NYHETSBREV - 2016-01-08

Godt nytt år! Nyheter og arrangement på Tronsmo

GODT NYTT ÅR TIL ALLE VÅRE KUNDER


Torsdag 14. januar kl. 17.00
Hans Petter Blad i samtale med Liv Køltzow

Hans Petter Blad og Liv Køltzow kommer til Tronsmo for å samtale om litteratur og forfatterskapene. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Lett servering, verlkommen!
Å forsvinne i teksten er like deler biografi, litterær dialog, sykdomsbeskrivelse og tilblivelseshistorie. I samtale med Hans Petter Blad går forfatteren gjennom alle sine utgivelser, overskuer sitt livsløp og forankrer forfatterskapet i en modernistisk tradisjon, med tidsskriftet Profil som omdreiningspunkt. Samtidig kastes det et både tragisk og spørrende lys over romanen hun har arbeidet så intenst med å mange år, i realiteten helt siden hun fikk diagnosen Parkinsons i 2002. 
Foreliggende bok blir derved et fullkomment dramatisk blikk inn i selve skapelsesprosessen. Dramatisk fordi forfatteren kjemper, ikke bare mot teksten, men også mot sykdommen, som er motor i romanuniverset og antagonisten i både livet og boka. Intervjuet ledsages av utdrag fra den hittil uutgitte romanen, og problematiserer den dype kløften mellom faktisk roman og tilsynelatende selvbiografi.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

SHELLSHOCKED

ON THE GROUND UNDER ISRAEL'S GAZA ASSAULT
I juli 2014 ble det tredje av Israels store offensiver mot Gazastripen gjennomført i løpet av de siste seks årene. Syv uker senere var det bekreftet 2200 sivile omkomne og over 10.000 såret. Journalist Mohammed Omer skildrer denne konflikten fra bakkeplan mens han fokuserer på å holde fast på sin journalistiske distanse. Samtidig bobler sinnet og urettferdigheten mellom linjene, og leseren sitter igjen med spørsmålet om hvordan et folk kan bli utsatt for denne urettferdigheten uten vestlig inngripen.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Haymarket Books
Innbundet: nei
Sidetall: 300
Språk: UK

pris: 189.00
 

 

En alkoholisert mor kjemper for å greie å sende ungene sine på skolen om morgenen. Fattige, unge jenter drar i desperasjon over grensen til Mexico for å få utført ulovlig abort. En eldre kvinne gir bort husnøkkelen sin til en fremmed - i tilfelle hun skulle falle død om. Vaskedamer låser seg inn hos familier som ikke ser dem. Med skarphet, humor og genuin empati skildrer Lucia Berlin fattigdom og uvitenhet, arbeid og misbruk, menneskelighet og kjærlighet, hverdagsgleder og overlevelse. Hun kan som få andre lede leseren fram til glimt av skjønnhet - på myntvaskeriet og i brennevinssjappa, hos strevende alenemødre og slitne alkoholikere.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Farrar-Strauss-Giroux
Innbundet: ja
Sidetall: 432
Språk: UK

pris: 279.00
 

 

WOMEN CRIME WRITERS

FOUR SUSPENSE NOVELS OF THE 1950'S
Dolores Hitchens
Med fler...
Inneholder romanene Mischief av Charlotte Armstrong, The Blunderer av Patricia Highsmith, Beast in View av Margaret Millar og Fool's Gold av Dolores Hitchens. Samtlige bøker banet vei for at kvinner er høyt ansett i krimsjangeren den dag i dag, og har tålt tidens tann bedre enn man skulle tro, til tross for det som i dag regnes som klisjéer.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: The Library of America
Innbundet: ja
Sidetall: 720
Språk: UK

pris: 369.00
 

 

