frem, som det kjærlige barnebarnet, den motvillige byråkraten og den unge mannen som gjorde alt for kjæresten Laide og delte alt med bestevennen Vandad. Inntil han mistet kontakten med dem begge.
Alt jeg ikke husker er uforglemmelig kjærlighetsfortelling om vår tid og prisen vi mennesker betaler for å leve sammen. Men det er også en historie om en forfatter, som ved å fylle ut hullene i Samuels historie, forsøker å finne sannheten om seg selv. For når alt kommer til alt, hva blir igjen av alle våre flyktige minner? Hva ligger gjemt i alt det vi ikke husker? Og hva er vi, annet enn andres fortellinger om oss?


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 322
Språk: NO

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.