Clarice Lispector (1920-1977) er en av Brasils mest kjente forfattere og regnes samtidig som en av de aller viktigste jødiske forfatterne på 1900-tallet. På engelsk har hun nylig fått en renessanse gjennom en rekke utgivelser på det legendariske forlaget New Directions. Med Benjamin Moser som redaktør utgir de her alle hennes 86 noveller i ett bind. Mange av dem er allerede velkjente for brasilianske lesere, og de er nå blitt hyllet av samtidige forfattere som Ohran Pamuk, Elizabeth Bishop, Colm Toibin, Katherine Boo, Edmund White og Rachel Kushner.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: New Direction Books
Innbundet: ja
Sidetall: 644
Språk: UK

Utsolgt
 

 
I arbetets utkanter er en av årets desidert vakreste bøker, med et rikt arkivmateriale av Tomas Tranströmers dagbøker, manuskript, brev, utklipp, og fotografier i utvalg av Tranströmer selv. Han arbeidet med boka helt fram til sin død våren 2015. Det er meste er upublisert og boka er rikt illustrert med private fotografier. 

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Albert Bonniers Förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: SE

pris: 499.00
 

 

1989. Det er like før murens fall, og den unge litteraturstudenten Ed Bendler flykter fra minnene om sin kjærestes tragiske død til den baltiske øya Hiddensee. Denne mytiske øya er et velkjent feriested for hippier, idealister og politiske motstandere av DDR, og Ed tar jobb i oppvasken på en av øyas mest kjente restauranter, Klausner. Der kommer han i kontakt med den karismatiske Kruso.
Ed og Krusos vennskap utvikler seg dypere etter hvert som tiden går, og Ed blir mer og mer sulten på vennens aksept og hengivenhet. Han forføres i stor grad av Krusos tanker om frihet og poesi, en høyere livsførsel som kun eksisterer på øya Hiddensee. Men etter hvert mister Kruso grepet om virkeligheten, og livet på øya endrer seg dramatisk.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 461
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Shikishima er en serie bilder tatt i perioden 1969-72 på fotografens reiser i Tohoku-, Hokuriku-, Kanto-, Kansai- og Chugoku-regionene i Japan.

Denne utgaven er et nytt opptrykk av denne klassiske fotoboka, først publisert i 1973. Tamiko Nishimura var Daido Moriyamas assistent tidlig på 1970-tallet - på den tiden da han lagde noe av sitt mest epokegjørende arbeid og var ledestjernen i den såkalte Provoke-skolen. Men hun er også en formidabel fotograf selv, som man ser i denne boka, som ble utgitt året etter Moriyamas Bye Bye Photography.

Denne reproduksjonen inneholder i tillegg et supplement med upubliserte bilder, pluss engelsk oversettelse av Nishimuras opprinnelige tekst og en nyskrevet tekst av henne, og ligger i en slipcase. Opplag 700x.
Utgivelsesår: 2014
Forlag: Zen Foto Gallery
Innbundet: nei
Sidetall: 112
Språk: UK

pris: 899.00
 

 
JH Engströms siste bøker, som er produsert i løpet av det siste drøye tiåret, har utforsket ideer om sted og hjem. I denne boka vender han tilbake til den løsere, mer assossiative tilnærmingen han hadde i sitt lovpriste verk Trying to Dance (2003). Bildene er sterkt selvbiografiske i sitt opphav, og samtidig sterkt metaforiske; en ny vektlegging av Engströms tro på fotografiets potensial som visuell poesi.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aperture
Innbundet: ja
Sidetall: 152
Språk: UK

Utsolgt
 

 
De usentimentale, sterke, intenst menneskelige bildene i Exiles reflekterer Koudelkas egen ånd - essensen av en eksil som er hjemme overalt hvor hans vandrende kropp finner en havn i natten. De fleste bildene er tatt i løpet av Koudelkas mange års vandringer gjennom Europa, etter at han forlot sitt hjemland Tsjekkoslovakia i 1968.
Ny revidert og utvidet (med ti nye bilder) utgave av 1988- klassikeren.Utgivelsesår: 2014
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 186
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

FRANCESCA WOODMAN

WORKS FROM THE SAMMLUNG VERBUND
Denne mest omfattende mongrafien over Francesca Woodman hittil ser på hennes gåtefulle fotografier i lys av tableau vivant- tradisjonen, og utforsker også for første gang hennes poetiske bruk av gjenstander (speil, hansker, tapet etc.) og hennes uvanlige iscenesettelse av rommet.
Boka inneholder 80 fotografier og 20 tidligere upubliserte arbeider fra samlingen Sammlung Verbund i Wien. Den reproduserer alle bildene i sine originale størrelser, og rekonstruerer autentisk hennes idiosynkratiske teknikk med å plassere bildet på det fotografiske papiret.
Woodmans sterke svarthvittbilder utforsker en intens nysgjerrighet og ambivalens overfor det feminine selvet, men ofte viser også hennes lekne, surrealistiske og symbolske gester hennes evne til å innkorporere humor i sin for øvrig sobre ikonografi.
Boka inkluderer også den første detaljerte og illustrerte biografien over livet hennes.

 


Utgivelsesår: 2014
Forlag: D.A.P.
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Elin Høylands andre fotobok forteller historien om Edvard og Bergit Bjelland, som vokste opp med sine foreldre og søsken på en liten gård på et avsidesliggende sted på sørvestkysten. Edvard var den eneste som ble igjen på gården, mens søsteren Bergit flyttet tilbake inn i huset hos ham etter å ha bodd flere år i Stavanger by. På 1970-tallet flyttet hun ut igjen, men denne gangen til et nytt hus hun hadde bygget et steinkast unna. Etter at hun døde i 2011 passer Edvard på huset hennes også.

Dette er historien om to helt ulike liv, levd kun noen få meter fra hverandre. Mens den fysiske avstanden mellom søsknene var minimal, var deres emosjonelle valg og livsstil veldig ulike. Høyland undersøker gjennom sine fotografier denne avstanden og de ulike drømmene og behovene som bror og søster søkte å oppfylle.

Boka inneholder også en kort fortelling som forfatter Gaute Heivoll har skrevet, inspirert av bildene.

 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Dewi Lewis publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 112
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Harry Gruyaert, født i Antwerpen i 1941 og medlem av Magnum siden 1982, revolusjonerte kreativt og eksperimentelt fotografi på 1970- og -80-tallet. Han var påvirket av kinofilm og amerikanske fotografer, og definerte et nytt territorie for fargefotografiet; emosjonelt, ikkenarrativt og med en sterkt grafisk måte å se verden på. Bildene er ofte uavhengig av kontekst eller tematisk logikk. 

Denne boka er den første retrospektive om ham, og gir et godt overblikk over hans personlige søken etter ytringsfrihet og frigjøring av sansene.

 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet:
Sidetall: 144
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Boka forteller historiene til tretti-åtte pioneerer innenfor feltet. Forfatteren har forsket på deres liv og bakgrunner. Hun belyser arbeidene deres på nye måter, og gir oss en bedre forståelse av hvordan de var pioneerer i nye teknikker og tilnærmingsmåter. Teksten følges av en nydelig kuratert samlig bilder, inkludert mange sjeldne portretter og selvportretter.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: UK

pris: 399.00
 

 
Denne høsten, 75 år etter nazistenes bombing av London, utgir fotografene Thom og Beth Atkinson denne boka med bilder som avdekker sporene etter Blitzen, tvers gjennom Londons bylandskaper. Selv etter 75 års halsbrekkende nyutvikling, trenger man ikke lete lenge etter sporene etter bomber og rakettangrep. Tomme plasser med spor etter hus fins midt inne i travle gater.
Bildene er tatt som er serie portretter av hullene, som portretter av tap og menneskelige traumer.Utgivelsesår: 2015
Forlag: Hwæt
Innbundet: ja
Sidetall: 96
Språk: UK

pris: 499.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.